Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Tänapäeva konservidesse pannakse säilitusaineid-konservante. Ka "Nostalgia" seerias, mis iseenesest süüa kõlbab, on mingi E-nimeline törlönt kõrvetiste tekitamiseks. Isetehtud konservidesse seda vist ei panda ja üldse: minu haridus ei luba mõista, et miks peaks kuumtöödeldud ja hermeetiliselt suletud konservi säilitusaineid lisama.
Ma ei saa neid samuti ilma Borzomi või Jessentuki veeta söödud. Viimased sisaldavad vastumürgina magneesiumkarbonaati , mis säilitusaineks oleva naatriumbensoaadi ära peaks neutraliseerima.
Kusjuures veinii hulka segatakse käärimise peatamiseks ning jõleda pohmaka tekitamiseks sulfiteid. Maailm on ikka hukka läinud.
Ma ei saa neid samuti ilma Borzomi või Jessentuki veeta söödud. Viimased sisaldavad vastumürgina magneesiumkarbonaati , mis säilitusaineks oleva naatriumbensoaadi ära peaks neutraliseerima.
Kusjuures veinii hulka segatakse käärimise peatamiseks ning jõleda pohmaka tekitamiseks sulfiteid. Maailm on ikka hukka läinud.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
A sa harrasta ses hukkaläinud maailmas öko eluviisi. Pane õuna ja pihla segu mulksuma ja lase peale mulksumist torudest läbi.Puhas ökošnaps tuleb välja ja ei mingeid säilitusaineid...ja laupa õdagu igavest kena pruukida. Eriti, kui veel mingi aja tammeses vaadis laagerdada saanud. Viimasega on muidugist raske, sest nagu ütles neandertaal Oop- mul on tunne, et seda juuakse kiiremini ära kui ma seda ajada jõuan...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
- Liige
- Postitusi: 165
- Liitunud: 25 Aug, 2012 9:30
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Et ikka aastaid konservidele juurde saaks panna ja veinidesse, et ajud ikka päris ära jooks. Rohkem ostad ja kauem säilib ehk?vanahalb kirjutas:Tänapäeva konservidesse pannakse säilitusaineid-konservante. Ka "Nostalgia" seerias, mis iseenesest süüa kõlbab, on mingi E-nimeline törlönt kõrvetiste tekitamiseks. Isetehtud konservidesse seda vist ei panda ja üldse: minu haridus ei luba mõista, et miks peaks kuumtöödeldud ja hermeetiliselt suletud konservi säilitusaineid lisama.
Ma ei saa neid samuti ilma Borzomi või Jessentuki veeta söödud. Viimased sisaldavad vastumürgina magneesiumkarbonaati , mis säilitusaineks oleva naatriumbensoaadi ära peaks neutraliseerima.
Kusjuures veinii hulka segatakse käärimise peatamiseks ning jõleda pohmaka tekitamiseks sulfiteid. Maailm on ikka hukka läinud.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Iga "naised saunas rääkisid" ei maksa ka uskuda.vanahalb kirjutas:Tänapäeva konservidesse pannakse säilitusaineid-konservante. Ka "Nostalgia" seerias, mis iseenesest süüa kõlbab, on mingi E-nimeline törlönt kõrvetiste tekitamiseks. Isetehtud konservidesse seda vist ei panda ja üldse: minu haridus ei luba mõista, et miks peaks kuumtöödeldud ja hermeetiliselt suletud konservi säilitusaineid lisama.
Ma ei saa neid samuti ilma Borzomi või Jessentuki veeta söödud. Viimased sisaldavad vastumürgina magneesiumkarbonaati , mis säilitusaineks oleva naatriumbensoaadi ära peaks neutraliseerima.
Kusjuures veinii hulka segatakse käärimise peatamiseks ning jõleda pohmaka tekitamiseks sulfiteid. Maailm on ikka hukka läinud.
Tasub läbi lugeda http://www.thekitchn.com/sulfites-in-wi ... -or-100878
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Nujah, jutt jumala õige. Aga kui minna soojale maale ja juua noort veini on kõht lahti. Juua pudelisse aetud vana veini, hakkab pea valutama. Põhjus peab ju olema, ega süü ei saa ilma peale hulkuma jäädamx77 kirjutas: Iga "naised saunas rääkisid" ei maksa ka uskuda.
Tasub läbi lugeda http://www.thekitchn.com/sulfites-in-wi ... -or-100878
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Siis on aeg öllesöbraks hakata!
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Nojah. Õllel ka ju omad probleemid. Alguses põis läbikäiguhooviks ja hommikul ikka peavalu
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
nädalavahetusel sai endapeal metsas loomkatseid tehtud - frank pot "konserv vürtsisealihaga" sisaldas ca 40% rasva, tarretist ja muud löga. tulel soojendatuna ja leivaga ei tekitanud ülejäänud mass mingeid probleeme tervisele, maitses ja lõhnas viisakalt ja täitis kõhtu.
kas ma ostaksin seda? ilmselt mitte. kas ma võtaks vastu kui toiduupakiga koos antakse? ilmselt küll, oma põhifunktsiooni ta täitis, ülejäänud laga sai koerale. kõik on võitjad.
kas ma ostaksin seda? ilmselt mitte. kas ma võtaks vastu kui toiduupakiga koos antakse? ilmselt küll, oma põhifunktsiooni ta täitis, ülejäänud laga sai koerale. kõik on võitjad.
-
- Liige
- Postitusi: 165
- Liitunud: 25 Aug, 2012 9:30
- Kontakt:
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
"noor vein" teeb kõhu lahti, sest tal mingid elukad jooksevad seal ringi(käärimine). Endalgi pärast mingit "noore ....." joomist kõht keerama läinud, kuigi on suht vastupidav soolikas mul.
Pohmaka vastu aitab minu puhul boršomi vesi. Seal kasulikud mineraalid ja vesi asendab seda vedelikku mis keha ära kulutas alkoholi põletamisega.
Pohmaka vastu aitab minu puhul boršomi vesi. Seal kasulikud mineraalid ja vesi asendab seda vedelikku mis keha ära kulutas alkoholi põletamisega.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ja ma julgeks veel väita, et Borjomi vesi on pärast uue pudeli tulekut mõni aasta tagasi jamaks läinud. Seoses sellega läks vist maaletoomine ka täielikult leedukate kätte. Ei ole enam iseloomulikku mädamunalõhna nagu looduslikult gaseeritud mineraalveel (näit Jessentuki)- on lihtsalt üks mulliga soolane vesi. Pudelil on imepeenes kirjas "vett on töödeldud lubatud adsorptsioonimeetodil" Mida iganes see tähendab.wambambola kirjutas: Pohmaka vastu aitab minu puhul boršomi vesi. Seal kasulikud mineraalid ja vesi asendab seda vedelikku mis keha ära kulutas alkoholi põletamisega.
Mul on küll kuri kahtlus, et tuuakse tsisterniga Leetu, lüüakse seal süsihappegaas sisse ja müüki.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Mul paari aasta tagusest tarbimisest sihuke mulje jäänud, et vesi, mis suures plastpudelis ja väikeses klaasist pudelis, hoopistükkis erineva maitse ja toimega olid. Tea, on see vaid minu kõhutunne või oskab keegi sel teemal midagi teadlikult arvata...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Juhuks kui keegi vana hea Oopi kohta rohkem tahab lugeda:Lemet kirjutas:A sa harrasta ses hukkaläinud maailmas öko eluviisi. Pane õuna ja pihla segu mulksuma ja lase peale mulksumist torudest läbi.Puhas ökošnaps tuleb välja ja ei mingeid säilitusaineid...ja laupa õdagu igavest kena pruukida. Eriti, kui veel mingi aja tammeses vaadis laagerdada saanud. Viimasega on muidugist raske, sest nagu ütles neandertaal Oop- mul on tunne, et seda juuakse kiiremini ära kui ma seda ajada jõuan...
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Ma kah juhtumis sattusin maximasse ja kummardudes pelmeeni paki järele külmikusse lõin pea ära vastu külmiku kohal kõrguvat riiulit. Alles pilku tõstes märkasin, et sellel seisid Nostalgia konservid (Panite tähele - Alles pilku tõstes..). Sel hetkel meenus mulle oleegi kommentaar Nostalgia konservide aadressil, mille peale ma mõni nädal tagasi korralikult kõkutada sain. (Panite tähele jah? - Siis alles meenus, see polnud nii planeeritud..). Valdas äratundmisrõõm.
Mind muidu (vist kah) ei tõmba kasutama tooteid, mis flirdivad NSVL-i sümboolikaga. See omakorda tingib vabandava proloogi, mispärast ma siis ikkagi need konservid ostsin.
Ostsin siis kah solidaarsest huvist kolm konservi, igast sordist ühe - loomaliha, sealiha ja tatrapudruga.
Olles neid nüüd mingi perioodi vältel manustanud peab ütlema, et üks konserv on päris pirakas - netto 525 grammi. Kui on leiba-kurki-kartulit-makaroni kõrvale võtta ja toituda tasakaalustatult, siis jätkub ühest konservist kaheks-kolmeks korralikuks söögikorraks.
Peab tõdema, et maitse ongi natuke nostalgiline minu jaoks - ikka see sama vana hea pipratera ja loorberileht klaavitud lihakäntsaka peal. Päris hea.
Edaspidi regulaarselt ma seda vast ostma ei hakka, aga mõnikord harva vast ikka.
Hind 2.15€ tundus mulle alguses kalli võitu, aga kui see jagada mitme toidukorra peale siis pole väga vigagi.
Mind muidu (vist kah) ei tõmba kasutama tooteid, mis flirdivad NSVL-i sümboolikaga. See omakorda tingib vabandava proloogi, mispärast ma siis ikkagi need konservid ostsin.
Ostsin siis kah solidaarsest huvist kolm konservi, igast sordist ühe - loomaliha, sealiha ja tatrapudruga.
Olles neid nüüd mingi perioodi vältel manustanud peab ütlema, et üks konserv on päris pirakas - netto 525 grammi. Kui on leiba-kurki-kartulit-makaroni kõrvale võtta ja toituda tasakaalustatult, siis jätkub ühest konservist kaheks-kolmeks korralikuks söögikorraks.
Peab tõdema, et maitse ongi natuke nostalgiline minu jaoks - ikka see sama vana hea pipratera ja loorberileht klaavitud lihakäntsaka peal. Päris hea.
Edaspidi regulaarselt ma seda vast ostma ei hakka, aga mõnikord harva vast ikka.
Hind 2.15€ tundus mulle alguses kalli võitu, aga kui see jagada mitme toidukorra peale siis pole väga vigagi.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
pagan poetas:
Harjutama pead, harjutama... Aga pole viga - varsti saad täiesti iseseisvalt hakkama
Soovitus: kirjutuslaua kõrvale on hädavajalik klaver (päris klaver, mitte see arvuti juurde kuuluv), millele toetada kõik kirjutamisel inspiratsiooniallikaks olevad sikatiivsed joogid ja ebaküdooniasiirupiga maitsestatud tee või kohv. Küllap mõjub ka see stiili arendavalt...
äraütlemata sõbralike tervitustega
o
Ma kah juhtumis sattusin maximasse ja kummardudes pelmeeni paki järele külmikusse lõin pea ära vastu külmiku kohal kõrguvat riiulit. Alles pilku tõstes märkasin, et sellel seisid Nostalgia konservid (Panite tähele - Alles pilku tõstes..). Sel hetkel meenus mulle oleegi kommentaar Nostalgia konservide aadressil, mille peale ma mõni nädal tagasi korralikult kõkutada sain. (Panite tähele jah? - Siis alles meenus, see polnud nii planeeritud..). Valdas äratundmisrõõm.
Harjutama pead, harjutama... Aga pole viga - varsti saad täiesti iseseisvalt hakkama
Soovitus: kirjutuslaua kõrvale on hädavajalik klaver (päris klaver, mitte see arvuti juurde kuuluv), millele toetada kõik kirjutamisel inspiratsiooniallikaks olevad sikatiivsed joogid ja ebaküdooniasiirupiga maitsestatud tee või kohv. Küllap mõjub ka see stiili arendavalt...
äraütlemata sõbralike tervitustega
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Frederic Manning
Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?
Nostalgia konserv, mõtlen just seda sealihaga kõlbab süüa küll.Olen seda ikka metsa ostnud ja saab kõhu täis.
Ise kahtlustan, et eks ta ole samuti sellest piiritagusest(Taani, Hispaania, Suurbritannia jne.) sea kaelakarbonaadist kokku keeratud.
Grossi keti lihaletis on vist kõik võimalik ja võimatu sellest kaelakarbonaadist kokku miksitud.
Ise kahtlustan, et eks ta ole samuti sellest piiritagusest(Taani, Hispaania, Suurbritannia jne.) sea kaelakarbonaadist kokku keeratud.
Grossi keti lihaletis on vist kõik võimalik ja võimatu sellest kaelakarbonaadist kokku miksitud.
Optimist õpib inglise keelt, pessimist-hiina, aga realist Kalashnikovi automaati.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist