Pipragaas

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
laudur
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 22 Mär, 2009 8:58
Kontakt:

Postitus Postitas laudur »

gaasid on tõhusad aga peale nende on veel olemas ka kõrgsagedusheli (110-120dB) tekitavad vidanad (kas siis väikestes balloonides või elektroonilised)... aitavad nii loomade kui ka nokastanud tegelaste vastu. mõned näited www.enesekaitse.ee
Lars
Liige
Postitusi: 65
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Ausalt öeldes - kogu eelmainitud lingilt leitav varustus (ehk pipragaasivaliku üksikud eksemplarid välja arvata) on paras butafooria mis võib keskeas rasvunud pereisale luua illusiooni nagu oleks ta neid soetades oma lähedaste kaitsel kõige halvemaks valmis. Ühelegi oma metsaretkedest ja matkadest ei võtaks ma kaasa mitte ühtki nende tootevalikus asja.

Ja veel: Kas keegi hea ja asjatundlik inimene selgitaks, mida paganat ma peaks peale hakkama sellise vidinaga: http://www.enesekaitse.ee/index.php?sis ... d=2&kat=38 ?
:)
Ma olen vait. Kuni olen endas päris kindel.
Faust
Liige
Postitusi: 1737
Liitunud: 27 Dets, 2004 10:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

meenutab nagu mõnda anaallelu :D
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
laudur
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 22 Mär, 2009 8:58
Kontakt:

Postitus Postitas laudur »

Eks iga inimene teab ise paremini, kuidas ta kriisisituatsioonid lahendada suudab: on ta siis osav rääkija, ära jooksja, rusika kangelane, püstoli tõmbaja jne. Kõik oleneb inimesest endast. Vastavalt sellele valib ta ka endale arsenali.

Sama jutt ka matkavarustuse kohta: ühele õigele matkajale jah ei olegi muud vaja kui taskunuga ja joogipudel. Mõni jälle ei lepi nii vähesega.

Ja siis veel see imelik vidin, nimega kubotan: toote kirjelduses jutt olemas, isegi videosid saab vaadata. Tegemist siis võtmehoidjaga.

Välimus on tal jah selline imelik :D
mongol
Liige
Postitusi: 1308
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

laudur kirjutas:Välimus on tal jah selline imelik :D
Mis tal seal ikka imelikku.. Hea pihku võtta ja norijale teravikuga koputada otse õla või biitsepsi pihta, teravik teeb närvidega palju nalja ja selle käega see vastane paar minutit midagi teha ei taha ega saagi ;)
Igati ergonoomiline jublakas ju, pealegi multifunktsionaalne :twisted:
professional retard
vanahalb
Liige
Postitusi: 2639
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Olen ka pipragaasi enda peal testinud. Juhtus see niimoodi, et panin jõulupuud jala sisse, teritasin tüve kirvega ja toksisin mõned oksad maha. Siis viskasin kirvekese elegentse randmeliigutusega esikunurka ja lõin niimoodi kogemata puruks tuttava naisinimese poolt sinna poetatud gaasiballooni.
Tigedalt susisev balloon pihku, jooksin köögiakna juurde ja paiskasin ta õue. Kuniks akna lahti sain, oli balloon juba tühi. Ma ütleks küll, et efekt oli täielikult null. Vist sellepärast, et mul on prillid , huuled surusin kriipsuks ja õhku ei ahminud. Prillikandjale gaasi näkku lasta tundub üsna lootusetu ettevõtmine.

Tööinimeste poolt kasutatavate efektiivsete vahendite hulka kuulub peitli, labida ja mootorsae kõrvale ka elektrishokirelv, mida farmides karjakud kasutavad. Paneb päris korraliku litaka mis lehmagi paksust nahast läbi võtab. Välimuselt on muidugi ilge kobakas nagu kumminui või tolmuimeja toru ja lihtsam on vist tõesti vikatiga linnas ringi käia :D
1919
Liige
Postitusi: 58
Liitunud: 17 Aug, 2009 18:32
Kontakt:

Postitus Postitas 1919 »

" Prillikandjale gaasi näkku lasta tundub üsna lootusetu ettevõtmine. "

Võidki ilmselt ootama jääda kui sind mõni prillikandja ründab :lol: . Aga mis puutub sinu poole kirjeldatud elektripiitsa, siis seda on ka u. 40 cm pikkust ja väiksematki. Kasu tast muidugi palju ei ole, pead ikka ära suskama, aga sellega võid ikka pigem looma hirmutada kui inimest. Käib surakas läbi, aga purjus inimest see ikka ei peata. Mind küll ei peatanud :lol:
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 674
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Käisin eile oma koeraga linna servas metsavaheteel jalutamas ja osalesin vastu tahtmist intsidendis, kus jõudsin meid ründavale koerale lasta hulga "Animal Stopi" kõigisse kehaavaustesse, ilma mingi tagajärjeta. Lõpetuseks hammustati mul balloon käes puruks. Käsi sai ka veits kannatada, aga õnneks kergelt(balloon võttis suurema osa hammustusest endale!) :) No vähemalt niigi palju kasu oli. Rohkem tolku oli tugevdatud ninaga Alpi saapast. See töötles peni vägagi usinalt. Sai teine lausa mitu korda õhus lennata!Kahjuks või õnneks ei olnud tulirelva kaasas. Muidu oleksin õhtu lõpetanud politseis seletusi kirjutades.
Naljakas on see, et mõni minut hiljem kordus veidi maad eemal kõik teise koeraga. Ainult pipragaasi enam ei olnud. Saabas sai jälle tööd. Pipragaasi puuduse korvasin sõimuga lollaka koeraomaniku aadressil, kes oma koerast kuidagi jagu ei saanud.
Kumbagi intsidenti ise ei provotseerinud. Hoidsin kõrvale ja hoidsin oma koera kinni. Esimesel omanikul oli koer päris lahti, teisel mingi imepeene napaka saapapaela otsas. Omanik teda kinni hoida ei jaksanud ja vist eriti ei tahtnud ka. Milleks inimesed küll koera peavad kui ise temast jagu ei saa?? :wall:
Mina usaldan oma koera lahti lasta ainult siis, kui kedagi silmapiiril pole ja ma tean raudselt, et kui tal just keegi hammastega küljes ei ole, siis tuleb ta minu käratuse peale vasaku jala juurde nagu nuku!
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5210
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

vanahalb kirjutas: Tööinimeste poolt kasutatavate efektiivsete vahendite hulka kuulub peitli, labida ja mootorsae kõrvale ka elektrishokirelv, mida farmides karjakud kasutavad. Paneb päris korraliku litaka mis lehmagi paksust nahast läbi võtab. Välimuselt on muidugi ilge kobakas nagu kumminui või tolmuimeja toru ja lihtsam on vist tõesti vikatiga linnas ringi käia :D
Tean seda jurakat :twisted:. Sõpradele väikese sigaduse korraldamiseks kõlbab, vaenlase vastu kasutaks viimases hädas pigem torke- või löögirelvana. Selle väikese särakaga küll kedagi maha ei võta. Väga koleda pohmakaga kõlbab endale vastu säärt lasta, võtab olemise tiba erksamaks. Muidugi, kui need kaks haru ikka lõpuni kellelegi läbi naha kuhugile elutähtsasse piirkonda sisse lüüa, võib ka efekt vähe vingem olla, aga seda sel juhul juba pigem torkest. Elektrišokirelva mõõtu see karjase elektripiits mitte kuidagi välja ei anna.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
paadikapten
Liige
Postitusi: 305
Liitunud: 06 Juul, 2005 14:34
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas paadikapten »

Hiljutisest kogemusest võin öelda, et pipragaasist võib abi olla, kuid politsei ei tee mitte midagi, kui kõik intsidendi osapooled terveks jäid ja kelleltki asju ära ei võetud. Nimelt tuli jaanuari lõpul poe ees kolmene bande ligi ja nõudis mu asju endale. Keeldusin, selle peale prooviti mind ümber piirata, aga minu poolt lastud gaasisutsakas hirmutas nad veidi eemale (pihta nad ei saanud) ja minema ma sealt saingi.
Kuna keegi kehavigastusi ei saanud ja mul jäid asjad alles, ei algatanud politsei kriminaalasja. See selgus paar päeva hiljem, kui pätude kohta lisainfot andmas käisin (tean neid juba varasemast ajast). Küll aga ütles uurija mulle, et oleks ma ise neile vigastusi tekitanud, algatanuks pollar kriminaalasja minu vastu :evil:

Hm, tulebki välja, et vaba maa - tee, mis tahad, ära ainult pärast politseiga suhtle :|

Ja sealtmaalt tiirleb mu peas soov võtta pihku oma padrunvõtme käepide (raske, aga samas ergonoomiline ja lubab end ilusasti põue peita), minna pätude maja juurde, neid oodata ja siis nad pudruks taguda... aga ma ei hakka seda tegema, sest need piidrid teavad oma õigusi ning võivad selle peale ise politseis mu vastu mölisema hakata.


Koertega on nii, et lärmi nad üldiselt kardavad. Mu isa rääkis kunagi töökaaslasest, kes elas linna lähedal maal ning tööl käis jalgrattaga. Tegelane oli oma rattale kinnitanud kastrulikaane ja samas oli valmis seatud korralik nui, millega sai vastu kastrulikaant lajatada kohe, kui oli märgata vaenulikku seiramist penide poolt.

Pisikesed nähvitsad lähevad, jah, hulljulgeks, kui peremees või perenaine juures on :) Aga rünnata üritavad nad siiski seljatagant ja seega piisab tihti ka koerale otse silma vahtimisest+mõned korraliku matsuga sammud nähvitsa suunas.

Olen kuulnud ka juhtumist, kus suurema koera ette sattus LARPiga tegelenud isik, kes kandis jalgadel kõvakskeedetud nahkturviseid. Koer löi hambad turvistatud säärde... ja lahkus lolli näoga, ilma et oleks suutnud ohvrile vigastusi tekitada.
Vaatame siis, mis siin toimub...
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 674
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

paadikapten kirjutas:Hiljutisest kogemusest võin öelda, et pipragaasist võib abi olla, kuid politsei ei tee mitte midagi, kui kõik intsidendi osapooled terveks jäid ja kelleltki asju ära ei võetud. Nimelt tuli jaanuari lõpul poe ees kolmene bande ligi ja nõudis mu asju endale.
Kohtus oleks sulle selgeks tehtud et noored inimesed tegid ainult natuke nalja... Tegelikult olid nad teel hooldekodusse puudega lapsi ja vanureid aitama. Ja üldse on nad väga viisakad ja heasüdamlikud inimesed! Sina vana paha rikkusid headel inimestel päeva ära ja tegid haiget ka veel! :mrgreen:
Ise kavatsen koeraga jalutama minnes hakata sapöörikat kaasas kandma. Et milleks? Aga koerajunnide matmiseks loomulikult! Maa, sinder, on kah kõva, tuli veitsa labidat teritada... :twisted:
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Kasutaja avatar
speedsta
Liige
Postitusi: 2059
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:20
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas speedsta »

Täiesti OT aga vanal hea Inglismaal (Šotimaal) pole ka asjad korras. Aastaid 5 tagasi sai seal tööl käidud ja situatsioon oli järgmine. Slaavi immigrandid tõstsid poolakatest kaastöölised noa ähvardusel keset linna tühjaks. Et õiglustunne riivatud sai, mindi politseisse, kes ka mingi hetk röövlid tabas. Tagasi saadud asjade hulgas oli ka fotoaparaat, millega poolakad õnnetuseks olid pildistanud kanepi manustamist.
Kohus põhimõtteliselt noomis röövleid, reaalset karistust ei järgnenud. Poolakad oleks peaaegu maalt välja saadetud narkootikumite tarbimise tõttu. Niipalju siis kohtute tööst.
Sapöörilabidas on alati hea kaasas kanda, mine sa tea, kuna lumme kinni jääd.
Kui on probleem, tõmba lõuga
canislupus
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 14 Veebr, 2005 13:23
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Loo moraal? Ära sa jumala eest vastu hakka - lähed vangi. Või kui hakkad siis ära seda kella. On ka kuritegevuse statistika madalam.

Ent see lelu on näide idamaisest tarkusest mis on meile toonud pokemoni, bukkake ja erinevad tervisenipid.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Basilio kirjutas:
paadikapten kirjutas:Hiljutisest kogemusest võin öelda, et pipragaasist võib abi olla, kuid politsei ei tee mitte midagi, kui kõik intsidendi osapooled terveks jäid ja kelleltki asju ära ei võetud. Nimelt tuli jaanuari lõpul poe ees kolmene bande ligi ja nõudis mu asju endale.
Kohtus oleks sulle selgeks tehtud et noored inimesed tegid ainult natuke nalja... Tegelikult olid nad teel hooldekodusse puudega lapsi ja vanureid aitama. Ja üldse on nad väga viisakad ja heasüdamlikud inimesed! Sina vana paha rikkusid headel inimestel päeva ära ja tegid haiget ka veel! :mrgreen:
Ise kavatsen koeraga jalutama minnes hakata sapöörikat kaasas kandma. Et milleks? Aga koerajunnide matmiseks loomulikult! Maa, sinder, on kah kõva, tuli veitsa labidat teritada... :twisted:
Kui midagi sellist juhtub, siis asjaga tegelenud ametniku nimi kirja ning asjaolud ja otsejoones meediasse. "Pealtnägija", "Võsa Pets" jne.
Ma ei kavatse hetkekski sellist suhtumist taluda :evil:.
Mõned kuud tagasi üritas politsei mulle sõidu ajal telefoniga rääkimist pähe määrida kuigi mul polnud see päev ühtegi kõnet olnud, ei sisenevat ega väljuvat. Hakkas veel ähvardama kah, kui mina suulise hoiatusega nõus pole, siis tema hakkab kirjutama. Võtsin suuna kohe prefektuuri ja ülemuse jutule.
Sellist suhtumist ei tohi taluda, mida rohkem selliseid juhtumeid teatvaks saab, seda vähem neid on.
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Basilio
Liige
Postitusi: 674
Liitunud: 08 Veebr, 2008 13:36
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas Basilio »

Pipragaas kui teema hakkab päris ära kaduma. Kas on kellelgi olnud sellist juhust et eelmine balloon toimis ok, aga asemele ostetud täpselt samasugune osutub praagiks? Et surve on, vedelik on, aga nii lahja et kannatab keele peale panna? Minul just nii oli seekord. Käisin Jahipaunas, kust gaasi ostsin, ja panin hambajälgedega ballooni leti peale. Näitasin ka arme käe peal ja palusin kommentaari. Ei osanud müüja midagi tarka kosta, ehmunud oli. Palus ballooni poodi jätta Tallinnasse saatmiseks. Lubati pärast tagasi anda. Tahan seda omale suveniiriks jätta sõbrapäeva lahingust.
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist