Puhka rahus,Metallidetektor...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
vdreving
Liige
Postitusi: 597
Liitunud: 27 Dets, 2005 19:31

Postitus Postitas vdreving »

Muuseumitega on asi järgmine: Pakkusin siis asja väljapanekuks Põltsamaa Muuseumile.Et noh kena asukoht kesk eestimaad. Oleks teine võinud seal seista rahvale vaatamiseks.Muuseumijuhataja vastus oli: EI. Ühesõnaga,kui viinamarju kätte ei saa siis ei tahagi.Niipaljukest siis.
juss000
Liige
Postitusi: 383
Liitunud: 13 Dets, 2005 9:02
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

vdreving kirjutas:Hirme on mitmesuguseid.Kes kardab ämblikuid,kes kardab mind.Mina kardan miine.Kes selle ümber suudab lükata?
EI suuda jah, mina kardan ka miine.
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

vdreving kirjutas:Muuseumitega on asi järgmine: Pakkusin siis asja väljapanekuks Põltsamaa Muuseumile.Et noh kena asukoht kesk eestimaad. Oleks teine võinud seal seista rahvale vaatamiseks.Muuseumijuhataja vastus oli: EI. Ühesõnaga,kui viinamarju kätte ei saa siis ei tahagi.Niipaljukest siis.
5. peatükk
KULTUURIVÄÄRTUSEGA LEID
§ 30. Kultuuriväärtusega leiu mõiste
(1) Kultuuriväärtusega leid on maa seest või maa pinnalt, rajatisest, ehitisest, veest või veekogu põhjaladestustest leitud looduslik või ajaloolise, arheoloogilise, teadusliku, kunstilise või muu kultuuriväärtusega vallasasi, millel ei ole omanikku või mille omanikku ei ole võimalik kindlaks teha.
(2) Kultuuriväärtusega leid kuulub riigile.
(3) Kultuuriväärtusega leiu suhtes kohaldatakse asjaõigusseaduse § 105.
§ 31. Kultuuriväärtusega leiu ajutine kaitse
Kultuuriväärtusega leid on ajutise kaitse all selle leidmisest alates.
§ 32. Leidja kohustused
(1) Käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja leidja on kohustatud säilitama leiukoha muutumatul kujul ning leiust viivitamata teatama Muinsuskaitseametile või valla- või linnavalitsusele. Leidjal on õigus jääda anonüümseks.
(2) Leitud asi tuleb kuni Muinsuskaitseametile üleandmiseni jätta leiukohta. Leitud asja võib leiukohast eemaldada ainult juhul, kui tekib oht asja säilimisele. Seda ei tohi puhastamise, haljastamise, murdmise või muul teel rikkuda ega selle üksikuid osi üksteisest eemaldada.
§ 33. Õigus tasule
(1) Käesoleva seaduse § 30 lõikes 1 nimetatud asja leidjal on õigus saada tasu asja pooles väärtuses. Asja väärtuse määrab kindlaks Muinsuskaitseamet. Tasu maksmise korra kehtestab Vabariigi Valitsus.
Ehk siis varasema jutu kordus - kultuuriväärtuslik leid on riigi oma leidmise hetkest. Ning kõik Ville vallatused ja jutud sellest, et see läheb kohe-kohe mingisse muuseumi mille Ville ise valib - oli ka üks suur häma. mis katab soovi "kodumajapidamises mittevajalikku eset" vabaturul realiseerida.

Et siis Money talks, BS walks. Ehk Ville saab oma raha ja lahkub militaar.netist...

Jäädavalt.
Uitaja
Liige
Postitusi: 342
Liitunud: 05 Dets, 2005 13:46
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Hirme on mitmesuguseid.Kes kardab ämblikuid,kes kardab mind.Mina kardan miine.Kes selle ümber suudab lükata?
Jah, niisugused foobiad ei tunne tõesti kinnitutute piire :lol:
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

vdreving kirjutas:Ja nüüd on käes ajakene,kus ametnike meelehärmiks prits peatselt müüki läheb. Ära on teine tüüdanud juba,mis ma sellega ikka teen.Lahingud maha peetud,sõda lõpetatud - põnevad ajad mööedas. Asi juba piisavalt rahvale vaatamiseks väljas ka olnud.
Keda karistad, Ville?
Arvad, et ainult ametnikud tahaksid Vickersit muuseumis näha?
Või mingisugune abstraktne mõiste nagu riik, mitte aga selle riigi kodanikud?
Kui Põltsamaal vastu ei võetud, proovinud siis kusagile mujale anda...
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Ja nüüd on käes ajakene,kus ametnike meelehärmiks prits peatselt müüki läheb. Ära on teine tüüdanud juba,mis ma sellega ikka teen.Lahingud maha peetud,sõda lõpetatud - põnevad ajad mööedas. Asi juba piisavalt rahvale vaatamiseks väljas ka olnud.
Mind hoopis huvitab palju Ville selle toreda ajaloolise eseme pealt teenida loodab?
Äkki õnnestub kasvõi militaar.net-i kasutajaskonnal koos mõne muuseumiga see summa kokku ajada ja relv ära osta?
Teeks siin neti keskonnas ühe korjanduse, asi on ju seda väärt.
Võib-olla teeks Ville sellisel juhul kui asi Eestisse jääb isegi väikese ale?
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Pigem on tegu lihtsalt sellise tavalise "ärapanemisega". Sina keerad mulle sitta, mina keeran sulle vastu. Selline hea tunne, kohe saad aru, et oled kodumaal :).

Kahju on vaid sellest, et suure sitakeeramise tulemusena hävitatakse meie ajalugu või müüakse niisama maha. Keegi ei kisaks kui tegemist oleks mingi suvalise kuulipildujaga. Antud juhul on tegemist aga täiesti unikaalse asjaga.

Hugol hea idee - kui on soov müüa, siis öeldagu hind ja kui hind mõistlikesse piiridesse jääb, siis on asi korras. Ainult et mina sellesse kahjuks küll ei usu, siin pole asi ju mitte rahas vaid selles, et üks mees on ühe teise mehe peale solvunud jne. Mille tõttu me keegi seda kuulipritsi mitte iial ei näe :(.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2180
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Rahu, kamraadid...

Ma miskipärast ei usu, et vdreving nii loll võiks olla, et ta tahaks seda kuulipritsi kuhugi läände potilaadale müües eesti sõjaajaloo fännide hulgas omale uroodi tiitlit teenida. Mul oleks küll ikka kole sitt tunne, kui ma müüks või hävitaks miski asja ära ja pärast kõik, kes su nägu teavad, näitavad näpuga või annaks võimaluse korral lõuga.

Eks ta ärritab siin niismama, ma pakun. Teatud foorumiliikmeid.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2180
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Robert kirjutas:kas klaasivabriku läbipaistev el.liini isolaator omab säilitamisväärtust?Ei hakanud uut teemat tegema.
Klaasisolaatorid omavad küll säilitamisväärtust, soovitav oleks kõik, mis pihku jääb, vasakule panna. Nimelt mulle tundub, et klaasisolaatorid on täiesti Eesti kohalik omapära.

Näiteks Leedus ja Lätis on vanad raudtee sideliinid täis saksa päritolu fajanssisilaatoreid (Rosenthal näiteks), klaasisolaatorid on vaid üksikud nõukogude aegsed, neid esineb umbes samavähe kui meilgi nõukaaegseid klaasisolaatoreid. Ent meil olid kõik - nii raudtee, linnadevahelised kui ka linnasisesed sideliinid massiliselt täis värvilisi klaasisolaatoreid KVJLT, EKO, MELESKI. Vanadel liinidel olidki kas kohalikud klaasisolaatorid või vähemal määral tsaariaegsed fajanssisolaatorid ja üksikud saksa või muu euroopa fajanssisolaatorid. Mina oma silmaga pole kusagil mujal peale Eesti näinud elektriliine, mis kohati on üleni klaasisolaatoritega, see on Eesti omapära. Kui keegi on mujalgi palju klaasi näinud, tehku häält... Jah, USA-s olid ka kirjud klaasisolaatorid moes.

:idea: Peaks vabaõhumuuseumile selgeks tegema, et vedagu kuhugi sinna mõned postivahed eesti klaasisolaatoritega telefoniliini. Nad on ju posti otsas ilusad.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Westland
Liige
Postitusi: 999
Liitunud: 09 Dets, 2007 23:21
Kontakt:

Kas detektorid keelustatakse?

Postitus Postitas Westland »

Musta stsenaariumi korral aitab hädast välja vana hea terasvarras... http://www.hot.ee/suurpomm/F_DOKREG_sis ... 25_001.pdf
Kasutaja avatar
junkers
Liige
Postitusi: 100
Liitunud: 05 Dets, 2006 11:43
Kontakt:

Postitus Postitas junkers »

nii kaua kui karistuseks käsi ei ampulteerita....pilli nurka küll ei viska.
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ühtegi suppi ei sööda nii kuumalt kui see keedetud on ja ei soovitaks oma aega tühja manamise peale raisata! Metallidetektoreid keelata ei ole võimalik ja seega ei ole mõtet paanitseda - elevandiluutornide tuuletõmbes võib aju saada läbitõmmatud ja siis on sellised följetonid kerged tulema. Mis aga ei tähenda, et teeme aga detektoristide klubisid ja käime kaitsealustel mälestistel "õngitsemas"!
Suuremad ja väiksemad haisupommid peaksid kõrvataguseid alasid selle tarkuse jaoks reserveerima, muidu võib ka kõrvadeta jääda! 8)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

:D Sinna on muuseas alla kirjutanud ka "õpilane" "üliõpilane" "kujunduskunstnik" "keraamik" ja FIE-st arheoloog. Päris huvitav.

see et juba kinni pandud see leht? :shock:
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Sinna on muuseas alla kirjutanud ka "õpilane" "üliõpilane" "kujunduskunstnik" "keraamik" ja FIE-st arheoloog. Päris huvitav.
Vaatasin kah. FIE (praegune suhe riigiga) ja arheoloog(õpitud elukutse) oli ainukesena oma nime taha kirjutanud Silvia Laul. Teda nüüd üliõpilaste ja õpilastega reastades ja selle kommentaariga kuidagi "kergekeseks" tituleerides teeb kommenteerija karuteene endale! Näidates, et on totaalne võhik Eesti esiajaloo ja arheoloogiateaduse teemadel väitlemiseks!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist