Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
ArdiS
Liige
Postitusi: 178
Liitunud: 07 Veebr, 2015 11:30
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ArdiS »

Svejk kirjutas:http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 77#p567677

"...uuel aastal uue hooga jätkame me vana looga" jne... 8)

Kuna lubatud sai ja AKFTP ei ole taltunud ega rahuldunud, vaid esitleb küsimisi, juhendnööre ja väljastab oiatusi, siis:
(...ja pealegi on likviidsus kenasti nullilähedasel nivool, ja tingimused soodsad, mõned ütleks isegi, et mööda päästmatud...)


Enn Bee!
Kinnitage palun tähelepanu kõige ülemisele fabrikaadile! Krabasin osutatu esspestiaalselt AFTP`d silmas pidades! Otse algupäramaalt!

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 22#p560222
Fucs kirjutas:Härra, Te väiksemat pilti ei leidnud nettist ve?

Aga pole hullu, meie teame küll msasi see on ja mida Te tunnete...
...sest me oleme ostnud ühe korra sama tootja sealihakonservi no ja see oli üle keskmise õudne asi.


lätisiga.jpeg
...samas selle Rezekne osad konservid on head, nt sealiha aedubadega ja sealihaguljašš.

Aga see on hea ja tore kuulda, et Teie vägevat tervist see konserv ära ei rikkunud ja olete endiselt ilus ja nooruslik.
20190103_115128.jpg
Jätkub....
Kus poes see konserviliha nii odav on? Ostaks omale mõned kastid viimsepäevavarudeks.
Ukraina sõjväelased helistavad Zelenskile: Härra president, teie käsk on täidetud. Kreml on vabastatud.
Zelenski: Krimm, ma ütlesin, et Krimm on vaja vabastada.
Haugas
Liige
Postitusi: 211
Liitunud: 07 Nov, 2012 19:00
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Haugas »

Tasub enne välja rehkendada, miks ta nii odav on. Jackpot´i korral võib siis isegi viimsepäevani välja venitada :)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5192
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Manurhin »

Leo kirjutas: sest kriisi korral, kui eestlane on sunnitud purki aetud lätlase konservi sööma, ilmselt ei ole kusagilt õllet võtta :crying:
Arvestades seda, et meil on siin foorumis selliseidki mehi, kes käsikruustangide ja muukviili abil on võimelised vintraua valmis nikerdama ja köögi valamukapis leiduvast igasugu paukuvaid segusid kokku keerama, asi see õlletegu siis ette võtta pole. Mingeid leivakuivikuid ja natuke suhkrut peaks ka kriisiolukorras kuskilt ikka leidma. Eriti kui kellegi käest viisakalt, püstol käes, küsida 8). Mõned retseptid: http://www.beerguide.ee/protsess.html
Seda 3-liitriste purkide varianti olen ise korduvalt proovinud. Nädalapäevad jahedas maakivikeldris või äärmisel juhul külmkapi alumisel riiulil käia lasta ja saab päris karmi joogi, mis ettevaatamatul tarbimisel nii mõnegi mehe jalutuks ja pildituks on võtnud :twisted:.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

Vanakooli mehed ajasid seda isegi vahtkustutite ja gaasibaloonide sees

Vaenlasele märkamatu !!!
Väino
Liige
Postitusi: 680
Liitunud: 10 Aug, 2009 20:18
Asukoht: Virumaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Väino »

... et keldrisse minnes ei peaks raudrüüd, ei ikka killuvesti selga panema.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Lühidalt eelnenust: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 01#p570201

AKFTP Fucsi poolt täieliselt (surmaähvardusel!) mahatehtud "Rezekne Gurmeetooted Kuldilihast" osutus üleootuste söödavaks.

1. Kõvu hambaidlõhkuvaid osiseid millegipärast ei olnud!
2. Kõrbenud maitsenüanss oli talutavuse piirides!
3. Pruun kallerdis samuti.

Hindeks kõva kolm.
Niiet mille üle me kurdame, seltsimehed...? Olen saanud palju jubedamatki. Täpsemalt sama tootja lehmalihakonserv.
Sealt ujus välja nii mõndagi, mida otse kassidele välja sülitada. Poolekilose panku tühjendamine võttis ikka silme ees virvendama.

Nii, jooksvat:
Leo kirjutas:Mis see ülemine konserv on, mingi Läti rotimürk või ikka inimeste toit :wink:

Ma pakun, et nii Svejk kui eriti Gulagis istunud oleksid väga õnnelikud selliste konservide üle ja maitse üle irisemine on peamiselt täissöönud inimeste probleem, näljane sööks kõigepealt koeratoidu ära ja siis koera ka.
Koer on kenasti järjekorras. Pole probleemi. Selles mõttes, et kõik totsikud läigivad enne kui kohalikku Kuusakoskisse jõuavad. Midagi ei tohi raisku minna!
AMvA kirjutas:Pilt on kena aga mis pakend koostise kohta ütleb?
Sealiha 30%, vesi, seanahk 20%, seasüda 15%, sibul, sool, konservandid (hakkab see Eede kamm pihta)
ArdiS kirjutas: Kus poes see konserviliha nii odav on? Ostaks omale mõned kastid viimsepäevavarudeks.
Ardile on privas detailsed juhtnöörid jagatud.

Niisiis: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 03#p571203

Käisin täna paaris poes nö luurel, et kaardistada "koera mittesolvava vorsti" segmenti.
Kohe algatuseks peab äramainima, et Grossi poest seda ei leia üleüldsegi. Mitte et ma seda koerale kunagi raatsinud oleks, aga see selleks.
Vähemalt mis puudutab letitagant müüdavat Elektra toodangut.
Kõige kallim keeduvorstide ots lõppes enne viite eurot "Lemmikuga", esindatud oli ka muid nõukogudeaegseid nimetusi nagu näit "Teevorst" (2,98/kg)
Muideks süsivesikuid ja suhkruid oli selles teevorstis eesrindlikult vähe - aga täpselt samuti nagu lihagi....

Isiklikult eelistan üle 100% lise lihasisaldusega keedusalaamit (Poola vorstiotsad) kilohinnaga alla viie jeuri:
20190112_172344[1].jpg
Noja kui peaks hakkama Vanahalba stiilis 7 -8 euroga midagi letilt rabama, siis võtaks :) :
49775672_578078925996512_7473182991267659776_n.jpg
P.S.
See viimane pilt ei ole mitte mingil tingimusel AKFTP Fucsile mõeldud (teda ärritama) ega teda mingiski mõttes ega juhtumis meeles pidades.... 8)

P.S.S.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 72#p562872 ..... ärge ostke neid "De Luxe" kaubamärgiall tooteid ülehinnaga! Need on täiesti tavalised Kurzeme konservid teise sildi ja kallima hinnaga!
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK näitel

Postitus Postitas Some »

Ma pole kindel, et see otseselt HKScani puudutab aga paistab, et pean oma kebabilembusest üle saama :(
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/he ... d=85004047
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Akf Svejk püstitas Rakvere lihunikke käsitlevas kõrvalteemas väga diip küsimuse et "miks peaks üks terve mõistusega inimene ostma viieeurose kilohindega poolfabrikaati kui kõrval on liha 2.99 - sellest ma aru ei saa... "
Ma tundsin ennast natuke puudutatult...

Need põhjused on sügavalt filosoofilised. Maailmas saab raha peaaegu kõike osta - liha ja poolfabrikaati ja armastust ja õnne. Ainult aega ei saa juurde osta , see on ette määratud kuniks meist igaüks langeb nagu lilleke niitja vikati ees. Köögis toorest lihatükki kloppides ja ning sellest kotletti vormides on raske hoomata mustatiivaliste tundide hääletut sõudu. Just see ajaline nihe peaaegu valmis kotleti ja kotleti algainete vahel määratlebki, et nende hinnavahe ei ole pelgalt 2.01 vaid lõpmatus.
....Ja Sahhalinil on juba hommik.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Niisiis võtab vanahalb vilosoohviliselt läheneda - olgu pealegi.... 8)
Teatan tagasihoidlikult, et hommik koidab kusagil kogu aeg, mitte ainult Sahhaliinil.
(...muideks - neetud pindossideni jääb sealt veel kaks ajavööndit, niiet miks akf valik just selle poolenisti japsudelt anastatud saarele langes, jääb pisut ebaselgeks... 8) )
Kiire pilk ajavööndikaardile ja akf postituse jätmise tärminile teeb siiski kiirelt selgeks, et tõenäoliselt on tegu koikusse kukkumise kellaaja või sellele vahetult eelnevatele hetkega,
mil tõepoolest võib väita, nagu Sahhalinil oleks hommik käes. Siinkohal aga tõstatuvad mõningad küsimused ja arvutamist nõudvad teemad.... :)
Kui oletada näiteks, et akf müüb oma kalliväärtuslikku ja taastumatut loodusvara dumpinghinnaga (1800 - 2000 eurot/kuu) võtame konservatiivselt üheksast kahekümneneljani, siis teeb see tunnihindeks kuskil kuuekas.
Kahe euro teenimiseks tuleks kulutada 20 minutit. Väita, et liha viiludeks lõikamise, maitsestamise ja plaadil (eelsoojendatud!) ahju lükkamise peale sedavõrdki kuluks, on sulaselge liialdus.
Võrdlust lihapyörykate mikrossimisega see muidugi ei kannata, aga mida sa kõrvale sööd?
Kartulite koorimise, keetmise või ahjusküpsetamisega läheks nahka suurtootjalt renditud tööjõuga võidetud edumaa!
Siinkohal tuleb appi Lidlist ostetud kartulipudrukontsentraat! :D
Elukvaliteedi hüppeline tõus pluss mustatiivuliste tundide sõu`ule on antud nii lõua- kui maksahaak!
Moodne inimene on eelkõige efektiivne tarbija! Kiire elutempoga edukas olemine ei luba meil rahateenimise ja muu olulise kõrvalt kunagi mõelda enamale,
kui ratsarünnakut poolfabrikaatidele üks päev korraga, enne kui voodisse variseda, nagu närtsinud lilleke, sest päike on Sahhhaliiinidel kohekohe tõusmas.
Lihapallide, pikkpoisi või miks ka mitte kotlettide valmistamine portsjoniteks ette kodustes tingimustes on ilukirjanduslik anakronism
ja viimasedki inimesed, kes seda harrastasid, on ammuilma surnud....
Kui aga oletada, et akf ei olegi hõivatud oma taastumatu loodusvara mahamüümisega peaaegu kruglosutotshno, siis mida ta teeb kell kaks öösel internetis?
Tõenäoliselt tegeleb huinjaaga... :)
Ja mustatiivuliste tundide sõud on kohe järgmisel hommikul meilt varastanud eriti talvisel ajal väärtuslikku valget aega päeva parimast otsast.

P.S.
Võib küll tõsi olla, et aega tagasi osta ei saa, küll aga saab seda sisse osta.
Oma aja mahamüümine ja sellest tuleneva ajapuuduse kompenseerimine pealemaksimise teel tuletab mulle meelde ühe episoodi
Aleksis Kivi "Seitsemän veljestä" raamatust, kus vennikesed võtsid viina ajada ja seda siis kõrtsmikule müüma läksid.
Lugu lõppes sellega, et viinamüügist saadud raha "volitatud lahingupaar" sealsamas kõrtsis ka kõrist alla kallas.
Kõrtsmiku poolt magusaks solgitult ja juurdehindlusega.

P.S.S.
On muideks üks koht, kus ma olen valmis kordades peale maksma.
Valmistan oma kohvi kohviubadest, mitte valmisjahvatatud ködist, mida müüakse poole odavamalt (huvitav - miks? :) )
Sedaenam ei hakka ma peale maksma mingite poolfabrikaatide eest, kus puudub kontroll tooraine, ballastainete ja muu sodi voo üle...

Pilt
Viimati muutis Svejk, 13 Jaan, 2019 10:32, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 2908
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sho »

Kohviubadest..

Oled sa juba avastanud enda jaoks Etioopia kohvi?
Kohvisemud tegid kohvile aastavahetusel veel 30% soodushinna.
Sügisel lisandus neil Yirgacheffele ka Shakisso, mis on pisut lillelisem, aga mõlemad on äratuntavalt suurepärased etiooplased.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

"Aga Sahhalinil on juba hommik" on viide Russkii Razmer nimelisele viinapudelile mida enne revolutsiooni ka Eestis ohtralt tarbiti. Et jututeemadega ei peaks seltskonnas pead vaevama olid pudelile joonitud kriipsud ja kirjutatud vastavad vihjed, et millist teemat vastavalt pudeli tühjenemisele käsitlema peaks. Poliitika, filosoofia... Kõige viimane mõõtekriips, ainult natukene põhjast kõrgemal oli tekstiga "Aga Sahhalinil on juba hommik..."

Sellesama filosoofia põhiselt ei tohiks ajavööndist kultust teha. Postituse kelleaeg oli kaks öösel Tallinna aja järgi kuid piisab kui seinakell kodus keerata Buenos Airese aega näitama (-5 h )ja täiesti normaalne varaõhtune postitus on. Bioloogilise kellaga sobib ka igati kokku. Kui midagi üksinda on vaja teha ei kasuta ma kunagi ei Tallinna, Moskva ega Helsinki aega, sest need on täiesti valed. Kollektiiviga töötades tuleb muidugi sünkroniseerida. Ma olen tegelikult mitu korda ja päris kõrgel tasemel tõstatanud ettepaneku, et see hommikune kohvilarpimine ja uimerdamine tuleb ära lõpetada. Tööpäev Soomes peab hakkama kl 12 päeval ja lõppema kl 21 õhtul. Siis on inimesed puhanud ja valmis suurteks tegudeks.
Isamaalisemad mehed kärgatavad vastuseks, et see on riigivastalise jutt! Juba nende isad ja vaarisad ja isaisad (kes elasid praeguse Helsinki kohal kartulikoobastes, sellal kui Tallinnas juba aastakümneid oli raamatuid trükitud) olevat tõusnud koos päikesega. Muidugi tõusivad, sest neil hakkas seal koobastes külm. Päikesetõusu ajal ongi alati kõige külmem. Aeg on siiski vahepeal edasi läinud , ehituspoest võib osta elektrisoojendusega puhvaika ja minevikus ei saa nii kinni olla. Vähemisamaalisemad seevastu peavad "võõraks kes tahab veidrat" ja hakkavad ikka juba hommikul viiest ringi kakerdama.
Talvel ei tohigi tegelikult valgel ajal õue minna. Jääkristallid sätendavad päikese käes nii eredalt et lumepimedus võib tekkida.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma täna rääkida.

Akf Svejk on oma väärõpetust propageerides hakatuseks teinud jämeda arvutusvea :D. Aega ei tule hinnata mitte "kõik maksud makstud" netosummalt, mille eest saab rupskikonservi osta vaid loodava lisaväärtuse põhiselt. See on aga juba kordades suurem tegur. Kõige lihtsam on seda väljendada tellijale esitatava arve tunnihinna osana. Isegi hallist hiirekesest raamatupidaja, kes mingeid muid tootmisvahendeid peale oma aju hallolluse ei kasutagi lajatab vähemalt 40 EUR/h . Siis mõtleb natuke ja keevitab käibemaksu ka otsa. Ühesõnaga peaks rääkima summadest suurusjärgus 1 EUR/minutis ja 2 eurot pole mitte 20 vaid 2 minutit. See on 10-kordne vahe :shock:
Järgnevalt on sujuvalt kaasatud taustajõudusid kuid muidugi on seletuses neist mööda libisetud. Lugesin ma nüüd õigesti - viiludeks lõigatud liha läheb EELSOOJENDATUD ahju. Keegi peab seda ju siis kõigepealt soojendama. Aga kui akf-l on niisugune nutikodu kus ahju lülitatakse telefoniäpiga siis on praeguse ilmaga kõige õigem selline telefon valgeks värvida ja visada nii kaugele kui jõudu on. Siis järgi joosta ja kui üles leiad, siis viska veel üks kord. Kindlustusseltsidki käivad sellistest majadest kaarega mööda, sest tavaliselt pannaks õhtul juba jahtuvale pliidirauale oma sokid kuivama, hommikul nad sinna unustataks ja neid põlenguid ei jõua keegi kinni maksta.
Ei hakka siin nüüd sügavamale kaevama kuid pärast läheb veel üüratu aeg kõigi nende totsikute ja mürnikute puhtakspesemiseks ja ilmselt läigatab teema peremees sealjuures ka Fairyt nii ohtralt, et hoolimata kõigist puhastusseadmetest hakkavad meres kaladel silmad vett jooksma.
Ühesõnaga, sellise koduse lihapraadimisega vajutab Svejk meie ilusale sinisele planeedile hiiglasliku porise saapajälje :)


Süüdistused Lidli kartulipudrust tühjaksostmises on mulle võõrad :) Kõhtu ei kannatagi koormata ballastainetega. Ütleme, ööpäevas peaks piisama 250-300 g millestki. See mingi oleks siis kontsentreeritud energia, muidu läheb nägu halliks. Ma olen sarapuupähkleid kasutanud ja poolfabrikaate 8). Poolfabrikaadid pole täiesti toøres liha ja neid ei pea tingimata soojendama kuid nad peavad olema ikka lihast tehtud.
Siit jõuakski asja tuumani, et miks on Soome HK ja Atria toodang in corpore toiduks kõlbmatu ja miks on akf Svejki reklaamitud konservid kahetine asi. Kahetine sellepärast, et avamata kujul võivad nad säilida nagu pärast ilmasõda Läänemerre loobitud tsüaniiditünnid kuid lahtitehtud tops kvalifitseerub selgelt keskkonnaohtlikuks jäätmeks.
Esineb muidugi ka selgemaid hetki - need 2.40 - 2.75 maksvad 97,5% konservid on asjalikud. Ma ostsin ükskord Narva turult prooviks, mutike rebis põlle rinna peal lõhki, et on head ja ta ise ka sööb selliseid Sellest on nüüd hea mitu aastat möödas , pole mujal peale juhtunud kuid ostaks küll kui teaks, et ratsionaliseerijad pole retsepti ligi pääsenud.

Neetud ratsionaliseerijate pärast tulebki pidevalt degusteerida ja inimkatseid teha kuid üldine reegel on ikka, et ei saa alla 7-8 EUR/kg ei vorsti ega konservi.

PS : Ühtlasi juhin lahkelt tähelepanu, et kui viibida foorumis sisselogitud kujul on postituste kellaajad Tallinna ajavööndi järgi. Kui sisse logimata, siis Moskva aja järgi. Ja vähemalt minu arvutis on see olnud juba sellest ajast kui kunagi aegade alguses siia esimest korda juhtusin. Olgugi et arvuteid on vahepeal tulnud ja läinud. Einsteini erirelaktiivsusteooria rääkis sellestsamast fenomenist.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

Uuringud kinnitavad, et makajuure ekstrakti suures koguses korrapärane tarbimine toidab põhjalikult kõhrerakkusid. Samal ajal suureneb ka sünoviaalvedelike tootmine, täites luudevahelisi ruume. See on tähtis, kuna sünoviaalvedeliku kogus väheneb koos vanusega ning on peamine luumurdude, valu ja artriidi põhjustaja.


http://toitumistarkus.ee/ohtlikud-ained ... s-valtida/


Allpool on toodud mõningate E-ainete võilmalikud kahjulikud mõjud ja nende poolt provotseeritavad ja esilekutsutavad tervisehäired, haigestumised või haigused (sulgudes on märgitud, millistesse toodetesse neid sageli lisatakse)(149,275).
♦ Allergilised reaktsioonid

värvid: E102, E104, E110, E120-124, E132-133, E128, E140, E153, E155 (tomatipasta, kartulikrõpsud, juustud, kondiitritooted, marmelaad, karamell, lastetoidud, jogurt, gaseeritud joogid, mahlad);
konservandid: E200, E210, E211 (naatrium bensoaat), E212, E221-224; E230-232, E239, E250-251 (kuivatatud aed- ja puuviljad, tärklis, želatiin, marmelaad, povidlo, keedis, vein, mahlad);
antioksüdandid: E311-312; E320-321 (närimiskummid, šokolaadikompvekid, pumat, lisandid salatitele, hapupiimatooted);
Glasuurid, vahu tekke takistajad, magusained: E951(aspartaam).
♦ Mao-soolestiku haigestumised, düsbakterioos

värvid: E103, E105, E111, E121, E123, E125-126, E130-131, E142, E152, E154:
konservandid: E220-226, E228, E233, E242, E250-252, E270;
antioksüdandid: E311-313, E320-322, E330, E338-341 (koorevõi, kreemid, tordid, pirukad, küpsised, õlid, supid, pähklid, keekside segud);
stabiliseerijad, tihendajad: E407, E450, E461-466;
emulgaatorid: E501-503, E510, E513, E527;
maitse- ja lõhnatugevdajad: E400-405, E407, E447, E450-454, E461-466 (juustud, kreemid, kokteilid, desserdid, jogurtid).
♦ Neeru- ja maksahaigused

värvid: E171-173 (kartulikrõpsud, jäätis, puuviljamahlad);
konservandid: E230-232, E250-252 (tsitruselised, vorstid, konservid, juustud);
stabiliseerijad, tihendajad: E407, E447, E450;
antioksüdandid: E320-322;
emulgaatorid: E510, E513, E527;
maitse- ja lõhnatugevdajad: E620, E621 (naatriumglutamaat);
glasuurid, vahutekketakistajad, magusained, kobestajad: E952 (naatriumtsüklamaat).
♦ Nahahaigused

värvid: E104, E131-133, E151, E160 (marmelaad, karamell, jogurtid, lastetoidud);
konservandid: E231-232, E239;
antioksüdandid: E310-312;
glasuurid, vahutekketakistajad, magusained, kobestajad: E951 (aspartaam).
♦ Üliaktiivsus

värvid: E102, E104; E107, E129, E132, E151 (marmelaad, karamell, jogurt, lastetoidud).
♦ Suhkruhaigus

glasuurid, vahutekketakistajad, magusained, kobestajad: E951 (närimiskummid, gaseeritud joogid).
♦ Katarakt, glaukoom

maitse ja lõhna tugevdajad: E621 (naatriumglutamaat) (kõik liha- ja kalatooted, kartulikrõpsud, pakisupid, puljongid).
♦ Epilepsia

glasuurid, vahutekketakistajad, magusained, kobestajad: E951(aspartaam).
♦ Arteriaalse vererõhu tõus

värvid: E154 (suitsutatud ja soolatud kala);
konservandid: E250, E252.
♦ Vere kolesteroolitaseme tõus

antioksüdandid: E311, E321-322.
♦ Unetus, raevupuhangud

konservandid: E211 (naatriumbensoaat).
♦ Peavalu

konservandid: E250-251;
maitse- ja lõhnatugevdajad: E621 (naatriumglutamaat);
glasuurid, vahu tekke takistajad, magusained, kobestajad: E951(aspartaam).
♦ Depressioon

glasuurid, vahutekketakistajad, magusained, kobestajad: E951(aspartaam).
♦ Osteoporoos

stabiliseerijad, tihendajad: E450.
♦ Köha

konservandid: E220.
♦ Astmahood

värvid: E124;
maitse- ja lõhnatugevdajad: E621 (naatriumglutamaat).
♦ Vähk

värvid: E102, E103, E105, E110-11, E121, E123-126, E128, E130-131, E142, E152, E153 (limonaadid, jäätised, marmelaad, karamell, jogurt, lastetoidud, džemmid, želee);
konservandid: E210, E211 (naatriumbensoaat), E212-216, E219, E230-232, E239-240, E249-252, E280-283 (viinerid, sardellid, vorstid, sink, konservid, marineeritud heeringas, kala,
molluskid, kalamari, koorevõi, margariin, kompvekid, gaseeritud joogid);

antioksüdandid: E311;
stabiliseerijad, tihendajad: E447;
glasuurid, vahu tekke takistajad, magusained, kobestajad: 924 a-c, E951 (aspartaam), E952 (naatriumtsüklamaat), E954 (sahhariin) (kastmed, ketšupid);
oksüdeerijad: E311, E320-321.
► Venemaal on eriti ohtlikeks lisaaineteks nimetatud(149, 275): E102, E104, E110, E120-124, E127-129, E131-133, E142, E151, E153-155, E173-175, E180, E214-217, E219, E226-227, E230-231, E233, E236-240, E249-252, E296, E320-321, E620-621, E627, E631, E635, E924 a-c, E926, E951-952, E954, E957. Täielikult on keelatud: E212, E123-124, E127-128, E173, E240, E216-217, E622.
► Mida teha

Arusaadav, et on võimatu vajalikke toiduaineid ainult ja pidevalt turult osta, täielikult üle minna naturaalsetele (mahedatele) toodetele, toodete kodusele toiduvalmistamisele. Alaliselt või sageli (rohkem kui 1-2 nädalat) mitte tarbida kahjulike lisanditega tooteid. Tingimata nende tarbimist varieerida, et anda organismile aega ja võimalus kahjulikud ained kehast välja viia, mitte lasta neil üle lubatud piiri kuhjuda. Samaaegselt kahjulike ainetega alati tarbida vitamiine C, A, E ja teisi antioksüdante (vt ptk 3) sisaldavaid tooteid, mis vähendavad tervistkahjustavate ainete moodustumise tõenäosust, takistaad kantserogeenide moodustumist(275).
Poes tuleb etikette tähelepanelikult lugeda ja osta ainult tooteid ilma eriti ohtlike või täiesti keelatud lisanditeta. Teha siintoodud kahjulike lisaainete nimekirja koopia ja poes tähelepanelikult jälgida, kas ostukorvi ei ole sattunud ohtlikud tooted. Mitte osta tooteid, kui etikettidel on puudulik info (vorstid, juustud, kompvekid jt) või paluda müüjal esitada toote koostise etikett. Sealjuures arvestada, et toodete etikettidel E-ainetena on märgistatud tihti ka paljud toiduvalmistamisel kasutavad tavapärased looduslikud ained. Näiteks: E100 (kurkumiin), E109 (vitamiin B2), E140 ja E141 (klorofüllid), E153 (taimne süsi), E160–171 (karoteen, paprikaekstrakt jt looduslikud värvained), E260 (äädikhape), E270 (piimhape), E296 (õunhape), E300 (askorbiinhape ehk C vitamiin),E330 (sidrunhape), E353(merevaikhape), E500 (söögisooda), E900 (meevaha).
Toodud nimekiri võimaldab hinnata, kas täheldatavad tervisehäired (näiteks peavalud, köha), haigused (sh vähk) ei ole seotud ohtlikke E-aineid sisaldavate toodete pikaajalise kasutamisega. Kui ja, siis võtta ette organismi puhastamine ja rangelt vältida kindlaks tehtud ohtlikke E-lisanditega toodete tarbimine.
Viitenumbrite allikad (kasutatud kirjandus).

NB.Kas sellised postitused mida akfrml Sveik meile kostitab võivad ka tuleneda kahjulike ainete ületarbimistest tundmatu looma lihaga täidetud konservilaadsete toodete seest
Andrus1973
Liige
Postitusi: 193
Liitunud: 13 Nov, 2017 15:02
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Andrus1973 »

vanahalb kirjutas: Tööpäev Soomes peab hakkama kl 12 päeval ja lõppema kl 21 õhtul. Siis on inimesed puhanud ja valmis suurteks tegudeks.

See on küll nüüd ühe rumala laiskvorsti jutt. Asja uba on selles, et inimene on üks suhteliselt kehva nägemisega elukas ja et midagigi asjalikku korda saata peab ta seda tegema valges. Seal hulgas ka enamuse toidust ja peavarjust hankima. Mis numbrid kella peal näitavad on tegelikult suhteliselt vähetähtis. Tegu on nagu nii puhtalt kokkuleppelise väärtusega.
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Üks teooria ütleb, et üks tund und enne 24.00 võrdub kahe tunniga peale 24.00. Ehk selle loogika järgi peaks ärkama vara ja minema magama ka vara. Minu vanavanemad, kelle juures hulk minu lapsepõlve mööda läks, elasid taolises, loodusliku harmoonia rütmis, sest seda tingisid loomad. Äratus hommikul kell 05.30, sest päevatöö alguseks kell 8 pidid olema lehmad lüpstud ja karjamaale viidud. Ja magama minek oli tavaliselt 21.00-21.30 paiku. Kui AK lõppes. Mõlemad elasid kaua.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Majandus- tööjõu- & tootmispoliitika HKScan Est & RLK nä

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Seda kebabi ju valmistavad üldiselt inimesed, kes veel 10 a tagasi tagumiku pühkimiseks paberit ei tundnud? Et parema käega tervitati ja vasaku (ebasünnis) käega pühiti. Vaadake kuskil Egiptuse turul ringi, kärbseparved liha peal. Loomulikult on taolise kultuuriga seltskonnas igasugu asjad võimalikud - kuna nad ise aga on sellise mustusega harjunud, siis mingeid erilisi hädasid see neil ei tekita. Küll aga võib tekitada steriilses keskkonnas elanud valgel inimesel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 22 külalist