Mina olen elus ühes RK komisjonis ka käinud, ministeeriumi esindajana ühte seadusemuudatust ette kandmas.Loll üldistamine komisjonide töö koha pealt.
Ma vist ei eksi, kui arvan, et enamusel siin kritiseerijatel puudub endal töökogemus riigikogu komisjonis ja seetõttu nende postitused "et kunstnikud ja näitlejad kohe kuidagi sinna või sinna komisjoni ei sobi" jäävadki ainult nende diletantlikeks hinnanguteks.
Teema oli selline, millega tavainimene kokku ei puutu eriti.
Lühike kokkuvõte - selle väikse kogemusega kirjutan ma siinsele kriitikale RK komisjonide pädevuse (puudulikkuse) teemal kahe käega alla.
Ütleme nii, et sain 101% oma tahtmise, ühtegi sisulist küsimust keegi ei viitsinud/ei tahtnud/ei osanud esitada ja sellisel kujul nagu ma eelnõu tõin, samal kujul ka menetlusse asi läks (ja seadusesse sai).

Kui oleks seal eelnõus midagi põnevamat olnud, küllap oleksin ka musta valgeks rääkinud (teema valdamise taseme vahe oli mäekõrgune).
Nüüd hakkad kindlasti väitma, et mitterepresentatiivne jne - paraku hilisem kuulu/loetu/nähtu vaid kinnitab seda isiklikku kogemust.
Üldiselt puudub seal komisjonides (teatud eranditega) kogemus ja teadmine sinna esitatavate materjalide osas sisuliselt debateerida.
Arvan ka seda, et see komisjonide stenogrammide "salastamise" taga on ka ühe põhjusena see, et neid jahivad ajakirjanikud ja võivad sedasi mõnest kõvast poliitikust väga (tragi)koomilise pildi lehes maalida.