Kui see sind lohutab, siis sa ei ole ainus hellik, mina ka Aga ega asjad nii põhjalikult/lõplikult pekkis ka ei ole, nagu meile, hellikutele paista võib. See kanaliha case veiselihas oli selline, et pärdikud ei teinud massinatele sügavpuhastust pärast kanaliha ja enne veiseliha töötlemist. Kontrollid avastasid asja, sest neil on juba tänapäeval sellised aparaadid - aga see kanaliha kogus oli lihtsalt mikroskoopiline. Nõus, et sellist asja ei tohi olla, aga hea akf Fucs - ära sellest endale nüüd stressi ega maohaavu tekita, selleks oled sa liiga väärtuslik akf (kindlasti oma perele ja lähedastele ka ).Fucs kirjutas:Pekki küll... see moodsa toidu teema on minul nii hell teema See on ikka uskumatu küll kuhumaani me äraarenenud oleme. Mõelda vaid....Veiseliha asemel on vorstis kanaliha
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Selver on mu kodupood ja mitte ühtegi Lätis toodetud sprotikonservi pole seal juba tükk aega olnud.metssiga kirjutas: Maximas ja Selveris on riiulid täis Läti sprotte (vähemalt siis olid, kui viimati poodides käisin; või on viimastel aegadel mingi muutus toimunud ).
Võib-olla on kala selles, et sattusin googeldades sellele, et vahepeal keelati Läti sprotid VTA poolt kõrge bensopüreeni (suitsutamisel tekkiv ühend) taseme tõttu. Lätlased olid küll saanud EL-ilt eriloa oma sprottidele, kuna muidu ei olevat õige toode, aga ehk see tappis impordi Eestisse.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma juba rahunesinmetssiga kirjutas:ära sellest endale nüüd stressi ega maohaavu tekita
Ja ma tarbin peamiselt ainult talude või selle väiketööstuse lihatooteid.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lisaks Matsimokale julgen soovitada firmat Kolm Põrsast. Vist Lääne-Virus seakasvatus ja vorstitööstus, Tallinnas näiteks Balti Jaama turul esindatud (Rakveres lausa oma poega vist ka?). Nende viinerid on sama head kui Austrias Vienerwurstid, ausõna!Fucs kirjutas:Ma juba rahunesin Ja ma tarbin peamiselt ainult talude või selle väiketööstuse lihatooteid.metssiga kirjutas:ära sellest endale nüüd stressi ega maohaavu tekita
Ainult vähekese-tsipakese mitte nii head on firma Sigwar viinerid. Head isu, akf Fucs ja kõik teised head kaasfoorumlased!
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lisaks sprottidele - aeg-ajalt, vist siis kui ei jõuta karpi kõike panna, müüakse Tallinnas Balti Jaama turu kalasaalis suitsukilu. Maitseasjad on muidugi erinevad, aga IMHO, värske suitsukilu on hoopis parem kui karbi sees sprott.AMvA kirjutas:Selver on mu kodupood ja mitte ühtegi Lätis toodetud sprotikonservi pole seal juba tükk aega olnud.metssiga kirjutas: Maximas ja Selveris on riiulid täis Läti sprotte (vähemalt siis olid, kui viimati poodides käisin; või on viimastel aegadel mingi muutus toimunud ).
Võib-olla on kala selles, et sattusin googeldades sellele, et vahepeal keelati Läti sprotid VTA poolt kõrge bensopüreeni (suitsutamisel tekkiv ühend) taseme tõttu. Lätlased olid küll saanud EL-ilt eriloa oma sprottidele, kuna muidu ei olevat õige toode, aga ehk see tappis impordi Eestisse.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mingi lausung kellegi toitlustusspetsialisti raamatust
LASTELE
VALLA VIINER VALLATU
PÕLLU PEAL KOMBAINIGA,
LÕIKAS ONU NISU.
ET SAAKS HEA DISAINIGA,
PAKEND OMAL SISU.
NISU VEETI VESKISSE,
JAHVATATI JAHUKS.
KOOKI, SAIA, MESKISSE,
JAHU KÕIK EI MAHUKS.
SESTAP TORE TÄDIGI,
JAHU KEETIS, PRAADIS.
TEGI SELLEST VIINERI,
LIHAKOMBINAADIS.
https://www.youtube.com/watch?v=AWGiOY7t0Vg
"Odavates vorstides kasutatakse vähemväärtuslikku liha, mis võib koosneda kõõlustest, kõhretest, suurtest vere- ja lümfisoontest, verevalumitest, rasvkudedest, rupskitest, seakamarast, pekist, vahel ka kondiosakestest. Lisaks võivad sisaldada vorstid lõssipulbrirt, nisu- või sojajahu, kartulitärklist, sojakontsentraati või -isolaati, magusaineid, vett, säilitus- ja värvaineid ning, et massil maitset oleks, siis ka vürtse, soola ning maitsetugevdajaid ja lõhnaaineid."
LASTELE
VALLA VIINER VALLATU
PÕLLU PEAL KOMBAINIGA,
LÕIKAS ONU NISU.
ET SAAKS HEA DISAINIGA,
PAKEND OMAL SISU.
NISU VEETI VESKISSE,
JAHVATATI JAHUKS.
KOOKI, SAIA, MESKISSE,
JAHU KÕIK EI MAHUKS.
SESTAP TORE TÄDIGI,
JAHU KEETIS, PRAADIS.
TEGI SELLEST VIINERI,
LIHAKOMBINAADIS.
https://www.youtube.com/watch?v=AWGiOY7t0Vg
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Pühapäeval sai kaitseliidu Tallinnas asuvas üksuses vähemalt 20 inimest kehakinnituseks pakutud pikkpoisist toidumürgituse. Kannatanuid võib olla rohkemgi.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84788843
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84788843
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
See vist küll nisust polnud , pigem illuminaatide või sortside sepitsused
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kas Eesti kaitsejõududes toiduproovijaid üldse on? No sihuke pagunitega mees, kes julgel sammuş katla juurde läheb, kulbiga segab ja kopaga ammutab ning südant kõvaks tehes olluse alla neelab. Kui jala pealt või poole tunni jooksul ei kuku, võib söödikutele ette anda.
Punaarmees nad teoreetiliselt olid kuid meil praeti nende jaoks eraldi ja kaerakördi juurde neil asja polnudki. Südametunnistuseta inimesed, terve pataljon oleks võinud ju koolerasse kõngeda.
Punaarmees nad teoreetiliselt olid kuid meil praeti nende jaoks eraldi ja kaerakördi juurde neil asja polnudki. Südametunnistuseta inimesed, terve pataljon oleks võinud ju koolerasse kõngeda.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Hm, meil oli selleks toiduproovijaks deźurnõi po tšasti või tema abiline.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ka povar proovis toitu , dezurnoi po tsasti mekkis ainult - sõdurite parasha üldiselt neile peale ei läinud
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Lähenevate pühade lainepikkusel pisut sõjakamat söögitegemist läänenaabrite suunalt:
Super Schnitzel Regular Ordinary Swedish Meal Time
https://www.youtube.com/watch?v=8YBIxsB4b3o
P.S.
Kellele meeldis, siis siin on veel: https://www.youtube.com/channel/UCfLGZs ... JjCRIE7NSg
Super Schnitzel Regular Ordinary Swedish Meal Time
https://www.youtube.com/watch?v=8YBIxsB4b3o
P.S.
Kellele meeldis, siis siin on veel: https://www.youtube.com/channel/UCfLGZs ... JjCRIE7NSg
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kuna kõrvalteemas "mägikobras" tundis keegi huvi, et kuidas konservi tehakse, siis mõtlesin enda koduse tööstuse köögipoolt valgustada. Tavaliselt põhitooraineks kas põder või metskits, millele lisan kodusea küljeliha(ülevalt poolt, kõhupoolsed tükid koos nisadega ei ole eriti ahvatlev kraam).Suhteks 7-8 kg ulukit ja 2-3 kg kodusiga. Tähtis on uluki puhul see, et liha oleks hästi jahutatud ja paar päeva laagerdunud. Värske ja verine liha jätab konservi tarrendi hiljem hägusaks. Selle koguse peale arvestan ka kuni kilo seakamarat (kallerdise tekitamiseks), mida vahel antakse turult lausa tasuta kaasa liha ostes. Kogu kraam hakklihamasinast läbi, kihtide vahele juba raputada ka maitseained. 10 kilo liha kohta 150 gr. soola ja 90 gr. pipart. Igasse konservikarpi võib panna ka pool loorberilehte, aga viimasel ajal pole enam ise sel mõtet näinud. Ellujäämiskontekstis tuleb ka öelda seda, et kui vool on läinud, siis tuleb liha käsitsi lõikuda 2x2 cm tükkideks ja saab ikka konservi toota. Kui on näha, et vool peaks pikemaks ära jääma(mingi eriolukord vms.), siis tuleb ilmselt kogu sügavkülmkirstu sisu läbi töötada. Eriti peene maitse pidi saama kui viitsid lihakuubikud pannil kergelt ära pruunistada, pole ise veel teinud. Lihamass ja maitseained korralikult läbi segatud, jätan ma selle külmkappi üleöö maitsestuma. Järgmisel päeval panen liha pestud konserikarpidesse (kaaned tuleb ka kindlasti pesta). Karbid lusikaga täis nii, et keskele jääb kerge lohk. Ja siis kaanetama. Mina sain kaanetaja tuttava vahendusel metallikokkuostust, hinnaks 15 euri ja kerge soodaprits-nagu uus. Autoklaavi ei ole veel soetanud, aga saan ilusti ka tavalise 30 liitrise potiga hakkama. Sinna läheb 30 karpi sisse, mis ongi umbes esialgne 10 kilone lihakogus. Keedan karpe puupliidil tasasel tulel 4 tundi ja tundub , et see on piisav aeg. Jätsin 3 aasta tagusest laarist mõned konservid alles ja on siiani ilusti vaakumis. Viimane kord proovisin ka klaaspurkidesse teha ja saab hakkama küll kui kaanetajat või karpe pole võtta. Peale keetmise lõppu tuleb konservid kiiresti maha jahutada. Suvel samasse potti jooksev külm vesi ja talvel lihtsalt lumehange pilduda. Kui on tegemist rasvasema lihaga, siis on hea keerata kohe jahutamise algul karbid kaaned allapoole, sest pärast karbi avamisel on rasv karbi põhjas mitte kohe ülemises kihis. Kes soovib, et konservi sisu jääks kena roosa, siis saab kasutada nitritsoola(müüakse poes kohe valmisegatud ja ohutul kujul), minu omad hetkel sellised igavamat tooni.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 77#p567677
"...uuel aastal uue hooga jätkame me vana looga" jne...
Kuna lubatud sai ja AKFTP ei ole taltunud ega rahuldunud, vaid esitleb küsimisi, juhendnööre ja väljastab oiatusi, siis:
(...ja pealegi on likviidsus kenasti nullilähedasel nivool, ja tingimused soodsad, mõned ütleks isegi, et mööda päästmatud...)
Enn Bee!
Kinnitage palun tähelepanu kõige ülemisele fabrikaadile! Krabasin osutatu esspestiaalselt AFTP`d silmas pidades! Otse algupäramaalt!
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 22#p560222
"...uuel aastal uue hooga jätkame me vana looga" jne...
Kuna lubatud sai ja AKFTP ei ole taltunud ega rahuldunud, vaid esitleb küsimisi, juhendnööre ja väljastab oiatusi, siis:
(...ja pealegi on likviidsus kenasti nullilähedasel nivool, ja tingimused soodsad, mõned ütleks isegi, et mööda päästmatud...)
Enn Bee!
Kinnitage palun tähelepanu kõige ülemisele fabrikaadile! Krabasin osutatu esspestiaalselt AFTP`d silmas pidades! Otse algupäramaalt!
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 22#p560222
Jätkub....Fucs kirjutas:Härra, Te väiksemat pilti ei leidnud nettist ve?
Aga pole hullu, meie teame küll msasi see on ja mida Te tunnete...
...sest me oleme ostnud ühe korra sama tootja sealihakonservi no ja see oli üle keskmise õudne asi.
...samas selle Rezekne osad konservid on head, nt sealiha aedubadega ja sealihaguljašš.
Aga see on hea ja tore kuulda, et Teie vägevat tervist see konserv ära ei rikkunud ja olete endiselt ilus ja nooruslik.
Viimati muutis Svejk, 03 Jaan, 2019 15:44, muudetud 5 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 51 külalist