Kapten Trumm kirjutas:
Ei maksaks neid SP mehi hukka mõista.
Viimastel aastatel on tekkinud täiesti silmnähtav huvi õppuste vastu, mis väljendub igasugu hõlma alt filmijates ja "sabades", mis üksusi maanteel saadavad.
Kellele need filmid lähevad ja mis nendega tehakse - ei tea keegi. Ka seda, millised kavatsused on....
Arusaadav. Ma niisama tögan.
Ega ma olegi neil nagu mingi paparazzo, keel ripakil, ila tilkumas, sabas sörkinud.
Siiani on EKV ja EKL oma õppustega ise mulle aegajalt koju ja n.ö "õuele" tulnud (mis on äraütlemata tore ja igati tervitatav nähtus).
Või olen kohanud neid asjatamas kusagil oma töö käigus.
Ja kui seebikas juhtub olema taskus käepärast (aga mul ta "juhtub" olema üldiselt pidevalt, sest üritan jäädvustada ka metsikut faunat, kui kokku peaks sattuma), siis olen ka vahel ühte koma teist jäädvustanud.
Ja ikka selleks, et teha jätkuvalt võimete ja võimaluste piires meie kaitsejõududele kodanikualgatuse korras tasuta positiivset "propagandat". Avalikult päevavalguses ringi sõitvad tehnikakolonnid ja käsirelvadega ringi jooksvad jalaväelased, pole ju mingi üüber sõjasaladus, mida pildistada või filmida ei tohiks avalikus ruumis.
Polügoonidele ja väeosade ümbrusesse ma midagi jäädvustama ei roni.
Samas huvitav, kas sellistele üritustele jäädvustama saaks tavakodanik ka ametlikult registreeruda, või mingi loa võtta