Henn kirjutas:
Andrus, naerunäo järgi teed sa nalja. Õige ka
vale, mul on hea tuju ja ma naersin ponnistuse üle iga vähegi võimalik võit eestlaste arvele kirjutada, lisaks keerasin vinti teisele poole üle - kirjutasin kõik lätlaste/leedukate arvele.
Tsiteeri:
kuid Emajõe-Viljandi- Pärnu joonel jäi sakslaste edasitung tõepoolest seisma. Ja seda mitte venelaste kõva vastupanu tõttu sakslastele.
täiesti juhuslikult andis 4.juulil Looderinde juhatus käsu kaitse sisse võtta eelnimetatud joonel, aga loomulikult pole sellel kõige juhtunuga mitte vähimatki seost... Viljandi ja Märjamaa sündmused toimusid samuti mingil teisel planeedil. Põhjus siis ilmselt venelaste pehme vastupanu ? Dr. Freud oleks segaduses

Tsiteeri:
See ei olnud sakslastele saladuseks, sest Põhja-Eestis oli neil laialdane luurevõrk ja saksa lennukid tiirlesid kogu Eesti kohal.
huvitav-huvitav? Laialdane luurevõrk ja lennukid kogu aeg tiirlemas? Just praegu mõtlesid selle välja ?
Täiesti huvitav viis saada teada vaenlase kehvast võitlusmoraalist - nagu vaenuväed kokku ei puutukski. Aa, õige jah, eestlased olid ju sovjetid juba pakku ja maha löönud
Eesti kohal oli ülekaal õhus kirjeldatud sündmuste toimumise ajal muuseas nõuk.poolel.
Tsiteeri:
On väidetud, et sakslaste peatuse põhjustas bensiini ja laskemoonapuudus, mis sellises varajases sõja faasis küll paika ei saa pidada. Samuti on väidetud, et elavjõust olla puudus tulnud.
Umbisikuline "on väidetud" jällegi

Mis tegelikuks põhjuseks siis oli ?
Ja kas see, kui kuskil tagalalaos kast padruneid/tünn bensiini vedeleb, näitab, et motoriseeritud eelsalgal ei saa kuidagi laskemoona- ja kütusepuudus olla ?
[jälle hulk juttu]Kuidas see heietus saksa uhkusest rünnaku
seismajäämisega seotud on ? Ei maksa ikka tükk aega hiljem toimunud sündmusi juuli algusesse tõsta. Suvesõja raamatutes on küllalt näiteid koos saksa rindeüksustega sõdimisest, hilisemad tagalameeste toimetused pole asjaga kuidagi seotud.
Kas ma saan õieti aru, et saksa väeosad oleks pidanud tegelema kohaliku rahva relvastamisega elik voorivankritega kõige ees tulema, selle asemel, et maksimaalse kiirusega edasi tungida ja segama vaenlasel vähegi püsivamat kaitset mõnel joonel sisse võtta, sest siis peaks auväärt oponendi väide eestlaste poolt Lõuna-Eesti vabastamisest ometi ka paika ?