Vabadussõja Võidusammas.

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Postitus Postitas mart69x »

metssiga kirjutas:
mart69x kirjutas:Ok seda nüüd küll, aga seda riiki saab kõige muu pärast küll üheks naljakaimaks riigiks pidada.
OK ega nali pole üldse halb asi, hoopis vastupidi, ikka hoopis parem asi, kui hambaid kiristada ja vihas keeda. Sellistele, kes MINU riiki naljaks peavad, tahaks vastu hambaid virutada. Aga see on jällegi see viha, üldse mitte hea asi ...
Lihtsalt selle riigi korraldus, poliitika ja muu sinna juurde kuuluv on lihtsalt naljakas. Ammu juba ei vihasta millegi peale - olgu siis selleks kasvõi riigikogu palgatõus või kaitseväe vormimütsid or smth.

PS! Koondatakse 50 päästajat - seega 50 peret jääb ilma sissetulekuta. Kui need 101 päkapikku seal riigikogus oleks oma riigi patrioodid siis oleks võinud igaüks oma palgast 5000 ära anda. Nende elu ei oleks muutunud, et kas saavad kuus 52K või 47K. Samas selle 50 ne perekonna elu küll.

Selle riigi eesmärgid ja teed kuidas seda saavutada on NALJAKAD. Tuleb euro, tulevad investeeringud. Isegi Coca Cola kolis oma tehase siit minema, kuna lätis on odavamad maksud. Pane siia ühe lingi ja kui sa suudad mulle ära põhjendada, et miks mingi kontsern peaks siia midagi tegema siis olen nõus sulle MC donaldsi burksi välja tegema.

http://maksud-eestis.blogspot.com/#7

Selle riigi suhtumine oma kodanikesse on ju NALJAKAS
mart69x
Liige
Postitusi: 912
Liitunud: 06 Juul, 2009 15:30

Postitus Postitas mart69x »

marukoer kirjutas:Sammas...Äpardus...
Sammas ei ole äpardus - valgustus on äpardus.
marukoer
Liige
Postitusi: 284
Liitunud: 16 Dets, 2006 17:36
Asukoht: kesk-eesti
Kontakt:

Postitus Postitas marukoer »

mart69x kirjutas:
marukoer kirjutas:Sammas...Äpardus...
Sammas ei ole äpardus - valgustus on äpardus.
Õigus.
Tegijal juhtub...
Hüva jõulu
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Selle riigi suhtumine oma kodanikesse on ju NALJAKAS
Pole enam sambajutt ja poliitikast püüame siin ikka hoiduda, aga kui midagi on "naljakas", siis on seda põhjendused ... edasine läheks juba serbohorvaadikeelseks tõlkimatuks sõimuks, mida jõuluööl pole teps mitte sobiv pruukida :wink:
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

hillart kirjutas: Aga mis seal ikka. Mis si...sti, see uuesti.
Päris uuesti niipea vist ei saa, masu ikkagi.
Küll aga annaks praegust olukorda üsnagi lihtsate vahenditega parandada.
Nt vahetada välja võõramaised klaasplaadid kodumaistega, et nood õnnetud needid silma ei torkaks, ning asendada hiigelsuur VR u 1/3 väiksemaga, et monument sobivamad proportsioonid võtaks.
Seegi ettevõtmine riisuks riigikaukast mitu hääd miljonit, aga lõpptulemus oleks juba hoopis mdgi muud :wink:
TÕDEONAJATÜTAR
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Kuulutatati välja valgustuse hange.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=29096905

Kaks märksõna, nagu automaatika ja programmeerimine, äratasid tähelepanu. Automaatikaspetsina tekkis mul huvi, et mida nüüd on plaanitud?
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Programmeeritakse plinkima igal õhtul eri värviga ja -taktis. 24.02. on kõige uhkem värvimuusika. Täiesti automaatne, diskorit pole pulti vaja!
Võin nalja teha küll - ise annetasin....
baldhur88
Liige
Postitusi: 41
Liitunud: 18 Dets, 2009 23:52
Asukoht: Pernau
Kontakt:

Postitus Postitas baldhur88 »

Süda aimas kohe halba kui tsehhi jobudega tegemist hakati tegema.Kaua see klaas kestab.See sammas peaks püsima aastasadu, kas ikka püsib?Graniit on materjal millest mälestusmärke valmistatakse.Raisatud raha ja ressurss.Äärmiselt jama lugu.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2620
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Eks klaas iseenesest kestab ka aastatuhandeid, see ju päris ilmastikukindel kraam... Teostus läks küll puhtalt parteipoliitilise kiirustamise nahka. Korraga avastati et nüüd ja kohe ja ükskõik mis hinna eest. Kusjuures algselt püstitatud tähtajast läks nagunii üle ja siis oleks pidanud juba selge olema, et suur kiire on selleks korraks möödas.

Miks kuradi pärast need klaastahvleid hoidvad poldid musta värvi on? Lehes kirjutas, et tsehhid olevat öelnud, et laos teist värvi polnud või midagi sarnast? Oleks siis ära nikeldanud või kuidagi teisiti heledaks tooninud.. Võib-olla on asi kellaajas ja minu väärastunud mõttemaailmas ( ja mida teie, Sidorov, mõtlete kui telliskivi näete), aga nagu keegi oleks valge pluusi alla musta rinnahoidja pannud. No niimoodi ei tehta.
Samamoodi on haavatav kohe maapinnast algav klaassammas. Läheb mõni tont mööda ja tõmbab teemantiga sõrmusega klaasplokile kolm tähte. Terve plaat vahetusse ja see pole odav - savikäpp kurtis alles ajalehes, et 80 000 maksab selline klaasist tahvel, mis Vabaduse väljaku galerii peal kellegi tibi tikk - kontsaga mõraseks astuti. Peaks klaasist samba maakivide hunnikust välja kasvama panema. Ja mida kõrgemalt seda kindlam.

Ma olen aina sagedamini hakanud mõtlema, et kas see asi ikka on Vabadussammas kuigi teatud huvigrupid niimoodi promovad. Jõulude ajal käisin kodualevis, seal on ka surnuaial Vabadussammas. Küünlaid pannakse sinna igal aastal, Tallinna sammas ei tulnud meeldegi.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

... aga nagu keegi oleks valge pluusi alla musta rinnahoidja pannud. No niimoodi ei tehta.
Aga krtlikult seksikas igatahes. Ja seepärast tehaksegi. :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Tapper
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 28 Juul, 2005 9:12
Asukoht: Ütsainus Mulgimaa
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Haakub soomukite ja teise teemadega kus kõne all küsimus kas me ISE saame millegagi hakkama.
Valgustuskonkursil osalevad 7 firmat. Kõik eestist.
Näed julgevad projekteerivad automaatika hooldus jne.
Minul on usk küll.

Ja nüüd kikut vaatama ehk saab peale olümpiaturiste jälle kellelegi südamest kaasa elada.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Tapper kirjutas:Haakub soomukite ja teise teemadega kus kõne all küsimus kas me ISE saame millegagi hakkama.
Valgustuskonkursil osalevad 7 firmat. Kõik eestist.
Näed julgevad projekteerivad automaatika hooldus jne.
Minul on usk küll.

Ja nüüd kikut vaatama ehk saab peale olümpiaturiste jälle kellelegi südamest kaasa elada.
Ei hakka kedagi läbi teleka kaema, emal ja papsil täna 40-nes aastapäev ja isegi vana oli sunnitud nõustuma, et ollakse Eestis võimelised tegema küll seda valgustust (alustuseks ütles küll, et ei osata meil ja riigil raha liiga palju :wink:) ja kõike muudki :mrgreen:
sitt päev, kellele kurdad
Heigo
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 24 Juun, 2008 22:23
Kontakt:

Tee ise võidusammas

Postitus Postitas Heigo »

Viidates rahvaalgatusele, siis on mul tekkinud küsimus, kas keegi ehitab ka lumest jääst võidusambaid ka sellel talvel. Võidupühani on jäänud 2 kuud! Materjali puudust ei tohiks ju olla.
Heigo
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 24 Juun, 2008 22:23
Kontakt:

Vääratus

Postitus Postitas Heigo »

Näe näpukas jäin suurest võidust unistama, Vabariik tähistab ikka 2 kuu pärast oma aastapäeva nii, et ärge lintšima hakake.
Heigo
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 24 Juun, 2008 22:23
Kontakt:

Vabadussõja võidusambad-mälestussambad mõtisklemiseks

Postitus Postitas Heigo »

Külastasin lastega jõulude ajal nii Jõelähtme kiriku juures olevat Vabadussõja mälestussammast ja päev hiljem ka Kadrina kiriku juures olevat Vabadussõja mälestussammast. Kuna minu esivanemad on maetud Kadrina surnuaeda ja ka Vabadussõjas langenud sugulane on märgitud sambale, siis on olnud loomulik, et panen jõulude ja ka muudel põhadel surnuaeda külastades küünla mälestuseks samba jalamile ja võtan võimalusel ka lapsed ühes. Kadrina kiriku vastas olev Vabadussõja võidusammas on mälestusmärgina kohaliku rahva seas austusväärne koht, vähemalt hinnates seal jõulude ajal põlevate küünalde arvu järgi. Samas Kadrina kiriku aiast paarkümmend meetrit alevi teeristi keskele jäävale väikese mälestuskivi juures ei olnud ühtegi küünalt. Antud mälestuskivi on püstitatud Saksa vormis võidelnud eestlastest haavatud sõduritele, kellest punaarmee tankid 1944 aastal olevat üle sõitnud (tankid sõitsid üle haavatute voorist). Jõelähtme kiriku vastu püstitatud Vabadussõja mälestussamba jalamil ei põlenud jõuluõhtu mitte ühtegi küünalt ja ei olnud näha, et keegi oleks küünlaid ka samal päeval sinna eelnevalt pannud. Jõelähtme kirikut külastas palju rahavast nii õhtusel kui ka hilisõhtusel jõuluõhtu jumalateenistusel. Kas nüüd on tegemist sambaga mida rahavas ei ole omaks võtnud või on sealkandis oma eluaseme rajanud uued inimesed, kellel on sellest mälestusest suhteliselt ükskõik, Kadrina kandist tulles oli see mulle natuke ängi tekitavaks üllatuseks? Kuid vähemalt minu poolt sai suurte õueküünaldega ka Jõlelähtme kiriku vastas olev Vabadussõja mälestussammas valgustatud ja langenud sõdurid mälestatud.
Seega, kutsun ülesse oma kodukanti põstitatud Vabadussõjas langenute sammastesse natuke soojemalt suhtuma, ka üksik põlev küünal, mis lõikab pimedust annab hingesooja ja tekitab tunda, et me veel ka tegelikult hoolime ja ka oma lastele räägime, mis tegelikult toimus. Kui palju on meil veel vabadussambaid ja mälestuskive, millest me tegelikult ei hooli?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist