Algaja mudelihuviline vajab abi

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
herr harold
Liige
Postitusi: 52
Liitunud: 06 Okt, 2009 21:06
Kontakt:

Algaja mudelihuviline vajab abi

Postitus Postitas herr harold »

Tänu enda huvile sõjatehnika vastu siis on silm peale jäänud mudelitele. Plaanis endale varsti Panzer IV või Leopard 2 mudel osta. Elan ise muidu Tartu lähedal ja sooviks teada saada ,et on Tartus mõni pood ,mis on pühendunud mudelite müügile.Lisaks oleks hea kui keegi annaks näpunäiteid ,mida iga algaja mudelimeister teadma peaks.
Kasutaja avatar
bombard
Liige
Postitusi: 114
Liitunud: 05 Juun, 2008 9:11
Kontakt:

Postitus Postitas bombard »

Tartus on Kaubamaja lastemaailm ja Lõunakeskuses Juku
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

aga üldiselt on tartu kandis b..dets mudelitega. soovitan ikkagi minna tallinna või internetti.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Väga tähelepanuväärne huvi: aga oled sa ka mõelnud, et sellisest huvist mudelite vastu võib ajapikku tekkida tõsine sõltuvus?? :wink:
Aga olgu peale, ole siis tervitatud samasuguse kiiksuga tüüpide sekka!
Mis kõiksugustesse soovitustesse puutub, siis võiksid oma küsimused nende tekkimise järjekorras kasvõi siiasamasse teemasse üles visata, küll me siis jõudumööda vastame. Niisama üldist juttu ajada ei oska.
No ja siinse mudelite alafoorumi arhiiv pakub sulle arvatavasti nii mõndagi kasulikku, kui sa kõige sellega muidugi juba tuttav ei ole.

Urmas.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 19 Mai, 2009 21:56
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

Tervitused ka minu poolt uuele liikmele...
Kahjuks ei tea sa vist millele nüüd käe annad. Mul juba naine ka asjasse seotud.

Ja kui abi vajad siis ole väga täpne oma küsimustega.. Siin foorumis saad sa vastuse kõigele. (mis puudutab sõjatehnikat)

alustuseks osta endale vajalikud esmatarbe tööristad. Nt tangid, nuga, liivapaberid, mitu õlut, viilid jne jne.. ning palju aega uurimiseks milline see masin, mida ehitama hakkad, tegelikult välja nägi
herr harold
Liige
Postitusi: 52
Liitunud: 06 Okt, 2009 21:06
Kontakt:

Postitus Postitas herr harold »

Tohohh! Ma ei arvanud ,et nii palju abipakkuvaid inimesi siia teemasse sattus. Igatahes olen teile tänulik ning jah,ma olen valmis enda hinge (mudeli)saatanale andma. Kui tööriistadest rääkida siis ma arvan ,et hea algus oleks endale vist tavaline väiksemat sorti tööriistakomplekt osta( LUX toolsi omad olid soodsamad viimati kui K-Rautas ringi vaatasin). Millist sorti peab olema liivapaber? Kas mudelitega on kaasas ka värvid või peab need eraldi ostma. Tartu Jukus oli igatahes värvitopside valik kenasti mudelikarpide juurde sätitud.
Militaar.net foorumis olen juba paar kuud või rohkem ringi luuranud aga mudelite teemadele sattusin alles hiljuti niiet pole suutnud palju uurida ,kuid olen juhtunud küllaltki asjalike teemade otsa,kus mudelite kokkupanek detailselt ette näidatud.
Hetkel nagu rohkem küsimusi ette ei tule aga neid tekib kindlasti veel. Kuidagi peab enda koolipäevadele järgnevad õhtud ju sisustama! :write: :mrgreen:
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nonii, kui hing on valmis, siis jääb veel üle vaid keha koos üsna pea tekkida võiva karbivirnaga kaasa haarata... 8) , bufab luges alustamiseks põhilised riistad üles, kuigi õlled võiks sealt siiski välja jätta - need ei ole just ilmtingimata tarvilikud.
Liivapaber peab olema veekindlat sorti, kõige mõistlikum on ilmselt mõnest autotarvikute poest läbi astuda ja võtta mõned lehed No 600, No 800, No 1000, No 1200 paberit.
Värvid tuleb reeglina alati eraldi osta, välja arvatud mõned kinkekomplektid, kus nad on juba kaasas koos pintsliga. Ning läbi tuleb ka mõelda, kas kavatsed toimetama hakata vee baasil värvidega või siis tavaliste emailipõhistega.

Urmas.
herr harold
Liige
Postitusi: 52
Liitunud: 06 Okt, 2009 21:06
Kontakt:

Postitus Postitas herr harold »

Mis nende värvide plussid ja miinused on? Kumba võtta ?
Tsiknat
Liige
Postitusi: 701
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:15
Asukoht: Tallinn,Nõmme
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
asjaajaja
Liige
Postitusi: 792
Liitunud: 07 Dets, 2004 16:03
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Võta alustuseks veidi aega ja loe näiteks KÕIK mudelifoorumi teemad läbi. Kui midagi väga olulist leiad (koostamise, värvimise, vanandamise, fotografeerimise jne kohta), võid need osad lausa välja printida, pärast on hea käepärane võtta. Muidugi aitab ka lehekülje ülal servas olev nupp "Otsi", aga uued tulijad pelgavad seda veidi...
Aga jõudu mudelismiga tegelemisele, sellele raskele ja pikaajalisele haigusele pole seni tõhusat ravi leitud!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Blitzkrieg
Liige
Postitusi: 368
Liitunud: 20 Mai, 2009 20:28
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Blitzkrieg »

Ma soovitaks ka natuke rahulikumalt alustada just tööriistade valikul sest ainult aja jooksul saad täpselt teada mida sul just vaja läheb. Mina teen lennukeid keegi tanke ja lähenemine asjadele on ikka erinev.
Kohe ei maksa poodi tormata ja kõike kokku kahmata. Kasuta alguses käepäraseid vahendeid ja siis sa hakkadki aru saama millistest tööriistadest just kõige enam puudust tunned.
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Blitzkrieg ütles väga õieti, ära kohe tormama hakka. Vaata esialgu kodus ringi. Hea õhuke ja terav nuga on muidu kõige olulisem plastmudelitega mässates. Samuti paar head nn muukviili. Miskised peenemad lõiketangid, et osi restilt eemaldada. Sellest üldjoontes piisab et alustada, hiljem juba tekivad suuremad soovid ja eks siis jõuad poode külastada. Ja liivapaberi asemel võid naiselt küüneviil sisse vehkida :)

Jõudu sel raskel ja huvitaval teel :)
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

herr harold kirjutas:Mis nende värvide plussid ja miinused on? Kumba võtta ?
Emailide plussiks on suhteliselt suur värvitoonide valik ja lihtsam kättesaadavus, miinuseks lõhn. Teada värk, et kõiksugused White Spirit -i taolised lahustid päris lõhnatud ei ole, liiati siis veel nitro (seda kasutan ise Model Masteri värvide juures). Samuti tulevad nad reeglina kõiksugustest aerograafidest-pihustitest kenasti läbi.

Akrüülide (veepõhised värvid) suureks plussiks on justnimelt lõhna puudumine, lahustada-vedeldada saab neid nii vee, kui ka viinaga, kuigi parim olevat isopropüülpiiritus. Miinuspoolele tuleks kanda aerograafide-pihustite pideva ummistumise, no ei taha nad hästi düüsidest läbi joosta. Toonide valiku kohalt hetkel kohtunikku mängima ei hakka, aga kättesaadavus vist emailidega samal tasemel ei ole.

Urmas.
herr harold
Liige
Postitusi: 52
Liitunud: 06 Okt, 2009 21:06
Kontakt:

Postitus Postitas herr harold »

Nonii,tervitused jälle. Silmad juba valutavad teemade lugemisest,enamus mudelitega seostuvatest asjadest on läbi loetud ja olen ikka saanud mõne kogemuse võrra rikkamaks. Minu suurimaks hirmuks on kujunenud mudeli värvimine :scratch: Paljud on siin kurtnud ,et töö on võssa läinud just tänu värvimisele(keegi isegi kaebas ,et lennuk oleks nagu ära vägistatud). Nagu olen aru saanud ,siis on kaks võimalust: aerograafiga või pintsliga. Seda esimest endale niipea küll ei ole plaanis sebida,niiet jääb vist üle ise mingi aparaat valmis teha Fossiili antud õpetuse järgi. Pintsliga kardan ,et jääb selline paks värvikiht masina peale,mis rikub selle ilu.
Ja natuke lihvimisest kah. Tuli selline mõte ,et kasutada lihvimiseks sellist pediküürikomplektides olevat elektrilist küüneviili,mille otsikuid saab vahetada. Mida selle pääle ütlete?
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 19 Mai, 2009 21:56
Kontakt:

Postitus Postitas bufab »

mina isiklikult arvan, et seda nn freesi ei lähe sul niipea vaja.. kui juhuslikult sa kohe ei taha hakata nanomeetreid taga ajama ehitamisel. Värvimine pole üldse raske tegelikult.. Ütleme nii, et ka pintsliga saab head tulemust, aga märksa keerulisemalt kui aerograafiga. ja kui lihvimiseks läheb siis varusta ennast kohe ka pahtliga.. seda läheb ikka ja jälle vaja. hinnaklass 50 krooni kanti
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist