Üldine ajateenistuskohustus

Vasta
Kasutaja avatar
Gfreak
Liige
Postitusi: 562
Liitunud: 11 Jaan, 2007 18:05
Kontakt:

Postitus Postitas Gfreak »

lähen igal juhul kui kutse tuleb!!! kahjuks on sinna veel mitu aastat aega :( a niikaua tuubin teooriat :D minu ainuke mure ja küsimus on et kas ajateenistuses saab ka mitu eriala omandada?
Eestlane omal maal
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Postitusi: 2056
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:20
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Gfreak kirjutas:lähen igal juhul kui kutse tuleb!!! kahjuks on sinna veel mitu aastat aega :( a niikaua tuubin teooriat :D minu ainuke mure ja küsimus on et kas ajateenistuses saab ka mitu eriala omandada?
Alati on võimalik astuda Kaitseliitu ja omandada seal mõni eriala.
Kui on probleem, tõmba lõuga
malox
Liige
Postitusi: 242
Liitunud: 11 Apr, 2004 19:25
Kontakt:

Postitus Postitas malox »

LeBon kirjutas:ER, ei saa sust päris aru. Oma teises punktis kirjutad, et sõjaväes peab oma eluviise muutma aga kohe järgmistes lausetes annad ise tõestuse, mille poolest see positiivne on? :o Ja mis puutub muud juttu, et lõigatakse ära kõigest muust- Eesti kroonus saab linnalube-puhkusi piisavalt, et pruuti põrutada rohkem kui keskmine meremees; sportigi saad teha, esialgu palju rohkemgi kui tahaks; ei sattu su ülemustekski mingid kiskjad. Ja kui ongi mingi jama, alati on võimalus psühholoogi või kaplani poole pöörduda. Ära räägi sellist Bedwettersi juttu.
Tõepoolest lugupeetud eelkõneleja ei saanud minust päris hästi aru.

Ma väidan, et paljudele on vastukarva pealesunnitud eluviiside muutus, mis ajateenistusega kaasneb. Rõhutan veelkord - pealesunnitud eluviiside muutus.
Kuid oma kogemuse põhjal täpsustan, et paljud seal toimuvad muutused on tervise seisukohast head.
Selle spordi koha pealt täpsustaks, et mõningatel juhtudel võib ajateenistus võistlussporti suuresti häirida.

Ja palun täpsustada seda Bedwettersi juttu :? Ma ei jaga seda teemat vist eriti :oops:
xawa
Liige
Postitusi: 380
Liitunud: 30 Okt, 2007 0:42
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Bedwetters :

kas mitte arstlik komisjon voodimärgajaid Eesti kaitseväest välja ei praagi :wink:
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Postitusi: 264
Liitunud: 06 Apr, 2006 20:53
Asukoht: Mäksa
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... c&start=75 ,et siis Tanel peaks tegelt Bedwettersis rokkima
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Ma pidasin silmas ikka ansamblit Bedwetters mitte lihtsalt voodimärgajaid, Tannut või keda iganes.
http://www.reporter.ee/index.php?s=bedwetters
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 25 Nov, 2007 21:15
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

LeBon kirjutas:Ma pidasin silmas ikka ansamblit Bedwetters mitte lihtsalt voodimärgajaid, Tannut või keda iganes.
http://www.reporter.ee/index.php?s=bedwetters
Praktiline küsimus ja tähelepanek-

Kas nagu mage ei ole kui kätel-kehal lihaseid küljes pole ja torujupil lõuga tõmmata ei jäksa? Videos vend mainib, et teda kleenukest ninnu-nännut hakatakse kohe peksma ja jumala eest vägistatakse veel ära. No kui ise põhjust ei anna siis ei tule keegi ka sind nioisama kiusama veel vähem vägistama. Mulle on seee nagu suht kummastav, et sellised ka olemas on. No sry aga kui mees oma enda keha raskust ülesse ei jõua tõsta või selle lähedast siis esiteks, kuidas ta saab hakkama pruudi või naise sülle võtmisega? Kas seks sellistel üldse välja tuleb kui ei ole jõudu taga? Ja üldse milleks sellised troope lasta kommenteerima Kaitseväge? Voodimärgajad tuleks saata ravile või kui ei asja eis aa siis tuleks üldse maha lõigata..:wink:
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Väljend "kiilakad tölparid" oli minu jaoks küll uus tase. See näitab ainult nende "noorte, kes tahavad muusikat teha ja keda mingi jorsid tirivad sõjaväkke," kitsarinnalisust ja lollust. Nad lihtsalt ei viitsi sinna minna, eelistavad looderdada. Sellist nähtust nimetatakse ärahellitatuseks.
Ja see Joosep peaks küll õnne tänama, et kaitseväes on kohustuslikuks riietuseks vorm, mis on kõigil sarnane, sest sellise pederasti välimusega on ta igal pool pilkeobjekt.
Muidugi on lihtsam ansambel Betwetters maa alla trampida ning neid sõimata ja ehk isegi lüüa, aga probleemile peaks lähenema ka teiselt poolt. Nimelt miks selline suhtumine üldse tekkinud on?
Vastus on sellest teemast ka juba läbi jooksnud: täiesti puudulik propaganda ning selgitustöö, reklaamimaks riigikaitse vajalikkust.
Niisiis tuleks sellise suhtumise vastu võidelda kahel rindel: avalikult selline loll möla hukka mõista, ent samas tegeleda ka probleemi ennetamisega. Vaadates numbreid, mis Kaitseväe eelarvest läbi jooksevad, tundub mulle küll mõistetamatuna, miks riigikaitset nii vähe reklaamitakse :?
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 25 Nov, 2007 21:15
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

Erik kirjutas:Nõukogude aegsest selgitustööst on meeles et :"kodumaa kaitsmine on iga kodaniku aukohus" või midagi sellist. Kas selles lauses on midagi valet?
Lause võib ju olla sovetlik aga mis seal salata - õige ja ainuõige suhtumine ja sisu. Tuleks üle saada sellest, et kõik, mis oli nõukogude armeega seonduv oli-on paha. Jah enamus on-oli julm,inimvaenulik, mõrvavrlik ja terroristlik aga samas nõokugude propagandast võiks eeskuju võtta. Asi töötas - olgugi, ets eda söödeti sisse kahtlaste meetoditega. Aeg on teine aga vanad võtted ilmselt pole veel nii vanad, et kaasajal meid ja meie riigikaitset aidata need ei suudaks.

Vähemalt me peaks proovima, mis vahet sel on milline tulemus kui olukord niigi kehv - asis aab ainult paremaks minna sest praegusel momendil istume ma suht põhjas. Ja selle eest suur aitäh KRAtile!
Vaiks
Liige
Postitusi: 66
Liitunud: 13 Mai, 2007 23:50
Kontakt:

Postitus Postitas Vaiks »

Isiklikult on mul alati tekkinud küsimus, et miks KV(või ka siis KL) ennast näiteks kasvõi koolides ei reklaami? Teeviidal nägin KV boksis suurt hunnikut plakatitega et ajateenistus on auasi jne. ja arvan, et kui näiteks kooli paar neist üle riputada tuletaks see gümnasistidele vähemalt meelde, et riiki nende ajateenistusse minek "kotib" ja näiteks KL-ile oleks samasuguste plakatite ülesriputamine suurepärane reklaam ja aitaks ka liikmete arvu kasvule raudselt kaasa, kuna näiteks mult on palju küsitud(olen KL-i noorliige), et kuidas ma üldse liitusin ja peatakse Kaitseliitu üldse mingiks Scoutspataljoni sarnaseks oraganisatsiooniks. Nii et ühesõnaga võiks ka KL end rohkem reklaamida ja teadvustada, muidu arvatakse et KL ongi üks patriootlike Rambode ühing. Aga see on juba üldse teine teema.
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 25 Nov, 2007 21:15
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

Vaiks kirjutas:Isiklikult on mul alati tekkinud küsimus, et miks KV(või ka siis KL) ennast näiteks kasvõi koolides ei reklaami? Teeviidal nägin KV boksis suurt hunnikut plakatitega et ajateenistus on auasi jne. ja arvan, et kui näiteks kooli paar neist üle riputada tuletaks see gümnasistidele vähemalt meelde, et riiki nende ajateenistusse minek "kotib" ja näiteks KL-ile oleks samasuguste plakatite ülesriputamine suurepärane reklaam ja aitaks ka liikmete arvu kasvule raudselt kaasa, kuna näiteks mult on palju küsitud(olen KL-i noorliige), et kuidas ma üldse liitusin ja peatakse Kaitseliitu üldse mingiks Scoutspataljoni sarnaseks oraganisatsiooniks. Nii et ühesõnaga võiks ka KL end rohkem reklaamida ja teadvustada, muidu arvatakse et KL ongi üks patriootlike Rambode ühing. Aga see on juba üldse teine teema.
Palju see plakati junn ikka maxab - ei hakka spekuleerima hindadega aga tõenäoliselt suht odav. Tallinnas on vist 64-100 erinevat õppeasutust -tavakoolid, erivajadustega laste koolid, kõrgkoolid jne. Kogu plakati aktsiooni saaks teha ära mingi 2-3 tuhande krooniga, nö laupäevaku stiilis, et jagatakse liikmetele plakatid kätte ja minnaks üheskoos terves linnas kooli reidile - plakatid ülesse ja operatsioon läbi. Kestab mõni tund kulutatakse jah maksumaksja raha, jah kõik ei vaata plakatit ja mõni vb joonistab mingeid idiootsusi sinna juurde aga resultaat oleks ikkagi nähtav - KL annab endast märku, kutsub liikmeks ja näitab et teda kui organisatsiooni "kotib".

Samuti võiks organiseerida KL lühiloenguid või muud tudvustavas vormis interaktiivset promomist õppeasutustes. Korraldada koolis maksimaalselt 30 minutiline saaliloeng slaidide vb huvitava videomaterjali saatel - ehk anda noortepäraseölt pilt ette organisatsioonist. Seda ei pea saa kõikdes kohtades korraga teha üheaegselt - oleks sujuv koolist kooli taktika. Arvan, et õpilastele oelks huvitav vaheldus

Miks ei tehta sellised aktsioone? Ma ei saa palka ideede genereerimise eest aga tõenäoliselt istudes kuskil ministeeriumis võiks minu eest lahti lasta terve osakonna, kes jõudnuks samadele ideedele mõne kuu ja mitjme miljoni raiskamise järel..ütleks ühe sõna järgi aga siis kipuks ropuks.. 8)
BackInAction
Liige
Postitusi: 258
Liitunud: 04 Apr, 2006 8:41
Asukoht: Kuidas juhtub...
Kontakt:

Postitus Postitas BackInAction »

Nii, räägin nüüd natuke oma visioonist Kaitseliidu promomiseks:
Sihtgrupp oleks 15-18aastased. Kaitseliit võiks käia koolis ning teha nii-öelda õppepäevi: Muidugi võivad nooremad ka osa võtta, aga nendega tegeleks Noorte Kotkaste vastava maleva instruktor või siis KT instruktor.
Õppepäeval/päevadel korraldataks igasuguseid üritusi: 1. selgitataks Kaitseliidu olemust, milleks ta on kokku kutsud jne, ühesõnaga, organisatsiooniõpe; 2. taktikaõpe - kaitseliitlased näitavad ja instruktorid/ohvitserid räägivad; 3. kindlasti relvade näitus; 4. laskmised simulatsiooniga, mida võivad teha nii poisid kui tüdrukud; 5. metsalaagrid, kus õpetatakse samu asju praktikas.
Koostööd võiks teha kindlasti kooli huvijuhi ja riigikaitseõpetuse õpetajaga(kui koolis on riigikaitseõpetus).
xawa
Liige
Postitusi: 380
Liitunud: 30 Okt, 2007 0:42
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

'Miks eesti noormehed ei taha minna kaitseväkke ?' - teemast on saanud 'Miks eesti noormehed üldse peaks tahtma minna kaitseväkke ?'

Kaitseväe juhatus ilmselt vaevalt endale seda esimest küsimust esitab, viimasest rääkimata. Sest kui seadus on olemas milleks siis oma väikest peakest vaevata 8)
raintz
Liige
Postitusi: 31
Liitunud: 02 Juun, 2007 20:12
Kontakt:

Postitus Postitas raintz »

BackInAction kirjutas:Nii, räägin nüüd natuke oma visioonist Kaitseliidu promomiseks:
Sihtgrupp oleks 15-18aastased. Kaitseliit võiks käia koolis ning teha nii-öelda õppepäevi: Muidugi võivad nooremad ka osa võtta, aga nendega tegeleks Noorte Kotkaste vastava maleva instruktor või siis KT instruktor.
Õppepäeval/päevadel korraldataks igasuguseid üritusi: 1. selgitataks Kaitseliidu olemust, milleks ta on kokku kutsud jne, ühesõnaga, organisatsiooniõpe; 2. taktikaõpe - kaitseliitlased näitavad ja instruktorid/ohvitserid räägivad; 3. kindlasti relvade näitus; 4. laskmised simulatsiooniga, mida võivad teha nii poisid kui tüdrukud; 5. metsalaagrid, kus õpetatakse samu asju praktikas.
Koostööd võiks teha kindlasti kooli huvijuhi ja riigikaitseõpetuse õpetajaga(kui koolis on riigikaitseõpetus).
Täiesti nõus. Sama võiks ka teha ajateenistuse promomiseks. Üks päev koolis, näidata relvi, tuua kohale mõni ajateenija, ehk ka mõni vingem masin (PASI ?). Peaasi, et oleks selline vaba õhkkond kus kedagi ei sunnita kuskile astuma ega mingile paberile alla kirjutama. Pakkuda noortele võimalust käia näiteks korra lasketiirus laskmas või nädalalõpu metsas telgis (vahelduseks sellele, et ärgatakse kuskil läbul laua all oma okse sees...).

Minul isiklikult oli võimalus 12 klassis käia korra lasketiirus Galiliga laskmas ja natuke hakkas huvi tekkima küll...
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Postitusi: 852
Liitunud: 05 Nov, 2005 21:47
Asukoht: Rakvere, Kondivalu
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

BackInAction kirjutas:Nii, räägin nüüd natuke oma visioonist Kaitseliidu promomiseks:
Sihtgrupp oleks 15-18aastased. Kaitseliit võiks käia koolis ning teha nii-öelda õppepäevi: Muidugi võivad nooremad ka osa võtta, aga nendega tegeleks Noorte Kotkaste vastava maleva instruktor või siis KT instruktor.
Õppepäeval/päevadel korraldataks igasuguseid üritusi: 1. selgitataks Kaitseliidu olemust, milleks ta on kokku kutsud jne, ühesõnaga, organisatsiooniõpe; 2. taktikaõpe - kaitseliitlased näitavad ja instruktorid/ohvitserid räägivad; 3. kindlasti relvade näitus; 4. laskmised simulatsiooniga, mida võivad teha nii poisid kui tüdrukud; 5. metsalaagrid, kus õpetatakse samu asju praktikas.
Koostööd võiks teha kindlasti kooli huvijuhi ja riigikaitseõpetuse õpetajaga(kui koolis on riigikaitseõpetus).
Pluss veel, et nendele noortele kes on astunud kaitseliitu ja läbivad ajateenistuse oleks ülikool tasuta. Et nad ei peaks mingite õppelaenudega vaevanägema. Ühiselamu koht oleks neil kindel ja kas või mingi riigi poolne stipp.
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist