Kapten Trumm kirjutas:
Ei ole jabur. Tõestatud juba mitmel pool - nakkuse teise laine peamised "pumbad" olidki peokohad.
Teise nakkuslaine üks suuremaid alustalasid on olnud kõrtsid ja muidu joomakogunemised.
Kutsun sind nüüd kolmandat-neljandat korda sellele väitele tõendust pakkuma. Piisab ka sellest, kui sa vastad, miks Tartumaa, kus klubikolded suvel aset leidsid, on olnud pikka-pikka aega peale seda olematu nakatumisega maakond? Seda nii enne teist lainet kui ka praegu.
Tsiteeri:
Selline lihtne näide. 1 sept paiku algas ülikoolides õppetöö ja ühikad täitusid inimesega.
Ometi ühikast kui sellisest mäletame vaid Raatuse ühika juhtumit, mis algas joomapeolt.
Ma olen oma elust 4a TTÜ ühikas elanud, 4 inimest pisikeses toas, elanike tihedus on linna suurimaid.
Miks pole täna "TTÜ 3. ühika" nakkuskollet? Ma tean küll miks. Sest administratsioon ei luba läbusid teha.
Miks?
Sest seal pole inimesed kokku puutunud nakkusekandjaga. Minule teadaolevalt käivad ka ühikaläbud praegu täiesti tavapärase inimeste kontsentratsiooniga. Igal nädalavahetusel veedavad kümned tuhanded inimesed aega restoranides, kõrtsides, meelelahutusasutustest. Ometi pole me kuulnud kõrtsi ja klubikolletest - ja seda nüüd, sügisel. Miks?
Tsiteeri:
"Suletud ühiskond" ja "vaba viiruse levik" vahel on müriaad halle pooltoone.
10% majanduse sulgemine selleks, et 90% saaks tegutseda, on väga hea pakkumine.
Aga kuna kõrtsi ja klubikoldeid praegu juurde pole tulnud - või on kuskil ilmnenud mõned, ma tõesti ei veeda kogu päeva covid artikleid lugedes - siis võiks ju öelda, et ohuhinnang on olnud adekvaatne? Nagu ka riigikaitses? Või siis lihtsalt meil igapäevaselt veab kogu aeg?
Kui 10% on meelelahutus ja sa arvad, et selle sulgemine päästab 90% siis on see puhas enesepettus. Sa lihtsalt paned 10% kinni, sest seda osa on lihtne patuoinaks tembeldada ja koostad endale eduraporti - tehtud!
Tsiteeri:
Oskad ehk täpsustada tänaseks lahkunud TA peadirektori kvalifikatsiooni meditsiini/epidemioloogia vallas? Ootan huviga.
Mul puudub igasugune pädevus hindamaks TA võimalike direktorite kvalifikatsiooni - kõik lihtsalt ei suuda olla igas valdkonnas nii valgustatud, kui sina. Küll aga olen veendunud, et mistahes sinu poolt välja pakutud kõige olulisem eeldus selle ametikoha edukaks täitmiseks on vaid osa sellest, mida amet tegelikult vajab.