Vene propagandasõda Eesti vastu

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta

kas Venemaa teeb meile liiga?

vägagi
133
58%
natuke
29
13%
tavalised nääklused
59
26%
ei
9
4%
 
Hääli kokku: 230

Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

propaganda

Postitus Postitas hillart »

Kood: Vali kõik

http://pdrs.dp.ua/poetry/poetry12.html 
Jaa-aa! Tegelikult peab, selleks, et asjast ikka täpselt aru saada, lugema läbi terve selle teose.
Masendav, masendav. Ja samas näeme, kuidas meie EV ametlik nägu enda peakest jaanalinnuna liiva peidab. Just-kui kõik oleks kangesti kena-ilus ja - nautige elu kuniks seda on, ja täitke oma kotte kuniks seda oma riiki veel on, ja ... ja...

Paraku pean kahjuks konstateerima, et tõepoolest, selliselt Eesti venekeelsete hulgas (vähemalt nende kombaktselt elavates suhtelenesekesksetes kogukondades mõeldaksegi). Iseasi on, et kes seda ka välja ütleb. Ikka hoitakse rusikat taskus ja vaid nn. aprillisündmused lasid meid nii mõnegi maski alla piiluda.
Nende sündmuste ajalgi võis täheldada, et vaid murdosake sellelaadse meelsuse kandjatest oli tänavatel, kuid 10X rohkem kaasatundjaid seisis kõrval ja elas kaasa kodudes. :twisted:

Ja Vene propaganda on tugev. Oi-oi, kui tugev. Kaabel-TV on esindatud kümnete venekeelsete programmidega, missugused just sellist meelsust kohalike venekeelsete hulgas arendavad. Ja meie raamatuletid on lookas samalaadse venekeelse kirjanduse all (ja ostatakse kõvasti!!!).

Juba mingi teise teema all ma avaldasin oma arvamust, et, kallid kaasfoorumlastest ajaloohuvilised, kas teile ei tundu midagi halvaendeliselt tuttavat selles väljakujunenud üldolukorras ja, et millised hilistulemused sellel olema said.
Peaosatäitjaks oli tookord küll Saksamaa, kuid olukorra nüansid on pea-aegu üks-ühele sarnased.

1. Rahvustunnete maksimaalne ülespuhumine nii siseriiklikult, kui oma nn.rahvuskaaslaste seas "lähisvälismaal".
2. Suurriikliku uhkuse ja enese ülemuslikkuse maksimaalne kultiveerimine sama seltskonna hulgas.
3. Sõjalised- ja majanduslikud jõudemonstratsioonid oma riigi lähiümbruses.
4. Riigi pidev konfrontatsiooni otsimine kõigi teiste maailma riikidega, kes mitte tema mõjusfääris pole. (selline ühise välisvaenlase olemasolu võimaldab omakorda konsolideerida oma elanikkonda).
5. Riigivõimu üha jätkuv tsentraliseerumine ja selle muutumine autoritaarseks.
6. Salateenistuste esmane tähtsus riiklikus struktuuris.
7. Tugev (riiklikult koordineeritud ja organiseeritult läbiviidav) siseriiklik ja nn. lähisvälismaale suunatud marušovinistlik propagandategevus - luuakse nn. 5. kolonn.
8. Territoriaalsed nõudmised (esialgu küll mitteametlikud) naaberriikidele.
9. Tsentraliseeritud riigivõimu poolt üha suurenev riigi sõjalise võimsuse arendamine ja selle riiklikuks prioriteediks seadmine.
10. Pidevad provokatsioonid oma nn. 5. kolonni poolt territoriaalsete nõudmiste alasse jäävatel "lähisvälismaadel" (Ukraina, Gruusia, Läti, Eesti), et katsetada nende riikide suutlikkust ning nende nn. abilepingute reaalsust (NATO, EL jne.)
11. Heaolus uneleva "vaba maailma" nii majanduslik, kui sõjaline (seda eriti) madalseis ning poliitiline tõmblemine (ühtsuse puudus).
12. (lisa 11.-le) Pragmaatilise mõtteviisi ülemuslikkus nn. tsiviliseeritud maailmas (ka EV-s) - "kõik müügiks!".

Ah, mis ma siin ikka jätkan. Mõelge ise edasi!
Kui me praegu ei taha toita oma sõdurit ja arvame omast arust selle arvelt rikkaks saavat, siis homme oleme juba sunnitud toitma idapoolseid pagunikandjaid. Ja need juba meil praegu anarhhialaadselt laiutavasse omakasupüüdlikku lõualõksutamisse heaste ei vaata. Õigemini ei vaata üldse, sest need suukesed topitakse momentaalselt miskit roppu täis (kui üldse keegi veel miskit öelda julgeb).
Seega üritan veelkord selgitada tõsiasja, et iga tõsiseltvõetava riigi ülesanne on omale lojaalsete kodanike kasvatamine ja seda saab teha vaid riiklikul tasemel juhitud ning organiseeritud stabiilse kava alusel (mitte kampaaniatena).
See pole nii, et nähakse vaid üksikuid sellelaadse tegevuse puudujääkide väljendusi (noored ei taha minna ajateenistusse; alafinantseeritud kaitsejõud; ei jätku kaadrikaitseväelasi; alatasustatud riigi põhifunktsioonide kandjad - Kaitsevägi, Päästeteenistus, Politsei; riigikaitse orjeneeritus vaid välisele abile; kaitseväelaste pidamine vaid eluheidikuteks ja muidu "madalalaubalisteks"; arvamus riigikaitsest, kui vaid lihtsast hobimeeste ettevõtmisest jne., jne.,jne., ...). :twisted: :twisted:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

araterl kirjutas:Jah, J.Troll, see luuletus on tõsiselt ja hingest kirjutatud. Nii nad mõtlevad ja unistavadki. Vaimusilmas kuulen seda esitatavat kõrihäälel, kitarri saatel avtorskaja pesnja stiilis.
Lihtsalt kui lugeda tolle saidi pealkirja:
" Сайт ПДРСа."
mida saaks lugeda "Sait pederasa"! :D Siis oli mul lootus, et tegemist on ikkagi mingi paroodialiku värgiga.
Aga üldiselt kipun ma nõustuma sinu ja Hillartiga, külmavärinad tulevad peale, kui jälgida Venemaa arengut ja mismoodi seal elanikke "töödeldakse".
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

Tänases AK-s räägiti, et kui 90-ndate alguses arvas 40% Narva elanikest, et Eesti okupeeriti, siis nüüd arvab nii ainult 20%.
Mõtlemapanev.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

A mingid naljamehed on küll. Päris tõsised naljamehed

nende valimisprogramm
http://pdrs.dp.ua/index.html

Ainult tasuta naised ja õlu on puudu :)
Kapral Karu
Moderaator
Postitusi: 1133
Liitunud: 14 Dets, 2004 13:44
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

Ägedad reklaamid on neil ka! Kui saaksin, hääletaksin vist isegi nende poolt... :!: :roll: :lol:

Militaar-teemalised:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Muud:

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Naljakas, jah.
Eks Hitlerit peeti kah omal ajal üheks ampelmanniks ja tsirkusetolaks, ja seda isegi kuni sinna maani, kui Saksamaa piirid Venemaaga kokku käisid. Aga, vaat siis oli juba hilja midagi ette võtta.

Eile lõbustasin end oma raamaturiiulis olevate vanade makilintidega. Sattusid ette ka vanad III Reich´i aegsed militaarlaulud. Kangesti tuttav paistis see asi. Nagu kange sarnasus hoopis värskema ajaga tuli meelde.
Ning siis tabasin asja ära.
Leidsin netist üles vene armee (tänapäevase) laulud ja hakkasin nende sisusid sellelt vanalt lindilt kuulduga võrdlema. Krt-likult sarnaseks hakkavad kiskuma, kuigi teostuselt erinevad (teine keel ja teine kultuuriruum). S.t., et selle meeleolu ja hinguse poolest, mida nad edastavad.
Asi võiks ju nalja teha, kui see mitte tõsi ei oleks.
Veel netiintervjuusid ja viimase aasta jooksul vene TV (Tallinnas laialt levinud) saadetest. Suured, täiskasvanud mehed räägivad - me sõdime Putini eest, Putin hoolitseb kõigi meie eest, Putin on see, kes meid aitab, Putin on meie eeskuju. Putin ees, Putin taga. Ja veel, kuidas Tšetseenias iga nurga taga eesti snaiprid varitsevad(sid), kes siis vaeseid vene poisse kümnete ja kümnete kaupa loojakarja saadavad(tsid). Ja kuidas ikka selline värdriik nagu Eesti end hambuni relvastab (!?!?) ning teadagi mis eesmärgil.
Noo-jah. Võiks ju nali olla. Võiks ju päris hea nali olla, kui see mitte tõsi ei oleks.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Närakas
Liige
Postitusi: 280
Liitunud: 15 Aug, 2007 10:19
Asukoht: planeet maa I-Virumaa kandis
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... 2&l=fplink
Deem, seni kuni ei teatud kes seal maetud on oli asi jummala rahulik- peale seda kui EW tegi suure kulutuse ja tuvastas maetud isikud on venelane propagandamasin aina jahvatanud blä, bla, bla .... eks ise oskate lugeda.
Jätke kurat langenud rahule - vahet pole kummal pool tüübid langesid nemad ei tahtnud saada ümbermatmise eest kompensatsiooni. Ja ma ei räägi Venemaa enda sõjahaudadest
Henn
Liige
Postitusi: 514
Liitunud: 19 Nov, 2007 13:38
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Nagu teada, teeb Venemaa propagandat ka idameelsete eestlaste kätega. Siin üks näide sellest, kuidas Ruutsoo kannuseid teenib:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/a ... =fpOpinion
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6221
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Järngnevas artiklis kirjeldatud VF presidendi administratsiooni tegevus on heaks näiteks sellest, kuidas naaber enda nina teise asjadesse topib.
Ноги из АП

По утверждениям целого ряда собеседников The New Times, российским куратором движения являлся начальник управления администрации президента по международным и культурным связям с зарубежными странами Модест Колеров. Его увольнение в конце октября 2007 года в АП комментировали достаточно резко, называя «излишне радикальной» деятельность, которую он развернул на бывшем постсоветском пространстве, в особенности в Грузии, Приднестровье и Эстонии. В 2005 году активисты еще никому не известного на тот момент «Прорыва» приняли участие в Калининградской летней молодежной школе под патронажем Колерова.
Väidetavalt kasutatakse selleks ka kaasmaalaste toetamiseks mõeldud rahasid.
Однако, по информации The New Times, часть своих средств движение все же получало и из официальных источников — из статьи российского бюджета «Финансирование общественных организаций соотечественников». По некоторым данным, эта статья предусматривала на общественную организацию соотечественников в Приднестровье до $1,5 млн в год.


http://newtimes.ru/magazine/2008/issue0 ... 56139.html
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Lõuna-Osseetia ja Ida Virumaa aineline propaganda (loodetavast)

Эксперт: Видимо, в Прибалтике планируют военную операцию против российских соотечественников
http://www.regnum.ru/news/1039463.html
Заявление председателей парламентов стран Прибалтики однозначно можно трактовать, как планирование военной операции против граждан России на территории Латвии, Литвы и Эстонии

Политическая элита Прибалтики, по сути своей, инвалидна и не самодостаточна. Она, как и инвалид, не может обходиться без приспособлений, позволяющих ей вести полноценную жизнь. Для прибалтийской инвалидной политэлиты - такое приспособление "русская угроза": убери её - и стержень всей политической системы этих стран исчезнет"

Сергей Артёменко
http://www.dozor.ee/?p=newsView&iNews=1948
algallikas www.kalev.ee on hetkel panges. Kellelgi vist viskas kopp ette ja lasi saidi pikali (minu fantaasiarikas oletus)
2010 год - Русские войска в Ида-Вирумаа

2010 год. В ночь на 8 августа эстонские регулярные войска вошли на территорию самопровозглашенной Принаровской Республики для восстановления конституционного порядка и территориальной целостности Эстонской Республики. В результате коротких, но кровопролитных боев сопротивление хорошо вооруженных и обученных Российской Федерацией сепаратистских банд-формирований было подавлено, за исключением очагового сопротивления в отдельных районах Нарвы и Кохтла-Ярве.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Tšurkini kõne ÜRO-s.

Demagoogia kõrgpilotaaž

http://rutube.ru/tracks/914753.html?v=e ... a544472a49
Ajet175
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 01 Sept, 2006 18:47
Kontakt:

Postitus Postitas Ajet175 »

Ca pool aastat tagasi märkasin, et venemaa neti kommentaarides ilmus päris hästi haritud rahvas. Teavad suurepäraselt Eesti ajalugu (nimed, aastad, sündmused, organisatsioonid jne). Millal trollipeatus Tallinnas kuhu viidi jne, jne. Oskavad suurepäraselt "tõestada" mitmete linkide abil viidates mitmesugustele allikatele nt. et Omakaitse=Gestapo, ja Omakaitse=Kaitseliit jne--
isikud ise väidavad, et Eestis ei ela.... Üks isegi väitis et kunagi käinud pole. Samas neil eekujulik sihikindlus. Ühega huvipärast vaidlesin mk.ru kommantaarides nädal aega, isegi siis kui see artikkel mida kommenteeriti oli ääramiselt raskesti kätte saadav (oli sügavalt arhiivis).

Ilmselt osa spetsidest «командa «Г» spetsialiseerunud Eesti peale.
http://www.expertiza.ru/expertiza.phtml?id=671


Veel. 2006 aasta sügisel Öine pozor aktiivselt tegutses rus.delfi kommentaarides otsides kontakte väljaspool Tallinna. Seega pole midagi siin imestada midagi, kuidas noored venelased üle Eesti koheselt said teada millal kuhu tulla, aktsioonist sõita 5km/h ja anda signaali jne.

Miks ma sellest kirjutan? Viimasel ajal väga aktiivselt rus.delfis postitab isik, kes sai kuulsaks õllevargusega ja ka sellega et käis Brüsselis nutmas.
Nt täna
http://rus.delfi.ee/projects/opinion/ar ... s=1&no=100

"ЮЖ, 17.08.2008 17:25
Обновлена информация: Русские в Эстонии.
http://russkie-irs.narod.ru
(Также по событиям в Южной Осетии) Если не видно обновления, нажмите Ctrl+F5
РУССКИЕ – ОБЪЕДИНЯЙТЕСЬ!
Юрий Журавлёв."
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Pilt
Venelaste unistus tulevasest "nende oma" maast.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Venelaste unistus tulevasest "nende oma" maast.
Kus kohast see kaart pärit on?
Sel maaalal elab ju mitusada tuhat eestlast.
Ida Virumaal tõesti linnad on vene keelsed, aga külad(neid ei ole sugugi vähe on) põhiliselt eesti keelsed.
Kui venelased nõuavad neile aladele autonoomiat, siis ärgu unustagu, et Venemaal elab kümneid tuhandeid soome-ugrilasi, kelle käes on suured maaalad ja kellel on kah õigus autonoomiale.
Piisab vaid kui neile meenutada, et nad ei ole slaavlased janeid natuke tagant tõugata ja ka nemad alustaksid oma mässu ja nõudmistega.'
See aga viiks kindlasti Venemaa lagunemiseni.
Peale mida saavad venelased end turvaliselt tunda vaid Moskva ümbruses
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

hugo1 kirjutas: Kus kohast see kaart pärit on?
Eks ta kuskil t!blunide lehekeselt silma jäi. Muidugi mitte mingil ametlikul riigiasutuse lehel. Kuid ega sel enam suurt vahet olegi, selline mõttelaad valitseb juba ka Kremlis (no nii poolsalaja).
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist