Relva käsitsemisel juhtunud õnnetused

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Slinky
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 13 Apr, 2005 21:20
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

arvan et see sobib ka siia, muidugi ei saa tüüp kuidagi enam sellest kellelegi rääkida
http://www.liveleak.com/view?i=3a7_1187501259
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

jackpuuk kirjutas:Vene kroonus , Tallinna venelane (teine aasta , snaiper ) päästik polnud piisavalt kerge , käis muukviiliga üle svd , tulemus valang !
krt...kas svd lasueraldamine ei toimu mitte muudpidi - s.t. igatahes mitte sõltuvalt päästiku kergusest?
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

ma pole nii pädev , aga midagi ta maha viilis seal , et päästikut kergemaks saada , see valang oli päris ilus kuulata :lol:
ixc
Liige
Postitusi: 47
Liitunud: 07 Juun, 2007 21:03
Kontakt:

Postitus Postitas ixc »

See ei juhtund minul kuid ikkagi.
Nimelt öölaskmine, lipnik annab kamanda laskurid valmis, kõikvalmis, tõmbab raketil nööri ....ja raket paneb viuhti üle laskurite peade paremale metsa, tehes torust välja tulles pea 90 kraadise pöörde paremale. Keegi ei saanud ka aru mis toimub... ok katse kaks. Kõik olid valmis, lähedal nii 20m parandasid nn. DMB vennad traviroodus valveputka(nagu R-keosk) katus(öösel :lol: ). Persed valvsalt uurakil laskurite poole tagusid naelu, äkki sauhh lendab valgusraket kahevahel läbi. Nüüd aitas, lipnik viskas raketid kus kurat, auto tuled põlema ja läks raginaks.
Tuli välja, et raketid olid veel venelaste pärandus X ajast ja juu mõned düüsid olid kinni nii, et iga raket võis lennata kuhu iganes, õnneks keegi viga ei saanud.
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Tarmo Männard kirjutas:Ma ei tea, kas järgnev lugu on just see, mida siit leida loootsite, aga õnnetus ta oli.
Ja relv oli kah!
Raive E. Tamm mängis kord "Kalevipoja" etenduses nimiosalist.
Selles kohas, kus Soome sepa juures mõõk alasisse kinni virutada, lõi ta natuke valesti.
Mõõk läks katki ja põrkas kuidagi tagasi, ning lõikas näitleja peopesa korralikult lõhki.
Etendus jäeti pooleli ja auto aeti ette. Traumapunkti sõit!
Kujutage nüüd kiirabitöötajate emotsioone, kui sisse astub linases hõlstis ja heledate õlgadeni juustega mees, kel käsi lõhki ja hakkab küsimusele "Mis siis juhtus?" rääkima umbes sellist juttu, et "No olin Kalevipoeg ja eks ma seal soome sepa juures lõin valesti ja ,ah kurat, siduge see kõik nüüd kinni........"
:lol:
Seda lugedes meenub sarnane lugu, mida aastaid tagasi ajalehest lugesin, sealgi oli tegemist "Kalevipojaga" ja mõõga testimisega Soome sepa juures. Aga juhtus see sügaval vene ajal.
Proovis siis Kalevipoeg samuti mõõga tugevust, kuid arvestustes läks midagi nihu ja peale võimast lööki lendas enamus mõõgast lakke, seal tegi paar tiiru ja langes otse orkestrisse, ühele orkestrandile vastu pead. Verd oli muidugi kõvasti ja sell viidi haiglasse aga ei midagi hullemat.

Teine lugu mis teemasse sobib, meenub enda ajateenistusest. Rühmaülemast leitnant õpetas parajasti Negevi lahtivõtmist ja kokkupanemist. Muidugi ei unustanud ta ka ohutustehnika küsimustes hoiatavalt näppu vibutamast. Nii ta siis parajasti valjult seletades eemaldas taandurmehhanismi, kui see ta näppude vahelt lahti pääses ja talle täpselt vastu kulmu lajatas. Muidugi veri, sajatamine, sörkjooks ambulantsi poole... Mul oli tast lausa kahju sest oli muidu igati mõistlik mees ja eks ta punastas ja tundis piinlikust kõvasti peale säherdust fopaad.
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

LeBon kirjutas:Mul oli tast lausa kahju sest oli muidu igati mõistlik mees ja eks ta punastas ja tundis piinlikust kõvasti peale säherdust fopaad.
Tuleb meelde, et Tipis andis sellist ainet nagu "Riski- ja ohutusõpetus" ühe käe ja klaassilmaga mees.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

missäl imestada. tartu malevas andis kah lõhkeaineõpetust üks ühe silmaga onu :roll: aga ehk just seepärast ta hiljem enam õhku ei lennanud, et elu oli praktiliselt õpetanud.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Kirjutan ka ühe loo kuidas väljaõppinud erivägede sõdurid pea kaotavad ja kasutavad varustust kõige lollimal moel.
Üks järjekordne rühm kartmatuid jänki sõdureid läks võssa kogemusi omandama. Möödub umbes 2 tundi kui on raadios kutse, et neil üks mees surnud. Nimelt olla nad näinud madu, nende endi sõnade järgi vähemalt 10 jalast aga see on kaheldav sest 3m fer-de-lance ei jahi tavaliselt isegi mitte teisel korrusel rääkimata latvadest. Ja siis avasid tule millega kukutasid vaese rästiku koos muu sodiga endale kaela. Hea väljaõppe kohaselt tegid neegrile kohe süsti aga mitte seerumiga (võib vaid oletada, et ei suutnud otsustada kumba valida) vaid morfiiniga. Vaevalt, et ka seerum oleks aidanud sest augud olid rangluu juures aga noh morfiiniga oli vähemalt neegril tore surm.
Asja nali on selles, et kui viitsida vaadelda siis leiad enda ümbert vähem kui 10m raadiusest kindlasti rohkem kui ühe ussi aga vennad olid enne juba 2 tundi võsas ragistanud. Seda tüüpi õnnetusi oli veel aga rohkem nii totrat kus keegi endale ise õnnetuse kaela kukutaks ei tea.
PAK
Liige
Postitusi: 85
Liitunud: 03 Aug, 2005 13:18
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas PAK »

Fer-de-lance ei kasva 3-meetriseks, reeglina jääb pikkuselt alla 2m. Max.pikkuseks mõõdetud 2.50, aga see on ju ka rästiku tüüpi mao kohta üüratu palju. Hirmul ikka suured silmad.
Kas äpardus võis toimuda Prantsuse Guajanas?
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

PAK kirjutas:Hirmul ikka suured silmad.
Kas äpardus võis toimuda Prantsuse Guajanas?
Seal jah aga see oli tõesti ainus selline loll õnnetus nende 3 aasta jooksul mil seal olin. Enamik õnnetusi juhtus siis kui tehti vastutegevust ja mehed unustasid reeglid ning instinkte veel ei olnud tekkinud. Inimene ei ole madudele toit nii nad sind ei tülita ikka sina tülitad neid, tegelikult peaks seal olema jaaguar ainus kes võiks sind toiduks pidada aga see on rohkem juttude tasemel. Kõik teavad seal kedagi kes teadis kedagi kes olla kiisut näinud...
Neist hirmu suurtest silmadest meenub kuidas tormas üks tubli mees raporteerima, et kohe on kellad, venelased on soomusega kurus. Kuna meid oli seal liiga palju hajumiseks siis sai seis üle vaadatud ja tõesti 2 UAZi ja üks BTR. :D
Panen siis veel ühe relva vale käsitsemise „õnnetuse“. Afkanistanis seisab aia peal mingi muldvana vanamees, arvatavalt inglastega peetud sõja ajast pärit püssiga ja sihib mööduvat kolonni. Meie läksime ees, et vajadusel teed puhastada aga taga tulid BTR´id ja neil poistel ei pidanud närv vastu ning selle asemel, et mees lihtsalt maha lasta tõmmati 2 masina tornist 14,5´ste tuli peale. Pole vast vaja kirjeldada mis jäi järgi neist kahest hurtsikust seal aias.
Kasutaja avatar
Totenkopf
Liige
Postitusi: 83
Liitunud: 19 Dets, 2004 14:47
Kontakt:

...

Postitus Postitas Totenkopf »

Kas äpardus võis toimuda Prantsuse Guajanas?
See äpardus võis pigem toimuda seltsimees Kruuda fantaasia maailmas, ala "Arguni jõe angerjad". :) :)
Hirmsasti huvitaks näha veenvaid tõestusmaterjale Kruuda uskumatult kirkast eluloost.
PAK
Liige
Postitusi: 85
Liitunud: 03 Aug, 2005 13:18
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas PAK »

Võib-olla. Vähemasti on piirkond õige, madu õige ja Kruuda näikse teadvat, misasi on Fer-de-lance.....kas Sina tead? Õnneks ei kukkunud selles toredas loos madu pähe mitte herr Kruudale vaid seltsimees neegrile. Pisut kummastav on neegri kiire surm 2 tunni jooksul, aga no kui rangluu piirkonda hammustas, OK.
Ise olen 2 (elusa) Fer-de-lance rõõmus omanik :D
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1239
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Aga millega siis süüakse seda fer-de-lancet?
Mina ei tea.
PAK
Liige
Postitusi: 85
Liitunud: 03 Aug, 2005 13:18
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas PAK »

Tarmo Männard kirjutas:Aga millega siis süüakse seda fer-de-lancet?
Mina ei tea.
Soovitada võiks soola, pipart, salsakastet 8) ...mina ka ei tea, mulle meeldivad nad elusast peast rohkem.
Fer-de-lance (Bothrops atrox, B.colombiensis, B.asper) on L-Ameerikas vägagi levinud lõgismadulaste hulka kuuluv suur, kiire, äkilise loomuga ja karmi mürgiga madu; enamik tõsisemaid õnnetusi L-Ameerikas on just nende madudega
Pilt
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Postitusi: 450
Liitunud: 09 Nov, 2007 21:04
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

sadist kirjutas:lasin sõbrale kogemata õhupüssiga haavli jalga,u 5 cm munandikotist paremale.sõber uuristas pussnoaga jalga suure augu,kuid haavel jäigi kadunuks
oled sa kindel et kuul jalga kinni jäi??ma arvan et tekkitas lihtsalt haava :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist