Sõda Gruusias (08.08.08)

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Jaanus2 kirjutas:Kui seda lugu (ja ka lisatud kommentaare) hoolega lugeda, peab siiski nentima, et ega me sealt midagi teada ei saa. Me ei saa teada, miks täpselt keelduti. Põhjus võis olla täiesti ratsionaalne. Aga võis ka mitte olla, selliseid asju juhtub meie maal ka. Ajakirjanik on valmis saanud emotsionaalse looga, aga infot, mis võimaldaks teha järeldusi, ta jaganud ei ole. Kuni sellist infot ei ole (või ei osata-suudeta seda leida), võiks ajakirjanik püsida kirjutamata ja vaikselt.
Selles mõttes on sul muidugi õigus.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6228
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Anonüümseks jääda soovinud allikate kinnitusel, kes on salajase raportiga tutvunud, leidsid sõltumatud euroliidu eksperdid, et viie päevase sõja puhkemise eest vastutab Thbilisi, kes alustas massilise pealetungiga sõjalist operatsiooni Lõuna-Osseetia keskuses Tshinvalis.

Gruusias augustis valminud raport sõjalise konflikti kohta toob välja asjaolu, et Moskva valmistus Gruusiasse sisse tungima juba mitu kuud enne augustisõda ning et Thbilisil ei jäänud enesekaitseks muud üle kui Lõuna-Osseetiat rünnata. Väidetavalt sisenesid Vene väed Lõuna-Osseetiasse viivasse Roki tunnelisse umbes 20 tundi enne seda, kui Thbilisi otsustas enesekaitseks anda oma armeele käsu tegutseda.
http://www.postimees.ee/?id=166676
alax
Liige
Postitusi: 1531
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Hitler õigustas samamoodi sissetungi NLiitu, ka enesekaitseks
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Eest Kaitsevägi võiks kah vahelduseks näiteks Läänemaale sisse tungida. Või Hiiumaale. Või Saaremaale. Neis kõigis ju kaitseväel üksused puuduvad. Analoogia olemas, või kuidas? :lol: :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vaataks seda Gruusia asja natuke Eesti mätta otsast kah.

Minumeelest on ju täiesti Eesti huvides, kui seal miski madin käib ja kõikse vingemad dessantnikud seal tegevuses on. Seda vähem jääb bütsantsidel aega-võhma Balti provintsides korra loomiseks. Meil pole ju õiget armeedki, vaid puhas NATO heidutus - ja meie ning ka NATO huvides peaks ju olema, et seal konflikt piisavalt kõvasti podiseks. :write:

Vene poolelt vaadates on muidugi Eesti nagu väike nähvits, kes peremehe saapa varjust hirmus kõvasti karu peale haugub. Pokkeriprofid-poliitikud blufivad kõvasti, endal taskus kuued. Aga valged laevad on siit iga kord väljunud "eestlust maailmas alal hoidma" ja tahaks kohe näha, palju maarjamaa klausvitsidest ise püssi kätte võtavad kui vaja on :roll:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40205
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Schröderi endise usaldusmehe ja tema beneluksi sõprade "sõltumatu komisjon" tegi kahtlemata usaldusväärse töö 8)

Samahästi võinuks see koosneda FSB ja GRU esindajatest. Tulemus oleks sama olnud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2088
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Südame teeb kohe soojaks, et meie planeedil on selline suur ja üllas väikerahvaste kaitsja nagu Vebemaa. Loodame, et ta jõud ei rauge väikerahvastele riikide tegemisel. Tööpõld on igatahes lai.

Küsiks selliselt pädevalt komisjonilt, et kus nad siis olid, kui venelased Tsetseeniat rappisid? Kus siis sellised Euroopa komisjonid olid? Mõhh?

Venemaa saab nii-ehk-naa oma Manilla lasud kätte, kui tahab. Euroopa on aga järjest enam Venemaast sõltuv. Mis teha?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Postitusi: 2112
Liitunud: 21 Apr, 2006 1:42
Asukoht: Kalamaja
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Minu arvates jäetakse siin esimese lasu tegija jahtimisel tähelepanu alt välja kõige põhilisem - nimelt see, et tegelikusti ei õigusta antud juhul mitte miski ühe suveräänse riigi tungimist teise suveräänse riigi territooriumile ja selle alade okupeerimist. Sellest lihtsalt ei räägita.

Venemaa tungimine Gruusia territooriumile, ebaproportsionaalse jõu kasutamine ja Sarkozy plaani tahtlik eiramine on ju päevselge. Kuid ilmselt on Euroopa suurtel Vene hüvede ootuses kasulikum vastutus pigem Gruusia kaela veeretada. See mäng käib üle Ida-Euroopa väikeriikide peade ja Laari&co murekirjad sinna ja tänna aitavad lihtsalt säilitada meie poliitilist nägu Gruusia sõja ajal tehtud seisukohavõttude valguses.
Surmaingel
Liige
Postitusi: 274
Liitunud: 27 Okt, 2005 13:48
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Saksamaal, Altdorf bei Nürnbergis elavat Hansu ei huvita absoluutselt, kes alustas ja miks alustas ja kes kannatab! Peaasi, et tuba soe ja lambis elekter.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9144
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

corvus kirjutas: Loe komisjoni aruanne läbi ennem kui imperatiivis sõna võtad ! Räägitakse ikka küll! Muidu vast oleks kogu Euroopa "suured" juba ammu kahte uut moodustist tunnustanud... See, et mingi Eesti sentsatsioonijanuline ajakirjandus aruannet nii presenteerib ei tähenda, et rõhuasetus aruandes (a la esimese lasu tegija) ka päriselt nii on! Rõhuasetus on hoopis mujal...
Komisjoni aruannet saab juba lugeda? Ehk viitad? Siiani on jutt olnud ainult Spiegeli kuulukatest.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3835
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

No Varssavi paktist ikka Lääne-Saksa piiriäärseid külasid ei tulistatud... Väike vahe oli ikka sees. Ma ei oleks üldsegi nii uhke, et näe, meie külma kõhuga osavad eestlased ja seal end provotseerida laskvad keevalised grusiinid... Gruusia oli jäetud ikka väga kehva olukorda ja üksi.
Oleks meile ka Peipsi äärde või Narva nõuka ajal mingi vene autonoomne moodustis nikerdatud, küll oleks meilgi probleeme olnud rohkem. Võimalik muidugi, et eestlane oleks käitunud endiselt ehtsoomeugrilikult ja eelistanud vastupanule tagasitõmbumist metsasügavusse ning tänane Eesti oleks veelgi väiksem (kõik kenasti kokku lepitud ja JOKK), kes teab. Aga tõenäosus, et uimane eestlane oleks ka siis püssi lasknud veidi, on natuke suurem. Igal juhul on Vene igal pool edukalt sudinud-sorkinud, kus autonoomsed moodustised väljaspool Venemaad olemas on olnud - Dnestri ääres, Gruusias. Ka Mägi-Karabahh on vist Vene huvides, kuigi ka armeenlaste huvides muidugi. Vene sõjaväe käest nad seal oma raskerelvad said, võibolla lihtsalt ärastasid ka. Aga Venemaa huvides on pidev pinge sealkandis ja kohalolu Armeenias igaljuhul samuti.

Väike ebatäpsus tuli sisse - Dnestriäärsel ribal ei olnud Moldaavia NSV-s autonoomiat. Autonoomne oli see riba Ukraina koosseisus enne Bessaraabia Rumeenialt äravõtmist. Rahvastik oli siiski sobiv - vene keelele üleläinud sovjetiseerunud segu + tugev vene sõjaväe kohalolu.
Viimati muutis Jaanus2, 24 Sept, 2009 11:27, muudetud 1 kord kokku.
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

corvus kirjutas:Loe komisjoni aruanne läbi ennem kui imperatiivis sõna võtad ! Räägitakse ikka küll!.
Või nii...Äkki lükkad siis lingi aruandele....
Ah jaa, "Spiegeli" ja "herr" Klussmanni luuludele paluks mitte suunata...
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Iseasi, kas siinne kontingent sellest üldse aru saab?
Muidugi, peale isand corvuse on siin ju puha taunid koos. Mina ja muu sitane maailm...
just nimelt Gruusia tegi selles malemängus esimese avangu
Kas Gruusia palve asendada vene rahuvalvajad rahvusvahelistega läheb kah arvesse? Norra näide vist väga ei päde...ei mäleta nagu, et Venemaa oleks võtnud Norra piiriäärseid asulaid käsirelvadest ja miinipildujatest tulistada. Või norrakad venelasi.
Konkreetseid tegevusi- kasvõi arvete külmutamised Euroopa ja USA pankades. Kuniks väed välja viidud.
Viimati muutis Lemet, 24 Sept, 2009 10:51, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3835
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Julgen arvata, et päris valesti seda raportit siiski seni refereeritud ei ole.
Lühidalt - Venemaa küll valmistus sõjaks ja mahitas, aga esimese paugu lasid grusiinid. Publik loeb neid süüdlaseks (ei tea konflikti kaugematest tagamaadest nagunii midagi), Venemaa end solvatuna-ahistatuna ei tunne, gaas jookseb endiselt ja kõigil on tore. Ainult grusiinid natuke mossitavad võibolla. Aga ootame avaldamise ära.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist