AndresTy kirjutas:
Rahu, ainult rahu! Nagu ka artiklis kirjas oli on samasuguse pretsedendi juba Soome läbi teinud. Kas nüüd on seal ajakirjandusega, kui nn. neljanda võimuga, kaputt? Kahtlen selles väga. Ja kindlasti pole suured eraaajakirjanduse tegijad Eestis mingid värdjad vaid võitlevad põhjendamatute, maksumaksja rahaga kinnimakstavate, turumoonutuste vastu. Eks nemadki soovi vorsti leivale.
Sama teema on ka näiteks munitsipaalmeedia ja reklaaminduse teema. Kuna see ei pea ennast reklaamituludest üleval pidama, siis saab ta reklaamiturul, jälle maksumaksja raha eest, möllata. Ja jälle on kaotajaks eraajakirjandus. Pealegi pole pahatihti võimalik vahet teha kas munmeedia nime all üllitatav äkki hoopis erakonnameedia pole....
ERR uudiste kvaliteet on väga hea, olen nendega väga rahul, annan ma igaks juhuks teada, et ei tekiks mingit väärarusaama.
Täpselt samasuguse argumendi võiks tuua ka ju AK uudiste ärakaotamise kohta, sest "Seitsmesed Uudised" ja "Reporter" on "täiesti piisavalt konkurentsi pakkuvad ja riigipoolne sekkumine põhjendamatu ja konkurentsi kahjustav". Kas see tõesti ei tundu vähe lollakas lähenemine? Seda teemat saaks ju edukalt laiendada kogu rahvusringhäälingu kokkupakkimiseks. Minumeelest ei tee see kuidagi tavakodaniku elu paremaks, kahjustaks kindlasti.
Meie allapoole arvestust munitsipaalmeedia on ikka väga teine teema, sest need väljaanded on reeglina ilmselgelt mõne erakonna sõnumivõimendajad, lisaks, nagu juba mainisid, müüvad ka reklaami. Asi millest ETVd ja ERRi süüdistada ei saa)
Kui postimehe lehte jõudvad uudised ja kohalikud lehed on märksa kõrgemal tasemel siis online portaal ikka mitte mingit kriitikat ei kannata: Pealkirjad on
clickbait'i täis. Õiged uudised upuvad sõnaotseses mõttes prügi vahele (turunduslingid ja elu24 stiilis sõnnik) ilma reklaamiblokeerijata on normaalne lugemine välistatud.
Hea näide sellest "kiirest, professionaalsest, laiahaardelisest ja sõltumatust" uudisete-edastusest:

Ma nagu mäletaks et Peeter Helmel oli veel mõni töökoht, mida ehk mõni reaalselt "sõltumatu ja professionaalne" väljaanne ka mainiks. (Ülal 1. septembri
uudis, senimaani leitav, midagi parandatud pole)