Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Endise n liidu kultuuriruumi tingimustes on tulnud (ja siit teemastki läbikäinud!) teateid vorstidest, mis on valmistet koertest, lastest, doktoritest jne ... 8)

Nüüd siis Valgevenest uudist, kus suitsuvorst on tehtud ju...st täpselt gosti järgi:

Белорусская сырокопченая "Еврейская" колбаса (juudi toorsuitsuvorst):
Pilt

...tean, et meie seas on inimesi kes Valgevenes käinud ja kiitaväärivat kvaliteeti sealsetes toiduainetes näinud.... vblla oskavad kommenteerida...?


P.S.
AKF Ruger!

Kas te kavatsete selle oma konservi viimsepäevani alles hoida või on lootust mingeid teatusi sellekohta pisut varemgi saada? 8)
Põhjendusi teil enam alles olla ei tohiks, nüüd peaks olema jäänud ainult vabandused!...

Meest sõnast ja sedasamustki teadagi kust! 8)
Viimati muutis Svejk, 03 Mär, 2018 7:36, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19597
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ruger »

Eks ma proovin siis nv ära katsetada. Nagu teemagi ütleb, et viimsepäevavarud, mida veel tulemas ei ole. Või on... :scratch: :dont_know: Ja kui ei sobi siis läheb naabri kassile. :?
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas kalleb »

[quote="Svejk"]Endise n liidu kultuuriruumi tingimustes on tulnud (ja siit teemastki läbikäinud!) teateid vorstidest, mis on valmistet koertest, lastest, doktoritest jne ... 8)

Nüüd siis Valgevenest uudist, kus suitsuvorst on tehtud ju..ust täpselt gosti järgi:

Белорусская сырокопченая "Еврейская" колбаса (juudi toorsuitsuvorst):
Pilt

...tean, et meie seas on inimesi kes Valgevenes käinud ja kiitaväärivat kvaliteeti sealsetes toiduainetes näinud.... vblla oskavad kommenteerida...?


Head isu!

http://der-stuermer.org/eesti/Worstiwalmistaja_Haim.pdf
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Selle peale vanas Yukonis, Yukonis, Yukonis,
selle peale vanas Yukonis võeti üks naps!

Pilt
http://30dayadventures.ca/sour-toe-cocktail/
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Niikaua, kuni AKF ruger oma kadunud konservi kapi alt taga otsib ja tolmust puhtaks pühib, upgreidime üht vana lugu.... 8): http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 4321[quote].
16:41

Svejk
...anti kohupiima, rasvatutt, aga kuidas pannkooke teha kohu piimaga
19:45

Fucs
Jälle!
Svejk
just
Nii, tehtud. Sellest tuleb hittkordus pannkoogitemaatikasse. Kaeerajahu jne
Praadisin sibula lalla
Fucs
Sõitke seenele
Kohhupiimast tehhakse sõrnikuid mitte pann kooke
Svejk
Jah, ei. Teitea, midate räägite
piima ei pand. panime pajumäe mahu apukoort, aga vähe! sest pole raisata. piima pold, noja sis majoneezi nats (hellmans , son maksimas odavalt!)
Kaera jaani jahu. Eimingit nisa kultust enam, meil pole majas nisu oldki enam aastaid aegu
Fucs
Teoletegi ULL
Svejk
Aint keerata ei saand normaalselt, sest oli rabedad, aga malahendasin probled inno vaadiliselt
pold ullu miskit
ei kusagil
Fucs
Seiole pannkook
Svejk
ahjaa, ja keefilus vana paki lõpu loputasin kaa sisse
Fucs
Kuime selles kokkulepime sis meilküsimusi eiolerohkemb
Svejk
nägi välja nagu pannkook, maitses nagu pannkook, aint nats oli kohupiima tera tunda
Ühele proovisin sibulat allapraadida
Fucs
Ull
Seiole pannkook marääkin
Svejk
miss uii
Fucs
U L L L
Svejk
Ei, miks. ma olen väga rahulik. Muideks esmese korra proovisime kohupiimaga
Taigen oli nii vedel, et pmst ise valgus laiale
Fucs
Nedon kaerasõrnikudsibulaga mistetegite
Svejk
mis sõrmikud? Ei, me tegime ilma kinnasteta
Fucs
PANNKOOK ON PÜHA
Zeda eitohi tevallveerida
Seen by Fucs at 20:06
[/quote]
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19597
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas ruger »

Peab siis lubatud võla ära klaarima akf Svejk ees. Testitud sai "Minu" kaubamärgi all müüdavat steriliseeritud loomaliha De Lux(müüja on Eesti maapiirkondades tegutsev "Meie" kauplustekett). Toodetud on Lätis-maaletooja Pärnu firma Makro Trade Baltic.

Paar pilti ka.
https://www.upload.ee/files/8137830/LLK_karp.jpg.html
https://www.upload.ee/files/8137841/LLK ... e.jpg.html
https://www.upload.ee/files/8137842/LLK ... e.jpg.html
https://www.upload.ee/files/8137845/LLK ... i.jpg.html

Ära ei surnud, seedimist paigasti ei ajanud ja täitsa söödav. Kassile pole veel proovida andnud. Tootes peaks olema hakitud veiseliha 85%, mida võib sealt seest ka leida. Ühe külje peale ca 5-8% on rasva sulanud. Maitselt suht sarnane Rannarootsi loomaliha konservile. Rannarootsi oma on ehk veidi maitseainete rikkam ja soolasem. Kuna maitsesin külmalt ja ei sulatanud ega soojendanud seda siis seda kommentaarida ei oska, kuidas ta soojana tundub või lõhnab. 2 söögikorda saab sellest küll. Mida rohkem söön, seda rohkem maitseb. Magusale vahelduseks soolast ka juurde. Naabri kassile peab teise tooma. Tea, kas sööks... :scratch: Järgmine kord võtaks testimiseks mõne teise liha sisaldava toote või siis sama tootja sealihakonservi. Peab üles soojendama ja siis proovima. Tühja kõhuga läheks see toode kindlasti alla ja üldiselt positiivse . Samas sõltub see toote kvaliteet kindlasti tootja headest ja halbadest päevadest. 5 palli süsteemis ütleks, et korralik 4. Viimsepäevavarude hävitamisega on algus tehtud.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3309
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Dr.Sci »

Gurmaanidest varujatele praktiline soovitus.
Metsloomalihast konservidest, vorstidest jms hoidke endale need mis valmivad esimestel sügiskuudel - sõltumata lihakombinaadist kipub maitsetase langema aina mida lähemal on kevad.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Troll »

Aa see on ju asjade loomulik käik! Sügisel on kõik jahiloomad matsakamad ja rasvasemad, kevadepoole aga kondisemad ja tigedamad, mis pidi ka liha kvaliteedile halvasti mõjuma. :D
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kapitan Vrungel
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 28 Veebr, 2018 15:07
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapitan Vrungel »

"Miks peab militaarneti toiduteemasid lugedes kiiver peas olema?"
"Sellepärast et, militaarnet?"
"Ei, sellepärast et seal killud lendavad!"

Street Meats https://www.youtube.com/watch?v=XpNQewj0nmk

:lol:
Поднять паруса!
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Nali

Postitus Postitas huvitun »

Kas oskab keegi kommenteerida. Väidetavalt pilt 70-ndate algusest. Selline jama oli ikka pigem erand kui reegel?
Pilt
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19597
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Nali

Postitus Postitas ruger »

Täiesti tuttav pilt ja loogiline ning ka kindlasti reaalselt toimunud. Et otse maas looma tükeldatakse-welcome to NSVL... Olid ajad. Oluline, et üldse liha oli. Ütleme, et see polnud igalpool igapäevane aga siiski mingitel aegadel oligi nii.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Ja mis sellest siis niiväga ikka oli. Kõik läks ju termilisele töötlemisele.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Troll »

Vaevalt seal väljas muud tehakse, kui raiutakse kerepoolik veerandikeks, et oleks kergem sisse tassida. Ja isegi tollaste olude kohta tundub lihakeha palja maa peale viskamine liig olevat, rohkem mingi eriolukord (mingite hädatappude tagajärjel tekkinud lihakehade laialivedu vms) või kellegi tegematajätmine/hooletus. Olles ise ETKVL-i süsteemis töötades aastaid lihakehi vedanud, tekitab selline pilt küll võõrastust, esiteks juba sellepärast, et veiste lihakehasid transporditi alati veerandikena, pool keret oleks liiga raske olnud. Aga jumal seda teab, minu kogemus jäi 80-te lõpupoole, ehk oli 70-l teistsugune töökultuur.
Viimati muutis Troll, 16 Mär, 2018 1:39, muudetud 2 korda kokku.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 23 külalist