Raamatud (ja soodukad)

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
UnterKroon
Liige
Postitusi: 220
Liitunud: 15 Veebr, 2004 21:15
Asukoht: Dorpat/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas UnterKroon »

Jah see raamat on vast tõesti ainuke loetav. Olen seda lugenud ja oli täitsa huvitav. Üks hullemaid mida ma lugenud olen on "Bresti kindlus". See raamat on lihtsalt masendav. Kui päriselus oleks ka venelased sellised nagu selles raamatus siis ainuüksi see Bresti kindluse kaitsjate grupp lööks terve USA mättasse.
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

raamatud

Postitus Postitas propatria »

Nüüd jällegi üks tõelist feeling'ut tekitav teos:

M. von Richthofen, PUNANE LAHINGULENDUR, 1943

Raamat räägib I MS saksa ühest kuulsamast õhuässast - M. v. Richthofenist.
Vaadeldakse ta elu, võitlust ja hukkumist.
Raamatut lugedes saab kena ülevaate lennukite kasutamisest I MS-s.
Teoses palju illustreerivat fotomaterjali.

Tervitades ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
willyramp

Postitus Postitas willyramp »

keegi Werner Holt`i on lugenud ?
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

raamatud

Postitus Postitas propatria »

Muidugi on Werner Holti tegemisi hoolega jälgitud! :D

Dieter Noll, Werner Holti seiklused, I ja II, vastavalt 1967 ja 1968

Erich Maria Remarque, Aeg antud elada, aeg antud surra.


Nooruses loetuna tundusid vapustavalt head raamatud.

ProPatria
Viimati muutis propatria, 01 Dets, 2004 23:32, muudetud 1 kord kokku.
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
teddybbeer
Liige
Postitusi: 361
Liitunud: 17 Apr, 2004 15:07
Kontakt:

Postitus Postitas teddybbeer »

kahjux(õnnex) on enamus siinpkautud teosed läbi loetud.
pakuks siiski veel moned eesti keeles ilmunud sõjaromaanid:
V. Kondratjev "Võidupüha Tshernovos" -räägib Rzevi lahingutest, loomulikult nagu tollele ajale kohane.

V. Hugo "Hüljatud" oli vist esimene raamat teine peatükk-> Waterloo lahingu kirjeldus.

Kuid siiski: antud hetkel loen V. Suvorovi teost "Akadeemia", sama tegelane on ka kirjutanud hulk teoseid teise maailmasõja ainetel, kusjuures need raamatud on täidetud päris huvitavate mõtete/analüüsidega. Tekkiski küsimus mida arvab rahvas tema kirjatükkidest? Peab mainima et tema väited on päris julged ja peab tunnistama et panevad päris mõtlema praeguse teise maailmasõja ajaloo õigsuses.
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

raamat on meie sõber...

Postitus Postitas propatria »

Tere!

Ehk pakub lugejale huvi järgmine väga informatiivne teos?

Werner Haupt, Das war Kurland, (c) 1987

(Die sechs Kurland-Schlachten aus der Sicht der Divisionen)

Rohkete fotode, skeemide ja kaartidega varustatud Kuramaa sündmuste kroonika.

Tervitades ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
propatria
Moderaator
Postitusi: 1522
Liitunud: 04 Mai, 2004 15:36
Asukoht: Dorpat
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Tere!

Sõjandushuvilisele võib pakkuda vajalikku informatsiooni järgmine raamat:

Külaots - Nõukogude Armee Eesti Laskurkorpus Suures Isamaasõjas 1941-1945. Tallinn, 1949

Tevitustega ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
rebasekutsikas

Postitus Postitas rebasekutsikas »

lisaks juba öeldutele veel klassikast Lev Tolstoi "Sõda ja rahu". Raamat sõjast ja inimestest. 5+
Kasutaja avatar
ostius
Liige
Postitusi: 299
Liitunud: 22 Sept, 2004 15:58
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas ostius »

Bro-patria khysis minult, et mis tharku raamatuid mina luen, et mina nii thark olen. Ja nyyd mina fastan: mina ei oska yldse lugeda, vaid faatan ainult bilte. :P

Ūuk, A. B. Vintovki i avtomatõ. Moskva, Vojennoje Izdatelstvo, 1988 (222 lk)

Asjalik entsüklopeedia relvadest, mis algab põhjaliku ülevaatega tulirelvade arengust harkpüssidest ja musketitest kuni esimeste salvega vintpüssideni. Esimeses osas tutvustatakse riikide kaupa vintpüsse: alguses iga mudeli kirjeldus, siis kokkuvõttev tabel kõikude relvade parameetrite kohta ning seejärel pildid. Sama skeemi kohaselt on üles ehitatud iselaadivad vintpüsse, püstolkuulipildujaid ning automaate tutvustavad osad. Iga relvaliigi kohta on ka lühike kokkuvõte, kus kirjeldatakse tööpõhimõtet, olulisemaid sõlmi ning ajaloolist külge. Raamatu lõpus on padrunite ja tääkide joonised.

Samalt autorilt on ilmunud ka püstoleid, revolvreid ning kuulipildujaid käsitlev teos Pisoletõ i pulemjotõ. Olen näinud ka 2000. aasta kordustrükki pealkirja all Entsiklopedia strelkovova oruūija, mis hõlmab püstoleid, revolvreid, püstolkuulipildujaid, vintpüsse, iselaadivad vintpüsse ja automaate (kuid mitte kuulipildujad). Kahjuks on kordustrükk trükitehniliselt halva kvaliteediga, sisu ega jooniseid pole aga oluliselt muudetud.

Kättesaadavusega on probleeme. Raamatukogudes on vaid üksikud Vene ajast pärit eksemplarid kohapeal kasutamiseks. Vahel harva ilmub mõni raamat hingehinna eest antikvariaati. Kordustrükid ei jõua Eestisse. Venemaalt raamatuid toovad turumüüjad või internetipoodnikud küll lubavad, aga pole siiani veel lillegi liigutanud.


Lindschun, R., Wollert, G. Strelkovoje oruūije vtđera. Minsk, Popurri, 2003 (608 lk)
(originaal: Lindschun, R., Wollert, G. Infanteriewaffen Gestern (1918-1945). Berlin, Brandenburgisches Verlaghaus in der Dornier Medienenholding, 1998)

Wollert, G., Lindschun, R. Kopenhagen, W. Strelkovoje oruūije sevodnja. Minsk, Popurri, 2003 (464 lk)
(originaal: Wollert, G., Lindschun, R. Kopenhagen, W. Schützenwaffen Heute (1945-1985). Berlin, Brandenburgisches Verlaghaus in der Dornier Medienenholding, 1998)

Need raamatud kuuluvad sarja Oruūije XX veka ja on seetõttu sarnase ülesehituse, kujunduse ja kvaliteediga. Relvi tutvustatakse tähestikuliselt järjestatud riikide kaupa. Vaatluse all on püstolid, revolvrid, püstolkuulipildujad, vintpüssid, iselaadivad vintpüssid, kuulipildujad ja granaadiheitjad. Tekst, tabelid ja joonised on omavahel põimunud, ebamugav lappamine piltide ja teksti vahel jääb ära. Lisaks väga hea kvaliteediga trükitud piltidele on ära toodud ka läbilõiked ning skeemid kruvideni lahtivõetud relvadest. Peamine on siiski tekst, mis on väga informatiivne, sisaldades teavet nii mudeli konstrueerimise, omaduste, tootjate kui ka kasutavate maade kohta. Usutavuse kohta ei oska midagi negatiivset öelda. Autorite rahvuse tõttu on Saksamaa kohta käiv osa muidugi ebaproportsionaalselt suur. Samas on Eesti oma ainsa püstolkuulipildujaga hoopis välja jäetud (Ūuki raamatutes on "Tallinn-Arsenal" sees).

Lisaks relvadele käsitletakse neis raamatutes ka vastavate ajastute taktikat ja tehnikat. Loomulikult ei jäeta tähelepanuta laskemoona, relvade tööpõhimõtteid ega ballistilisteks arvutusteks vajalikke valemeid. Väga tänuväärne on saksa-, vene-, inglise-, hispaania- ning prantsusekeelne illustreeritud sõnastik. Tõepoolest, see on entsüklopeedia, mitte aga pildiraamat.

Eestis pole neid müügil näinud. Võib proovida otse kirjastuse poole pöörduda aadressidel popuri@mail.ru või http://go.to/popuri. Ilmselt on aga kõige lihtsam osta Vene viisa ja Petrogradi Nevski prospektilt, üsna Kaasani kiriku vastast, otsida üles pood "Knigi". Seal on terve osakond militaarkirjandust.

Eestis on kirjastustelt Odamees ja Arbelett kah paar raamatut ilmunud. Ega need nüüd nii halvad ka pole, eesti keeles ja puha. Igast raamatukogust või poest võib leida. Aga entsüklopeediate mõõtu need küll välja ei anna. :cry:
Kasutaja avatar
Merepura
Liige
Postitusi: 184
Liitunud: 20 Okt, 2004 11:22
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas Merepura »

Suvorovit maksab kindlasti lugeda, kuigi ega teda absoluutse tõena küll võtta ei tasu. Enda suht lemmik on "Viimane vabariik", aga seal näiteks osas "Kuidas ma marslastega sõdisin" Talvesõja tingimused on vägagi vigaselt ja demagoogiliselt kirjeldatud (kas nimelt või autori puuduliku info alusel, vahet pole).

I MS kohta päris hea ülevaade John Keegani samanimeline raamat (II MS oma pole lugenud ja ei oska kommenteerida). I MS kohta olemas üks päris hea raamat, paraku nimi ja autor meelde ei tule (inglise naisterahvas), raamat pehmete kaantega paras telliskivi (ca 500 lk) hele kujundus, kaanel miski kollane lill ja okastraat(aed).

Vahelduseks üks teistpidi soovitus, millest tasuks eemale hoida või lugeda kui absurdihuumorit, nimelt selline asi nagu "Naispataljon". Tegevus II MS aga nii mitmekülgsetest vigadest kubisevat asja ei tulegi teist ette. Seal tundub et autori ettekujutus teemast ja Venemaast on väga udune ja tõlkijad seda veelgi võimendanud (toimetajat see raamat küll näinud pole). Näiteks sajab ühel öösel lund ja hommikul täielik pori ja mülkad. Asi igati normaalne, kui välja jätta et kuupäev u 10.08 ja koht Ukraina steppides... Sellised mõisted nagu eskaader, eskadron ja eskadrill on sealses käsitluses kõik üksja sama ja käib lennukite kohta jne jne.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

teddybbeer kirjutas: Kuid siiski: antud hetkel loen V. Suvorovi teost "Akadeemia", sama tegelane on ka kirjutanud hulk teoseid teise maailmasõja ainetel, kusjuures need raamatud on täidetud päris huvitavate mõtete/analüüsidega. Tekkiski küsimus mida arvab rahvas tema kirjatükkidest? Peab mainima et tema väited on päris julged ja peab tunnistama et panevad päris mõtlema praeguse teise maailmasõja ajaloo õigsuses.
Suvorovi põhiteesi, et II Maailmasõja päästis lahti Stalin ja et Hitleri rünnak NL-i vastu oli vaid ennetav rünnak, on võimatu ümber lükata. Isegi nüüdisaja vene sõjaajaloolased on sunnitud seda kinnitama. Kommunistid muidugi sülgavad senini tuld ja tõrva, kuna nende maalitud pildist "pühast vabastussõjast" ei jää suurt midagi järgi.
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

et Hitleri rünnak NL-i vastu oli vaid ennetav rünnak
miks seda suvorovi teesiks peetakse, aru ma ei saa ? minu mäletamist mööda esines aadu 22-l juunil kõnega ja saksa välisministeerium andis nsvl esindajale üle noodi, kus oli pikk nimekiri põhjendustega, miks saksamaa ikkagi on sunnitud oma hiljutisele liitlasele kallale tungima. See ennetamise moment oli IMHO nii kõnes kui noodis.
Tundub, et suvorov on lihtlabane plagiaator :)
Tminoff
Liige
Postitusi: 225
Liitunud: 15 Nov, 2004 15:56
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Suvorovi raamatud ja NLiidu Euroopa vallutamise plaanid

Postitus Postitas Tminoff »

Suvorovit tasub väga lugeda. Algul karjusid kõik talle vastu ja sõimasid. Ajaga on tekkinud Venemaal rida uurijaid, kes väga sügava analüüsi ja vapustava algmaterjali põhjal on tõestanud Suvorovi järeldusi, et Stalin plaanis vallutada Euroopa, kuid Hitler suutis teda võibolla vaid kahe nädala võrra ennetada. Kuna Punaarmee oli piiridel juba rünnakuks kohti sisse võtmas, saigi sakslaste löök nii hävitavaks.

Soovitan väga selles võtmes kahte raamatut:
М. Мельтюхов. Упущенный шанс Сталина – „Вече”,2002
В. Бешанов. Танковый погром 1941 года – „Харвест“,2000, „АСТ“,2003
brone

Postitus Postitas brone »

V.Suvorov"Viimane Vabariik"....üldse Suvorovi raamatud mulle meeldivad
Õpetaja

Kirjandusest

Postitus Postitas Õpetaja »

Nagu ma aru saan, küsitakse midagi huvitavat lugemiseks. Raamatuid on palju ja seetõttu vajaks täpsustamist aeg ja ruum, ehk mis ajavahemikku ja millisest riigist / territooriumist peaks jutt käima ? :?:
Võiksin soovitada suhteliselt värskeid aga ka väga vanu asju, kuid maitseid on erinevaid. :)
Ettepanek : ehk peaks kuhugile tekitama kodulehekülje raamatukogu, kõigi jaotuste ja süsteemidega. Siis oleks võimalik uutel liitujatel - lugejatel näha enimsoovitatud või ka näiteks põlu alla sattunud raamatute loetelu. Nii olek võimalik lõpuks ka midagi püsivamat moodustada. Või mis ? :wink:

Lõpetuseks lisan kaks asjalikku raamatut:
"Metsavennad Suvesõjas 1941. Eesti relvastatud vastupanuliikumine Omakaitse dokumentides." Koostanud Tiit Noormets. Riigiarhiiv 2003.


Mati Mandel, “Traagiline suvi 1941 Keilas”, Keila 2001.

NB! Soovitan soetada / lugeda!
Õpetaja
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist