Relvameistri abiga või täitsa ise

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
taipohh
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 03 Aug, 2004 17:05
Asukoht: Kelder
Kontakt:

Postitus Postitas taipohh »

mul endalgi on keset vihast ja pikka paukmoona õpet tulnud tõrke eemaldamiseks tõmmata kurgust üks ports head kollast libedat ja lukuvahele tatistada,relv lasi edasi ja ,,lahing´´ sai võidetud.
Kui ma oma suhkru normi ei saa, siis ma vihastan!
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Postitus Postitas viiking »

:lol: :lol: 8) :shock: :lol:
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Postitusi: 445
Liitunud: 01 Veebr, 2008 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

optika aretamine

Postitus Postitas sigalahe »

paluks siin teadjamate meeste kommentaare kellel optika paigaldamisel kogemusi. oleks tarvis tuttaval jahimehel aidata paigaldada optika.mõte oleks siis selline ,et kuna ei soovi suht vana püssi rikkuda(puurida lukukojale auke või ümber raua kinnituvate klambrite jaoks rikkuda puitu),siis oleks variant et kinnitada optika sihiku alusele.selleks võiks eemaldada sihiku liistu ja valmistada samades mõõtudes,aga pikema ja soonitud servadega metallist liistaka mis kinnitub tihedalt sihiku alusele.selle külge lähevad juba optika jalad.küsimus nüüd selline ,et nii kinnitades jääb optika suht kaugele ja kas see ei jää sihtimist segama?kui kaugel võib optika tagumine osa silmast sihtimise ajal olla et asi toimiks ja täpsus ei kannataks?on kellegil kirjeldatud meetodiga kogemusi ja kui on siis paluks ka detailsemaid pilte.
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

On küll selliseks otstarbeks sobivaid sihikuid. Mõeldud näiteks püstolitele või poolautomaadi gaasitorule kinnitamiseks. Pane Google päringusse "long eye relief scope" ja vali sobiv välja. Sellise sihikuasetuse hea külg on veel see, et laskuril "Poolkuu Klubisse" asja pole. :wink:
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Teise nimega, scout scopes. Leupoldil oli miski 4x.
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Postitusi: 445
Liitunud: 01 Veebr, 2008 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

kuna oma pole optikaga kogemusi olnud siis järsku kamraad EOD on nii lahke ,ja selgitab et mida tähendab "poolkuu klubi" :oops: kas selle all tuleb mõista neid varjusid mis sihikusse tekivad ja mida paika ajama peab?
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

sigalahe kirjutas:kuna oma pole optikaga kogemusi olnud siis järsku kamraad EOD on nii lahke ,ja selgitab et mida tähendab "poolkuu klubi" :oops: kas selle all tuleb mõista neid varjusid mis sihikusse tekivad ja mida paika ajama peab?
Hoia silm sihiku okulaarile liiga lähedal, tulista ja pärast verejooksu peatamist oledki klubisse vastu võetud. :wink:
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: optika aretamine

Postitus Postitas Troll »

sigalahe kirjutas:paluks siin teadjamate meeste kommentaare kellel optika paigaldamisel kogemusi. oleks tarvis tuttaval jahimehel aidata paigaldada optika.mõte oleks siis selline ,et kuna ei soovi suht vana püssi rikkuda(puurida lukukojale auke või ümber raua kinnituvate klambrite jaoks rikkuda puitu),siis oleks variant et kinnitada optika sihiku alusele.selleks võiks eemaldada sihiku liistu ja valmistada samades mõõtudes,aga pikema ja soonitud servadega metallist liistaka mis kinnitub tihedalt sihiku alusele.selle külge lähevad juba optika jalad.küsimus nüüd selline ,et nii kinnitades jääb optika suht kaugele ja kas see ei jää sihtimist segama?kui kaugel võib optika tagumine osa silmast sihtimise ajal olla et asi toimiks ja täpsus ei kannataks?on kellegil kirjeldatud meetodiga kogemusi ja kui on siis paluks ka detailsemaid pilte.
Uuri seda jahindusfoorumis, seal on kõvad optikaspetsid koos:
http://www.marandi.fie.ee/jahifoorum/
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
oll
Liige
Postitusi: 131
Liitunud: 01 Veebr, 2008 10:59
Asukoht: jõgevamaa
Kontakt:

Postitus Postitas oll »

Kasutaja avatar
Pirr
Liige
Postitusi: 541
Liitunud: 07 Dets, 2007 14:08
Asukoht: Tartu

Postitus Postitas Pirr »

Huvitav kas pisema düüsiga (~0,8 mm) mini suruõhu värvipüstolit ei oleks mõtekam kasutada oksiiditamise protsessi läbiviimiseks või on oksiidisegu nii kallis, et ei raatsita pisemat suruõhu värvipüstolit kasutada selleks puhuks, kuna tahestahtmata tekib kuigivõrd laialipihustuvat jääki? Tulemus jääks aga kindlasti ühtlasem ja parem kui pintsliga pintseldades või peenema struktuuriga svammiga tupsutades :roll: .
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Oksüdeerimise või sinistamise tehnikaid on mitmeid, kuid värvipüstolit kasutatakse vaid fosfaat-lakk katte puhul.
Deko relva puhul, mis seinale jääb, on täiesti võimalik rooste mehhaaniliselt või keemiliselt kõrvaldada, rooste näritud kohad epo- või polüesterpahtliga tasandada ja relv sobiva värviga katta. Toa kuivas õhus see vaevalt roostetama hakkab. Kui mälu ei peta, peab relatiivne õhuniiskus olema üle 70 protsendi, et niiskus pindadele kondenseeruma hakkaks ja uuesti roostetamist põhjustaks. :roll:
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Värvipüstol ei sobi eriti hästi keerulisema kujuga detailide puhul, raske on saavutada ühtlast katet, peaksid sel juhul kasutama mudelimeeste instrumentidele sarnanevaid riistapuid.
sitt päev, kellele kurdad
Villem Kibu
Uudistaja
Postitusi: 15
Liitunud: 01 Juun, 2009 12:30
Kontakt:

Postitus Postitas Villem Kibu »

Sõna sekka! Sõja lõpu poole tegi seda K98 tääkidega minu teada ainult E.u.F.Hörster, sõjaajakoodi 44sgx all. Neidki midagi alla 40 tuhande kokku! Tulemus on hetkel müügis näha! Kollektsionäärid kutsuvad seda varianti "halliks viirastuseks" (gray chost).

http://www.specialistauctions.com/aucti ... id=1358072
Villem Kibu
Uudistaja
Postitusi: 15
Liitunud: 01 Juun, 2009 12:30
Kontakt:

Postitus Postitas Villem Kibu »

[quote="vre"]Sõjalõpu mõningad k98 sad olid ka fosfaat kattega.[/quote]

Eelnev jutt 44sgx-ist käis selle fastaaditud pinnakattega K98 kohta!
Villem Kibu
Uudistaja
Postitusi: 15
Liitunud: 01 Juun, 2009 12:30
Kontakt:

Postitus Postitas Villem Kibu »

[quote="WaA"]Minuni jõudes oli selline:

[img]http://www.album.ee/files/69/176/norm/14469176_43El.jpg[/img]

Peale mitmekordset gunblue nimelise tootega plägamist (peale kantud pintsliga ja maha pestud vana hambaharjaga) muutus selliseks:

[img]http://www.album.ee/files/69/183/norm/14469183_GI19.jpg[/img]

Pärast oksiidiga katmise, veega pesemise ja korralikult kuivatamise protsessi tuleb kindlasti õliga sisse määrida ja ka siis on rebane ikkagi kerge tulema ning päris mitmeid kordi peab kogu kupatuse õlise kaltsuga üle käima enne kui roostekoll jäädavalt pidama saab.[/quote]

Täiesti hea tulemus. Olen ise ka otsingul, et üks kehva väljanägemisega 44fnj heaks muuta ja omale võimalust otsides olen siiagi jõudnud.
Tegelikult nimetatakse seda nähtavat külmaks meetodiks ja relvadele või nende osadele seda eriti ei soovitata. Terasele on sobivam kuum oksüdeerimine, täpsemalt on selle kohta kirjas järgmise aadrssil. Hea on vahet teha mis on mis ja milleks hea!

http://www.blackcote.com/service_blackening.htm
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist