Minu arvamus kipub ühinema Jyrimyrk`i arvamusega.jyrimyrk kirjutas:???Kapten Trumm kirjutas:Nädala alguses refereeris ERR uudist, et rublade välisvaluutaks vahetamise paanika on Venemaal läbi saanud - st rahvas on näinud, et sanktsioonidel pole suuremaid tagajärgi.
Sa ei ole võimeline tegema vahet kahel erineval asjal. Selleks, et midagi valuutaks vahetada peab see miski ka olemas olema. Ilmselt on venemaa kodanikel saanud lihtsalt otsa vabad vahendid, mida valuutaks vahetada. Igapäevane elu vajab ka elamist ja selleks valuuta ei kõlba, sest valuutavahetuse spread on liiga suur.
Eile oli just Soome TV-st saade venemaast, kus inimesed rääkisid sellest et toiduinete hinnad on praktiliselt kahekordistunud ja vaimustus Putleri üle hakkab vaibuma. Mõjavad küll need sanktsioonid, piisavalt hästi mõjuvad.
Miks on valuuta ost venemaal vähenenud (ja on suurenenud valuuta müük)?
Minu arust on siin kaks põhjust.
Esiteks.
Need kes ostsid dollarit / eurot hinnaga 70/90.... vaatavad nüüd, et dollar / euro on alla tulnud ning kardavad, et tuleb veel allapoole ning ei taha rohkem kahjumit saada..... Minu arust rumal arvamus.
Teiseks.
Seondub osaliselt esimesega. Inimestel ei jagu rublasid, et täita enda kohustusi rublades.... elamise eest maksta vaja, laenu tagasi maksta on vaja, toitu saab osta rublade eest... jne. Müüakse valuutat. Minu arust tähendab see seda, et palgast (rublades) ei tulda välja ja realiseeritakse reserve (valuutat)...
Minu arvates... seda nn. positiivset trendi jagub umbes 3-4.-ks kuuks... siis on enamustel reservid (valuuta) otsas... enamusel.
Ja siis on .... trükimusta mittekannatav olukord platsis.
Aga meie läheme siis samal ajal Jaanitulele