174. leht 235-st

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 14:50
Postitas Manurhin
smr kirjutas:
Vilks kirjutas:Kui kõht väga tühi on ja koerakrõbuskid otsas, võetakse koerad ka letti. Koreas igapäevane sööming.
Ega keegi pole meil näinud kuskil koera pakutavat? Hea meelega prooviks.
Natuke hiljaks oled jäänud. Räägitakse, et nii 25-30 aastat tagasi olla šašlõkiputkade taga prügikastides koera- ja kassinahku ikka vedelenud. Hamburgeri asemel võis ka näuburgeri või auhburgeri saada :lol:.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 15:30
Postitas oliver
Kassist saslõkki - millisest kohast kassil saab ühe normaalse tüki liha mis annaks saslõkitüki mõõdud välja?

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 15:40
Postitas Manurhin
oliver kirjutas:Kassist saslõkki - millisest kohast kassil saab ühe normaalse tüki liha mis annaks saslõkitüki mõõdud välja?
Vähemalt burksikotleti saaks mehaaniliselt konditustatud kassilihast ikka.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 16:19
Postitas Manurhin
Sedapuhku keetsin ühe supi kokku. Kana-nuudlisupi. Pikalt polegi siin midagi kommenteerida. Klassika. Üks väheseid asju, mis juba sügavast nõukaajast peale on püsinud muutumatuna.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 16:22
Postitas Manurhin
Ja lõpptulemus:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 17:30
Postitas AMvA
smr kirjutas:
Vilks kirjutas:Kui kõht väga tühi on ja koerakrõbuskid otsas, võetakse koerad ka letti. Koreas igapäevane sööming.
Ega keegi pole meil näinud kuskil koera pakutavat? Hea meelega prooviks.
On sul ikka kindlasti seda vaja?
Arvestades inimese ja koera aastatuhandete pikkust erilist suhet on see minu arust barbaarsuse tipp. Koertesse suhtuvad halvasti vaid osad asiaadid ning araablased, kummadki pole suuremat sorti eeskujud järgimiseks.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 18:25
Postitas Kriku
Mina isiklikult ei suhtu ühtegi lihalooma halvasti.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 18:47
Postitas smr
AMvA kirjutas:On sul ikka kindlasti seda vaja?
Arvestades inimese ja koera aastatuhandete pikkust erilist suhet on see minu arust barbaarsuse tipp. Koertesse suhtuvad halvasti vaid osad asiaadid ning araablased, kummadki pole suuremat sorti eeskujud järgimiseks.
Ma mingil juhul ei suhtu koertesse halvasti! Mu lapsepõlves oli 3 koera, ma natukene tean neist.

Aga sina õpetad mind elama? Kostud väga nagu poliitik

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 19:36
Postitas isakene
vtl kirjutas:
Manurhin kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:Lugedes pildil oleva konservi koostist olen nõus 2 nädalat vabatahtlikult nälgima
Milliseid koostisosi täpsemalt silmas pead? Kanalihamass ja porgand võiksid seal tõesti parem olemata olla, aga sealiha, -kamar, -pekk, -süda (siga on väga heasüdamlik loom, eriti kulinaarses mõttes :P), veiseliha?
Et mis valesti on? LIHA on seal konservis 16+6=22%. Ja ülejäänud 78% on subproduktid ja sodi.
Võrdluseks, sama tootja kallim Turistieine sisaldab 55% liha.

Kanalihamass EI OLE (kana)LIHA, vaid "tarbijasõbralik" nimetus MDM-ile ehk mehaaniliselt konditustatud plögale. Seda tehakse kanaskeleti kondipressist läbisurumisel.
Pagan. Tuleb välja, et mu koerad söövad erinevalt vaestest nälgivatest akf- idest hoopis tummisemat lihakonservi...:D

Koostisenäidis tootja kodulehelt: Rind mit Wild: 50 % bestehend aus Rinderherzen, Rindfleisch, Rinderleber, Rinderlunge, Rinderpansen, 20 % bestehend aus Wildherzen, Wildfleisch, Wildleber, Wildlunge, Wildpansen, 1 % Mineralstoffe, 0,2 % Leinöl, 28,8 % Fleischbrühe. Lihaprotsent üldiselt erinevat tüüpi konservidel sama.

800 gr purk suurusjärgus €2. Kõlbab täiesti endal ampsata, natuke vaid magedavõitu ning peenikest kondipuru kipub vahel hamba alla jääma. Aga olen PALJU hullemaid inimeseloomale mõeldud konserve elu jooksul pidanud manustama...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 15 Mär, 2020 22:41
Postitas vanahalb
Ülimalt kõrge lihaprotsent elajale mõeldud konservi kohta :shock: Mulle jäi küll arusaamatuks , et kas põhiosa moodustab tailiha või rupskid, mida formaaljuriidiliselt samuti lihaks loetakse. Ma olen mõnda kassikonservi selle pilguga vaadanud , seal oli liha küll nii 4 % kanti, aga ilmselt siis kaelakarbonaad sest pepsimad loomad muud ei taha. Ülejäänu 96 % on järelikult midagi mis liha mõistest väljub. Ise proovinud ei ole.

Kooritud sihvkad mille kohta ennist küsisin polnud hoopiski mitte õrna seedimisega koduloomadele mõeldud vaid pakil oli kiri "Metslinnutoit" ja ilma igasuguste lisanditeta. (mäletatavasti heaoluühiskonnas ei näri tihased ja varblased mitte suvalist pekitükki plekkkausist vaid söövad spets metslinnutoitu 300 EUR maksvas sobivalt värvitud söögimajas)
Hakkasin kahtlema, et kas sihvkad peavad olema praetud või kõlbavad nad toorelt samuti süüa. Need musta koorikuga, mida venelased järavad on vist ikka praetud? Pähklid näiteks kõlbavad süüa nii toorelt kui praetult , toore kaera sisseahmimine aga pole hea mõte kui just karu või hobuse seedimist pole.

Uurisin ühelt tuttavalt slaavlaselt samuti ja ta arvas küll, et musta värvi , koos koortega on parem valik. Nimelt pidavat ilma koorteta sihvkade puhul tekkima kiusatus hakata neid peoga suhu ajama ja see pole kõhule hea. Ikka tasa ja targu, koos puhastamiseks kuluva ajaga on tervislikum.
Sellegipoolest, akf-de soovitus see ollus igaks juhuks pannilt läbi lasta mööda külge maha ei jookse.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 16 Mär, 2020 9:57
Postitas Leo
See Horvaatia kanapuljong on kahtlemata nostalgianeljapäev, kuid soola on ropult. Klaasitäiega saad poole soovituslikust soolakogusest. mida on päris palju nii väikese toiteväärtuse kohta. Kuiva rukkileiva või nuudlite niisutamiseks ja maitsestamiseks veel kasutaks lusikatäie kaupa, kuid toiduks sellisena pigem mitte, pärast jood nagu kaamel ja väljutad nagu hobune, vererõhu ajab ka kõrgeks. Plussiks on muidugi see, et tassitäis sooja puljongit väikse süsivesikuga tõstab moraali ja aitab "mustast august" välja ronida.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 16 Mär, 2020 12:27
Postitas oliver
Kui seda kukesuppi kartuli ja frikadelliga turgutada saab hea söömaaja.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 16 Mär, 2020 12:35
Postitas Z03
Ajate siin kukesupi isu peale, mul ka mitu pakki varutud kriisiabiks. Õhtul vist keedan valmis, sest mis see praegugi toimuv muud on kui kriis, võib varusid hävitama hakata küll.
Ma lisaksin purustatud tomateid ja võib-olla ka purgiube või kikerherneid (mis peaks ka sobima, nagu võib nimetusest järeldada). A käib niisama kah, puljong nuudlitega.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 16 Mär, 2020 19:34
Postitas Leo
Kadestan, lähen söön okaspuude võrseid või keedan nendest teed :lol:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitatud: 17 Mär, 2020 5:16
Postitas Troll
vanahalb kirjutas:Ülimalt kõrge lihaprotsent elajale mõeldud konservi kohta :shock: Mulle jäi küll arusaamatuks , et kas põhiosa moodustab tailiha või rupskid, mida formaaljuriidiliselt samuti lihaks loetakse.
Google tõlge:
Ulukilihaga veiseliha: 50% koosneb veise südametest, veiselihast, veiseliha maksast, veise kopsust, veise vatsast, 20% koosneb metsikutest südamedest, ulukilihast, metsmaksast :D , metsikust kopsust, metsmahlasest :?: , 1% mineraalidest, 0,2% linaseemneõlist, 28,8% lihapuljongist.

Nn "puhta liha" protsenti pole eraldi toodud, see võib üsna väike olla.