Tsiteeri:
See ei ole okei, et ka sügaval rahuajal kaitsevad meie ainsat õhuväebaasi vabatahtlikutest neitsikud, kes võivad karistamatult linna peole minna. See pole mingi kolmandajärguline KL logistikabaas, kus ladustatakse küttepuid. Ohuhinnang on praegu roheline, ent hetkest, mil vastase diversioonigrupp sellisest pääslast läbi jalutab ja riigi, või veel hullem kui liitlase relvadele, laskemoonale ligi pääseb...
Okei pole see, kui me räägime erinevatest asjadest. Loe veel kord OnuHeino: tänane valve on kriminaalse elemendi vastu ja suurema ohu korral tõstatakse valve võimekust.
Lemetil on õigus - muutusi ehk parendust on vaja. Kuid ma ei näe, et olukord oleks nii kehva, et tuleks ajateenijad püssidega väravasse saata, sest muidu ei saa üldse. Ja pealegi ei ole täna probleem selles, mida nimetatakse "pikkade küüntega tibiks".
See teema läks leekima Kuuuurijast, mida ma ei pea eriti usaldusväärseks ekspertiisiks. Tõi küll mingid tõestisündinud asjaolud päevavalgele, kuid ei saa anda hinnangut tervikule.
Selle peale hakata pakkuma lahendusi, või täpsemalt muudatusi, mis ei ole mitte kuidagi seotud tänaste probleemidega.
See arutelu on meil umbes selline:
A: Mul on joogijanu
B: Pane kuradile haamriga!
A: Ei saad aru ma tahan vett juua.
B: Kuule mees mis sa ei oska haamrit käes hoida või? Kuradi siidivend!
...
A: Kuule haamrist on raske joomiseks vett saada.
B: Tead sa mees oled langenud mugavusstooni ja otsid ainult vabandusi kuidas ei saa, mitte ei mõtle, kuidas haamrist vett pigistada!