15. leht 235-st

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 13 Nov, 2011 17:17
Postitas kalleb
vene sõjaväe jooksul ühtegi kroonu tushonkapurki nii ametlikult kui mitteametlikult ei õnnestund saada

aga ma usun et makaronidega on neid ikka ühteist sisse aetud (makarono po flotski)

väga hull polnudki

aga jah nälg on parim kokk , kunagi sai rongiga nädal aega tuldud venemaa avarustest siiapoole tagasi (pärast utsebkat)

kogu selle aja peale oli süüa ainult 1 buhanka beolva hleba ja ei midagi muud , vett ikka vist kuskilt sai

aga jah ära sai tuldud ja iga päev mõni leivaviil ära söödud :D

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 13 Nov, 2011 17:53
Postitas Hydrazine
Ostsin kah konserve matkale kaasa, lugesin silte ja puha ning otsustasin, et võtan seda rohelise sildiga "vana head" Turisti Einet ja roosa sildiga Sealihakonservi kuna selles viimases oli sealiha osakaal kirjade järgi kõige suurem. Tootja oli neil mumeelest üks ja sama. Kui söömiseks läks, siis kirjade järgi oluliselt kirjuma koostisega Turisti Eine oli peajagu üle Sealihakonservist. Vana hea klassikaline "Turisti Eine" läks näljaga sisse suurte ampsudega, seega konservi kohta täitsa söödav. Sealiha konservi oleks pidanud pannile keerama aga turistikas läks otse karbist.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 13 Nov, 2011 20:02
Postitas ruger
Rannarootsi veiselihakonserv ka minu üks lemmikutest. Meenutab kõige rohkem seda õiget "lihakonservi", mida nõukogude ajal tehti. Sellel olid ikka paar pipratera peal ja loorberileht ka. Või ehk keegi teab sarnast toodet.
Soovitus erinevaid konserve proovida ei ole sugugi paha.

Eks näljaga läheb kõik alla. Võrreldes tänapäeva enamuse vorstitoodetega on neis konservides ikka kordades rohkem liha sees.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 13 Nov, 2011 22:30
Postitas T-62
Konservid, mida keegi vene kroonus sõi, olid enamuses paarkümmend aastat vanad. Need ilmusid siis väeosade lattu kui NZ-ladudest vanad välja visati ja uued sisse toodi. Parematest paladest olid meil, väeosa laos, olemas hanemaksa pasteet ja singikonservid. Eraldi teema on kuivpajuki komplektid, need nii vanad ei olnud, kohati toodi päris värsked kohale, sisaldasid kolm konservi, kaks putru lihaga, üks lihakonserv (loom või siga, kuidas kunagi), näkileiba kaks pakki, suhkur,tee,midagi oli veel.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 13 Nov, 2011 23:04
Postitas OnuEnn
sattus ette selline lugu erinevatest lihakonservidest: http://www.toidutare.ee/aabits.php?id=16248

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 14 Nov, 2011 21:55
Postitas A-ruudus
Söögikraami teemal on siinses keskkonnas varemgi sõna võetud: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 25&t=12372

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 15 Nov, 2011 20:42
Postitas metssiga
Erik kirjutas:Olen vahel metsa kaasa vedanud ja ka ühikas turbonuudlitele sekka vändanud Maximas müüdavat sealiha konservi 400gr täispikkuses seapildiga banka,maksab 1.12 eur. Vanasti oli maitsvam aga alati teeb asja paremaks "Santa Maria" tuline lihamaitseaine.
Kas see notsupildiga on prantsuse sealihakonserv? See on küll lausa inimsöögi lähedane, eriti pärast soojaksajamist. Ja lihamaitseainele võiks veel lisada ka sibulat ja küüslauku!!

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 16 Nov, 2011 17:55
Postitas Kuperjanov
Rannarootsi kalkuni-, veise- ja kanalihakonservid on kõik söödavad. Neidsamuseid pakutakse ka Eesti ajateenijatele.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 16 Nov, 2011 18:54
Postitas Some
Frank Pott, VOT! ja Rannarootsi on kõik Maag Lihatööstuse kaubamärgid. Frank Pott on nö keskmine bränd ja Rannarootsi premium. VOT! siis kõige odavam neist brändidest. Lisaks on veel Võrdluseks samast tšehhist tulevad samanimelised tooted, ainult bränd erinev:

Frank Pott Hakitud sealiha 300g Sealihamass (min.42%), joogivesi, seakamar (min.18%), seapekk (min.4%), sealiha (min. 4%), sibul, keedusool (1,4%), maitseained, lõhna- ja maitseaine (sisaldab laktoosi), suhkur, säilitusaine E250.

Rannarootsi Sealiha omas mahlas 240g Sealiha (80%), joogivesi, keedusool(max.1,4%), želatiin, maitseained, säilitusaine E250.

Frank Pott Turisti eine "Rakvere" 325g Sealihamass (max.26%), seakamar (max.20%), joogivesi, seasüda (max.10%), porgand, seapekk (min.6,5%), veiseliha (min.6%), sealiha (min.3%), keedusool (max,1,3%), toidufosfaat E451, maitseained, suhkur, säilitusaine E250.

Rannarootsi Turistieine 240 g Koostis: Sealiha (45%), joogivesi, veiseliha (10%), seasüda, seakamar, porgand, keedusool (1,2%), paksendajad E407,E425,E415, maitsetugevdaja E621, lõhna- ja maitseained, säilitusaine E250.

Eks teised lihaöösturid kasutavad sama nõksu, näiteks Rakvere Lihakombinaadi odavbränd on Valla, Atria Eesti premium on Maks & Moorits ja odavbränd on Võro. Vat Nõo Lihatööstuse odavbrändi ei suuda välja mõelda... Kuhu nemad oma jäägid panevad?

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 16 Nov, 2011 21:03
Postitas TTA
Vähemalt need rannarootsi konservid mis uutes EKV kuivtoidu pakkides on on küll positiivselt üllatanud (va. kummi(maksa)kaste). Esimest korda toda guljaši või strogonofi konservi avades oli täiesti meeldiv avastada et reaalselt on ka liha sees, ja umbes pool konservi lausa. Hakklihakastme oma sööks lausa koduski mõnel laisemal päeval.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 19:28
Postitas Georges
Üks selline küsimus oleks. Puudub militaarne taust ja metsaelu jääb paarikümne aasta taha ja viimased söögid said tehtud kuivpiiritusega ning pihutäie pilbastega, et kuidas praegu "moes" on näiteks konservi soendada? Võimalikult vähese suitsuga, eeldatavasti.
Otsing ei andnud midagi.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 19:41
Postitas TTA
Georges kirjutas:Üks selline küsimus oleks. Puudub militaarne taust ja metsaelu jääb paarikümne aasta taha ja viimased söögid said tehtud kuivpiiritusega ning pihutäie pilbastega, et kuidas praegu "moes" on näiteks konservi soendada? Võimalikult vähese suitsuga, eeldatavasti.
Otsing ei andnud midagi.
Ise armastan neid katelokis keeva vee sees soojendada. Katelok jääb nii puhtamaks kuid aega võtab rohkem. Peab ainult meeles pidama et konserv tuleb ennem ka avada :D

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 19:52
Postitas Georges
Avamist ma tean. :D Aga kas piiritusepliit? Vanasti olid kuivpiiritusetabletid head, kas neid veel liiigub? Tahaks võimalikult vähe koli kaasa vedada.

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 19:59
Postitas Madis22
Muist sõjardeid ajab läbi rootsi kateloki komplektiga, millel piiritusepriimus ja tuulevari.
Pilt

Re: Lihakonserv - kas see ka süüa kõlbab?

Postitatud: 17 Nov, 2011 20:24
Postitas TTA
Matka ja militaarpoodides müüakse ka gaasipriimuseid. Gaas on pisut kiirema tööga kui piiritus, samas pole gaasiballoone päris igas poes ja olen ise näinud kuidas kaktise ja sisiseva ballooniga ringi jookstakse, teadmata mida sellega teha ja kuhu seda panna :D