Kas hädakaitse ?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Postitusi: 177
Liitunud: 09 Okt, 2005 18:34
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas tambovski volk »

Tööga seoses on ikka ähvardatud mitu korda ja isegi mitu korda pidanud kedagi sihikul hoidma,aga reaalseks tinaandmiseks pole veel õnneks näinud.
numeros stultorum infinitus est
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 672
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Siit koorub ka põhjus, miks relva omada. Mitte alati ei tähenda enesekaitse kõmmutamist. Juba relva nägemine teeb päti hetkega kaineks. Peab ikka väga kõva motivatsioon olema, et relvastatud ja laskevalmis inimest rünnata. Viimased võimalikud (alkohoolse päritoluga) vapruseriismed viib hoiatuslask õhku. Edasi on juba kiirjooks ja pükstevahetus.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ei tea midagi, politseinikud võivad rääkida teist samapalju lugusid, kus relvaomanikult on pätid lihtsalt relva käest võtnud ja vähe jäi puudu, et seda omaniku vastu ei kasutatud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Postitusi: 299
Liitunud: 18 Veebr, 2004 1:12
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Miks mul isiklikku relva enesekaitseks pole?

Sel lihtsal põhjusel, et tavaliselt satun ohusituatsioonidesse hilistel õhtutundidel ning konditsioonis, mis ei luba relva kanda ega kasutada. Seega peab lootma heale sõnale või kiiretele kätele.

Teinekord ka kiiretele jalgadele :D .
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 672
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Kapten Trumm kirjutas:Ei tea midagi, politseinikud võivad rääkida teist samapalju lugusid, kus relvaomanikult on pätid lihtsalt relva käest võtnud ja vähe jäi puudu, et seda omaniku vastu ei kasutatud.
Ei vaidle üldse vastu. Relv on ikka eeskätt kasutamiseks mõeldud, mitte liputamiseks. Huvitav oleks teada nende lugude detaile, miks asi on niimoodi arenenud. Kas rünnati nii ootamatult et ei jõudnud relva tõmmata või ei julgenud vajutada? Ähmi täis näoga relvaomanik, kellel relv käes tudiseb ja ütleb väriseva häälega: "Ära tule, muidu ma võibolla lasen!" ei ärata jah just eriti aukartust. :)
Või on relvaomanik olnud sama joogine või veel joogisem kui kallalekippuja?
Või on hoidnud relva lohakalt ja endast kaugel, seega teistele kättesaadavamas kohas kui endale?
Tõrge tuleb veel kõne alla, aga suht harv juhus vist?
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tuleb sulle 4-5 ahvi korraga kallale, nad teavad väga hästi, et rusikatega rünnatas ei ole püstolist pihta laskmine enam hädakaitse ja enamik relvaomanikke päästikule ei vajuta. Ja püstolist mitut inimest ei peata nagunii.

Meil on ju pätiriik, kus enda kaitseks päti auklikuks laskmine lõpeb laskja kinni minekuga. Pätid tunnistavad kõik pärast kohtus, kuidas nad tahtsid vana tuttavat embama tulla, aga see tola hakkas tulistama.

Tüüpiline case, Eesti kohtusüsteemis on selliseid vähemalt kord aastas läbi käinud.

Ennegi on tunnistanud pesapallikurikatega mööda tuletõrjeredelit neljanda korruse korterisse roninud vanjad pärast kohtus, kuidas nad tulid vett jooma kööki.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Rebu kirjutas:Mind on relvaga hoiatatud.Oli paar päeva pärast Aprilli mässu,ma olin maal sõpradega.Aia taga lärmasime ja jamasime.Kuid äkki sõitis punane auto meie ette.See oli meist kuskil 6-8 meetri kaugusel ja auto aknast vaatas püss mulle ja mu sõpradele näkku.Igasugused mõtted käisid peast läbi siis karjus püssiga vanamees "Poisid käed üles ja ükshaaval siia".
Kõne politseisse ja see relvaomanik on ilma oma relvaloast ja relvast ning võib-olla ka vabadusest. Nii lihtne see ongi. Minaks oleks selline uroodi rahulikult politseisse üles andnud. Minna mingit nolkide lärmi püssiga klaarima on ikka ilmne ülepingutamine.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
LoCo
Liige
Postitusi: 552
Liitunud: 19 Nov, 2005 20:03
Asukoht: Lindanise
Kontakt:

Postitus Postitas LoCo »

Üks lugu, millest võiks õppida...
Ise ei olnud küll osaline, kuid olin samal ajal Tallinna Kaubamaja juures 97.aasta õhtupoolikul kui üks viiekümnendates eluaastates kaitseliitlane üritas tulistades kahte taskuvarast kinni pidada, haavates kahte inimest - ühte varast ja kaitseliitlast ohjama tulnud turvameest, kes omakorda arvas, et rahvarohkes kohas tulistaja näol on tegu kurjategijaga.

Leidsin netist ka kunagi avaldatud pressiteate...

"TALLINN, 5. aprill 1999. Tallinna linnakohtus täna/esmaspäeval alanud kohtuprotsessil eitas kaks aastat tagasi Tallinna kaubamaja juures inimesi tulistanud kaitseliitlane Mati Korp oma süüd.
Mati Korpi (57) süüdistatakse raske ja üliraske kehavigastuse tahtlikus tekitamises paljude inimeste elule ohtlikul viisil, milles süüdimõistmisel ähvardab teda vanglakaristus viiest kuni kümne aastani.
Kohus kuulas täna üle kohtusse ilmunud tunnistajad ja kannatanu Taivo Kalbergi (30) ning jätkab asja arutamist taas 28. aprillil tunnistajate kuulamisega.
Süüdistuse järgi tulistas kaitseliidu Tallinna maleva liige Korp 1997.aasta 28.veebruari õhtul kella poole kuue paiku kaubamaja juures isiklikust püstolist CZ turvameest Kalbergi kõhtu ja jalga, kuna too üritas taskuvarastega kisklevalt Korbilt relva ära võtta.
Kalberg toimetati Mustamäe haiglasse, kus ta viibis 159 päeva hapnikuaparaadi all ning talle tehti kokku 11 operatsiooni. Praegu on Kalberg esimese grupi invaliid.
Lisaks haavas Korp püstolist ka väidetavat taskuvarast Aleksei Kuuske (34) kätte ja kõhtu, kes tänasele kohtuistungile ei ilmunud.
Korp kinnitas politseile, et ta üritas relva abil kinni pidada kahte varast, kes haarasid rahaautomaadi järjekorras ühe naise mahakukkunud käekoti.
Kaitseliidu Tallinna malev peatas Korbi liikmeks olemise kuni kohtuotsuse jõustumiseni. Kaitseliidu Tallinna maleva pressiesindaja on ETAle varem öelnud, et Korp oli eeskujulik kaitseliitlane."
Kasutaja avatar
Coger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 18 Mär, 2007 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Coger »

mul õnnestus paari aasta eest oma majanaaber ühe armukadeda purjus, kirvega varustatud selli küüsist päästa. Tõsi, toona olin ma ise paljaste kätega, aga see kirvetegelane oli tänu joodud alkokogustele suht kehva reaktsiooniga. Natuke majanaaber ometi vastu pead koputada sai kirvega, ent mitte eluohtlikult. Üldiselt olen ka seda meelt, et kui vähegi võimalik, siis sellistes situatsioonides mitte "abivahendeid" kasutada, vastasel juhul võib endal jama tekkida.
Võtsin verise kirve ära tüübilt, kutsusin politsei ja siis ootasin pea pool tundi... politseiekipaaži, mis tuli politseijaoskonnast, asukohaga minu majast 150 m kauguselt:D
et see vana nodi maamunalt ja maamunast veel niipea ei lõppeks!
marksman
Liige
Postitusi: 605
Liitunud: 15 Nov, 2005 15:58
Asukoht: kaardilt sa seda kohta ei leia;)
Kontakt:

Postitus Postitas marksman »

ütleme, et jutt on ühest tuttavast...

oli eelmine aasta, tallinnas olid just need aprillivärgid. tuttaval oli samal päeval sünnipäev. jalutas noormees sis sõbrannaga piki anne kanali vastas olevat jalakäijate teed. umbes seal kohal, kus on vene kooli "staadion." aeti rahulikult juttu, ilm kippus juba hämaramaks. teiselt poolt teed jalutas vastu 6ne kamp t!blasid, kerge auru all, õllepurgid käes ja häälekad. aga kuna tuttav on ise sõjapoiss, sis juuksed ilmselgelt lühikesed. ja üle tänava kohakutti sattudes kõlasid stampfraasid-fašistist ja muudest asjadest... sõber ei teinud väljagi, vaatas vaid sinna ja hea oli.... peast lendas mööda pooltäis õllepurk ja vennasrahva pojad hakkasid ka lähemale tulema. mis ikka, hõlma alt 9mm välja, sõbranna ehmatas poolsurnuks ja kukkus karjuma..... ja kamp tegi elu kiirema jooksu turu silla suunas. selleks õhtuks oli Eestlastega norimine kindlalt lõppenud nende jaoks
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1475
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Mõni aeg tagasi kuulsin lugu, mis juhtunud pärnumaal. Ei tea kas seda tõeks pidada, sest ametlikku versiooni ajakirjanduses näinud ei ole. Igatahes püüdnud mees oma talu õuel paar pätti kinni. Mis nad seal täpselt tegid, enam ei mäleta, aga igatahes ei olnud tegu seadusekuulekate kodanikega. Pannud mees nad siis kuuri kinni ja helistanud politseisse. Sealt vastatud, et patrulle pole ja politseid saata ei saa. Oli vahepeal politseil kombeks tihti väljakutsetele niiviisi vastata. Mõne aja pärast helistanud mees uuesti, et pätid püüdsid põgeneda ja tema lasi nad maha, et mis nüüd saab. Seepeale olla õu kümne minutiga politseinikke täis olnud, otsitud laipu. Mehed kuuris olid aga elus ja terved ning peremees irvitanud, et kus te nüüd järsku kõik siia saite, et vabu patrulle ju polnud ...
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Faust
Liige
Postitusi: 1737
Liitunud: 27 Dets, 2004 10:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Teemale vastav video sellisest olukorrast. Kokkuvõtvalt mingid jõmmid hakkavad jälitama üht inimest ja lõppeb sellega, et jälitatav on relvastatud ning jälitajad jäävad ilma oma kaamerast ja autovõtmetest.
http://www.youtube.com/watch?v=lh_gL7Az53o
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 672
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Madis22 kirjutas:Mõne aja pärast helistanud mees uuesti, et pätid püüdsid põgeneda ja tema lasi nad maha, et mis nüüd saab. Seepeale olla õu kümne minutiga politseinikke täis olnud, otsitud laipu. Mehed kuuris olid aga elus ja terved ning peremees irvitanud, et kus te nüüd järsku kõik siia saite, et vabu patrulle ju polnud ...
Eks politsei ruttas kaitsma neid, keda nad kaitsma peavad - pätte. Et ehk annab mõnele veel eluvaimu sisse puhuda. Ja teiseks peedistama seda, keda on hea peedistada - seadusekuulekat, paikselt elavat kodanikku.
Kui see lugu tõsi peaks olema, siis vean kihla et talumees sai selle "nalja" eest politsei käest kõvasti vintsutada. Kui muud ei tehtud, siis lasti prefektuuri vahet joosta, uste taga konutada ja oksenduseni tõestada et ta ei ole kaamel. Kindlasti esitati talle süüdistus omavolilise inimestelt vabaduse võtmise eest. Ja kui see veel relva abil sündis, siis ...! Pättidel pandi nimed kirja ja lasti vabaks. Kogu moos.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
ictta
Liige
Postitusi: 2151
Liitunud: 15 Juun, 2004 4:11
Asukoht: Pärnumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

uurisin seda juttu vedi, jama jutt on
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Manurhin kirjutas:Mul just hiljuti oli juhtum, kui sihtisin esimest korda elus laetud relvaga meetri kauguselt kaagi pihta...
Oli 16. veebruari õhtupoolik. Asutasin ennast oma toas rahulikult sööma, korraga helises telefon. Kell oli 18.40. Võtsin vastu, oli naabrimees kõrvaltrepikojast. Ja ütles: "Kuule, kes seal sinu autos on?" Ma vastu, et nalja teed või?! Läksin aknast vaatama ja... JO.. TVO.. M...!!! Askeldabki üks hele jope minu Žigulis! Järgnev käis kähku. Ütlesin emale, et kutsu politsei, võtsin relva, kähku kingad paljaste jalgade otsa ja trepist alla, relv käes, juuksed laiali ja pluusenööbid eest lahti. Välisuksest välja ja rahuliku sammuga oma auto kõrvale, kus kaak ikka veel sees istus. Plaks! käis padrun rauda, veel paar sammu, toru päti poole ja käsklus: "Käed üles, autost välja ja pikali maha!!!" Autost vahtis mulle seepeale vastu selline nägu: :shock: . Seal ta siis niheles, ma juba ootasin, millal ta mõne kahtlase liigutuse teeb, et siis oleks ka põhjust :wink: ... Äkki aga hüppas tüüp teiselt poolt uksest välja ja kohe jooksuga minema. "Seis, lasen! Stoi, streljat budu!!!" KÕMM!!! Hoiatuslask õhku... Jooksis, reo, seekord minema. Lasta ka sel hetkel enam ei saanud, kuna esiteks oli rünne minu vara vastu juba lõppenud, teiseks toimus kogu action ühe kaubanduskeskuse vahetus läheduses ja piki tänavat lastud kuul oleks suure tõenäosusega võinud hoopis kedagi süütut tabada. Ja oligi kõik. Kohal käis ka 5 politseiautot, toodi koergi kohale ja võeti DNA, aga siiamaani ei targemat midagi. Aga vähemalt kaagi ilmselt ikka ehmatas ära küll, et ka suvalise vana Vene auto näppimise korral võib tina saada. Järgmisel päeval toppisin juhtmed süüteluku külge tagasi ja ehkki ka sel korral poleks minu autot ilma treilerita niisama lihtsalt ära ajada saanud, mõtlesin, et peaks tegema nii, et järgmisel korral kaagist sütejuhtmete näppimisel ka verejälg maha jääks :twisted: .
Väga õpetlik lugu miks MITTE võtta tulirelva kaasa kui ei ole plaanis seda kasutada!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 6 külalist