Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/
Sai proovitud seda nostalgia konservi sealihaga. Väga hea! Söin keetetud makaronidega.
Sai proovitud seda nostalgia konservi sealihaga. Väga hea! Söin keetetud makaronidega.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40226
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Kui katelokilõunale jätkub kõvem füüsiline tegevus, siis need Rakvere ülevürtsitatud lihakonservid pole teab mis head - eriti hull on see turisti eine welcome to Estonia.Lemmikuks on lihakonservidest Rakvere veiseliha ja kalakonservidest skumbria
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ega ma seda "turisti" einet mõtlegi. Vene ajal oli turistieine ikka söödav kraam(vähemalt mälestustes rohelise-kollase sildiga). Seda lihamassi, mis tänapäeval erinevatesse konservidesse pannakse peab ikka seedima. Kui ei maitse siis ei maitse ja ei kuulu tulevikus ka ostunimekirja. Selle ülevürtsitamisega võidakse ka tegelikult mitte kõige parem liha ära rikkuda või vastupidi riknenud liha maitsvaks teha... Parem leppida ja osta seda, mis on teadavalt söödav, kui minna orki mõne konservi ostmisega, mille sisu hiljem loodusesse lendab või paremal juhul mõne kodulooma toidu sisse satub.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Maximas tõesti müügil, ostsin täna ja nädalavahetusel proovin metsas järgi.Igatahes sealiha sisaldus on karbil kirjas 97,5 % .herman30 kirjutas:@ivanorav
Tegelikult ma ei ole veel küsinut kust osti aga võiksin arvata et tartu maantee maximast. Sest ta töötab seal kandis.
Oli neid vist 4 sorti. Hernestega, tatraga ja veel millegagi peale selle eelpool nimetatu.
Optimist õpib inglise keelt, pessimist-hiina, aga realist Kalashnikovi automaati.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
2,5% hernest või tatart purgi peale?lant kirjutas:Maximas tõesti müügil, ostsin täna ja nädalavahetusel proovin metsas järgi.Igatahes sealiha sisaldus on karbil kirjas 97,5 % .herman30 kirjutas:@ivanorav
Tegelikult ma ei ole veel küsinut kust osti aga võiksin arvata et tartu maantee maximast. Sest ta töötab seal kandis.
Oli neid vist 4 sorti. Hernestega, tatraga ja veel millegagi peale selle eelpool nimetatu.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
proovisin eile Nostalgia Turistieinet. Ei meeldinud üldse, sees oli imeliku värvi hakkliha, veresoonte tükid, peale kuumutamist tuli ebavärske "koera" laadne lõhn, sees olid ka tangud (chechevica või perlovka (sry ei tea kuidas eesti keeles nimetatakse), mida ei tohiks karbiinfo järgi sees olla (pidi olema sea ja loomaliha). Läks wc potti:(
Õnneks ostsin vaid ühe karbi, 1.60 € 300g. Lätlased on sulid.
so far top jääb minu jaoks selliseks: 1.koht Oldehäuser 2.koht Rannarootsi (tumepunane konservi seeria).
PS: külmalt Turistieinet veel on võimalik ära süüa, seega kui juba ostetud - ärge kuumutage, siis seda haisu ei tule.
Õnneks ostsin vaid ühe karbi, 1.60 € 300g. Lätlased on sulid.
so far top jääb minu jaoks selliseks: 1.koht Oldehäuser 2.koht Rannarootsi (tumepunane konservi seeria).
PS: külmalt Turistieinet veel on võimalik ära süüa, seega kui juba ostetud - ärge kuumutage, siis seda haisu ei tule.
Viimati muutis jaanpht, 12 Juul, 2012 15:36, muudetud 1 kord kokku.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
'Tšetševitsa' on läätsed; 'perlovka' on kruubid.jaanpht kirjutas:proovisin eile Nostalgia Turistieinet. Ei meeldinud üldse, sees oli imeliku värvi hakkliha, veresoonte tükid, peale kuumutamist tuli ebavärske "koera" laadne lõhn, sees olid ka tangud (chechevica või perlovka (sry ei tea kuidas eesti keeles nimetatakse), mida ei tohiks karbiinfo järgi sees olla (pidi olema sea ja loomaliha). Läks wc potti:(
Õnneks ostsin vaid ühe karbi, 1.60 € 300g. Lätlased on sulid.
so far top jääb minu jaoks selliseks: 1.koht Oldehäuser 2.koht Rannarootsi (tumepunane konservi seeria).
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Aastat 12-13 tagasi, kui ülikoolis käisin ja ühikas elasin, müüdi turgudel väga muhedaid 1,2 kiloseid sealihakonserve, millel oli tõesti hea maitse ja silmaga nähtavalt vähe kõrvalis ollust. Kahjuks pole sellist kraami juba aastaid näinud ega söönud.
KL-ga metsas käies olen olude sunnil pidanud Eesti konserve sööma (sea- või veiseliha) ja need kõlbavad tõepoolest ainult viimases hädas. Paari-kolmepäevasel metsaretkel üritan seda p...a vältida ning toitun snickersist jms kergemast, energiat andvast ja käepärasemast, seisab kõht korras vähemalt.
Konservidest rääkida, siis räimed jms kalad tomatis on kodumaistest konservidest vast kõige paremini omandatav.
KL-ga metsas käies olen olude sunnil pidanud Eesti konserve sööma (sea- või veiseliha) ja need kõlbavad tõepoolest ainult viimases hädas. Paari-kolmepäevasel metsaretkel üritan seda p...a vältida ning toitun snickersist jms kergemast, energiat andvast ja käepärasemast, seisab kõht korras vähemalt.
Konservidest rääkida, siis räimed jms kalad tomatis on kodumaistest konservidest vast kõige paremini omandatav.
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
nonii, osaluseksperimendi korras külastasin s...marketit ja ostsin kõige odavama kalakonservi "Heik tomatikastmes" 230g (SIA Zentenes Zivju Kombinats). maitselt polnud viga, aga karp oli suht lõdvalt täidetud (oli juba kinniselt tunda, et loksub) ja tomatikaste oli vesine ja läbipaistev. peale kasuliku osa tarbimist läks ümbes pool karbitäit kastet, nahka ja luid koos tarvitamata lihaga koerale. sõi ära ja mis üle jäi, võtsid kassid õnneks.
uuesti seda ei ostaks, aga suure hädaga aitaks kah kuidagimoodi. räim tomatis või sprott õlis on kindlam valik. rasvasest lihakonservist ma hoiduksin, paljalt süües ei tee see kõhule head.
uuesti seda ei ostaks, aga suure hädaga aitaks kah kuidagimoodi. räim tomatis või sprott õlis on kindlam valik. rasvasest lihakonservist ma hoiduksin, paljalt süües ei tee see kõhule head.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Tõestatud, et ka kartulipudru sisse maitseb oi kui hea. Kõrvale rukkipala tükk ja sisse sibulat. 2x525 grammi ja neli meest kaks õhtut söönud.herman30 kirjutas:http://nagi.ee/photos/jaanpht/20957689/
Sai proovitud seda nostalgia konservi sealihaga. Väga hea! Söin keetetud makaronidega.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Teema igati asjakohane ja arutelu koos kogemuste vahetusega väärib igati lugemist. No ma püüan kah sõna sekka seada...
Et kõik igati otse ja ausalt ning vähimaidki asjaolusid varjamata kamraadideni jõuaks - alustan algusest.
Täna hommikul said kodus pingelise mõttetöö tulemusel sigaretid otsa. Mõneks piibutäieks leidus veel tubakat ja siis... vaid e-sigarett. No kaua sa ristiinime ikke imed, see rohkem nagu aseaine varitsuse tarbeks või nii. Seadsin sammud lähima poe poole, milleks juhuslikult on ma...a. (Panite tähele - see polnud nii planeeritud! )
Pole ma mingi suurem shoppaja aga no kuna juba kodutänavast kaugemale saadud, siis kaesin ringi. Ühes nurgakeses olid paar kasti mingite konservidega, mille otsa ma ühe oma haigetest jalgadest ära lõin... Suures pahameeles tonksasin alumist kasti teise jalaga ja sel hetkel (Panite tähele - alles sel hetkel! ) valdas mind äratundmisrõõm: olin samasuguste konservide pilte ja üsna head iseloomustust lugenud mil.netist
Haarasin pikemalt mõtlemata ühe ja ... edasine teekond koosnes antud kontekstis ebaolulistest toimingutest. Aga noh, Camelit ma.-..s ei olnudki
II vaatus: kodus.
Koju jõudes ladusin vähese kaasatoodu lauale ja kuna ma juba teepeal olin otsustanud testida - saagu mis saab - sedasinast konservi, siis tegin selle kohe lahti. Avamine muuseas oli ülilihtne - oluline fakt ! /Olen kunagi vaadanud pealt, kuidas näljane noormees konservi vastu kivi peksis... Lõpuks määris ta pool sisust asfaldile ja oli kättesaadud poole üle rõõmus.../
Kuna välistemperatuur oli piisavalt kõrge, loobusin konservi soojendamisest. Tutvusin soetatud karbi etiketiga: sealiha tatraga. Pole kunagi olnud minu eriliseks unistuseks, kuid katsetamise huvides haarasin otsustavalt kahvli ja... Alles siis kui mul juba umbes kolmandik konservist otsas oli, jõudis abikaasale nö "kohale" toimuva sisu. Andsin talle ka proovida, ega ma nüüd nii kade ka ei olnud... Kaks suutäit, siis haarasin taaskord otsustavalt karbi ja asusin manustama...
//Selgitus: eksperimenti alustades kaalutlesin kuuma välistemperatuuri, tühja kõhu ja võimaliku "rasvase saasta" koosmõjude tulemuse üle. Arutelu oli umbes selline, et kui välja tuleb - siis olen reklaami ohver ja rohkem selliseid ei osta. Kui isegi sedavõrd ekstreemsetes tingimustes välja ei tule, siis kõlbab jahedama ilmaga metsas süüa küll.//
Konserv sai ilusti ühe jutiga puhtalt, st ilma igasuguste lisanditeta sisse aetud ja hetkel kui ma sedasinast katset kirjeldan on söömise lõpetamisest möödas rohkem kui 7 tundi. Olen elu ja tervise juures.
Maitseelamus? Polnud paha, muuseas!
Kokkuvõte: võib osta ja mis peamine - kõlbab süüa!
terv
o
I vaatus: poeskäik.... seda nostalgia konservi ...
Et kõik igati otse ja ausalt ning vähimaidki asjaolusid varjamata kamraadideni jõuaks - alustan algusest.
Täna hommikul said kodus pingelise mõttetöö tulemusel sigaretid otsa. Mõneks piibutäieks leidus veel tubakat ja siis... vaid e-sigarett. No kaua sa ristiinime ikke imed, see rohkem nagu aseaine varitsuse tarbeks või nii. Seadsin sammud lähima poe poole, milleks juhuslikult on ma...a. (Panite tähele - see polnud nii planeeritud! )
Pole ma mingi suurem shoppaja aga no kuna juba kodutänavast kaugemale saadud, siis kaesin ringi. Ühes nurgakeses olid paar kasti mingite konservidega, mille otsa ma ühe oma haigetest jalgadest ära lõin... Suures pahameeles tonksasin alumist kasti teise jalaga ja sel hetkel (Panite tähele - alles sel hetkel! ) valdas mind äratundmisrõõm: olin samasuguste konservide pilte ja üsna head iseloomustust lugenud mil.netist
Haarasin pikemalt mõtlemata ühe ja ... edasine teekond koosnes antud kontekstis ebaolulistest toimingutest. Aga noh, Camelit ma.-..s ei olnudki
II vaatus: kodus.
Koju jõudes ladusin vähese kaasatoodu lauale ja kuna ma juba teepeal olin otsustanud testida - saagu mis saab - sedasinast konservi, siis tegin selle kohe lahti. Avamine muuseas oli ülilihtne - oluline fakt ! /Olen kunagi vaadanud pealt, kuidas näljane noormees konservi vastu kivi peksis... Lõpuks määris ta pool sisust asfaldile ja oli kättesaadud poole üle rõõmus.../
Kuna välistemperatuur oli piisavalt kõrge, loobusin konservi soojendamisest. Tutvusin soetatud karbi etiketiga: sealiha tatraga. Pole kunagi olnud minu eriliseks unistuseks, kuid katsetamise huvides haarasin otsustavalt kahvli ja... Alles siis kui mul juba umbes kolmandik konservist otsas oli, jõudis abikaasale nö "kohale" toimuva sisu. Andsin talle ka proovida, ega ma nüüd nii kade ka ei olnud... Kaks suutäit, siis haarasin taaskord otsustavalt karbi ja asusin manustama...
//Selgitus: eksperimenti alustades kaalutlesin kuuma välistemperatuuri, tühja kõhu ja võimaliku "rasvase saasta" koosmõjude tulemuse üle. Arutelu oli umbes selline, et kui välja tuleb - siis olen reklaami ohver ja rohkem selliseid ei osta. Kui isegi sedavõrd ekstreemsetes tingimustes välja ei tule, siis kõlbab jahedama ilmaga metsas süüa küll.//
Konserv sai ilusti ühe jutiga puhtalt, st ilma igasuguste lisanditeta sisse aetud ja hetkel kui ma sedasinast katset kirjeldan on söömise lõpetamisest möödas rohkem kui 7 tundi. Olen elu ja tervise juures.
Maitseelamus? Polnud paha, muuseas!
Kokkuvõte: võib osta ja mis peamine - kõlbab süüa!
terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Frederic Manning
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
ise olen targu poe keemiast eemale suutnud hoida ja meie pere tarvitab mu naise mahanotitud metsanotsudest Viljandi lähedal väikeses lihakombinaadis valmistatud konserve
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Kuna oma eelneva tegevusala tõttu olin sunnitud tihti viibima inimasustusest suhteliselt kaugel (loe 10-15 km. lähima külani ) ja kord-paar päevas võiks ju ikka ihule ergutuseks mõne toidupalukese manustada, siis sai aegajalt mõni konserv ligi võetud. Ei tea, kas magu on kehvemaks jäänud või topitakse tänapäevastele konservidele midagi imelikku sisse, aga mina ilma kõrvetisteta ei pääse, olgu konservis siis kunagi ujunud, lennanud või maad mööda askeldanud maailmakodanikud. Kõrvale sai võetud "rukkipala" ja va setu silmavett pääle rüübatud (mis ometi muidu kõtule ainult hääd teeb ja seedimist korras hoiab). Enamik vene kroonu kuivpajuki konservidest olid võrreldes katlalobiga ikka väga söödavad ja ei mäleta nendest küll mingeid kõrvetisi. Kui peale katlalobi (mis ju reeglina koosnes tulihapust kapsast, eriti talvel) metsa alla loomulikke vajadusi rahuldasid, siis sellises kohas paarkümmend aastat enam midagi ei kasva, nagu soolhappega oleks koha üle valanud . Aga tänapäevased konservid on vastunäidustatud, tuttav jahimees toob mulle vahel tema enda valmistatud konserve (nii plekis kui pooleliitristes klaaspurkides) ja nendega pole probleeme, väljaarvatud see, et krdima kähku tükivad otsa saama .
Unustasin, kui neid nüüdisaegseid konserve kuumutada, siis tahab hais ära tappa ja kõrvetised ilmnevad juba süües.
Unustasin, kui neid nüüdisaegseid konserve kuumutada, siis tahab hais ära tappa ja kõrvetised ilmnevad juba süües.
sitt päev, kellele kurdad
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Kõrvetiste tekkimiseks pole mingit keemiat vaja, piisab lihtsalt rasvasest toidust ja vürtsidest . Eks sõber guugel aitab põhjuseid leida. Aga konservidega vast nii palju seost, et odavamad konservid on tihti rasvasemad kui korralikud lihakonservid. Ise olen konservide osas väga pirtsakas ja kasutan vaid RannaRootsi tootemärgi omi. Põdraliha omi olen teisi ka ostnud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 40226
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Minuarust see sirbi ja vasaraga Nostalgia pudrukonserv pole kuig maitsev (tatar sealihaga või herned sealihaga).Konserv sai ilusti ühe jutiga puhtalt, st ilma igasuguste lisanditeta sisse aetud ja hetkel kui ma sedasinast katset kirjeldan on söömise lõpetamisest möödas rohkem kui 7 tundi. Olen elu ja tervise juures.
Maitseelamus? Polnud paha, muuseas!
Sa proovi ära näiteks nende sealihakonserv, see polegi mitte tavapärane Rakvere "tushonka" (kuhu sisse on igasugu p*ska segatud), vaid koosneb ikka suurtest kiulistest sea tailiha tükkidest.
Alguses oli täitsa hea ka nende kanakoivad mingis olluses (kuritsnõi okorok), aga sel on kohati selline imelik munamaitse sees.
See koosneb siis kolmeks löödud kanakoibadest omas mahlas.
Need minuarust parimad konservid poes täna. Odavad ka muidugi pole (500g purk normaalhind 2.35).
Valik täna peaks saada olema
-sealiha tatraga
-sealiha hernestega
-hautatud sealiha
-hautatud loomaliha
-kanakoivad omas mahlas
-turisti eine (ikka ehtne, mitte Rakvere rupskid).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 79 külalist