AK4/AG3/G3 lisatarvikud

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

maandur kirjutas:isegi holosihik on mõtetu sellele relvale kuna tal on liiga võimas laskemoon.
Palun täpsusta, kuidas relva võimas laskemoon holosihiku mõtetuks muudab?
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

holosihik

Postitus Postitas UR »

Holosihik on uzil kõva sõna. AK4 vajaks miskit 1,5 - 4 x optikat, valgustatava niitristiga. Holosihikul distantsil 200 - 300 m jääb märk sihiku taha peitu juba või varju, igal juhul hägusaks ajab asja. AK4 hajuvus võimaldaks lasta 500m rinnakuju rahulikult, kui vaid see optika oleks.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: holosihik

Postitus Postitas Leo »

UR kirjutas:AK4 vajaks miskit 1,5 - 4 x optikat, valgustatava niitristiga. Holosihikul distantsil 200 - 300 m jääb märk sihiku taha peitu juba või varju, igal juhul hägusaks ajab asja. AK4 hajuvus võimaldaks lasta 500m rinnakuju rahulikult, kui vaid see optika oleks.
Ilma suurenduseta holo ja punatäpp on rohkem lähivõitluse sihikud, oskaja mees saab sellega natuke kiiremini tulistada linnalahingu tüüpilistele vahemaadele, mis on alla 100 m. Need 3x suurendavad monoklid, mida missioonidel skautidele jagatakse, on sisuliselt ainult vaatlemiseks, kui punane täpp, mille taha sihtmärk varju jääb, suuremaks ajada, siis ei aita see paremini sihtida.

Üle 200 m on juba väikest suurendust vaja. Mitmes riigis on jao täpsuslaskurid, kellel on automaat 3-4x suurendusega, aitab näha ja lasta kaugemale, kui palja silmaga. Tee see KJPS ja Kaitseministeeriumi paberikoidele selgeks ja oled paljude meeste iidol, kes just sellistest sihikutest puudust tunnevad.
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

jahh

Postitus Postitas UR »

Nohh isegi nii kaugele ja kõrgele pole vaja minna. Olen saand kuulata etüüde patriotismist ja varustuse mainimise hukutavast mõjust riigikaitse alustaladele, kui olen suu lahti teind ja öelnud mis asjast arvan.
Kui püksid ja rakmed on mõne mehe jaoks liialdus, siis optikast ja öönägemisest rääkides vaadatakse mind nagu mina isiklikult kavatseks alustada kolmandat maailmasõda ja ise olen pärit ahvide planeedilt. Et väljaõpe puuduliku varustusega on ikka kahh hea ja peaasi et väljaõpet on palju. Siinkohal jään vait. :shock: Patrioot näeb ka palja silmaga kilomeetri kaugusele päeval ja öösel. :idea:
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1475
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

"Ivanov! Miks kuulipilduja ei lase?"
"Padrunid said otsa, seltsimees komissaar."
"Ivanov! Olete te kommunist või ei ole?"
"Just nii, seltsimees komissaar!"
Ja kuulipilduja tärises edasi ....

See lugu meenub mulle alati, kui varustuse puudulikusele viitamise peale "saab ka ilma väljaõpet teha" juttu aetakse.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Gordon
Liige
Postitusi: 57
Liitunud: 22 Jaan, 2007 15:46
Kontakt:

Postitus Postitas Gordon »

Töötan ettevõttes, mis valmistab mööblit. Igal sammul on vaja leida efektiivsemaid lahendusi - tagada töötajale vajalikud seadmed, lõikeinstrumendid ja muud abivahendid, mis võimaldaks tal võimalikult efektiivsemalt ja täpsemalt oma tööd teha.
Arvestades meie piiratud inimressursi kaitsevõime arendamisel PEAB meie sõdur olema tänu heale väljaõppele ja varustusele efektiivsem, kui potsensiaalne vaenlane.
Sihikutest käsitulirelvadele - tooks ühe võrdluse. Milleks kasutatakse sõidukitel tulesid? Mis saaks siis, kui ühel päeval keelataks ARKi poolt lähi-ja täistuled ära? Sõidaks nii valges, kui ka pimedas ainult "gabariitidega".
Pataljonid ja brigaadid on kahtlemata popid asjad aga minu arvates on üksikvõitleja (eelkõige reserv, KL) väljaõppe ja varustuse tase väga unustuse varju jäänud.
Teemast suht mööda aga sain vähemalt pisku killukese oma mõtetest välja öelda.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Erm :D mööbel on hea,saab ju peal istuda ning puhata kui oled väsinud :P

Ma olen 100% kindel,et kui kuskilt kõrgelt tuleb käsk,et ajateenistust ei tohi enam relvadega läbi viia mingil põhjusel siis kõik saaksid endale luuad ja kedagi ei huvita see. Inimene tuleb,teeb oma väljaõppe ära ning läheb reservi.

Tere ajateenistus tuleb uuesti organiseerida.
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Gordoni seisukohavõtt oleks parem kuhugi sobivamasse kohta tõsta, ka ise vaatan seda Eesti nn kaitseväge nagu miskit seedekulgla lõiku - eest tuleb sisse ja tagant läheb välja!
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Postitusi: 305
Liitunud: 23 Apr, 2005 12:38
Asukoht: Lõunas
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

Hmm ... holosihik ja UZI'le? Ei poolda mitte teps. Haiuvus on asjal liialt suur, et rääkida yldse mingisest ylitäpsest laskmisest. Raudsihik piisab asjale kyll. V6i kui pisut relvaga (yksk6ik millise lyhema relvaga) töötada ja treenida, siis harjub lyhikeste maade pealt laskma lihtsalt yle sihiku vaadates.

Mis puudutab AK4 ja holosihikut, siis pooldan. Lähikontaktis, milleks yldjuhul holo loodud, on see päris t6hus. Eriti kui arvestada, et holol asub all ka "jalg", mis toob selle relvaraamist k6rgemale. Mitte ei ole otse gaasikambrikaane peal.

EKV varutustus - olgem 6nnelikud, et meil see pisukenegi on. V6i kui v6imu on, siis tehke nii, et see pisuke tuleks yha enam uuem ja kvaliteetsem.

PS: Endiselt vabandan m6ningate täpitähtede puudumise eest.
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

kuule vabadus!

Postitus Postitas UR »

Võta see über varustus mis on Kaitseliitlasel! ja mine istu paar nädalat Puhatu soos. Jas proovi seal väike õppus teha kus vastaspoolel on optika ja öönägemine ja sul ei ole. Siis tule siia ja räägi ausalt kõik ära mis juhtus.
See et raha pole on haige jutt. On küll raha. Kahjuks on ka parseldamist. Miks mulle on vaja uut kontorimöönblit ja muud ninnu nännut. Tahaks korralikku sihikut. Muust ei räägigi.
Ma olen nõus suga võidu laskma 500m ak4 ja x4 optika, sa võta holo. Siis räägiks edasi.
Gordon
Liige
Postitusi: 57
Liitunud: 22 Jaan, 2007 15:46
Kontakt:

Postitus Postitas Gordon »

Solgin seda teemat edasi.
Ma lepin sellega, mis mul/meil täna on aga ma KEELDUN selle üle õnnelik olemast! EKV kohalt ei oska ma küll eriti kommenteerida aga KLis ma tahaks küll isiklikult tunda, et on püstitatud selged eesmärgid meeste väljaõppe ja varustuse taseme parandamiseks ja nende eesmärkide täitmiseks tehakse midagi.
On see siis utoopiline, kui ma soovin enda kõrval näha võitlejaid, kes on saanud oma ametikohale vastava väljaõppe, neil on rahuldaval tasemel varustus relvastus ja nad on motiveeritud.
VÕKides on kindlasti teada, millise väljaõppe peab sõdur ajateenistuse jooksul saama. Kaitseliitlaste ja reservväelaste väljaõppe tasemest peab saama ka ülevaate, edasi oleks vaja määratleda, milline peaks/saaks olla kaitseliitlaste ja reservväelaste väljaõppe tase. Kui on need kaks punkti selged, siis tuleb hakata tegutsema, et saavutada vajalik tase.
Kasutaja avatar
Vabadus
Liige
Postitusi: 305
Liitunud: 23 Apr, 2005 12:38
Asukoht: Lõunas
Kontakt:

Postitus Postitas Vabadus »

Solgime seda teemat siis veel rohkem ylesse - eelpool postitustes on juttu öövaatlusseadmetest. Ma eeldan, et hetkel ei tasuks veel nende omamisele lootust anda. Loomulikult annab see suure eelise s6durile, kuid kuna neid Eestis nii vähe on ja arvestatav öövaatlusseade militaarkasutusse algab u. 70000 siis suurema koguse sisseostmine ja igale s6durile selle jagamine oleks hetkel kindlasti välistatud. Minu teada hetkel hange on tehtud ka teatud öövaatlusseadmete peale - kogus pole kyll suurem asi kogus, kuid abi ikkagi. Rohkem sel teemal ei oska kommenteerida.

Mis puudutab neid paari kordseid suurendusi, siis kaugetel distantsidel asi töötab - ja edukalt töötab ( Afgaan näiteks ).

Ja on oldud ka kaitseliidu varustusega ( väga algelise ja varajase varustusega ) soodes, rabades ja puu otsas, kui vaja; vähemalt on hea asjale tagant järgi m6elda.

Loomulikult on ka 6ige jutt, et raha tegelikult nagu oleks - v6i oleks v6imalik hankida. Tuleks lihtsalt läbi m6elda, kuhu see paigutada ja kuidas see paigutada.

Minu arvamus on see, et hetkel helbime seda si*ta, mida yks eelmise rotatsiooni kaitseminister on kokku keeranud. Kuid rokem poliitiliseks ei hakka laskuma.

Mis puudutab AK4 yldiselt - ajast ja arust - kuid tapab ja edukalt tapab.
Ning minu yks nägemustest oleks see, kui meie mehed Afgaanis saaks sama laskekaugusega (moon 7.62 näiteks ) relva nagu on AK4 kuid palju palju mugavama ja väiksema. :wink:

Täppitähtede pärast vabandan endiselt.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Väikeseks vahepalaks veel niipalju, et korraldati mingi aeg tagasi tulevastele ajateenijatele-seerudele vabast ajast nn silmaringi ja teenistushuvi arendamise laskeharjutus, kus neil oli üldiselt võimalik teha tsipa pauku erinevatest kaitseväe käsitulirelvadest (kõik kõike lasta küll ei saanud), sealhulgas siis erinevatest automaatrelvadest peale AK-4 (Galil, M56-2 ehk AK-47, M-16, ka M/45 ja veel...). Loomulikult said neid relvi hiljem nühkida.

Ajateenijad avaldasid hiljem puhastades spontaanselt enam-vähem ühest suust löödult arvamust, et kõik relvad, mida nad seekord lasid/puhastasid, tundusid ikka peajagu paremad, kui nende enda risu. Küsiti, et miks neile küll nii saastad relvad kasutada on antud... :x Eks sai suunatud küsimus tagasi ja soovitatud üle küsida, kui mõni kõrgem ja kaugem ülemus nendega kunagi juhtumisi vestlema satub. :roll:
Muid relvi hinnati siis latt kõrgemalt peamiselt lasketäpsuse (saadi paremaid tulemusi, kui AK-4 -ga), mugavuse, kaalu ja enamasti ka ehitusliku lihtsuse poolest. Mainiti ka automaatide salvede suuremaid mahte ja relvade paremat stabiilsust laskmisel.

See väike juhtumus räägib tegelikult paljuski enda eest.
Peab arvestama, et tegu polnud ka päris suvaliste sõduritega, vaid NAK-iga, kuhu teatud põhjustel oli sattunud sedakorda kokku tõesti ootamatult asjalik seltskond. Olid nad ka varem teenistuses üsna piisavalt oma "abikarkudega" roomanud/paugutanud.
Kasutaja avatar
tlpWFG
Liige
Postitusi: 370
Liitunud: 06 Sept, 2005 16:02
Asukoht: virumaa metsad
Kontakt:

Postitus Postitas tlpWFG »

Saadi paremaid tulemusi kui AK 4-ga?
Selle kohta ütleks ma, et need raiped ei oska lasta. Õppigu enne relva omapärad ära, siis rääkigu uuesti.
Kuigi seda peab nentima, näiteks Tapa VÕK-i relvaga lastud tulemused on mul omajagu sitemad, kui maleva relvaga lastud. Eks neid ole parajalt hooratud.

Jällegi, ei midagi isiklikku. Avaldasin lihtsalt enda ülesköetud mõtteid. :D
Niikaua, kui elu sees, relv käes ja Eestimaa pind jalge all, pole häda veel midagi.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan5.gif[/img][/url]
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

kui ak 4 loobib

Postitus Postitas UR »

siis peab padruni pesa ja raua suudme üle mõõtma. kui on läbi siis raua vahetus. meil ehk relva vahetus
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist