militaarsed vaatamisväärsused saaremaal

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
ictta
Liige
Kontakt:

militaarsed vaatamisväärsused saaremaal

Postitus Postitas ictta »

on isu sõita saaremaale tutvuma (mitte kaevama) sealsete miliaarsete vaatamisväärsustega. andke nõu, kuhu peale sõrve veel minna ja mida vaadata?
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

Oi terve Saaremaa on värki täis.
Rakketibaasidest soovitan Oriküla ja Dejevot.Patareidest Steebeli ja Ninase( Ninasel on maaalune elektrijaama kahe suure laeva mootoriga).
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Roomassaares on 3 zotti ja 15a tagasi oli ühe zotti ees veel veel üks kaldasse sõitnud torpeedo kaater. Käisin selle pealt lanti viskamas.
Ninasel jäi jalgu üks kinnine punker. Sakslaste lennuk oli selle 41-l aastal puruks pommitanud. Ümber ringi olid kaitse kraavid ja punker oli paekivist ja kaetud mullaga. Punker oli kinnine ja sise ei pääsenud.
Viimati muutis suurpomm, 26 Juul, 2006 8:11, muudetud 2 korda kokku.
soadf
Liige
Kontakt:

Ma tean Roomasaares ainult ühte dzotti.

Patareid:Undva,Ninase,Steebeli,Mõntu,Kübassaare.
Rakketibaasid ja radaribaasid:Undva(radarid),Maanteeküla,Kallemäe,Paaste,Dejevo,Oriküla(radarid ja rakketid),Tehumardi(KL valveall),Köruse.
Siis Pappissaare vesilennukite baas ja Kogula lennuväli.
Viimati muutis soadf, 23 Apr, 2006 21:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Sa tead seda mis on turistidel avatud. 2 on "sitapoti" jaama taga, roogudes. Kinni müüritud ukseavaga. Seal on üks mere märk Laiamadala saare poolel. selle ääres.

80-datel oli Tori sadamas kas laeva vrakki. Üks oli pea aegu vee all ja teine oli kaldas. Kui see kalda oma maale tõmmati ,siis leidsin laeva põhja pealt hülsse. Need olid ppš omad.
Viimati muutis suurpomm, 23 Apr, 2006 21:41, muudetud 1 kord kokku.
soadf
Liige
Kontakt:

Selge peaks vaatama minema. Olen seal kandis käinud aga pole neid märganud ennem.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Läheks ise ka ja raiuks ukse ava lahti, see mõte oli mul juba poisikesena.
Üks džott peaks kohe roomassaare tammilt ära paistma. Nats kollakat värvi ta on, sest sammal on peale tulnud. Palja silmaga on ta nähtav, kui pingutada.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

tänu mehed. otsin kaardilt kohad üles ja külastan.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Ma ei tea kas Viktor Kingissepa muuseum on ka avatud. Käi seal ka ära. Maja peaks vähemalt olemas olema. Lossi pargi kõrval.

Vaata, et kommunismi palaviku ei nakatu :)
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

soadf kirjutas:Oi terve Saaremaa on värki täis.
Rakketibaasidest soovitan Oriküla ja Dejevot.Patareidest Steebeli ja Ninase( Ninasel on maaalune elektrijaama kahe suure laeva mootoriga).
Stebelis polnud midagi peale ülisuurte parmude(ikka need vastikud putukad :? ) ja üks suur auk,mis oli kurguni vett täis :D
Horst
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Horst »

Roomassaare sadama lähedal on 3 dotti. Kui sadama poole sõita, siis üks jääb enne sadamatammi vasakule ja kaks paremale poole. Üle lahe Loode Tammikus on veel üks dott. Kõige esimesena mainitud dotti on kõige kergem leida.
Me kõik oleme võhikud, ainult erinevates valdkondades.
Kasutaja avatar
sworbe
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sworbe »

Stebeli patareis tegelikult kaks kahurialust. Kahjuks mõlemad on vett täis.
Kahe kahuriaugu vahel on veel üks maa-alune ehitis, arvatavasti generaatori jaam. Teise kahuriaugu lähedal veel üks punker mis on õhku lastud. Olen ka ise käinud nii komandopunktis kui ka ühes kahuriaugus siis
kui need veest tühjaks pumbati. Peab veel natuke uurima, et saaks lõpuks mingi adekvaatse kaardi joonistada. Kahjuks puudub GPS seade, et korralik kaart teha.
Miks mitte!
Lennart
Liige
Kontakt:

Sõrvel oli üks meeldiv kollane poekene ja poe kõrval kena näitus kus oli erinevat vanarauda eksponeeritud,tahtmine oli sealt kohe midagi kaasa haarata :twisted: aga see mõte kadus sama kiirelt kui tuli :) Loodan,et see oli ikka sõrvel..ise olin natuke uimane :D nii,et võin eksida.
soadf
Liige
Kontakt:

See on Laadla poe körval.
Lennart
Liige
Kontakt:

Kahju,et Viimasel korral ei saanud metsas kolamas käia :( kui Saarel viibisin. Polnud seltskonnas ka kedagi kes oleks huvisid jaganud ja ega ma üksi ka põleks julgenud minna,pärast oleks maha jäänud :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 7 külalist