AMvA kirjutas:
Kotov kirjutas:
Kriku kirjutas:
Akf Kotovi postitus sisaldab väga julgeid väiteid (geneetika vs. eluviis, füüsilise jõu seos vastupanuga viirushaigustele). Neile vastamisel oleks mõtet aga vaid siis, kui postituse autor oleks lugejaist nii palju hoolinud, et lisanud viiteid materjalidele, mille abil ta oma arusaamadele on jõudnud.
Mitte keegi pole halva tervise juures mingisuguse "geneetika" tõttu välja arvatud üliharuldased erandjuhtumid. Levinud eneseõigustus on see küll. Kui aga oled arvamusel, et üldine tervislik seisund ei ole seotud vastupanuvõimega viirustele, siis pole tõesti mõtet jätkata.
Tegelikult loll jutt.
Mul näiteks on kõrge kolesterool, kuigi teen sporti, BMI on paigas ja menüü koosneb just kolesteroolitaset alandavatest toiduainetest. Ei alane mitte mingi trikiga.
Sa võiks ikka veidike uurida asju, enne kui postitad. Või siis vormista oma vaatlused doktoritööks, avalda teadusajakirjanduses ning korja Nobeli preemia ära.
Lmao, klassikaline näide. "Kolesterooli alandavad toiduained" mis need siis on? Löö oma menuu lagedale.
Minu eilne menüü
Esimene söögikord kell 06.30: 4 praemuna, ca 150g peekonit (praetult võis), ca 80g maapähkleid, 400ml pastöriseerimata piima
Teine söögikord kell 13.20: 200g vaniljejäätist enne intensiivset jõutreeningut
Kolmas söögikord kell 18.40: ca 700g kartulit, ca 400g pekist sealiha, ca 150g hautatud herneid
Paast 24h
Kõikvõimalikud tervisenäitajad on ideaalis ja sama on kõigil, kes samuti toimivad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mida tähendab sport? Kõigi aegade parim maadleja Aleksander Karelin: "Nad pole ühtki päeva oma elus nii rasket trenni teinud, kui mina teen iga päev". Sinu keha on loodud ürginimese eluks. Anna sellele vastavat koormust.
Kusjuures BMI on mõttetu mõõdik. See võib normis olla ka rasvunud inimesel, juhul kui sellel inimesel on tohutusuur "raam". Minul ütleb BMI üle normi, kuigi "kuuspakk" on ees.