Ma arvan, et kummalgi akf-il pole õigus. Minu arvates selliste kinnismõtete olemasolu allub mingitele muudele seaduspärasustele, mis ei ole haridusega seotud.
Mul oli näiteks hiljuti tegemist ühe härraga, kes on veendunud, et on leidnud suure hulga 7000 aasta vanuseid kiviaegseid leide, mis tegelikkuses on paraku jää poolt kulutatud moreenne materjal, st. ülima tõenäosusega looduslik fenomen. Tema aga võtab aluseks etnograafilisi põllutööriistu, mida ise on elu jooksul näinud, ja arvab, et on leidnud nende analoogidena kivist äkkepulki ning adraterasid. Mitte mingid argumendid teda ei veena nagu ka osutamine sellele, et kivide vigastusi kui selliseid pole ju võimalik ka dateerida. Igal võimalusel pressib oma tõde ajakirjandusse, on käinud kivid seljakotis kõikvõimalikele asjassepuutuvate ametnike jutul ning üldiselt väga pahane, et teda keegi enam tõsiselt ei võta. Igas muus mõttes tundub aga täiesti adekvaatne. Et siis näide sellest, kui kitsas võib olla sektor, milles seda polda.
Sellise inimesega rääkides tekib paratamatult mõte, et kui oleks võimalik niisugune idee kirurgiliselt eemaldada nagu healoomuline kasvaja, siis see tõstaks oluliselt elukvaliteeti... See on nagu tsüst või song, ainult et mõttemaailmas.
Mitte et see enam eriti teemasse puutuks.
---
Tsiteeri:
Terviseamet koostöös haiglatega on ette valmistanud tagavaraplaani, mille järgi vajaduse korral oleks võimalik rajada Covid-19 või mõne muu tervishoiukriisi tarbeks Tallinna kaks ajutist haiglat, kokku kuni 600 patsiendile.
https://ekspress.delfi.ee/teateid-elust ... d=89907021