Solonin jt. Talvesõjast (Venelased valetavad hirmsasti?)

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Minu artiklis öeldakse Venemaa lennukite kaotustest Talvesõjas:

"Suomalaisten virallisten pudotustilastojen mukaan ilmavoimamme ampuivat alas 218 venäläiskonetta, joista 165 oli pommikoneita, 42 hävittäjiä ja 11 tiedustelukoneita. Ilmatorjuntamme ilmoitti lisäksi ampuneensa alas kaikkiaan 314 venäläiskonetta. Suomalaisten pommikoneiden pommituksilla kentälle tuhottuja venäläiskoneita voidaan arvioida olleen noin 100.[vii]"

http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... lmassa.htm

Eesti keeles: Ametliku Soome statistika järgi Soome Lennuvägi tulistas alla 218 vene lennukid, milledest 165 oli pommituslennukeid, 42 hävitajaid ja 11 luurelennukeid. Soome õhutõrje teatas lisaks, et nad tulistasid alla kokku 314 vene lennukit. Soome pommituslennukide poolt lennuväljatele hävitatuid vene lennukeid võib arvata olevat umbes 100.

218+314+100=632. Ma kirjutasin üle 600. Ootan mingisuguseidki tõendeid, et see 600 oleks liialdatud.

Aga siin teema on venelaste valed, avage palun uus teema soomlaste valed ja esitage seal tõendid.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Siin tsitaat Soloninilt. Kui pidada soome piloote tavainimesteks, siis saab väga jämedas joones välja arvutada tõenäolist allatulistatute arvu. Lähtudes väljalendude arvust.
... Isegi parimatel tuleb ühe allatulistatud vastase kohta 4-8 või rohkemgi lahingulendu. Või teiste sõnadega, absoluutne enamus väljalendudest (aga seitse on kaheksast 87,5 protsenti) ei toonud mingit edu allatulistatud lennukite näol ja seda parimatel lenduritel, kes väljaspool igasugust kahtlust otsisid ise kohtumist vaenlasega, otsisid lahingut ja omasid suurt kogemust selle võitmiseks...

...Piisavalt realistlik hinnang hävituslennuväe effektiivsusele sai toimuda alles peale sõja ja sellele järgnenud “külma sõja” lõppu, mil sai võimalikuks vastandada ühe poole andmed väljalendudest teise poole andmetega kaotustest. Näiteks sooritas tänapäevastel andmetel Prantsusmaa hävituslennuvägi 10. maist kuni juuni lõpuni 1940 ligi 10 000 väljalendu, tulistades nende käigus alla 684 vaenlase lennukit – keskmiselt üks lennuk 15 lahingulennu kohta. See on erakordselt kõrge näitaja, kui arvestada, et jutt käib mitte avaldatud, vaid vaenlase poolt kinnitatud õhuvõitudest. Märkimisväärselt pinevateks olid lahingud Dunkerque taevas. 27. maist 2. juunini 40 sooritasid RAF- i piloodid, kaitstes Briti Ekspeditsioonikorpuse allesjäänud vägede evakueerumist, 1764 lahingulendu. Sakslased tunnistasid igasugustel põhjustel 92 masina kaotust. Võttes mittelahinguliste kaotuste arvuks niivõrd lühikese aja jooksul 15 % üldkaotustest, saame 23 lahingulendu ühe allatulistatud lennuki kohta. Luftwaffe hävitajad sooritasid sama aja jooksul 2000 väljalendu, mille peale inglased tunnistasid 106 lennuki kaotust. Korrates eelpool sooritatud tehet, saame 22 väljalendu ühe lennuki allatulistamiseks...

...
_________________
Kusjuures käib siin jutt parimatest. Prantslaste Normandia polgu statistika aga näitab, et
Kahe sõja-aasta jooksul (43. aasta kevadest kuni 45. aasta maini) võttis lahingutegevusest osa 98 lendurit. Üle poole nendest ei tulistanud alla ühtegi lennukit, see-eest 17 lenduri peale tuli 200 õhuvõitu ehk siis 73 % kõigist õhuvõitudest, 273-st allatulistatud lennukist.
Kogu vaidluse sisu on aga kenasti kokku võetud selle tsitaadiga.
Parimate võitlejate saavutuste propaganda on sõjaväe propaganda lahutamatu osa, kus tõde ei pruugi prevaleerida. Seetõttu võivad lahingulise effektiivsuse näitajad, mis justkui oleks parimate lendur-ässade poolt saavutatud, demonstreerida meile vaid “võimalikuse piiri”, mida ületada on võimatu
Ja ära tule mulle rääkima, et Soome ei tegelnud propagandaga. Tegeles küll, ja tegeleb siiani. Kuidas muidu seletada klõiki neid jutte Soome üksinda sõdimisest Venema vastu jms. Kui tõde tegelikult hoopiski teistsugune on.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Vaatame veel seda molotohvi valede rida kõrgemale nõukogule Talvesõjast.

Soome kaotustest: vähemalt 60 000 langenud, ei sisalda haavatesse surnuid, haavata saanuid vähemalt 250 000. Samas ta ütles, et Soome armees oli üle 600 000 meest.

Tegelikult Soome kaotused olid: Langenuid 21 396, teadmata kadunuid 1 434, haavata sai 43 557, kokku umbes 66 400. Soome armees oli rindesõjavägi natuke üle 200 000. Peale oli väljaõppekeskustes õppimas (ei rindel) ca. 100 000, "kotijoukot" (noori ja vanureid - ei rindel) ning õhuvägi ja merevägi.

Vene kaotusteks molotohvi valetas: langenud ja haavatesse surnuid 48 745, ning haavata saanuiks 158 863 isikut. Soome marssal Mannerheimi arvamus Venemaa langenudest oli umbes 200 000. Hrutshovi sõnade järgi vene kaotused Talvesõjas olid üks miljon meest.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... ehtelu.htm
sturman
Liige
Postitusi: 148
Liitunud: 02 Nov, 2008 21:18
Asukoht: võrumaa,antsla
Kontakt:

Postitus Postitas sturman »

milleks laskuda üldse sellisesse vaidlusse,kuigi öeldakse,etselles peitub tõde.alates nõuk.venemaa loomisest on ida poolt tulnud ainult valetamist ja vassimist.kusjuures ei tee seda mitte üksi poliitikud vaid ka kirjanikud,ajaloolased jne.ja see käib siiamaani.alul räägit seda mida tahtis stalin,praegu mida tahab putin.te olete kõik lugenud inimesed,peaks teadma...
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Ka minu meelest poleks vaja vaielda.

Küsimus on teabeallikate usaldusväärsusest. Igasugust "info" on internet täis, raamatuid ja lehti on hirmsasti.

Aga minu teada pole mitte ühte usaldusväärset vene ja/või venelaste allikat. Siin pole midagi isiklikku, vaid lihtsalt hoiatus, et olgu Solonin, Suvorov, või kes iganes, nii pimesi ei tohi uskuda mis nad on kirja pannud.

Mõlematel ja näiteks Petroskoi ülikooli professoril Juri Kilinil on pakkuda huvitavat info ja huvitavaid teooriaid. Kahjuks ei saa usaldada, vaid on vaja kontrollida ja veel kontrollida.

Ma isiklikult olen üle 40 aastat lugenud sõjaajalugu igasugustest allikatest - kaasaarvatud Soome Sõja-arhiiv. Ka seda ei tohi pimesid uskuda. Keegi on kirjutanud enda arvates lahingupäevikku tõe, aga puuduliku info tõttu läks valeks.

Näide:

Alates 22.6.1941 kell 6.05 Venemaa tungis jälle Soome kallale alustades Jätkusõja Soome vastu.

Umbes samal ajal lendasid Saksa pommituslennukid Soome Uti lennuväljalt. Üks lahingupäeviku pidaja kirjutas päevikku heas tujus, et sakslased pommituslennukid läksid lahingulendudele Utist - ta arvas, et lahingulendudele pommitama Venemaat, sest tema meelest oleks olnud suurepärane asi, et Venemaale makstakse kätte Talvesõja eest.

Tegelikult sakslased lennukid saabusid Uti lennuväljale ilma pommideta, tankisid Utis ja lendasid Utist Saksamaa Königsbergi ILMA pommideta - seega MITTE pommitama Venemaat. Lahingupäevikus on aga kirjas, et oleksid läinud lahingulennule. P:es: "Varhain aamulla lähtivät saksalaiset koneet Utista sotaretkelleen."

http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... 061941.htm
andrus
Liige
Postitusi: 4354
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Venelased valetavad hirmsasti

Postitus Postitas andrus »

Juhani Putkinen kirjutas:Tegelikkuses venelased pommitasid Soome rahulikke tsiviilelanikke linnades milles polnud üldse lennuvälja, no monikord oli lennuväli aga seda ei pommitatud. Nad ei pommitanud sõjalisi objekte, ega ka sakslasi Soomes.
toveri sõjaajaloolane on mängleva kergusega omandanud nõukogude propagandistide võtted.
Näiteks 3./Lentolaivue 6 sõjapäevikus on selline lehekülg: http://digi.narc.fi/digi/fullpic.ka?kuid=2908168
2./LLv 6 lennukitest vigastati ühte: http://digi.narc.fi/digi/fullpic.ka?kuid=2907923

Geust oma artiklis nõukogude lennuväe rünnakutest Soomele 1941 juunis (Aviatsija i Vremja 2/2005) (mida ma soovitan selle propagandajama asemel) räägib, et 25.06. hommikul pommitati soome soomuslaevu (Väinämöinen sõjapäevikust ma pommitamisest midagi ei leidnud, küll aga Merejõudude staabi sõjapäevikust: http://digi.narc.fi/digi/fullpic.ka?kuid=3611800), samal päeval lisaks Turu lennuväljale veel Selänpää, Valkeala, Mikkeli, Mäntyharju ja Joroineni lennuvälju (mõnda mitu korda), kusjuures viimasel baseeruvad lennukid suutsid õhku tõusta pommirünnaku ajal (puhas õnn). Kindlasti leiab veelgi sõjalisi objekte, aga minu eesmärk pole neid kõiki üles lugeda.
Soome lennuvägi aga tulistas 25.6.1941 alla 27 vene lennukit Soome aladele (leitud rusud).
kuidas V.Evineni teise allatulistatud lennuki rusud leiti? Tuukrite abiga Puotinkylä lahest kagus?
Keskinen ja Stenman ütlevad Suomen Ilmavoimat III raamatus, et õhujõudude 26 claimist kinnitati 23.
Geusti artiklis on nõukogude poole kaotustena üles loetud 24 pommitajat, 4 hävitajat ning 1 U-2 (kõik soome lennuväe claimid olid pommitajad).
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Vene marssal Novikov valetas, et vene lennuväe pommitustes Soome lennuväljadele 25.6.1941 Soome kaotas 41 lennukit, tegelikult ei kaotanud mitte ühte.

Venelased valetas, et pommitasid ainult lennuvälju, aga näiteks Kotka, Salo ja Porvoo linnades polnud üldse lennuvälja ning Kymi lennuvälja ehitati alles paar aastat hiljem. Ikka Vene lennukid pommitasid neid linnu 25.6.1941. Siin on ainult mõned näited vene valedest selle ühe päeva kohta.

Soome laevu (ja muid objekte) imperialistlik Venemaa pommitas alates 22.6.1941 kell 6.05 - ilma sõda kuulutamata ja ilma, et enne seda Soome aladelt oleks tungitud Venemaa kallale.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Vene partisanid Soome tsivilistide kallal

Venemaa ja venelastest partisanid valetavad, et nad on tunginud Soomes ainult sõjaliste objektide kallale - tegelikult ründasid tsiviilobjekte ja mõrvasid tsiviliste (naisi, lapsi ja vanureid).

Piiloniemi

»Rapordi järgi väeosa kallale tungis 30-mehe rühm, mida juhtisid N.I.Kovalov ja I.I.Buzinin. Partisanid on Kuprijanovi järgi teatanud kohta ühe kasarmu väeosaks, kus kasarmu lähedal oleks olnud mõned teised hooned. "Majast algas tulistamine, kui partisanid lähenesid sellele. lahing jätkus. Partisadid viskasid käsigranaate aknatesse. Oli valju müra. Lõpuks 47 soomlasest sõduri langes. Partisanirühm hävitas lisaks 32 jalgratast, raadiojaama, neli lahingumoonaladu ja teisi hooneid. Rühm sai trofeeks süia millest oli suur vajadus."

Soomlaste versioon sellest on teistsugune. Partisanid ründasid 4.8. Piiloniemes üksikud talu, milles töötas neli vintpüssidega relvastatud meest. Nad tulistasid õue tunginud partisne ja õnnestusid põgenema kahjustamata metsa ilma. Partisanid viskasid maja sisse käsigranaate ning süütasid talu õues olnud majakesed (piharakennukset).»[vi]

Lokka

»Grupi komandör saatis kallaletungist 16. juuli telegrammi Belomorskisse (partisanide staapi - jp): "Loka väeosa hävitamisel on tapetud soomlastest ohvitsere, sõdureid ja teenindajaid 131 isikut, väljaopetatud koeri 5, lehmi 35, hobudeid 6, poletatud elumaju 24, sõdurite kasarmuid 2, staabihooneid 2, ladusid 2, postkontoreid 2, suusaladusid 2, milledes oli üle 200 suusapaari ja 30 ahkio, aite ja teisi majapidamishooneid 4, jalgrattaid 11, püsiraadiojaam 1, õhitud sild üle jõe. Sõjasaagiks saadud posti, kirjavahetust, raha 5100 markka ja palju teisi esemeid. Lahing kestis 1 tund 20 minutit. Meie kaotused 5 langenud, 8 sai haavata, nendest 6 raskelt. Lammutatud viintpüss, püstol Mauser, 2 RPD-kuulipilduja magasinit".

Raadiogrammi originaal, shifreeritud eksemplar on Karjala vabariigi arhiivis.»[vii]

»Lokas langes kümme partisani, nendest kaks sai haavata teiste partisanide kuulidest.»[viii]

» Lokas ei olnud väeosa, seal oli vaid tava soomlane tsiviilküla, milles partisanide kallaletungist sai surma 21 tsivilisti - lapsi, naisi ja mehi, mitte ühte sõjaväelast.»[ix]

»Partisanide vastu võitles kaks meest, teine nendest kehvasti.»[x]

Seitajärvi

»Kallaletungis, mis toimus hommikupool 7.7.1944, suri neliteist küla tsiviilelanikku ja kaks valvejao sõduri. Lisaks partisanid võtsid vangi kolm tsivilisti ja kaks sõdurit.»[xi]

»Eemeli sünnipere kaotas partisanidele mõlemad vanemad ja viis tütart. Ema ja tütred tapeti ning isa võeti vangiks. Üks tütartest, kaheksaaastane Mirja, leiti laibahunnikust elusana, kaks korda täägiga läbistatuna.»[xii]

»Seitajärvi rünnaku jaoks partisanigrupid Poljarnik ja Bolsevik moodustasid ühise rünnakugrupi, millesse kuulus 48 meest ja naist. Suurem osa partisanidest jäi küla lähedale metsa "hävitustöö jaoks". Partisanide poolt jäetud info järgi Seitajärvis oli tugev väeosa.»[xiii] Tegelikult jälle kaitseta tsiviilasula.

»"Mina räägin selle loo", alustas Valentin. "Meil oli kolm vangi, kui põgenime soomlasi. Kui olime juba lähedal piiri ja olime liikunud üle kolm päeva, staabist tuli käsk loobuda vangidest. Meie vangideks olid õed-vennad, tüdruk ja pois ning soomlasest sõdur. Olime leppinud kokku, et meie ei lase õdesid-vendasid üks teise nähtaval. Pois viidi kaugemale, pärast ma näitasin tüdrukule midagi metsas j kui tüdruk vaatas metsa, tulistasin talle kuklasse kaks lasku.»"[xiv]

Lõige STT uudistest: "Meie sõdurid leidsid taigast umbes 6 km kaugusel kõne all olevast külast haavata saanud väikse tüdruku ning ühe sõduri ja 7 tsiviilisikud tapetutena. Nad oli tapetud tagant tulistamal või külmrelvadega tõrkamal. Partisanigrupi jälitamine jätkub."[xvii]

»Maavanem Hillilä palus sidestaab Roi ettepanekust uurijagrupi tegema justiitsmeeditsiinilised lahkamised Seitajärvi ohvritele. Gruppi kutsuti Haaparannast rootslane arst Richard Lindgren. -- Raporti kirjutas politseiprefekt Esko Enojärvi. --

Ohvreid oli tulistatud kas pähe, kuklasse või kaela. Tüdrukudest viieaastane Valma oli tapetud tõrkades noaga kaela ja pool aastat vana Ritva löögiga pähe. Viisteist aastat vanad Martta oli tulistatud kaela ja pussitatud rinda. Ema-Ainot oli tulistatud kaela ja tema kolb oli muserdatud. Tyyne, kes sai surma juba kallaletungi käigus, oli surnud pähe tabanud plahvatava kuulisse.

Uurimuses ei saadud selgeks kas ohvrit oli vägistatud. Laibad oli kahjuks pestud enne uurimist, ja tapmistest oli juba läinud üheksa päeva. Mõned jäljed ainult andsid viidet vägistamisest. -- Vägivalla mõned märgid viitavad ka piinamisele või surnud labse laiba häbistamisele. -- Laibade pesejad olid kindlad sellest, et ohvrid oli vägistatud.»[xviii]

Valetavad "kangelased".

http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... ehtelu.htm
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Teema on "Venelased valetavad hirmsasti".

Ma annan näidiseid sellest valetamisest allikaviidetega.

Kui kellegile ei meeldi tõe väljatoomine, nii ta võiks vaadata peeglisse.

Näited on sõjast - seega kuuluvad militaar.netisse.

See on ka tendents, et mind kes kirjutan omal nimel kiidetakse laialdaselt omal nimel - aga kui keegi on minu vastu, nii ta kirjutab anonüümselt (hüüab põõsast). :)
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Kahjuks need "partisanid" kes mõrvasid Soome kaitsetuid tsiviliste ja valetasid, et ründasid sõjalisi objekte on ikka "au sees" Venemaal ja Venemaa keeldub andmast info nendest kurjategijatest Soome politseile.

Venemaa on imperialistlik paariariik ja venelased on suurvene soviniste.

Ma ei tea mitte ühte ausat venelast.

Sellest ei saa süüdistada ka kommuniste, Venemaa ja venelased on olnud samasugused umbes 500 aastat.

Ei tea kas Eestis keegi on lugenud Gontsarovi raamatut Oblomov?

Siin näidatakse täiesti õigesti venelased näiteks valetajateks, laisateks, joodikuteks, jne. See oli juba ammu enne kommunistlikku Venemaat.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ma ei tea mitte ühte ausat venelast.
Noo kuule, Juhani... see vast ikka su enda selles osas kitsavõitu silmaringi süü. Olen minagi massiliselt purjus soomlasi täheldanud, aga väita, et nad kõik on Juha Bergi stiilis joodikud ja lakekrantsid??? Isegi oma totaalse rikutuse täiuses ei tuleks ma selle peale.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Venemaa president Medvedev kuulutas Georgia sõja puhul aastal 2008, et Venemaa ega ka Nõukogude liit pole kunagi alustanud sõda.

Imekombel vene ajaloolased ei kippunud kohe avalikult Vene üleriigilistel TV-kanalidel õiendama, et Venemaa on alustanud näiteks Talvesõja ja Jätkusõja Soome vastu, Afganistani sõja aastal 1979, ning Tshetsheenia sõjad.

Ka see on valetamine.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Venelased valetavad hirmsasti
Kus nüüd avastas :shock: :shock: :shock:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Juhani Putkinen kirjutas:Venemaa president Medvedev kuulutas Georgia sõja puhul aastal 2008, et Venemaa ega ka Nõukogude liit pole kunagi alustanud sõda.

Imekombel vene ajaloolased ei kippunud kohe avalikult Vene üleriigilistel TV-kanalidel õiendama, et Venemaa on alustanud näiteks Talvesõja ja Jätkusõja Soome vastu, Afganistani sõja aastal 1979, ning Tshetsheenia sõjad.

Ka see on valetamine.
Juhani, ka mina pole kuulnud soome ajaloolasi telesse tormamas ja kurjalt sõna võtmas, kui poliitikud on seletanud, kuidas Soome Jätkusõjas üksinda venelastega sõdis (sakslased, hõimud jt. unustame muidugi ära), kuidas Soome läbi aegade liitlassuhteid on austanud (Lapi sõjast me ei räägi), kuidas Soome sõjajärgsel ajal iseseisvat poliitikat on ajanud(niipaljukest kui vene saatkonnast ikka lubati). Mis muidugi ei tähenda, et nad sellise jamaga nõus oleksid. Nii et tähendamissõna palgist ja pinnust kehtib ka siinkohal. Aga kisub otsapidi poliitikaks, mis on militaariast vähe erinev teema. Ja veel- ole hea ja ära pane ühte punti vene riigi poliitikat poliitikat ja kõiki venelasi. Vastasel juhul pead ju valetajaks tunnistama ka sellesama Gontšarovi koos Oblomoviga, Solženitsõni ja paljud teised.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Kahjuks ka Gontsarov polnud aus. Ta oleks pidanud kirjutama ka sellest, et venelased armastavad piinata, vägistada ja mõrvata.

Samuti Soltshenitshin oleks pidanud kirjutama Venemaa imperialismist ja venelaste suurvene sovinismist. Soltshenitsin isiklikult ei oleks lubanud Eestile iseseisvust vaid oleks tahtnud pidada Eesti okupeerituna Venemaa poolt.

Muideks Maksim Gorki kirjutas venelaste eriti suurest julmusest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist