Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

Meil siin Soomes on ka üks tore seakonserv, aga natuge kallis: 3,95 eur/235g.

Suomalainen viljasika 96,2% , perunajauho, suola 1,7%, mustapippuri.
Maidoton, gluteeniton, säilöntä- ja lisäaineeton.

Ravintosisältö per 100g:
Energiaa 911 kJ (218 kcal)
Proteiinia 17,5 g
Hiilihydraattia 2,1 g
Rasvaa 15,6 g

Pilt

http://kalakalle.mycashflow.fi/
Lemet
Liige
Postitusi: 19945
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Lemet »

Vihjed kaasinimeste peal tehtud loomkatsetusele tuleb lugeda kohmetult kokkuklopsotud alatuks laimuks. Kui loomad, siis loomad, kui inimesed, siis inimesed. Küll tuleb tõdeda, et staropamen koduvalvurile pahasti on mõju avaldanud, juba teist päeva valdab kodulooma sügav apaatsus ja vähegi kõvem hääl tingib sügava solvunud pilgu ja valulise võpatuse. Koeral on kassiahastus...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Teatan tagasihoidlikult, et pelgalt luurajana tahstin teieni tuua teateid tegelikkusest...
Kuid aulised raskekaliibrised kaasfoorumlased on mind segi ajanud tulejuhiga, kes on väljakutse teinud iseendale.... :(
Kui akf Lemet kirjutab, et "...teist päeva valdab kodulooma sügav apaatsus ja vähegi kõvem hääl tingib sügava solvunud pilgu ja valulise võpatuse", siis võin teile kinnitada, et võrlduseks apaatsuse kohapealt on mul kõik normis (või pisut ületatud) aga valulise võpatuse võib tingida ka pelgalt solvunud pilk, vähegi kõvemast häälest räälimata...
Õnneks on lootusetult armastatud elukaasa paaripäevasel välimissioonil - kuigi kui kõrv vastu maakamarat suruda, siis tabab ära lähenevate tankiroomikute poolt tekitatud vibratsiooni...
Niisiis seoses väljakujunenud olukorraga palun publikumipoolset kannatlikkust ja kaastundmist..

Positiivse poole pealt - eksperiment jätkub
Lühidalt eelnenust:

Eilaõhtase ettevalmistava dekanteerimislahingu kulinatsioonifaasis läksid meie võidukad väed frontaalrünnakule, andmaks vaenlasele viimast purustavat hoopi, kuid juhtus tavapärane, nimelt läheneva võidu joovastuses ja siiski ka pikaleveninud eellahingust pisut kurnatud - muutusime lohakaks ja konservikarp, kellele kõik selge oli, sai sellest uskumatut lisajõudu viimseks vastupanukatseks, nimelt õnnestus tal ennast lahti raputada ja pääseda (ajutiselt) kapi alla veeremise teel...
Koheselt organiseeritud jälitamine ei tootnud tulemusi, sest karbi poolt valitud viimse vastupanu positsioon sügaval tunnelisüsteemi rägastiku soppides osutus liiga tugevaks ja meie käed liiga lühikesteks....
Sõjanõukogu välkistung välioludes hindas täie vastutustundega kujunenud operatiivtaktikalist olukorda strateegilises plaanis ja puhus välja signaali "Otboi"

Valgeneva hommiku tingimustes on läbirääkimiskontakt loodud ja silmside peitupugenutega taastatud ning kangekaelset vastast on teavitatud lähenevate abivägede (tankidiviis elukaasa juhtimisel) peatsest saabumisest.
Otse loomulikult on tegemist sõjakavalusega, sest meil ei ole kavatsustki jääda häbiväärsesse olukorda oma liitlaste ees ega nendega oma võidu vilju jagada....
Kuniks meie väed ennast vaikselt lahingukorda seavad ja eileõhtusest kurnamislahingust järelejäänud ressursside riismeid realiseerivad, jääme hetkel siit sõjasündmuste koldest pausile....


(järgneb)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Kerge kõrvalepõikena, enne kui põhimotiiviga edasi lähen, veel Lemetile -
(olles ise enamvähem katse tagajärgedest taastunud ja ma tean, mida vaene loom tundma pidi) et vähemagi põhjuse pärast on loomkaistjad kasvõi terve pariisitäie rotte ära kohitsenud:
http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 42#p494542

Kui nad sellisest majavalvuri piinamisest veel oleks kuulnud
Lemet kirjutas:Vihjed kaasinimeste peal tehtud loomkatsetusele tuleb lugeda kohmetult kokkuklopsotud alatuks laimuks. Kui loomad, siis loomad, kui inimesed, siis inimesed. Küll tuleb tõdeda, et staropamen koduvalvurile pahasti on mõju avaldanud, juba teist päeva valdab kodulooma sügav apaatsus ja vähegi kõvem hääl tingib sügava solvunud pilgu ja valulise võpatuse. Koeral on kassiahastus...

siis oleksid nad lihtsalt möödaminnes ratsarünnaku korras sulle pereplaneeringu lihtmeetodeid tutvustanud.... :)

Mis aga puudutab loomad eraldi ja linnud eraldi teemat..... venelastel on selline tore ütelus, et "kotletid eraldi ja kärbsed eraldi" ehk:
Котлеты – отдельно, мухи - отдельно
Siit pärineb muide ka nõukogudeaegse hitttoote keeduvorst "Отдельная" nimetus, nimelt esmakordselt õnnestus protsessi käigus rotiliha ja kärbsed suhteliselt eraldi hoida...
Tänapäeval on omaaegsed rangeid GOSTè kolmekümnendatest pisut lahjendatud:
http://www.fermerkolbas.ru/catalog/var/ ... lnaya.html
Гост Р 52196-2011

Мясной продукт категории Б охлажденный
Состав:
говядина, вода питьевая, свинина, шпик, соль поваренная пищевая, чеснок, сахар-песок, пряности (перец черный, перец душистый), фиксатор окраски -нитрит натрия- одобрен Роспотребнадзором РФ как безопасная пищевая добавка.

Пищевая ценность 100 г продукта:
белок не менее 10,0 г;
жир не более 25,0 г.
Калорийность не более 265,0 ккал.

Срок годности при температуре воздуха от 0°С до +6°С и относительной влажности воздуха не выше 75% - до 30 суток.
Aga kohe lendab siia kohale akf Fucs ja lahkab meile autentsete kostide tagalate sügavusi, ma pakun.... 8)
Lugesin kusagilt artiklit , et venelased ise ei ole suutelised omaenda standardite järgi enam tootma...
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Aga kohe lendab siia kohale akf Fucs ja lahkab meile autentsete kostide tagalate sügavusi, ma pakun.... 8)
Mitte, et KOHE, vaid ma istun siin 24/7 teemast väljumata, sest ei jõua ära oodata grande finale `t...

* Gostides songerdamisel palun pöörata tähelepanu tendentsile, mis on meil siin näituseks ka ilma gostideta, et juba ammu enam ei nimetata koostisosana LIHA kvaliteediklasside/sortide järele, vaid lihtasalt kui "LIHA"...
Состав:
говядина, вода питьевая, свинина, шпик,
Aga "LIHA" definitsiooni teatud erinevused vanasti ja nüüd, on seal kusagil ülal ka ilusasti enam-vähem ära toodud.
Seepärast näiteks minule ei ütle tootel kirje "LIHA" tegelikult absoluutselt mittemidagi.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

See ei olnud suusoojaks siin öeldud, et ma 24/7 siin teemas istun ja ootan härra hiilgavaid mõtteavaldusi...
..eskätt sellest, millest siis ikkagi koosnes see ehitusettevõtte poolt toodetud 97,5 konserv....


Aga seniks, kuniks teemaperemees jälle vastava mõttelõnga üles leiab, väärtuslikku infot andmebaaside kohta.

Kes väga tahab, saab toodete ribakoodi all oleva EAN (või ka UPC) koodi järele järgi vaadata, kus, kes ja mida tegi/teeb. Näiteks, et kas on ikka Eestis toodetud või ei.

Majoneesidest rääkides antud teema kontekstis.....
Kunagist Hollandi hittmajoneesi "Summer" sealt aga enam ei leia, sest seda lihtsalt ei toodeta enam...kuna tootjafirmasid on kümme korda vahepeal müüdud-ostetud jne.
summer majonees.jpg
EAN kood on see triipkoodi all...
antud näites siis EAN 8710454060308 (Tootjamaa: Holland; Tootja: Koninklijke Brinkers Zeewolde tehas)

Sama asja on tootnud hiljem ka Vandemoortele Nederland B.V. EAN 8710454060315 all.

EAN/UPC andmebaasid:
https://www.ean-search.org/perl/ean-sea ... 1200580668
http://product-open-data.com/search/
ja kõige põhjalikum
https://www.gs1us.org/tools/gs1-company-database-gepir

Ilusat majoneesipäeva jätku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15570
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Krt mis toimub ahh?

Kuhu kadus vahelt härrade topeltpost (Active X paneb puusse või?) mis siin just 5 minutit tagasi veel majoneesiteemat illustreeris? :twisted:
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Почта
https://www.youtube.com/watch?v=AeHQ_0RivbM
"Это он, это он, ленинградский почтальон"
Siin ta on, siin ta on, kallis leenengraadi posteljon Fucs... 8) :

Kuna ma eile asjata raiskasin (jah justnimelt raiskasin!) oma pühendumust ja kallisväärtuslikku aega härra Fucsi peale temaga vheisspuukis suheldes, proovides sellele
majoneesinduse meidzörideoloogile asjatult selgeks teha, misasi on "Provanssaal" (tegu ei ole nimelt tootjafirmaga, vaid majoneesisordiga!) jne. siis:

Lugeja küsib: mis vahe on tavalisel ja provansaal majoneesil?
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/lu ... d=71465583
Provansaal majoneesil on sinepine maitse, mis on omane majoneesidele, mille õlisisaldus on 60-65 protsenti. Tavalistel majoneesidel on see vahemikus 45-50 protsenti
...ja sai ka niisama taga nutetud kadunud aegu, kus rohi oli rohelisem, majonees tumekollasem ja pisukeses klaaspurgis sildiga "Kevad" lusikas püsti seisis.
(üks teine sort oli ENSV aegu veel - kes mäletab, palun ütelgu...)

Kõige rohkem meenutab seda endisaegade kadunud hiilgust Hellmannsi majonees, aga ma olen absoluutselt rahvusvaheliste korporatsioonide nuumamise vastu ja otsin aktiivselt alternatiive....(muideks, hetkel on seda kaubandusvõrku paisatud suhteliselt soodsalt - Maxima, kilohinnaga 2,60)
Kodumaitsest majooneesidest vast "JAANI" teeb enamvähem korralikku kraami, aga kui vaadata kilohinna ja kvaliteedisuhet, siis ülekaaluliselt on minu eelistustes Ukraina majoneesid "Kodune" ja "Provansaal" (pildil) kilohinnaga 1,7 kanti:
DSC_0588.jpg
Olulisima kvaliteedivahe teeb Ukraina majoneeside puhul päevalilleõli või siis päevalille-oliivõlisegu rapsiõli asemel (isegi Hellmannsis on raps) ja igasuguste kastanikummijahude ja jaaniahvileivapuu tuhkade puudumine, aga sellest ei tea akf Fucs muidugi mitte tuhkagii, sest ta julges mulle privas (operatsioon koondnimetusega "Kuritegelik Plaan" raames ) veel mingisugust "MAHE" maitselist tärklist ja muid täiteained täis sodi propageerida,
promodes seda - SIC! mahetoodangu pähe... :)

Täiesti hämmastav, et persoon, kes teab sedavõrd palju ja põhjalikult igatsorti lihadest ja sellesarnastest ollustest, et tea majoneesist mitte midagi peale "tahan provansaaali"....
No andke andeks... 8)

P.S.
Nami-Nami videoretsept: Majonees 60 sekundiga / Mayonnaise in 60 seconds
https://www.youtube.com/watch?v=9eJvG-vvAyA
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Ja veel - majoteemasse sisseelamiseks:

Crazy Community Mayo Marathon - Regular Ordinary Swedish Meal Time
https://www.youtube.com/watch?v=oo9HPyu7zOo
Behold! The gods found your videos very entertaining and have now made them into one. All hail mayo lovers!

(If your video wasn't part of this clip it didn't had enough quality or wasn't good enough for the mayo gods)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Õnnestus härrade Fucside lahkel kaasabil üks ENSV agrotööstuskompleksi ime ehk omaaegne majonees pildile püüda
majo ENSV.jpg

Selle lingi alt lisa Nõukogude Eesti toidulaua tavapäraseid maastikke ja tähtsamate toiduainete hinnanimekiri:
http://kommipaberid.blogspot.com.ee/search?q=majonees


Samal ajal kuskil mujal:
vene majo 2.png
vene majo 2.png (283.23 KiB) Vaadatud 10970 korda
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

Miks peaks ostma majoneesi ku selle tegemine ise on nii imelihtne ja mõne minutiga saab valmis ja maitse on parem kuin poemajonees.
Kõik ütlevad et majoneesi valmistamiseks peavad komponendid olema toasoojad aga mina nii ei tee ja kunagi ma pole ebaõnnestunud. Munad ja sinep otse külmapist, õli toasooja.
Segamiseks kasutan sellist riista:
Pilt
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

herman30 kirjutas: Munad ja sinep otse külmapist, õli toasooja
Hakkan täna majoneesi tegema

Millist sinepit sa kasutad? Dijoni? Turun?
Kas sidrunit v äädikat kah paned ?
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

2 munakollast
~15ml sinep (viimaks kasutasin Turun aga Dijon on ju see klassiline. Põltsamaa kange on liiga kange majoneesi tegemiseks)
~5ml pressitud sidrunimahl
~1ml soola
Natugene valgepiprapulbri (hästi vähe)

Sega kokku ja lisa õli seni kuni sobiv paks. Tähendab ~1-1.5dl.

Kõik mõõdud on umbes, mina mõõdriista ei kasuta.
Kasutaja avatar
M.R.
Liige
Postitusi: 183
Liitunud: 19 Veebr, 2015 19:33
Asukoht: Anelema
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas M.R. »

Mul emand vaatas ja luges kõrvalt ning soovitas sidrunimahl asendada Balsamico äädikaga, pidavat veel parema effekti andma... Mine kokka tea, lasen tal ükspäev teha :D
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Nii siis...
Rahakotivahel on jätkuvalt 5 (viis) euri - viisin vahepeal taara ära... 8)
DSC_0602.JPG
Fucs kirjutas:Nii siis....
Kuna härra Svejk väänab meil käsi selja taha pidevalt ja juba pikka aega, tema mitte ei ole rahul (ei rahuldu) sellega, mida ma temale vheissbuukis privaatselt räägin ja üritan selgeks teha
Niisiis. Kuna ärrad Vuksid on jätkuvalt väänanud käsa, seadnud kahtuse alla, mahakiskunud renomeed juba eelnevalt ja pole rahuldunud mitte,
mida ma talle riigikeeles rahvusvaheliste viipekeele elementide kaasabil selgeks teha üritan, siis oleme sunnitud.
jänese õlu.jpg
jänese õlu.jpg (85.38 KiB) Vaadatud 10565 korda
Avasime siis selle karbikese, kuldaväärta kirstukese, kalliks kiskund kaunikese ehitusettevõtteoma imelise:

Kõigepealt kassitest karbikaanega:
DSC_0596.JPG





Järgneb....
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kjen1 ja 74 külalist