Pagan, ma neid nõukaaegseid toidualaseid uurimusi küll ei mäleta, eriti merikapsa osas.vanahalb kirjutas:Kujundlikumalt, ikka kujundlikumalt tuleks võtta neid väiteid põrmukspudenenud kontide kohta
Kuid toidu osas julgeks ma nii enda kui mõne tuttava kogemusi usaldada rohkem kui teadust. Teadlasele anna stipendium ja lähteülesanne ja ta tõendab mille iganes ära. Nõukaajal oli juba nii, et piisas vaid mõnel neegrikuningal alt ära hüpata, suhkruga tuli riigis vahe sisse ning doktoritöid "valgest surmast" ning suhkru kahjulikkusest tuli nagu rahet. Sama oli teadustöödega merikapsa ja muu sarnase kasulikkusest kui oblastikomitee selgusele jõudis, et sel aastal maise toiduga kevadeni välja ei vea.
Tänapäeval on samamoodi - vastavalt tehnoloogia arengule ja sellele mida müüa tuleb on ka laiemalt avalikustatud teadustöödega. Kord on kolesterool kahjulik ning tuleb süüa kolesteroolivaba ja järgmisel tasandil juba ikka kolesterooliga aga "hea" kolesterooliga. See on 30% kallim.
Kui on isu mune süüa võib tegelikult terve liuatäie täidetud mune nahka pista, pööramata tähelepanu teadlaste vingumisele kolesterooli kohta. Ega päevad pole vennad ja aasta lõikes jääb statistiline keskmine õigeks.
Aga mis puudutab kolesterooli ja muid uurimusi, siis ilmselt sa nõustud, et teadus areneb edasi ning uuringud lähevad täpsemaks ja põhjalikumaks. Ega Newton kah relatiivsusteooriat välja ei mõelnud, see tuli ikka nõksa hiljem.