Uued käsirelvad EKV-le

Vasta
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

viiking kirjutas:paljud annavad talda siiani ladadega ja edukalt, mis puutub siia mers v bemm, igalühel oma eelistused! Ja edukad võivad olla ka mõlemad ja ka mõlemad autod võivad maja ees seista!
Vahe selles, et Ladaga "talda andma" minekul tuleb sageli ka märkimisväärne tööristakomplekt ühes võtta. Teepeal võib Ladaga seda sagedamini või tõenäolisemalt vaja minna, kui mersu puhul. Samuti väsitab ja tüütab siksiga liiklemine tänu ebamugavusele pikapeale ilmselt rohkem, kui sõit mersu või bemmiga.
Teises foorumis sama teema all on muidu pull pilt, kus tuunitud siks.

Aga mina võrdleks AK-4 -ja siiski pigem sapakaga.
sven
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 05 Mär, 2008 21:52
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Pidi siin ju juttu olema AK4 tuunimisest aga vaikselt läheb asi üle tavapäraseks AK4 halvustamiseks ja lisaboonusena ka Kaitseliidu mahategemiseks.
Kas te mehed teete seda tasuta või?

Hillart ja Hummel, ka mina tean natuke Kaitseliidust - omal kitsal lõigul:

KL on kaitsejõudude osa ent reservarmeest erineb selle poolest, et väljaõpe jätkub edasi elukestvalt (aastaid), tihti ühes üksuses ja vabatahtlikuna. See skeem peaks tagama erti meisterlikud oma ala spetsialistid ja tugevalt seotud üksused. Peaks rõõmustama. Lisaks maailmavaate kujundamine, mis hakkab tahes tahtmata külge.
Olen ka liiga tihti märganud koostöös KV-ga, et kaitseliitlane on oma erialal ajateenijast peajagu üle kuigi jah, tõesti, ei suuda nii vahvasti marssida ja ka munder on räpakam- kulunum, kannab, raisk, juba kümme aastat samu riideid, distsiplineerimatu.
Ent mis kasu on ilusalt nööbitud poisist kui tema kuulipilduja ei hakkagi tööle, kusti laseb mööda või AK4 kaba on alatihti murdunud?

Kaitseliitlane ei saa oma elu ja töö(SKP loomine) kõrvalt väga palju aega kulutada väljaõppele ja seega tuleb see vähene aeg kulutada ainult kõige olulisemale, tähtsuse järjekorras, mis on lahingu võitmise seisukohalt määrav : laskeoskus, füüsiline vorm, erialarelvade meisterlik käsitlemine...jne. Kõik vähemtähtis (kuidas voodit teha) jääb paratamatult kõrvale kuna inimese mälukõver on järsult langev ja nii ei saaks me ei liha ega kala. Ootamise harjutamine ei tuleks kõne allagi.

Madal koostöö ja juhtimisvõime: Juhte määrab Kaitseliidule Kaitsevägi ja vabatahtlikke juhte koolitavad kaitseväelased. Mis sellest välja on tulnud? Keda meile saadetakse? Juhtub küll ka väga häid mehi. Räigeim näide on see kui mees, kes ei saanud hakkama saekaatris laudade viskamisega, turvamehena pidas vastu nädala, kerge alkoholism, varguse kahtlus , imus ühel heal päeval Kaitseväest meile leitnandiks! Ja nii ongi. Enamus tööd tehakse nii, et kas jäetakse ära, keelatakse ära või kuulutatakse äpardunud üritus igati õnnestunuks. Mõnele mehele on KL sotsiaalabi programm. Selline asi murrab ka kõige ideelisema kaitseliitlase usu üritusse. Siit ka teatav allumatus.

Umbes pooled kaitseliitlased on aktiivsed ja pooled passiivsed - need kes lihtsalt nimekirja pikaks ajavad. Kuivõrd kogu Eesti kaitse ainus võimalus on vastase heidutamine, siis ka need pikad nimekirjad täidavad oma ülesannet - heidutavad vastast, lisaks annavad ressurssi aktiivsematele.

Kui sellist Kaitseliitu Hillartile pole vaja, et ei saa usaldada, siis tegelikult ei oleks ju Kaitseliitu üldse vaja kui meil oleks vähegi head usku, et Kaitsevägi meid tegelikult millegi eest kaitsta suudab. Mina istuks kodus ja piirduks maksude maksmisega riigi hüvanguks. Praegu tuleb aga leppida sellise KL-ga nagu see on ja jõudumööda seda arendada (õiges suunas!).
Minu arvates on KL kaitseväe üks tugevamaid külgi ja selle tegelikust potensiaalist on kasutusele võetud ainult murdosa.
USP
Liige
Postitusi: 725
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:19
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Ma küsin vahelepõikena, et kas M14 ei tuunitagi? Kas KL või KV kasutab M14 ka teistmoodi kui täpsuspüssiks tuunituna?
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ma küsin vahelepõikena, et kas M14 ei tuunitagi? Kas KL või KV kasutab M14 ka teistmoodi kui täpsuspüssiks tuunituna?
Ei tuunita. Ei kasuta. :oops: :cry:
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

Tuunime ise.

Postitus Postitas UR »

M 14 peaks saama väga häid tuuningu komplekte otse usast tellida, kohaliku relvakaupluse kaudu. Ime kabad sihikute kinnitid jms. Ole mees ja telli, tuleb kohale. Osade ymberladumine 30 min tööd + sisselaskmine. Turg selle asja juppidele "plahvatas" Iraagi konflikti algul.

Väidetavalt on seal colt1911a2, m14, FN MAG kysitud kaup. Moona läbistavus ja möju sihtmärgil klass parem kui berettal, m16 ja M249 -l.
On kommenteeritud et "head riistad need Korea söja aegsed" Et sedamoodi.
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

noh mehed?? vastuargumendid kodanik sveni jutule??
okei juhul kui läks teemast välja, siis võiks teha ju uue teema KL vs KV nii tobe kui see ka pole, kuid fakt jääb kahjuks selliseks ja suhtumine jääb selliseks, et kaitseliitlane on rämbu ja isehakanud reindzer.
vaata sven, kaitseliitlane on sellise maine saanud osalt sellepärast et meie seas on ka rämpsu, ja osalt sellepärast et kaitseliitlane kipub ise mõtlema, ei tee balletti mida õpetab üksikvõitleja õpik, ei kuluta aega rumalustele, selle asemel et õppida varitsusi tegema näiteks kuskil mäe otsas, läheb kaitseliitlane viimsesse sohu, kuhu on raske tuld juhtida ja kust kunagi oodata midagi ei oskaks jne, jne*100
ja mis puutub allumatusse siis paraku teeb lõviosa kaadrist kõvasti tööd selle kallal et meestel puuduks igasugune motivatsioon üldse midagi teha, ja need kes veel midagi tahavad teha, anname ilgelt lolle käske, a`la maastikule jõudes (kord aastas) 1.peldik 2.väliköök.3majutus. 4.huina muina
jumal tänatud et mul on vedanud ja ma pole kuhugi sellisesse kohta sattunud, aga jah, üldiselt ei tatistaks niipalju kaitseliitlase peale, sest võibolla on just see mees sinu kõrval kui rauapilved puulatvades sinu poole suhisevad.
no bad feelings :twisted:
paraadil näeme, raisk
USP
Liige
Postitusi: 725
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:19
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Lugedes sellest kaitseliitlaste-kaitseväelaste vastuolust, tekkis mõte, et peaks looma mingi uue kodanikualgatusliku rahvaliikumise: "võitle säästlikult", Pean silmas seda, et KLi sõjalises ettevalmistuses pandaks rõhku vaid sellele, mis on eesmärgipärane. Ausse tuleks tõsta loomulikkus ja loomulik eneseregulatsioon. Edutatagu vaid neid mehi, kel on meeste usaldus, kes saavad juhtimisega hakkama ja teevad seda arukalt. Sõjalises ettevalmistuses pandagu rõhku asja SISULE. Tähtsam välisest korrektsusest olgu meeste kokkukuuluvustunne ja usaldus.
Meie eesmärk ei ole ju teha ilusaid militaar-etendusi vaid nõelata valusalt.
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Täielik offtopic

Peaks rääkima relvadest, mitte KL vs KV. Aga kui see teema rohkem huvitab, siis miks mitte.

Eks ole saanud ka kl õppustel osaleda ja vahekohtunik olla. Mis puutub kl viletsasse koostöövõimesse ja juhtimisse, siis siin on probleem väga lihtne, kuid praktiliselt lahendamatu. Vabatahtlikel juhtidel, kellest suur osa ei ole saanud ajateenistuses allohvitserikoolitust (mille juurde käib asendamatu hulk praktikat), puudub sõjalise juhtimise praktika. Samuti ei ole võimalik õppida omavahel head koostööd tegema vaid 2-4x aastas 3 päeva õppustel käies. Näide on selline, et sama ajaga, kui 6 kuud teeninud ajateenijatel on (ilma eriliste käskudeta) laager püsti, lähikaitse paigas ning autod maskeeritud, mõtlevad, arutavad ja jagavad kaitseliitlased, et kes mida tegema hakkab. Ajateenijatel lihtsalt on tegevus juba automaatne ja sisse treenitud, kaitseliitlastel pole sellist treeninguvõimalust kusagilt võtta. Ja kaitseliitlasi (ega kaadrit) ei tohiks antud asjaolus ka süüdistada. Lihtsalt tuleb võtta jõukohased ülesanded ja püüda need hästi täita.

Ajateenijate ning ajateenistuse probleemiks on, et ei motiveerita kaitseväes ja seda tänu eri tasemete ohvitseride-allohvitseride isiklikule piiratusele või ükskõiksusele. Kui ajateenijale sisendada lisaks süstemaatilisele väljaõppele ka süstemaatiliselt riigikaitselist patriotismi, siis ta on igati tubli võitleja ja ei jää maha kaitseliitlasest - järele proovitud.
Ajateenijate positiivseks küljeks on samas kindlasti hea keskmine füüsiline ja vaimne vastupidavus ning distisplineeritus. Nö ajukepp teeb ta omajagu immuunsemaks raskuste suhtes. Keskmised kaitseliitlased väsivad minu elukogemustel 2-3 päeva jooksul samapalju, kui ajateenijad nädalaga. Sõdur teab, et tal pole valikuid, ja liigutab vaikselt edasi. Kaitseliitlane on aga "vabatahtlik" ja pole lihtsalt harjunud korraga niipalju pingutama.
sven
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 05 Mär, 2008 21:52
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Vabatahtlik juht, kellel puudub allohvitseri koolitus ja praktika on üldjuhul juht eraelus. Kes juhib oma firmat, kes suuremas ettevõttes tööprotsesse. Igal juhul saavad nad omadega hakkama kuna vastasel juhul ei saaks neid juhtidena pidada, sest erasektoris ei peeta mängusõda, siin käib iga päev karm olelusvõitlus, kus panused on miljonilised ja inimeste elusaatused. Selle võitluskogemuse saab üle kanda ka mängusõtta. Allohvitseri koolitus siin ei aitaks, pigem peab erasektorisse või Kaitseliitu sattunud allohvitser hakkama ümber õppima - teda ei ole õpetatud iseseisvalt probleeme lahendama.
Erasektoris on tegevus suunatud alati eesmärgi täimisele, lahenduse leidmisele, kaitseväe tegevus keskendub üldjuhul laitmatule protsessile, kusjuures, mõnikord keskendutakse protsessi mõnele üksikule osale ja tehakse selle juures kõva ajukeppi. Tegevuse eesmärk unustatakse tihti ära.

Hea kaitseliitlane ei käi õppel mitte 3x aastas vaid min 12x aastas. Kui mees väsibki ühe nädalavahega rohkem kui sõdurpoiss, siis teadmiseks, et sellel mehel on seljataga pingeline viiepäevane töönädal, nii, et kokku teeb nädala pingutust, kui alles väsib.
Olen ise kah märganud, et välikäimla kaevamine ja laagri lähikaitse käib KL üksustel ilmselgelt üle jõu, samas on vägagi jõukohane võita Ernadel - kas siit saaks midagi järeldada, peaks ümber õppima või?

Ka ajukepi ülistamine ei ole õige - sellega kaasneb nimelt mõtlemisvõime pärssimine, võib kaduda võime iseseisvalt probleeme lahendada. Olen kohanud patrullvõistlustel seerude meeskonda, kes kaotasid ülekaalukalt kodutütardele, eksisid lihtsalt ära ja ka sooritustes jäid alla.

Nii KV kui KL on mõlemad olulised. Mõlemal on miinuseid ja plusse, mõlemad on arenemas ja toetavad teineteist. Lihtsalt ei tohiks endale lubada oma teksti pikkida KL-i halvustavaid räigeid märkusi - seda lehte loeb mitu tuhat inimest ja iga öeldud sõna hakkab lugeja peas elama oma elu.
Kasutaja avatar
taifunk
Liige
Postitusi: 129
Liitunud: 13 Juun, 2006 9:12
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas taifunk »

Larry kirjutas:
Ma küsin vahelepõikena, et kas M14 ei tuunitagi? Kas KL või KV kasutab M14 ka teistmoodi kui täpsuspüssiks tuunituna?
Ei tuunita. Ei kasuta. :oops: :cry:
http://www.kaitseliit.ee/static/files/2 ... r_2008.pdf
lk31-33 "M14 uus tulemine täpsuspüssina"

http://www.kaitseliit.ee/static/files/2 ... s_2008.pdf
lk 23-26 "Varustus – kaitseliitlase peamisi motivaatoreid" - EKJ hanked ja vähe infot nende "tuunimiste" kohta
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Kle taifunk neid ajakirju oleme me kaitseliitlased kõik lugenud. Tahaks veel vaid küsida, et kus need tuunitud püssid on siis? Isegi missiooniüksusteni ei ole veel jõudnud. Kas jänkide kingitud M14 on juba kaitseliitlastele kommiraha eest müüdud? Ei suudeta isegi seda juriidiliselt vormistada, müümisest rääkimata. Teisisõnu - jutud on ju ilusad ja plaanid toredad, aga reaalselt ei ole midagi kahjuks toimunud. See, et sa oled ajakirjas näinud pilti ühest tuunitud prototüübist ei ole veel mingi näitaja.
Kasutaja avatar
taifunk
Liige
Postitusi: 129
Liitunud: 13 Juun, 2006 9:12
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas taifunk »

"/../ M14 /.../ täpsuspüssi lisavarustusest, mis 2008. aasta lõpuks peaks malevatesse jõudma. Kaitseliitu tuleb kolmekohalise numbriga märgitav kogus relvi ja kõrgekvaliteedilisi optikaseadmeid."

Võtame nüüd vähe rahulikumalt. Automaatide tuunimishange on juba läbi viidamas vastavalt arengukavale, samuti on päris palju juba uusi vorme kätte jagatud. Enamus hankeid on vastavalt arengukavale täitsa toimimas ju!
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Küsiks ühe asja vahele.
Kas keegi on AK4 või siis G3 juures ise katsuda saanud seda kokkukäivat kaba? Nii seda hingega küljele käivat kui ka "sisse lükatavat"(ei tea täpset terminoloogiat). Et kuidas nad päris elus ka on? Läbi pea käis mõtteuid see ise osta kui riik ei suuda eraldada.

Ma pole küll eriline päkapikk aga no on see AK4 igatpidi jalus kui kummardada/kükitada/kuskil kägaras olla/vms vaja teha.
Muidu pole nagu viga midagi. Kui raske on siis tuleb putru süüa :). Kuigi, eks jah, parem saab alati olla.
sven
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 05 Mär, 2008 21:52
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Ise ei ole kokkukäivat kaba katsuda saanud aga peagi ostan selle USA-st, arve on juba käes-1400kr. See on see hingedega küljele käiv. Eks annan teada, kui tehing õnnestub. Veel on tellitud plekist ja traadist väike kandesang ja kolme punktiga relvarihm.

Originaal kaba sees on üks amordikas ja ma saan aru niimoodi, et kokkukäival seda ei ole. Nii oligi kirjas, et põrutab rohkem - optikaga koos vist ei tasu katsetada.
Kui AK4 kabajagu lühemaks saada, siis on selles relva küll - võimsus jääb ju samaks.

Seni olen kamraadidega tuuninud AK4-le G3 jaoks toodetud optika koos jalaga ja ise järele tehtud hargid salve ette - effekt on märkimisväärne (hoopis teine relv ja kasutus jao täpsuslaskurile).

Ega riigile ei tasu jah eriti lootma jääda, sest kui saadki sealt midagi, siis sa ei jõua seda tänuvõlga ära tasuda, kuna riik on siis sinu heaks kõik teinud, mis võimalik - mine või tanke laskma.
3x punatäppe tahaks ikkagi oma üksel näha.
Kasutaja avatar
waher
Liige
Postitusi: 244
Liitunud: 30 Mai, 2005 10:45
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas waher »

Kas sisse-käiv kaba (teleskoop) poleks mitte mugavam kui klapitav?

Pilt
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 28 külalist