Heast kesvamärjukesest ei ütle sõdur kunagi ära.
Endal ka plaanis nüüd üks laar lähiajal käima panna, aga kuna puuduvad kogemused, arvasin nõuküsimise heaks mõtteks olevat.
Niisiis:
1) Millised on siinse foorumirahva kogemused maltoosaga?
Kas sellest on võimalik ka tarbitavat jooki saada ning kui on, siis mil erilisel moel? Seda ma tean, et maltoosapakil olev juhend on põhjus peavalule ja kõhulahtisusele.
Samas leidsin kaks retsepti:
Tsiteeri:
2 liitrit maltoosat lahustada 5 liitris keedetud kuumas vees, kus on eelnevalt lahustatud 0,5 kg suhkrut. 5 liitris keedetud ja +45°C jahutatud vees lahustada 0,5 kg mett. Soovi korral võib kuumale veele, milles lahustatakse suhkur, lisada kaks noaotsatäit ingverit.
Kas siin maltoosa suhe vee suhtes tiba suur pole?
Tsiteeri:
Meeõlu :
2 liitrit maltoosat lahustada 5 liitris keedetud kuumas vees, kus on eelnevalt lahustatud 0,5 kg suhkrut. 5 liitris keedetud ja 45 kraadini jahutatud vees lahustada 0,5 kg mett. Soovi korral võib kuumale veele, milles lahustatakse suhkur, lisada kaks noaotsatäit ingverit.
Äkki on keegi seda teinud? tundub huvitav olevat.
2) Minul puudub õlleankur, kõigele lisaks pesitsen korteris. See tähendab piirdumist 5liitrise potiga (siiamaani on see küll ainult kartulit, suppi ja pastat näinud

) ning mingite alternatiivsete õllehoidmisanumatega. Kas nendeks anumateks sobiksid näiteks tavalised piimapurgid? Peaks ju need üsna hermeetiliselt suletavad olema.
Niisiis, rüüpetargad, koondtuli siia teemasse paluks
