Herman Simm - uus Trankmann?

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

Samas...
Hommikul Eesti meedia kirjutab Simmilt, kui riigireeturis.
Kella 12-ks president Ilves avaldab lootust, et kohtumõistmine tuleb kiire.
Lõunajaks peaminister Ansip teeb avalduse, et riigireetmise puhul 15 aastat on liiga leebe karistus.

Tahaks küsida - kus riigis elame, kas äkki kuskil islamirevolutsioonijärgses Iraanis, või staliniaegses NLiidus?
Kas päikese loojanguks on oodata kesklinnas töölisrahva spontaansed miitingud, kus nõutakse reeturitele reeturi palka?

Kas õigusriigis nüüd president on inimene, kes paneb paika kohtumõistmise tähtajad, peaminister otsustab, milline karistus on õige ning ajakirjanikud täidavad kohtunike rolle?
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

No-noo, denis23, ega asjad nii hullud ka ei ole. Eks Ilves ja Ansip võivad avaldada selliseid mõtteid ja ka mingeid teisi mõtteid. Fakt on see, et reegleid nad painutama hakata ei saa. Vähemalt mitte praegu. Kuna selline asi on esimene taasiseseisvunud Eestis (kardan ja loodan, et mitte viimane), siis ei oska ka nemad arvatavasti just väga adekvaatselt käituda.

Isiklikult loodan, et kui venna süü saab tõepoolest tõestatud, siis väänataks talle vähemalt see maksimum karistuski ära (ehk 15aaastat).
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

mis mõttes nii hull ei ole?

ongi nii hull, et kodanik on kinni võetud kahtlusega riigireetmises, ning pole veel isegi süüdistuse esitatud, kuid õigusriigi president avaldab lootust, et protsess saab kiire olema.


muide, just eelmises Eesti Ekspressis olen mina lugenud, kuidas kohtunik, kellel polnud piisavalt süütõendeid pakkus advokaadile diili - leebe karistusega turbomenetlus, või saate riigikohtus õigeksmõistva otsuse, kuid seni läheb kaks aastat, mida istute eeluurimisvanglas.

tore, eksole? miks mina olen peale seda umbusklik, kui kuulen lootused selle kohta, kuidas protsess peaks ikka kiire olema?
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Närakas
Liige
Postitusi: 280
Liitunud: 15 Aug, 2007 10:19
Asukoht: planeet maa I-Virumaa kandis
Kontakt:

Postitus Postitas Närakas »

/quote] muide, just eelmises Eesti Ekspressis olen mina lugenud, kuidas kohtunik, kellel polnud piisavalt süütõendeid pakkus advokaadile diili - leebe karistusega turbomenetlus, või saate riigikohtus õigeksmõistva otsuse, kuid seni läheb kaks aastat, mida istute eeluurimisvanglas.

tore, eksole? miks mina olen peale seda umbusklik, kui kuulen lootused selle kohta, kuidas protsess peaks ikka kiire olema?[/quote]

No mina seda kirjutist EE-st ei leidnud, kuigi otsisin kohe huviga. Teatavasti on n.n. turbomenetlus kriminaalasjades rohkem nagu prokuraturi ja kurikaela huvi. Seda kahel põhjusel
1. prokurör on huvitatud headest näitajatest avastamise tandril - sellest sõltub preemia/lisatasu (mis peaks päris kopsakas olema)
2. pattu tunnistanud kurikael on huvitatud toime pandud teo eest võimalikult väikese karistuse saamine peale seda, kui tunneb, et karistatakse niikuinii.
Kohtunik antud turboprotsessis on vaid seadusandluse subsumeerija ehk siis jälgib, et kurikael saaks vastavalt tunnistatule õige § kohaselt karistuse ja et kokkulepe, mis prokuratuuriga kokku lepitud on ikka poolte selge tahe.

Seega denis23 paluks mitte lahmida faktidega, mis tunduvad ebatõesed - või esitada EE artikkel.

Parimat A
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Denis, sa kõlgud ikka kahe maailma vahel, mõtlev inimene peabki seda tegema muidugi. Mina ootan sellele raisale ja tema libule max karistust igatahes. Denis, selliste asjade eest ei arreteerita, kui pole kindlaid tõendeid. Grammid tina oleks paras raiskadele. :evil:
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Minu arust ei saa võtta presidendi sõnu küll süüdimõistva otsusena võtta nagu sina seda üritad paista lasta.

(tsitaat postimees.ee lehelt) "President tunnustas kaitsepolitsei ja teiste ametkondade tegevust juhtumi avastamisel ning avaldas lootust, et jõutakse kiire kohtulahendini, mille järel saab toimunule anda ka lõplikud hinnangud."

Rohkem tundub see mulle ikkagi sellena, et president loodab, et asi ei jää aastateks vinduma (nagu tihti EV õigussüsteemile kohane) ning protsess tuleb kiire, õiglane ning ilma trikitamisteta. Kui kohus on otsuse teinud (vastavalt kogutud faktidele, mis paistavad, et on praeguseks enam-vähem juba koos olevat), saab anda kogu asjale lõpliku hinnangu. Seni aga kuni kohus ei ole ühtegi otsust teinud, ei ole arreteeritud vend ei süüdi ega süütu vaid kahtlusalune. Mingit hukkamõistvat joont hr presidendi avaldusest mina küll välja ei loe.

Isiklikult arvan, et hoopiski on väga imelik, et alles nüüd saadi esimene oletatav spioon kätte. Arvestades kes ja kus ning millises olukorras me oleme, arvan, et neid spioone leidub siin veel küll ja küll ning murelikuks teeb vaid see, et senini on üles leitud vaid üks.
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

off topic aga tee või tina - see Venemaa sisendab ikkagi teatavat kõhedusttunnet nii ühe kui ka teise külje pealt. Endal sinna herilase pessa minek jälle 2-e nädala pärast. Ausalt, ega väga ei tahaks-viitsiks minna... Ning kui seal olles veel keegi Baltikumi või Gruusia teema üles peaks vindise peaga võtma - nojah, eks siis hakka "nalja" saama.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Qtec, ma ei kadesta sind, aga üks soovitus ainult, Vasja pelgab jõudu. Olen ise äri tõttu olnud seal ja pmst. elanud aasta+ 2a. vene kroonus, tean, millest räägin. Ära ise provotseeri muidugi, aga kui muud üle ei jää, siis anna, et maha jäävad, hiljem sa enam probleeme ei oma. Mentidest sul abi pole, kui sul nendest katust pole seal :twisted: Ma ei tahaks eriti seletada, aga ps. võin rääkida, kuidas pihkva dessantdiviis korraldab külavahel õppusi, koos lahinglaskmisega :twisted:
sitt päev, kellele kurdad
kyy
Uudistaja
Postitusi: 26
Liitunud: 13 Juul, 2007 12:36
Asukoht: EST
Kontakt:

Postitus Postitas kyy »

Some kirjutas:Ma arvan et hind on vastavalt positsioonile... KaMina koristajale makstaks ilmselt vähem kui luure osakonnajuhatajale.
Haa, tuleb meelde, et mingi 13 aastat tagasi ei võetud mind Helsingi tehnikaülikooli koristajaks. Öeldi otse, et kardavad tööstusspionaaži.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2076
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Ja nemad muretsevad mingi futuristliku küberkaitse pärast... :roll:
Viga oli ka see, kui Ligi sõjaväe luure põhja lasi. KaMin-i ametnike järgi ei tohi luurata või? Hea muidugi, et KaPo seda lõpuks märkas, mida oleks pidanud ammu juba märkama.
Ja need Eesti riigi seadused...mida raskem kuritegu, seda leebemaks läheb.
Ansip räägib, et ehk Simm antakse mõnele välisriigile edasi, kus on karmid (ja õiglased!) seadused.

No nuta või naera :roll:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Sõbrakesed, ärge unustage, et anarhia on hullem, kui pooleldi toimiv seadus-valitsus. Kõigele lisaks peab Ansip lahkama eelmiste valitsuste tegemata jätmisi praegu. Ma ei viitsi kellegagi vaidlema hakata, aga kui tuletate meelde riigivarade müüke, siis selle plekiga taoti ainult eelmiste eelarvete auke kinni. Vabandust OT. luban oma suu edaspidi kinni hoida.
sitt päev, kellele kurdad
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

Vöttis köhu lahti vöi, pole hullu läeb yle, vöi hullemaks

Postitus Postitas UR »

Khmm, tagasihoidlik aktiivsus tekitab tunde, et osadel kodanikel on köht lahti vöi miskit muud viga. Tegemist on kahtlematult sajandi kuritööga eesti mastaabis ja meie huviliste kogul on suu vett täis...

Jään siis oma endise arvamuse juurde, et hirmus ei ole see kui kaaporid aegajalt ylevaatavad mis me siin kribame. See on nende töö ja selline on see asi köigis normaalsetes lääne euroopa riikides.
Minu arvamus, et jama on selles, et meil on söna otsese möttes kuri karjas ja kapitaalselt.

No ja mis siis ? Kui jamaks läheb, olen mina ikkagi kodanik ja kaitseliitlane ja teen mis vaja.
Nii et pole hullu, läheb yle, vöi hullemaks. Ja hea et selliseid asju teame ja need ei tule yllatusena.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Mõned mõtted (millest mõned ilmselt teiste poolt öeldu kordused)

- paanikaks ja piinlikkustundeks (Meikar) ei näe põhjust. See, et taolised pätid välja tulevad on pigem süsteemi toimivuse tunnus, mitte nõrkuse väljendus. Seni pole ju ühtegi juhtu olnud... kindlasti tuleb neid veel... aga, see võib samahästi tähendada ka, et süsteem ei toimi, sest

- vaatame nüüd vennikese elukäiku: 1995 kamin, 2001 riigisaladused, 2006 übersalatsejast nõunikuks, märts 2008 - king. Suht kahtlane, et kahtlusega tegelane kinga saab, hoitakse ikka nõunikuna edasi, et kompromati koguda. Seega, on alust oletada, et mees lahkus parimas usus. Oli see vist Aaviksoo, kes lobises, et asi tuli ilmsiks "väliste partnerite osalusega" nii, et on alust oletada, et meie omad ei teadnud suurt midagi ja info tuli hoopis mõnelt Venes residentuuri omavalt luurelt. Piinlik lugu.

- jääb veel variant, et mees hakkas tilgutama infi alles pärast töölt lahkumist, nö vanast rasvast. Aga see on üsna uskumatu. Samas, kui oli kahtlustus, mille alusel otsese kontrolli (töösuhte) alt väljas tegelast jälgida, siis vaevalt, et ta minna oleks lastud.

- midagi on kapitaalselt mäda personalitöös. "Liiga hea inimene, et olla teiste kontrollija". Iniseks Ligi kallal muudel teemadel, sest tema, nagu aru saan liigutas härra saladusehoidja nõuniku kohale. Üldiselt, oma tööga normaalselt hakkama saanud, eriti sellises tundlikus ametis isikute kohta räägitaksegi lahkumise head, sõltumata sellest milline asshole ta tegelikult oli. Jutt jälitusluulust ei oma erilist väärtust: sellises ametis võidaksegi käituda nii, et teistele inimestele tundub asi imelik. Jälitusluul võib olla reeturluse kattevari. Õpitud, mitte psühhopatoloogiline "jälitusluul" võib lihtsalt selle töö juures külge jääda.
Nüüd jääb ainult oletada, kui palju neid sipsikuid veel on. Ja kui palju on personalipoliitikat mõjutanud soov kollektsioneerida mõttetuid ja ebapädevat seltskonda. Sooviks Aaviksoole lobedat luuda.

- jääb ainult loota, et tegemist ongi "liiga hea inimesega", kes annab välja vähemalt selle, mis infot ta on edastanud. Vaevalt, et sealt midagi muud kätte saab.
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Hommikul Eesti meedia kirjutab Simmilt, kui riigireeturis.
Kella 12-ks president Ilves avaldab lootust, et kohtumõistmine tuleb kiire.
Lõunajaks peaminister Ansip teeb avalduse, et riigireetmise puhul 15 aastat on liiga leebe karistus.

Tahaks küsida - kus riigis elame, kas äkki kuskil islamirevolutsioonijärgses Iraanis, või staliniaegses NLiidus?
Kas päikese loojanguks on oodata kesklinnas töölisrahva spontaansed miitingud, kus nõutakse reeturitele reeturi palka?

Kas õigusriigis nüüd president on inimene, kes paneb paika kohtumõistmise tähtajad, peaminister otsustab, milline karistus on õige ning ajakirjanikud täidavad kohtunike rolle?
Oh Denis, sa ju tead isegi kus riigis on maailma kõige humaansem kohtusüsteem? Või usud filmiklassikat? Ära muretse, president ja peaminister võivad ju tõsist nägu teha ja karmi juttu ajada aga rohkem kui paar aastat tingimisi siit ei tule. Kui imet ei juhtu...
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Postitus Postitas denis23 »

minu pärast tulgu kas või eluaegne, kui seadusega see on kooskõlas ja inimene süüdi on.

aga huvitav komme, teha poliitiline shõu kõikidest venemaaga seotud küsimustest, ajab naerma..
foobiad ja spionomaaniad on täiesti in XXI sajandi eestis - nii et ilmselt on lähiajal oodata meie valitsusasutuste puhastamist "poliitiliselt ebakindlast kaadrist"
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist