Niipalju kui olen erinevatest infokanalitest teada saanud - paistis märulile eelnenud "rahumeelne" üritus silma kehva organiseerituse ja lahja ideelise poolega.
Edasi tuli sama mis meilgi siin Tallinnas - nii lahja "etteaste" radikaalsemaid mehepoegi ei rahuldanud ja millekski ettenähtud ettevõtmine muutus stiihiliseks märuliks...
Väikeses riigis on see ohtlik mäng - kümmekond tuhat agressiivset isendit võib koguneda kiiresti ja võimalused seda hulka ohjata on võimuesindajatel üpris kasinad.
Ilma ekstreemsuse ja verevalamiseta, euroopalikult ma mõtlen...
Muidugi organiseeria vastutab...
Kuid mida siis ikkagi teha kui asi käest ära läheb?
Sõjavägi?
Jah kuid selle kasutamiseks on palju demokraatlikule riigile vajalikke takistusi.
Ühesõnaga sõjaväe kasutamise otsustamiseks ja "positsioonidele" liikumiseks kulub niipalju aega, et neil jääb ainult tagajärgi likvideerida...
Pealegi pole sõjaväel vajalikku väljaõpet ning asi päädib ülemäärase jõu kasutamisega.
Aga vaja on kiiresti alles hoogukoguvat mäsu ohjata...
Võibolla saaks Balti riigid organiseerida miskid "märulipolitsei kiirreageerimisjõud"?
Ehk siis kolme peale kokku?
Huvitav kuis see "juriidiliselt" võimalik oleks?
Nii saaks koondada vajalikul arvul mehi ja need mehed "luureandmete" põhjal ka aegsasti kohale toimetada?
Ma mõtlen muidugi mitte uue üksuse loomist, vaid võimalusele viia juba olemasolevad vastavad jõud ühtse juhtimise alla...