Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaur3 »

Uskumatud numbrid.
Реальные располагаемые денежные доходы населения России в январе 2016 года уменьшились на 6,3% в годовом исчислении. Такие предварительные данные приводит сегодня Федеральная служба государственной статистики (Росстат).

Относительно декабря-2015 реальные доходы упали в январе на 52,2%.

Реальные располагаемые денежные доходы — доходы за вычетом обязательных платежей, скорректированные на индекс потребительских цен.

Как констатирует Росстат, среднемесячная начисленная заработная плата работников организаций в январе 2016 года, по предварительной оценке, составила 32 тыс. 122 руб. и по сравнению с аналогичным периодом прошлого года выросла на 3,1%, но сократилась на 26% относительно предыдущего месяца.

Тем временем реальная зарплата (с учетом инфляции) упала в январе на 6,1% в годовом выражении и на 26,7% к декабрю-2015.
http://www.rosbalt.ru/business/2016/02/18/1491308.html
metroo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metroo »

Pole vist väga majandusteema, aga Moskva kauplustest on evakueeritud üle 10 000 inimese. Pommiähvardus on tehtud ka Sberpangale ja presidendi administratsioonile. Väidetavalt on helistaja tabatud.
http://www.gazeta.ru/social/news/2016/0 ... 9667.shtml
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Saksa partei Kristlik-demokraatliku liidu (CDU) saadikud: ,,Merkel teatas teisipäeval kristlik-demokraatliku liidu (CDU) parlamendifraktsiooni koosolekul, et ta tühistaks Venemaa-vastased sanktsioonid pigem täna kui homme. Otsus sanktsioonide tühistamise kohta peaks liidukantsleri hinnangul põhinema faktidel, mis ei ole aga Venemaa toetatud separatistide kontrollitud Ida-Ukraina aladel veel sellised, nagu peaks."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=73705471

Venemaa riiklik väärismetalli- ja väärsikivihoidla Gokhran otsustas müüa veebruaris ja märtsis kokku 167 500 karaati toorteemante. Toimub kaks oksjoni, üks veebruari lõpus ja teine 10. märtsil. Eelmisel aastal müüs Venemaa 8800 karaati toorteemante.
Investeerimispanga Morgan Stanley ekspert Neri Tollardo: ,,Väärsikiviturul ollakse mures, et pakkumine kasvab liiga kiiresti. Kuigi maailma teemandituruga võrreldes on kogused väiksed, oleme mures, et lühikese ajaga tuleb turule liiga palju toorteemante."
http://majandus24.postimees.ee/3585469/ ... s-teemante
sass76
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sass76 »

kaur3 kirjutas:Uskumatud numbrid.

Относительно декабря-2015 реальные доходы упали в январе на 52,2%.
Jaanuari detsembriga pole mõtet võrrelda. Detsembris on aastalõpupreemiad.

Pilt
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Pankur nimetas tegelikuks Sotši olümpiamängude peale kulunud summaks 50 miljardit dollarit. Ametlik kulu oli 5X väiksem-10 miljardit dollarit.
«Ни для кого не секрет, что Олимпиада в Сочи не стоила столько, сколько говорили официальные лица — 230 миллиардов рублей. Она стоила около 1,5 триллиона рублей. И те компании и банки, которые кредитовали строительство олимпийских объектов, получили — конечно, не по желанию Владимира Дмитриева (председатель «Внешэкономбанка» — прим. Дождя), а по решению правительства — гарантии ВЭБа», — рассказал Задорнов.

Глава банка также назвал финансирование олимпийской стройки «квазибюджетным».

«По сути, ряд этих расходов, которые сейчас невозвратны — это квазибюджетное финансирование. Честнее всегда было сказать: "Мы закладываем бюджет на Олимпиаду в Сочи — триллион рублей. <…> Каждый заплатит по тысяче долларов из своего кармана". Де-факто это было все равно бюджетное финансирование, квазибюджетное. Все равно государство и каждый из нас заплатят, просто сделалось это не через бюджет, а не Внешэкономбанк», — пояснил он.

Ранее в Счетной палате заявляли, что затраты на подготовку Олимпийских игр в Сочи составили 324,9 миллиарда рублей. Ведомство учитывало траты на строительство спортивных объектов, временной инфраструктуры и организацию.

Из этой суммы 221 миллиард — частные инвестиции, 103,3 миллиарда — расходы федерального бюджета, еще 600 миллионов — траты из бюджетов Краснодарского края и Сочи.

В свою очередь Фонд борьбы с коррупцией заявлял, что Игры в Сочи обошлись России в 1,5 триллиона рублей. 822 миллиарда рублей было израсходовано из госбюджета, 206 миллиардов из них потратил на олимпийские объекты «Олимпстрой», 250 миллиардов — РЖД.

Кроме того, на обеспечение безопасности Олимпиады государство с 2008 по 2014 год потратило 19 миллиардов рублей, еще 18,6 миллиардов израсходовали на реконструкцию санаториев Управделами президента.
https://tvrain.ru/news/olimpiada_v_soch ... he-403962/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Venemaa kaitseministeeriumi kärped võivad ulatuda viie protsendini eelarvest. Peamiselt vähendatakse kulutusi uue varustuse hankimisele, uute relvade väljatöötamisele ning olemasoleva varustuse remondile ja moderniseerimisele. Seejuures ei vähendata Vedomosti allika kinnitusel mitte mingil juhul kulutusi personalile, sealhulgas uute üksuste loomisele. Samuti ei puuduta kärped sõjategevust Süürias.
Strateegia- ja tehnoloogiaanalüüsi keskuse direktor Ruslan Puhhov: ,,Otsus kaitsekulusid vähendada on Venemaa raskes majanduslikus olukorras mõistetav ning 5% kärped ei mõjuta riigi kaitsevõimet. Küll aga seaks edasised kärped löögi alla Venemaa sõjatööstuse."
http://www.aripaev.ee/uudised/2016/02/1 ... ojakulusid
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

No eks neil ju on veel variant sõjakommunismi kehtestamise näol ja Sharaskade kasulik kogemus kah olemas. :mrgreen:
Aga vot kust kurat võtta saksa insenere seda enneolematut innovatsiooni juhtima, selles on suurem küsimus.
Peab ikka vist Merkeli alamaid veidi raputama enne kui merkeln...
Ja ma olen täheldanud teatavaid imelike liigutusi viimasel ajal hiinakate käitumises. Nimelt aegajalt ma tellin sealt veidi komplitseeritumat kaupa, kui seda on EuPhone. :lol: Ja eelnevate läbirääkimiste käigus soovitakse veenduda, et need ntx. mikrokontrollerid ja sensorid ei läheks venemaale. Varjatud sanktsioonid ?
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
eloscuro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eloscuro »

Kulibin kirjutas:Ja eelnevate läbirääkimiste käigus soovitakse veenduda, et need ntx. mikrokontrollerid ja sensorid ei läheks venemaale. Varjatud sanktsioonid ?
Venemaa käes olev Mandžuuria on viimane maatükk, mida Hiina pole pärast "alanduste sajandi" kaotusi tagasi saanud.

Sealtkandist on Venemaa lepingutega andnud juba 50 aastaks põllumaad rendile ning hiljuti ka väikese tüki territooriumit sadama ehituseks Hiinale päriseks.

Itaalia maffia vanasõna: Kes on maksma hakanud, see jääb maksma.

Hiinlane rühib eesmärgile vaikselt ja metoodiliselt, ilma kärata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma ei tea, kuhu teemasse seda panna, aga artikkel on hea. Panen siis siia.

Artemi Troitski veste : Putinismi diskreetne võlu
Halvad uudised Venemaalt pole õieti uudis. Kõrvu nafta ja gaasi, räpase raha ja korruptsiooni, aga ka kaunite neidudega on halvad uudised üks peamisi Venemaa ekspordiartikleid. Allakukkuvatest rakettidest skandaalsete seadusteni ja poliitilistest mõrvadest sõjaliste provokatsioonideni on kõik muutunud ida uudistekonveieri tavapäraseks menüüks. See on kurb. Aga veel kurvem on see, et lääs, mis veel hiljaaegu kümbles heaolus, on hakanud viimasel ajal Venemaad kiiresti kinni püüdma vähemalt negatiivse informatsiooni mõttes.

Euroopas valitseva paanika südames on loomulikult terrorirünnakud ja migrantide ümber peetavad võitlused. Kuid sellega veel ärevust süvendav eeskava kaugeltki ei piirdu ning mõneski aspektis on see otseselt seotud Venemaal toimuvaga.

Hiljuti viibisin Bratislavas ühel humanitaarvaldkonna konverentsil ja osalesin istungil, mis oli pühendatud kahjulikule mõjule, mida tele- ja muu propaganda avaldab venemaalaste mõistusele. Asjatundjad esitasid mitmesuguseid arve ja versioone, aga kõik jõudsid enam-vähem ühe tulemuseni: psühhotroopse sõjakunsti meistrid on enamikus venemaalastes üles leidnud tundlikud punktid, psühholoogilised traumad, imperialistlikud sündroomid, kõikvõimalikud alaväärsustunded ja muud «hingekinnitused» (kui kasutada Putini sõnu), millele uuesti vajutades ja valu tekitades võib neid muuta emotsionaalselt laetud ja kriitikavabalt meelestatud agressiivseks massiks.

See on liiga lihtne seletus. Minu esinemine läks (nagu ikka) põhitoonist lahku: ma kutsusin välismaiseid kolleege jätma rahule õnnetu zombiks muudetud vene rahva ja pöörama pilgu Euroopa demokraatlikes maades valitsevale olukorrale. Kus on samuti, mille pärast kurbust tunda. Ma rõhutan kohe, et minu väidetel ei ole midagi pistmist Kremli tavapärase demagoogiaga stiilis «Aga ka teil ei ole asjad paremad» või «Aga vaadake, mida teeb Ameerika!».

Niisiis, Euroopas puudub kümnete telekanalite massiline mõju, mis pop-show’ ja seriaalide vahepausidel sisestavad kodanike ajju «rahvusliku liidri» isikukultust; puuduvad koolid ja ülikoolid, kus peetakse regulaarselt «patriotismitunde»; puudub militarismi ja ekspansionismi propaganda; puuduvad kurikuulsad «impeeriumikompleksid».

Ometi on kõige selle puudumisest hoolimata Putin Euroopas üsna populaarne! Mitte ainult demokraatiast ja heast elust tüdinud radikaalide ning trimmis torsost vaimustatud geide seas – ei, tema fänniklubisse kuulub ka intellektuaale ja poliitikuid. Näiteid leiab piisavalt, ehk eredaim on Marine Le Peni juhitav Prantsuse Rahvusrinne, mida osaliselt rahastab Kreml (see on tunnustatud fakt) ja mis on valimistel saavutanud päris häid tulemusi.

Ent arvata tavapäraselt, et köidetud on paremäärmuslased, oleks eksitav: Inglise tööerakondlaste uus juht Jeremy Corbyn särab sageli telekanalis Russia Today ning kõneleb Venemaa poliitikast «mõistvalt». Veel üks vapustav pretsedent: otse keset Euroopat, veel enam, Euroopa Liidus, on terve riik, mille poliitika ja riiklik ülesehitus erineb tänasest Venemaast vaid mastaabi poolest. Selle riigi nimi on Ungari. (Viibisin seal mullu sügisel, suhtlesin kolleegidega ja olen seniajani vapustatud.)

Peaminister Orbán etendab sama monumentaalset rolli nagu Venemaa president; Fidesz täidab Ühtse Venemaa osa; valimistel opositsioonil lootust ei ole, nende ees on tee kinni kõigil tasanditel; ideoloogias annavad tooni natsionalism ja religioon.

Ajakirjandusvabadusega on lood suisa hullemad kui Venemaal: Ungaris pole isegi selliseid poliitiliselt sõltumatuid telekanaleid nagu meie Dožd! Viktor Orbáni peamiseks opositsiooniks ei ole aga roosakad kommunistid, sotsiaaldemokraadid või liberaalid nagu Venemaal, vaid avalikult fašistlik partei Jobbik. (Mida kuulduste kohaselt samuti toetavat Moskva.) Lausmasendus tuleb peale. Tahtmatult tekib ka poliitebakorrektne küsimus: kui Brüsseli eurokraatia ei suuda midagi teha isegi «oma» Ungariga, siis kui reaalseks võiks pidada nende mõju Venemaale?

Euroopa nõrkuses peitub peamine putinismi populaarsuse tõukejõud. Olles suhelnud kümnetes Euroopa pealinnades taksojuhtidega, kõige kättesaadavama ja vahetuma vox populi’ga, olen kuulnud väga erinevaid hinnanguid Venemaa poliitikale, valdavalt negatiivseid. Ent lõppu lisatakse tunnustavalt: aga vaat see teie Putin, see on tegudemees, mitte nagu meie lodipüksid! Ma ei pea Putinit «karmiks vennaks», aga lodipükste hinnanguga olen küll nõus. Võib-olla tõesti on Churchilli ja de Gaulle’i aeg möödas ning Euroopa Liidu praegune ülesehitus ei annagi võimalust esile kerkida tugevatel isiksustel.

Kuid probleemid, millega maailmajagu on praegu kokku põrganud – majandus, migrandid, natsionalism, agressioon –, ei ole sugugi vähem tõsised kui 20. sajandi kõrghetkil. Neile reageeritakse aga loiult, viivitades, koordineerimatult … Tunnetades probleeme oma nahal ja nähes nii enda riigi kui ka eurotsentraali hambutut reageerimist, kalduvad inimesed tahes-tahtmata lihtsate ja otsustavate lahenduste poole – autoritarismi poole. Poliitikud siis vastavalt populismi poole. Üks «karmi venna» tont käib ringi mööda Euroopat.

Kui ma juba olen võtnud arutada putinismi populaarsuse põhjusi meie maailmajaos, siis tasub ette võtta kogu nimekiri. Järgmine punkt: Ameerika-vastasus. Ma ütlen ausalt, et ei saa sellest üldse aru, aga olemas selline asi on, see on fakt.

Venemaal, kus kurjade Ühendriikide vihkamine on sisuliselt muutunud vaat et rahvuslikuks ideeks, töötab selle peal kogu propagandamasin. Pluss lüüasaamine külmas sõjas, pluss känguva üliriigi konpleksid – nojah, seda võib mõista … Aga Euroopa, kellele USA pole eluilmaski teinud midagi halba, vastupidi, mõned riigid (eriti Prantsusmaa, mis on Onu Sami vihkamises tõeline tšempion) isegi vabastas fašistlikust okupatsioonist?

Muidugi, nagu sandarmeid üldse, nii ka maailmasandarmit ei armasta kuigi palju keegi. Lisaks andis Ameerika eriti Bush-noorema ajal küllaga põhjust tugevaks kriitikaks. Aga ikkagi ju mitte sel määral, et hakata Putinit armastama ainult selle eest, et ta «seisab Ühendriikide vastu»?

Sellel juba iseenesest kentsakal ilmingul on veel hämmastavam lisajätke: vandenõuteooriad. Ma pean silmas jutte «ameeriklaste ülemaailmsest vandenõust», «maailmavalitsemisest» ja muust sellisest, mis ulatuvad välja ununema kippuvate, aga ikka igihaljaste vabamüürlasteni. Ma olen alati arvanud, et sellised teooriad leiavad kandepinda ainult vaimselt häiritud või alaarenenud inimeste seas, kuid niisuguste õudusjuttude enneolematu levik viimasel ajal ajendab uskuma, et tänapäeva Zeitgeist on edukalt kaotanud igasuguse piiri idiotismi ja normi vahel. Venemaa, muide, kasutab seda ära kõikjal, mitte ainult oma riigis: RT kanalil on vandenõuteooriad ja külahullude muinasjutulised paljastused kõigi «uudistesaadete» peamine tõmbenumber.

Kolmas putinismi taganttõukaja Euroopas on nõndanimetatud traditsioonilised väärtused. Siin on kõik klaar: paljud eurooplased, eriti katoliiklikes maades, tunnevad hirmu ja ärevust perekonna ja abielu vallas käivate muutuste, eriti homoseksuaalidele võrdsete õiguste andmise ja feminismi pealetungi ees.

Venemaa võimuaparaat pingutab kõvasti, et sellist protestimeelt (nagu muide kogu muudki Euroopa protestimeelsust) tagant kiita ja tugevdada. Osaliselt oli selleks mõeldud ka patriarh Kirilli sõit Havannasse, kus Vene rikkur ja Argentina askeet leidsid hõlpsasti ühise keele abortide ja geiabielude osas. Küüniliseks (ehkki minu kui agnostiku meelest samal ajal ka paeluvaks) muudab asja see, et vaimsuse avangardi pürgiv Venemaa ei ole õieti religioosne ega kristlik maa. Enamikule on usk vaid moeasi, kirik aga kujutab endast poliitika ja äritegemise vahendit.

Viimaks veel neljas teema, mis on eelmise kolmega tihedalt seotud: natsionalism ja ksenofoobia. See on praegu väga populaarne teema, ühtaegu tuline ja keeruline. Sügavale kaevuma ja Euroopa haavadele soola raputama ma ei hakka ning piirdun üheainsa aspektiga: Venemaa poliitika rolliga Euroopa migrantide ja põgenike draamas. Alustuseks ütlen midagi päris banaalset: Moskva eriteenistuste ja «mõjuagentide» kõrvad on selgelt näha kõigis «protestiliikumistes», mis kõigutavad Euroopa kipakat paati. Põhipanus on tehtud Saksamaale ja Angela Merkelile ehk kõige tugevamale ja Putini jaoks kõige ebameeldivamale Euroopa riigile ja riigijuhile.

Ma ei ole vandenõuteoreetik ega arvagi, nagu oleks PEGIDA või UKIP FSB loodud, kuid pole pisimatki kahtlust, et Kreml osutab niisugustele organisatsioonidele jõulist moraalset (meenutagem «Liza-lapsukese» juhtumit) ja materiaalset toetust. Kuid see on õigupoolest pisiasi. Põgenikelool on ka teine, palju tumedam tahk.

Kui Vene lennukid hakkasid Süüriat pommitama, kõlasid operatsiooni õigustused kummaliselt ja väheveenvalt: võitlus islamifanaatikutega (keda peaaegu ei ole puudutatud), Assadi toetamine (milleks? isiklikust sümpaatiast või?), naftahinna tõstmine (kui ka selline ülesanne seati, siis on täielikult läbi kukutud), uute relvade katsetamine (ja sellepärast sõja alustamine?), taas Ameerikaga sõbraks saamine (seni on kõik vastupidi läinud) … Ma võin muidugi eksida, aga minu tagasihoidlikku arvamust mööda on räpakal ja paraku sugugi mitte tsiviilobjekte välistaval pommitamisel Süürias üheks väljakuulutamata eesmärgiks põgenikuvoolu massiline suurendamine (millega on edukalt hakkama saadud) ja Euroopa olukorra edasine destabiliseerimine. Väga ebameeldiv eesmärk, äärmiselt amoraalne ja absoluutselt loogiline. Millega vastab Euroopa Liit?

Retsepte ma andma ei hakka, see ei ole minu pädevuses, ei ole üldse minu asi. Ma võin suhteliselt veendunult oletada, et Putin kaob peagi areenilt, aga isegi kui ei kao, Venemaa välispoliitika nii või teisiti muutub oluliselt – selleks sunnib majandus. Maailmajao ja Euroopa Liidu probleemid ei kao sellega kuhugi ning neid saavad lahendada ainult eurooplased ise.

Seepärast ei ole ka mööda Euroopat ringi käiv putinismitont mitte vastuolude ja konfliktide põhjus, vaid kõigest indikaator.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Väga hästi kirjutatud lugu.Ja korralikult asja kokku võttev viimane lause.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Aitäh Kriku.
Väga bro artikkel.
IMHO oleks selle õige koht sealsamas pagulaste teemas.
Alustuseks ütlen midagi päris banaalset: Moskva eriteenistuste ja «mõjuagentide» kõrvad on selgelt näha kõigis «protestiliikumistes», mis kõigutavad Euroopa kipakat paati. Põhipanus on tehtud Saksamaale ja Angela Merkelile ehk kõige tugevamale ja Putini jaoks kõige ebameeldivamale Euroopa riigile ja riigijuhile.

Ma ei ole vandenõuteoreetik ega arvagi, nagu oleks PEGIDA või UKIP FSB loodud, kuid pole pisimatki kahtlust, et Kreml osutab niisugustele organisatsioonidele jõulist moraalset (meenutagem «Liza-lapsukese» juhtumit) ja materiaalset toetust. Kuid see on õigupoolest pisiasi. Põgenikelool on ka teine, palju tumedam tahk.
Pole kunagi, isegi mitte hetkekski, selles kahelnud.
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Žukovskil esitab nn. auväärses seltskonnas numbreid nagu varrukast, :)
https://www.youtube.com/watch?v=A4UyyPB ... e=youtu.be
Владислав Жуковский - Жириновский в ШОКЕ - Бедность РФ
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Kõlab päris naiivselt, et kõikides hädades, mis Euroopat on tabanud, on süüdi kremliitide kurikaval vandenõu. Nagu mingi Tähesõdade film lastele, kus kuri imperaator Palpatine ja Darth Vader kogu galaktika niite tõmbavad ning kõike valitsevad

Paraku pole enesepettusel mõtet. Kreml ega Putin pole nii võimas, et suudaks Palpatine või Vaderi rolli välja mängida.Immigrantidevoog hoogustus aga talumatuks juba ammu enne kui Venemaa hakkas Süüriat pommitama.

Euroopa on need hädad ise endale kaela tõmmanud. Aastakümneid aetud totakas immigratsioonipoliitika ja multi-kulti utoopia ei saanudki teisiti lõppeda kui praeguse olukorraga. See pole väljaspoolt löödud vaid isetekitatud haav. Kirsiks tordil oli muidugi Saksa valitsuse sügisene üleskutse, mis kõlas nagu oleks see Sõnajalgade tümpsuloo pealt maha viksitud :

Tulge kõik,
see, kes vaid tahab
tulge kõik,
see, kel pole raha
tulge kõik,
vaesed ja rikkad üheskoos !

https://youtu.be/A-h0KgoUBfQ

See võib kõlada shikilt vaid tümpsuloo paroodias, kuid poliitikute suust on see enesetapjalik lollus.Olen kindel, et Kremlis saadi Saksa poliitikute rumaluse üle kõvasti naerda . Miks mitte naerda, kui EU ise vabatahtlikult self-destruction nuppu vajutab . Ükski välispidine võim ega vägi, üskki vandenõu ega voodoo ei suuda EU-d oma piire avatuna hoidma ja "kõiki, kes vaid tahab" vastu võtma.Kui ta ise ei taha seda.
Haugas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Haugas »

Ootamatult surnud Venemaa antidopingu juht tahtis paljastada suurt saladust
http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/oo ... d=73742329

"Ma tahan kirjutada raamatu ravimitest ja dopingut Venemaal alates 1987. aastast, kui ma noore teadlasena Nõukogude liidu spordiinstituudi salajases laboris töötasin," ütles ta ajalehele saadetud e-kirjas

"Aga mis siin siis nii kahtlast on"- küsis Watson.
"Ootamatus, mu kallis Watson. Ootamatus", vastas Holmes.
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sekeldaja »

Haugas kirjutas:Ootamatult surnud Venemaa antidopingu juht tahtis paljastada suurt saladust
http://sport.delfi.ee/news/varia/muu/oo ... d=73742329

"Ma tahan kirjutada raamatu ravimitest ja dopingut Venemaal alates 1987. aastast, kui ma noore teadlasena Nõukogude liidu spordiinstituudi salajases laboris töötasin," ütles ta ajalehele saadetud e-kirjas

"Aga mis siin siis nii kahtlast on"- küsis Watson.
"Ootamatus, mu kallis Watson. Ootamatus", vastas Holmes.
Ootamatu polnud ka see, et kodanik just südamerabandusse suri. Sama universalne taud tabas ju teatavasti ka roodude kaupa vene sõjaväelasi Ida-Ukrainas, vabandust, Rostovi oblastis õppustel.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist