Sektor gazovoi ataki kirjutas:
..... Mis puudutab igasugu maskiga kaasas olevaid juhendeid, siis neist ei tasu hoolida, kuna need on mõeldud tavatingimustes kasutaja jaoks.
Materjalide füüsika kehtib olenemata kasutajast.Kõrgem temperatuur võib kahjustada nii plasti (klapid, filtri materjal) kui kummi (rihmad).
Mõned näpunäited koduse praeahju kasutamisel.
*)
Praeahju enda termomeetrit ei tasu usaldada. Ahjul on võimas küttekeha mis on ettenähtud mitmekiloste toodete kuumutamiseks aga kuna respiraatorite mass on väike, siis vahetult pärast sisselülitamist võib ahju temperatuur tõusta kuni +100C olenemata termostaadi seadepunktist.
*) Vaja oleks kasutada eraldi kontrolltermomeetrit. Kättesaadavaim oleks juhtmega anduriga sise/välis termomeeter, kuna selle väike anduri mass tagab kontrolliks vajaliku kiirema reaktsiooniaja. (Ahjud on erinevad ja ka nende termomeetrid .)
*) Tuleb jälgida, et sisse ei lülituks ahju
laes olev grillimise küttekeha (infrapuna kiirguse mõju erinevatele materjalidele).
*) Ahju taimer seada vajaduse kohe mitme tunni (3) peale.
*) Ahju esmane sisselülitamine teha tühjalt, seadel +40C, et oleks võimalik jälgida ahju temperatuuri tõusu "kiirust". Edasi tõsta tempi 5C kaupa, et kontrollida ahju termostaadi toimimist.
*) Pöördõhu režiim tasub sisselülitada sest see tagab ühtlasema soojuse jaotumise ahjus.
*) Ahju "sissekütmine" võib võtta aega üle poole tunni kuna kaasaegsed "targad termostaadid" vajavad aega õppimiseks ja "õppeprotsess" algab alati uuesti, peale ahju sisselülitamist. (Ei tasu vahepeal ahju välja lülitada.)
*) Minu katsealune Elektroluxi ahi hoiab seadel +55C temperatuuri vahemikus 56-60C. Aga pärast ukse avamist ja sulgemist tõuseb ahju temp üle +70C.
*) Kui ahju lisada soojusinertsi suurendamiseks (ühtlasema tempi hoidmiseks) lisamassi (pannid, tellised) siis peaks uuesti jälgima termostaadi toimimist.
Siin näiteks märgitakse, et vajalik oleks hoida temperatuuril kuni tund aega, aga ka juba 5 minutit mõjub tugevalt:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15631008