www.militaar.net

Militaarteemad minevikust kaasaega
Tänane kuupäev 20 Nov, 2017 0:44

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 478 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 13 Veebr, 2017 10:32 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Apr, 2006 16:49
Postitusi: 15185
Mudil on igati väärt söögikala.

_________________
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 14 Veebr, 2017 22:06 
Eemal
Liige

Liitunud: 11 Aug, 2008 10:25
Postitusi: 1438
Suutsin ka lõpuks Õunapuu tänaval asuvasse Kirsipuu poodi sisse murda ja varustada ennast igast 97,5% sarja konservist ühega. Proovida pole veel jõudnud, põhihuvi oli tootja suhtes, sest etiketil oli vaid tellija info - €3000 kuukäibega Lasnamäel asuv ühemehe ehitusfirma. Aga pole olemas võimatuid ülesandeid, on vaid saamatud inimesed - niisiis pisukese luuretöö tulemusel leidsin üles konservide tegeliku tootja. Saldus gaļas kombināts SIA.
Nende tehtud tooteid leiab näiteks siit http://escargots.lv/en/konservi.html

Mis kukalt paneb sügama, on see, et nende konservides on 93% liha, aga süsivesikuid/rasvu/valke ja kaloreid täpselt samapalju kui meile müüdud 97,5%... Samas kodulehel konserve vaadates tundub tegu olevat delikatesskonservide tootjaga, nii et siukse pisukese näpuka pärast vast põdema ei pea.

Lisaks ostsin "Kaarli" kaubamärgi all turustatavat suitsusinki "Tõmmu". Pakendil ausalt pisikeses kirjas, et valmistatud Poolas, Unimex Foodsi poolt. Minu rõõmuks on sinna soolvesi süstimata ununenud ja tegu on täiesti maitsva taheda suitsuliha tükiga.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 15 Veebr, 2017 12:36 
Eemal
Uudistaja

Liitunud: 16 Apr, 2005 13:44
Postitusi: 19
Asukoht: Tartu
"Mudilastest" :) rääkides - neist tehtud konservid kaubandusvõrgus täiesti saadaval. Sai eelmine suvi proovitud ja midagi erilist ei olnud. Minuarust oli kodumaine tootja ja sai just imestatud, kas neid meite vetest juba niipalju välja püütakse.

_________________
Kuni targem järele annab, annab kavalam talle kerepeale.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 16 Veebr, 2017 20:35 
Eemal
Liige

Liitunud: 08 Nov, 2005 16:52
Postitusi: 1356
Asukoht: Pärnu
Kui mudilast rääkida ...
Ostsin ca sügisel(2016) paar kilo prooviks. Praetud mudil on parem kui räim ja silk, puhastada on viletsam(harjumatum), luud on natuke teises kohas. Rasvasus on täiesti OK, meenutab koha.
Kui kevadel taas kuskil näen siis võtan ka kuivatamiseks paar kilo, samuti tuulehaugi ja lesta. Hea võrrelda.
Kui mudil nii massiliselt teiste kalade marja ei sööks siis mina ütleks küll, tere tulemast.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 10:00 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 21 Mär, 2005 16:20
Postitusi: 934
Some kirjutas:
"Nostalgia" fännidele, Maximas on soodukas neile konservidele, va naturaalse seakoodi konserv, mis maksab kaks korda rohkem kui teised. :roll:
Ahjaa, ise läksin alt ja haarasin samasuure 525gr ja samalaadse kujundusega Lossi Lihameistrite veiseliha konservi http://lossi.eu/et/konservid/veiseliha- ... las-detail . Kirjas on turustajaks miski kohalik OÜ aga kolmurgas asuv tehasekood algab PL. Kodus vaatasin, et sisaldab koguni 33% veiseliha, nii et päris Valla toode polegi.

Pilt


Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv, mille eile huvi pärast ostsin. Plekktoosis on mingisugune arusaamatu rohkete heledate kõvade tükkidega ja torukestega imelik mass, sekka ka valgeid kõõluseid ja kamarat. Ma ei tea, mis rupskitest see on kokku keeratud, aga maitsesin ja viskasin kõik ära. Nostalgiast on küll asi kaugel.

_________________
http://eesrindlane.webs.com
http://ensvpreemiad.webs.com


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 21:00 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 08 Okt, 2004 17:59
Postitusi: 2403
Asukoht: Viljandi
tossom kirjutas:
Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv, mille eile huvi pärast ostsin. Plekktoosis on mingisugune arusaamatu rohkete heledate kõvade tükkidega ja torukestega imelik mass, sekka ka valgeid kõõluseid ja kamarat. Ma ei tea, mis rupskitest see on kokku keeratud, aga maitsesin ja viskasin kõik ära. Nostalgiast on küll asi kaugel.

Lugesin seda kommentaari, mis võttis kukalt sügama, nimelt ostsin ka ise selle sooduskampaania ajal kaks Nostalgia loomalihakonservi prooviks. Seisid mul külmikus, nüüd otsustasin järele proovida ja kas teate mis? Akf tossomil on täiesti õigus! Nii hullu paska, kui sealt plekkpurgist mulle vastu vahtis, pole ennem proovinud. Igasuguseid valgeid tükke ja kõõluseid täis sodi oli täiesti võimatu maitsega, isegi mu koer ja kass keeldusid seda söömast (koer kui (senini) kõikesööja veidi proovis, kuid jättis varsti sinnapaika). Täiesti arusaamatu värk, kui varasemate kommentaaridega võrrelda, räägime justkui hoopis erinevate tootjate tootest. Kas tõesti kvaliteet kõigub partiidest sõltuvalt nii suurel määral?

_________________
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!

...kui jahimees oled, klikka siia!!!


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 17 Veebr, 2017 23:40 
Eemal
Liige

Liitunud: 07 Nov, 2012 20:00
Postitusi: 166
Asukoht: Tartumaa
Tähendab siis, et selle kraamiga peabki lahedalt viimsepäevani vastu, ja jätkub kauemakski! Täitsa teemasse! :lol:


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 18 Veebr, 2017 13:45 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 8085
Asukoht: Metsas / Ämbris
Troll kirjutas:
tossom kirjutas:
Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv,

Akf tossomil on täiesti õigus! Nii hullu paska, kui sealt plekkpurgist mulle vastu vahtis, pole ennem proovinud. Igasuguseid valgeid tükke ja kõõluseid täis sodi oli täiesti võimatu maitsega, isegi mu koer ja kass keeldusid seda söömast (koer kui (senini) kõikesööja veidi proovis, kuid jättis varsti sinnapaika). Täiesti arusaamatu värk, kui varasemate kommentaaridega võrrelda, räägime justkui hoopis erinevate tootjate tootest. Kas tõesti kvaliteet kõigub partiidest sõltuvalt nii suurel määral?


:lol:

Nagu ma kuskil eespool mainisin, siis mina olen saanud neid lihakonserve nii talutavalt normaalsete kui ka täieliku saastana, mistõttu mul tekkis juba siis arusaam, et erinevad partiid erinevad üksteisest nagu siga ja kägu.... just seepärast ma pole neid enam umbes viimase aasta jooksul ostnud. Küll olen ostnud kanakintsukonserve ja pole alt läinud.

Kui seal nendes üübersoodukaga müüdavates konservides on tõesti selline saast sees, nagu siit nüüd kuulda võib, siis kas nad ongi nüüd läinud seda teed, et kõik partiid on sellised, või on valmistatud nüüd mingi eritiräigeks saastaks osutunud partii ja see ongi seisma jäänud seetõttu, ning nüüd üritatakse sellest kopikate eest lahti saada.

Kõige suurema hinnalanguse osaline on just see loomalihakonserv, langedes 3.06-elt 1.79-le.

NB. Selliseid "valgete tükkide" ja "kõõlustega" asja aga pole ma kõigele vaatamata saanud.

AGA

Mulle tundub, et siin on veel üks nüanss.
Nimelt võib olla (minu spekulatsioon!) tegu ka sellega, et Maxima müüb oma kampaaniate käigus justnimelt neid ja selliseid Kuršu Zeme konserve (partiisid), mis mingil põhjusel on kusagil kas välja praagitud või müügikeelu saanud või noh ütleme ongi lihtsalt zitt. Sest just Maxima on harrastanud mingeid imeskeeme nende Kuršu Zeme konservide letile lükkamisel. Samal ajal teised edasimüüjad pole selliseid skeeme kasutanud ja on ostnud otse Kuršu Zeme kui tootja käest. Sellise skeemitamisega on võimalik äralollitada igasugused ametid ja kontrollid...sest keegi enam ei saa sotti, mis partiiga on üldse tegemist ja kes tarnis toorained.

http://www.aripaev.ee/uudised/2013/03/2 ... -maximasse

Tasub lugeda lõpuni. Seal on palju huvitavat.
Ja ilmselt te ei imesta pärast läbilugemist enam, et erinevad partiid võivad olla ka nagu siga ja kägu.

Lätlaste 2016 lihakonservide test.
Kuršu Zeme "Nostalgia" osales ja selle kohta on kirjutatud 2016 aprillis nii:
Tsiteeri:
Говядина тушеная «Ностальгия». SIA Kuršu zeme ****

Состав: говядина (97,5%), нитритная соль, вода, молотый черный перец, пряности.

Мнение экспертов: очень нравится, что в тушенке много мяса! Да и вообще, ее состав просто идеальный, нет ничего лишнего. В открытом виде тушенка выглядит очень привлекательно: хороший бульон с кромкой жира, мясо нарезано большими кусками, а не перемолото. У тушенки приятный запах. Но вот к соли можно придраться – она нитритная и поэтому дает мясу красный цвет. Дома тушенку делают с помощью обычной соли. Теперь о вкусе. Все хорошо, но вот специй немного не хватает. Словом, это очень хорошая тушенка.


http://www.mklat.lv/obschestvo/32110-slavsya-tushenka

_________________
http://ukrainawar.blogspot.com.ee


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 18 Veebr, 2017 14:35 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 01 Dets, 2004 18:53
Postitusi: 1675
Asukoht: Tallinn/Muhu
Aga äkki tootja teebki sama sildiga kahe erineva sisuga konserve, esimene sort turustatakse tavakanaleid pidi ja a la kolmas sort läheb Maximasse?

_________________
Kas me sellist Eestit tahtsimegi?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 18 Veebr, 2017 14:45 
Eemal
Liige

Liitunud: 11 Aug, 2008 10:25
Postitusi: 1438
Tõesti on Nostalgia tase ebaühtlane olnud, esimesed ostetud konservid olid super aga hiljem olen ka viletsaid saanud. Võrdluseks peaks mõnest muust ketist ostma. Vist Maksimarket müüb ka.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 20 Veebr, 2017 2:47 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 09 Jaan, 2007 1:05
Postitusi: 2910
Asukoht: Tartu
Svejk kirjutas:
Fläshbäkk minevikust:

Mul jäi kunagi pooli alla üks selline "muinasmälestis":
Pilt
Aga kuidas konservide säilivusajaga lood ikkagi tegelikult on? Ma ei mäleta enam, kas siin või Rindelehe foorumis oli kunagi juttu sõjaaegse ehk siis 60-70 aastat vana konservi söömisest. Olnud täiesti söödav, põhja ka kellelgi alt ära ei löönud.

_________________
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!

Toetada illegaalset immigratsiooni ja multikultuursust tähendab külvata umbrohuseemneid oma viljapõllule ja lillepeenrasse.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 20 Veebr, 2017 12:25 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 05 Okt, 2005 14:19
Postitusi: 658
Kunagi mingi mees müüd aastaid rootsi sõjaväe konserve turul. Toodetud olid 50-60 aastatel. Tõesti oli hea.

Tekibki uus küsimus. Kas meie turul on üldse konserve kõrge liha protsendiga ? Kunagi lappasin poes riiuleid. Suurim mis leidsin oli 37 vms.

Seesamune rannarootsi liha konserv näiteks. Kui kaua see see võimeline säilima oleks ?


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 20 Veebr, 2017 14:07 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 12 Dets, 2006 22:43
Postitusi: 8085
Asukoht: Metsas / Ämbris
Kaua üks konserv on võimeline säilima toidukõlbulikuna oleneb sajast erinevast pisiasjast, alustades tooraine kvaliteedist ja sellest, kas on kinni peetud kõikidest nõuetest lihakäitlemisel kohe pärast looma tapmist kuni erivevate kuumtöötlemise tehnoloogiate ja säilitusmeetoditeni välja. Näiteks säilib nii sügavkülmutatud kui kuumtöödeldud liha seda kauem, mida vähem on seal rasva, sest rasv rääsub kiiremini kui liha ise jne.

Kuna toiduained muutuvad kasutuskõlbmatuks peamiselt mikroobide toimel, siis oleneb kui mikroobivabaks toodet on suudetud (tahetud) töödelda.

Kuumtöötlemisel annab kõige pädevama tulemuse steriliseerimine. Aga ka steriliseerimise tulemused võivad olla täiesti erinevad. Nt võib konserve steriliseerida autoklaavis ca 1,5at rõhuga 105 kraadi juures 30minutit või 140 kraadi juures nt. 2 tundi ja tulemused on täiesti erinevad.

Nüüd, kuna steriliseeritud toote toiteväärtus on seda madalam, mida vingemalt seda on steriliseeritud (pms hävivad kõik vitamiinid ja ensüümid/fermendid, langeb bioväärtus, muutub ka liha maitse (sest toimub rasvade-valkude hüdrolüüs) ja lisaks kahjulikele mikroobidele hävinevad ka kasulikud mikroobid ja lagunevad aminohapped), siis otsitakse kompromisse
- kas teha konserv, mis säilib aasta, kuid toiteväärtus ja bioväärtus on kõrged
- teha konserv, mis säilib 3 aastat, kuid toiteväärtus ja bioväärtus on keskmised
- teha konserv, mis säilib 6 aastat, toiteväärtus ja bioväärtus on olematud
- jne

Elik siis eesmärk pühendab abinõud ja tehnoloogiad.

Tsiteeri:
Suur protsent toiduainete koostisest on vesi, mis muudab värsked toiduained kergesti riknevaks. Värske toit on heaks pinnaseks, kus mikroorganismid saavad jõudsalt areneda ja paljuneda. Riknemise all mõisteatakse keemilisi ja füüsikalisi muutusi, mis põhjustavad toiduaine omaduste halvenemist ja nende söögikõlbmatuks muutumist. Riknemisprotsess vajab kulgemiseks nelja tingimust – soojus, niiskus, hapniku juuresolek ning neutraalne pH keskkond. Riknemist põhjustavad enamasti:

soovimatute mikroorganismide kasvamine
ensüümide aktiivsus
kokkupuude ja reaktsioon õhuhapnikuga (mitte ainult toiduaine pinnal, hapnikku on ka toiduaine kudede vahel)
niiskus

Kõrvaldades ühe või mitu neist tingimustest, toimub riknemine aeglasemalt või lakkab sootuks. Eesmärgipärase hoidistamise tagab kolme probleemi lahendamine - tuleb luua mikroorganismidele mittesoodsad tingimused, pärssida toiduainete teatud ensüümide aktiivsust ning säilitada toiduaineid õigetes hoiutingimustes.

https://www.tlu.ee/opmat/ml/opiobjekt/h ... index.html

Seega:
Tsiteeri:
Steriliseeritud konservid säilivad hermeetilise taara korral sisuliselt piiramatu aja. Kuid väga pikaajalisel säilitamisel võib konservides moodustuda biokeemiliste protsesside tagajärjel tervisele ebasoodsa toimega ühendeid.

LK35
https://www.innove.ee/UserFiles/Kutseha ... e_6pik.pdf


Taara (nn "juudiplekist" konservikarp näiteks) võimest konservi sisuga reageerima hakata, sai eelpool kusagil juba räägitud.

IMHO meie moodsas reaalsuses põrkub ülipika säilivusajaga lihakonservide tootmine juba algfaasis seda mittesoodustavate asjoludega kokku. Põhiline on kohe see, et kasutatakse sellist tooret nagu kasutatakse. Lisaks, isegi siis, kui toore on kvaliteetne (kõrgema sordi liha) ei ole seda enne konserviks ajamist käideldud selliselt, et see soodustaks ülipikaaegsete konservide tootmist (keegi vbl peale talunike jms ei pane konservi värskelt tapetud looma liha, mis on ülipikaaegsete konservide tootmiseks nõuetekohase ajaga jahutatud nõuetekohase temperatuurini - parimal juhul läheb sinna eelnevalt juba sügavkülmutatud ja sügavkülmas mingi aja säilitatud liha, mis soodustab nt neidsamu "hilisemaid biokeemilisi protsesse"). Edasi on raske leida tootjat, kes panebki konservi ainult liha + maitseained (ei kasuta lisa- ja täiteaineid). Järgmiseks ei leia me ilmselt ühtegi tootjat, kes autoklaaviks konserve 140 kraadi juures vähemalt kaks tundi. Ja päeva lõpuks ei leia me ilmselt ka spetsiaalselt liha ülipikaajaliseks säilitamiseks toodetud spetstaarat, kuhu see liha pannakse....
:cry:

_________________
http://ukrainawar.blogspot.com.ee


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 20 Veebr, 2017 14:43 
Eemal
Moderaator
Kasutaja avatar

Liitunud: 10 Aug, 2010 19:55
Postitusi: 8383
Asukoht: Viljandimaa
http://f.pmo.ee/s/koomiks/2_1487541600.jpg

_________________
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.


Üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri: Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
PostitusPostitatud: 20 Veebr, 2017 17:49 
Eemal
Liige
Kasutaja avatar

Liitunud: 13 Jaan, 2010 19:32
Postitusi: 2747
Asukoht: Põllul
Soomlased on valmis suitsuliha nimel barrikaadidele tõusma?
http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uu ... d=77288930
Tsiteeri:
Soomlased kutsuvad üles sel suvel viimast korda kodust suitsuliha sööma, kuna Euroopa Liit kehtestab sügisel sellele rangemad piirangud.
Euroopa Liit pakub traditsioonilise suitsuliha käitlemiseks erisusi, aga Soome ei taha seda taotlema hakata, antakse teada Soome ajalehes „Maaseudun Tulevaisuus“.

Suitsusaunas suitsutatud sealiha on Euroopa Liidu eeskirjade järgi tervisele ohtlik seoses suitsust saadavate kantserogeensete ainetega, tekitades vähiriski. Nii ei kuulu sel meetodil suitsetatud liha EL- i reeglite alla ja selline liha valmistamismeetod tahetakse sügisel keelata.

Soome leht kirjutab, et Soomes ei olda ametlikult siiani otsustatud, kas erandeid Soome traditsioonilisele suitsulihale taotletakse või mitte. Meie põhjanaabrite jaoks on puuküttel suitsuliha valmistamine väga pikaajaliste traditsioonidega, seetõttu on elanikud päris pahased. Soomlased arutlevad, et sel suvel saab veel viimast korda nautida traditsioonilist suitsuliha, sest sügisel on naturaalse puidukütte suitsu käes kuivatatud lihamüük keelatud.



Läksin siis uurima, et mis jama seal Soomes õieti on selle suitsulihaga, ja tuleb välja, et kotitakse kõige nõrgemaid (väiksemaid):

Kuka auttaisi pieniä palvaajayrittäjiä?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puhe ... 4-1.179090
Tsiteeri:
Saunapalviliha on yksi suomalaisen ruokakulttuurin kulmakivi. Sen puolustaminen on jätetty pienten yritysten harteille, joiden toiminta loppuu ilman viranomaisten apua.

Kohta on maaliskuu, ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdellä tukijalalla, saunassa palvatulla lihalla, on reilu puoli vuotta aikaa. Sen jälkeen myynti loppuu, ja suomalainen palviliha katoaa maailmasta.

MT kertoi tänään, että savusaunassa palvattu liha kielletään syksyllä, ellei Suomi hae sille poikkeuslupaa.

Tai sitten palviliha ei katoa. EU tarjoaa palvilihalle poikkeuslupaa. Sen saa, jos jäsenmaa sitä pyytää ja se on kunnolla perusteltu.

EU:ta tilanteesta on turha syyttää. Sitä ei kiinnosta vähääkään suomalaisten ruokien kieltäminen. EU:ta kiinnostaa aivan aiheellisesti, että ihmiset eivät saa liikaa syöpää aiheuttavia pah-yhdisteitä.

EU myös myöntää poikkeusluvan kautta, että pienestä erikoistuotteesta pah-yhdisteitä ei saa niin paljoa, että sillä olisi kokonaisuuden tasolla väliä.

Maa- ja metsätalous­ministeriö ei ole kuitenkaan innokas lupaa hakemaan. Se on heittänyt pallon yrityksille. Jos vakuutatte, että poikkeuksen ehdot täyttyvät, voidaan lupaa kuitenkin hakea, ministeriö viestittää.

Miten monta tukijalkaa suomalaisella ruokakulttuurilla on?

Ilmeisesti niin monta, että saunapalvin tapauksessa viranomaisilla on varaa kädet ristissä odottaa, että pienet yritykset hoitavat homman.

Suomen markkinabrändin rakentaminen, jonka yksi pala palviliha on, on nimenomaan viranomaisten vastuulla.

Nyt tämä brändin palanen on jätetty pienten yritysten varaan, jotka ovat jo valmiiksi hädissään elinkeinonsa puolesta.

On ilmiselvää, että yritykset tarvitsevat koko koneiston apua.




P.S.
Mina igatahes kavatsen omale (ja teen kaa kusjuures 8) ) suitsuahju teha ja ületee naabrimees müüb lammast 5 euri kilo poole rümba kaupa, ma võin näo järgi valimas käia kui tahan....

_________________
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)


Üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 478 postitust ]  Mine lehele Eelmine  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 32  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: RomeoLima ja 8 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Otsi...:
Hüppa:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Eestikeelne tõlge phpbb.ee poolt