Oskamatus sõjaväes

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
dude
Liige
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt, 2004 17:50
Kontakt:

Oskamatus sõjaväes

Postitus Postitas dude »

Ei leidnud paremat sõna või väljendit selle kohta, kuidas väljendada sellist kontrastust vähe rohkem haritud ja vähem haritute inimeste vahel. Minul EKV-st muidugi ei olnud sellist kontrasti, v.a. mõne mehe (madalam oli vist 5 klassi haridusega poiss), aga kuna kõik olid ka ju Eestist pärit, siis see nii väga silma ei paistnud. Küll aga olen kuulnud erinevaid lugusid vene sõjaväes käinutelt.

Mulle meenus lugu ühelt oma tuttavalt (teenis 80-ndatel Saaremaal), et neil oli seal üks (no täpset rahvust ei mäleta, aga pärit ikka kuskilt kõrgemalt), et mees olevat sõjväes ära õppinud kas põhilist asja: ukse avamise ja paberiga pühkimise...

Kirjaoskamatus oli ilmselt ka üsna tavaline, aga mida veel head foorumlased on kohanud ?
Kasutaja avatar
gvardimatros
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 30 Mai, 2009 10:16
Asukoht: TLN, Võru, Värska
Kontakt:

Postitus Postitas gvardimatros »

ise nägin kuidas vennikesele anti ämber kätte, et läheks zil 131 tankima. jõudis vennike äbri bensiiniga, töötava massina manu, kiskus radikalt korgi maha. koheselt sai tulise vee ja aurujoaga karistada. suurem osa näost kaelast ja 1 käsi said kannatada. see pisiasi kangelast ei peatanud, suutsime koos teiste madrustega teda veenda selles, et bentsu ei valata sealt august sisse. üldiselt oli vapper vennikene, ei ta karjunud ega vigisenud. armid muidugi jäid. hiljem tohtrid seletasid midagi, et kui oleksime kohe õieti teinud poleks nahk niivõrd kannatada saanud.
Baltiiski merejalaväe brigaad - huvitavalt raisatud aeg DMB 90
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Meil oli jälle üks supermüürsepp.Paberite järgi 5kat. ,e. meister müüriladumises.Kui ehitasime rakettidele uusi bokse,siis anti vennikesele käsk,et sina laod nurgad üles,teised siis omakorda müüri nende nurkade vahele.Möödus kolm päeva.Müür oli kerkinud oma tubli meeter,aga mida polnud,need olid nurgad.Higistas vennike,mis ta higistas,aga kolme päeva jooksul ei olnud ühtegi kivi nurkadesse paika pandud.Meie ainult irvitasime ja ladusime müüri edasi.Pärast toodi mingid ehitajad kohale.Need lasid kõik maha lõhkuda.Meie müür oli laotud natuke viltu.Vaadrit ju polnud.Õieti keegi ei tednudki sellise riista olemasolust.Aga kõik me olime suured ehitajad. :wall:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
AddressUnknown
Liige
Postitusi: 237
Liitunud: 19 Juun, 2008 17:47
Kontakt:

reha otsa komistamine

Postitus Postitas AddressUnknown »

saatis starshina noore batalerkasse, et too" krabli". Jooksuga kohale aga seal urkas igasugu labidad, rehad, luuad jne. Sai jupp aega kukalt kratsitud aga mingit "karabliku" ehk laevakujulist asja seal küll polnud.No siis tuli lõpuks starshina, karjus tundmatus keeles nagu siga aia vahel ja toppis lõpuks reha pihku. Siis tuligi välja mis asi on "krabli"
pontu6
Liige
Postitusi: 101
Liitunud: 10 Jaan, 2006 0:26
Kontakt:

Postitus Postitas pontu6 »

Mägede ja steppide pojad olid küll kõik eranditult kõrgetasemelised oskustöölised. Igaüks neist oli autojuht või kokk ja vähemalt viies kat. Tegelikkuses oli ka selliseid kelle geograafia tundmine piirdus oma kodukülaga. Mis linn, pealinn, liiduvabariik - sellest polnud aimugi. Üks selline saadeti meil demblisse ka kindla kaasmaalase järelvalve all, et ta võitleja isiklikult isale üle annaks, sest muidu poleks ta kunagi koju jõudnudgi. Aga utšebkas oli üks vene kutt kes sellepeale, et kirjuta tahvlile kaks ruudus joonistas kahe ja kandilise ruudu ümber. :wall: Aga näed, tegi ka "eksamid" ja sai koka paberid ja küllap toitis ka sõdureid järgnevad 1,5 aastat.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Kas see otse teemasse läheb, aga ema pistis mulle kroonu mineku varustusse konserviavaja, 5+. Olime Saksamaal Brandis na peresõlke (mingi jaotuspunkti moodi jama telklinnakus).
Õnneks oli välja antud vene kroonu parim söögikraam, ehk suhoi pajok.
Kuna tegemist suht suurel määral konservidega, siis sai avaja käiku lastud (kõigil polnud ema nii ettenägelik). Teate ju küll sellist avajat, kus korgitser küljes, õllepudeli avaja, ning konservi kõrilõikaja koostöös punase või oranzi käepidemega.
Tshurkade ja ukrainlaste hulgast pärit demblid tegid sellega öö läbi noortele konserve lahti (voh mashinka), egas ma seda fashistide riistapuud enam tagasi saanud muidugi. Ju see kaunistab senini mõne mägedepoegade elamut auväärseimal kohal.
sitt päev, kellele kurdad
Wähk
Uudistaja
Postitusi: 11
Liitunud: 22 Sept, 2009 9:31
Asukoht: Tallinn/Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Wähk »

Onu rääkis, et neil oli kroonus mingile mägede pojale traktor antud ja teed näidatud, et hakka lund lükkama. Tüüp kadus ära ja järgmine päev tuli ilma traktorita tagasi, oli mööda teed lund lükkama hakanud ja uhas nii kaua mööd teed kuni kütus otsa sai, siis lonkis tagasi kütte järgi...
Las välkuda pikne, las kõmiseb kõu
ja punane saatan las ulub.
Mehed metsas on ühendanud jõud,
näis palju meil padruneid kulub...
Kasutaja avatar
ottojama
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 27 Dets, 2005 9:42
Asukoht: Tallinn/Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas ottojama »

Kogu seltskonna kõige oskamatum olin mina ise.

Rääkida ei osanud, kirjutada ei osanud, kakelda ei osanud, kommetest lugu pidada ei osanud. Südametunnistust kah ei olnud.

Isegi inglise keelt ei osanud, nagu selgus, kui miskine prappor mul pornoajakirja tõlkida palus. Mina olin lihtne maapoiss, polnud sellist asja varem näinudki.

Täiesti mõttetu kuju.
------------8<--------------
pontu6
Liige
Postitusi: 101
Liitunud: 10 Jaan, 2006 0:26
Kontakt:

Postitus Postitas pontu6 »

Ega see mitte aru saamine mõnes olukorras nii halb ei olnudki. Esimesel poolaastal utšebkas sain küll aru, aga vastu eriti ei rääkinud. Seetõtu ei pandud mind ka kordagi dnevalnõiks. Ju arvati, et see naguinii midagi ei mõista õelda kui mõni kõrgem ülemus peaks sisse astuma. Nii et vahest lollemana paista ei olegi nii loll. :scratch:
polzunov
Liige
Postitusi: 89
Liitunud: 11 Juul, 2009 15:09
Kontakt:

Postitus Postitas polzunov »

Keeleoskamatus köigepealt ja oskamatus varastada ning teadmatus,et köik saab varastatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist