Kalifeed

Vormid, auastmed, auastme- ja erialatunnused. Ja kõike muud, mis ühe "laigulise" või "mitte-laigulise" pealt leida võib.
Vasta
Kasutaja avatar
taawet
Liige
Postitusi: 169
Liitunud: 21 Okt, 2007 13:52
Kontakt:

Kalifeed

Postitus Postitas taawet »

On tekkinud plaan uuele elule äratada sellised kalifeepüksid
Pilt
Tunduvad olevat EW omad. Kandis neid vist mõni kõrgem sõjaväelane, kui tavaline reamees, sest püksitagumik on olnud kaetud nahaga. Ka on nahaga kanditud taskuääred.
Pilt
Küsimused siis, et milline see püksiperse nahk välja nägi. st mis värvi ja mis nahast. Milliseid nööpe kasutati. praegu küljes migid suvalised. Küll lugesin ühe pealt väja TALLINN KUNSTSARV. Ja kas üldse on sellel taastamisel mõtet, st kui haruldane selline püksipaar olla võib?
Pilt
125 Jahre innovation!
Kasutaja avatar
fedja
Liige
Postitusi: 66
Liitunud: 10 Nov, 2006 8:36
Asukoht: Kesk-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas fedja »

Hea mõte!
Aga nende taastamise asemel on vist mõtekam päris uued lasta teha.
Tundub, et antud exemplar ei ole kül sõjaväelist päritolu. Vaadates värvi. Ja kui nahaga oli istmik ning jalgevahe kaetud, siis pakuks neid parem mõnele kadakasaksale jalga.
Siis olid taolised laialt levinud.
kass
Liige
Postitusi: 642
Liitunud: 15 Apr, 2005 18:55
Kontakt:

Postitus Postitas kass »

EW sõjaväe püksad. Selliseid pole taastada küll eriti mõtet. Koid ja muud pudulojused juba liialt kahju teinud. Arvan, et nahkperse ei määratle kindlalt kas tegu oli ohvitseriga. Pigem kindlapeale ratsavägi. Nahaga kalifeesid kandsid ka allohvitserid. Reakoosseisu kohta ma ei tea. Ja samas kui mõnel maavägede ohvel õnnestus hankida taolised, siis vast see keelatud ei olnud :roll: Kindlaste oskab keegi, kes põhjalikumalt toda perioodi uurinud ja kogunud, targemat sekka öelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist