alban kirjutas:
Piinlik on seda teemat lugeda. Mitte mingisugust tähtsust ei oma kas tapeti ja põletati 6, 60 või 6 miljonit inimest paljalt selle tõttu, et nad kuulusid ühte rahvusrühma, sest see tegu on põlastusväärne ja sakslased peavad seda tegu häbenema (see ei tähenda loomulikult seda, et neile söögi alla ja söögi peale seda meelde peab tuletama).
ka üheainsa alusetult tapetu eest tuleb vastust kanda. selles ei kahtlegi keegi. küsimus on aga selles, et kui tegelikult tapetigi näiteks ainult 60 inimest, kas siis on paslik karjuda, et ohvreid oli hoopis 6000? oma ohvristaatuse teadlik ja tahtlik ülepaisutamine on minu arvates häbiväärsemgi kui teiselt poolt oma kuriteo vähendada püüdmine.
alban kirjutas:
Kahjuks igasugune jutt teemal, et: "ahi ei mahuta ja nii palju ei saa põletada" jätab mulje natside kuritegude eitamisest ning arukad ja viisakad inimesed sellel teemal sõna ei võta.
see, millise mulje see sinule jätab, on sinu isiklik probleem. minule omakorda jätab sellise mulje väljendamine mulje inimesest, kes ei viitsi teemasse süveneda ning puhtalt laiskusest jääb ametliku versiooni juurde - too long; didn't read.
alban kirjutas:
Ma siiralt loodan, et eelpooltoodud arutlus ahjude jõudluse üle oli kantud professionaalsest kretinismist kuna kirjutajad on gaasi- ja kütteseadmete isenerid, mitte neonatsid-debiilikud.
selleks, et holokausti üle arutleda, ei pea olema ei debiilik ega ammugi mitte nats. kui juba taolised kiftid liigitusmehhanismid ühiskonnas levima hakkavad, on see selgeks märgiks, et seda enam tuleb neid teemasid lahata.
enamus teemasid siin ilmas on arutletavad ka kaine loogika abil ning ei eelda erialaseid teadmisi. või peaks ma sinult samas stiilis vastu küsima, et kas sul on äkki doktorikraad holokaustiajaloo uurimises, et sa tihkad sel teemal sõna võtta? kahjuks kardan, et vastus on eitav. vaat selleni siis viibki liigne autoriteetidesse uskumine...