õhupüssile optikat pannes on peamiseks probleemiks see, et kuna püss laskmisel kõvasti raputab, läheb odaval pikksilmal ka täpsus suht kohe paigast ära.
pealegi olen märganud, et need hiinakatele (ka endal üks altlaetav kolmesajane + sajane pikksilm) kaasapakutavad optikad ei taha pahatihti üldse kuuli jooksuga kokku minna. vot kas olen nüüd mina loll või mis aga kasutan optika sisselaskmiseks seda nippi, et fikseerin püssi kuskile kinni, suunatult märklauale ja teen plaksu (või hajumise arvestamiseks ka paar) ära. seejärel aga keeran püssi liigutamata optika risti augu (või kesktabamispunkti) kohale. järgmine plaks on juba kümnes.
aga! nende hiina püsside-optikatega on alailma see häda, et tekkiv auk ei mahu lihtsalt optika vaatevälja

optika vaatab august kõrge kaarega üle!!! risti kruvimine ei aita sedavõrd, et kuskil on ka kruvimisel piir... ja...hehe...ainus variant on tagumine jalg lahti lasta, üles tõsta ning soontest kõrgemal kuidagi fikseerida.

üritasin joota aga raputas lahti.
kas keegi oskab ehk lahendust pakkuda? ja...kui on hea lahendus, siis seda kah, et kus praegu neid sajaseid monokleid müüakse? pikapääle raputas minu omal risti viltu ja nüüd ei saa enam muhvigi sihtida. ise klõpsutan lahtise sihikuga aga mu põnn ei oska sellega midagi peale hakata ja nõuab püssile pikksilma tagasi....mina aga vana kade, ei raatsi hiinlasele eriti kallist asja osta

PS! muideks, mis nende hiinaste algkiirus olla võib? te siin otsekui kiidaks aga minu oma ei taha 20m pealt õhukesest kilukarbist läbi joosta (tavaliste niidirullikuulidega). samas mäletan, et esimene õhukas - IŽ-28, millele ise kaba tegin ja muuhulgas ka kolvile ja rauale pressnahast tihendid voolisin, lasi veneaegsete kausikujuliste plönnidega 2x pikema maa tagant paksemastki karbist läbi (kusjuures vedru oli tal kah jama)