TTA-le
Täitsa nõus Sinu poolt öelduga. Paraku on aga asi vist selline, et me peamegi püüdma ühe klassi relvadega teha kahju klass suurematele relvadele. Minuteada on rinde poole tulevatele vene üksustel minimaalselt jalaväe jao kasutuses 1BTR koos selle relvaga. Aga kustmaalt tuleb meil rindelolevatel üksustel sisse 12,5mm?
Kuid tegelikult tahtsin ma eelmises postituses rohkem seda rõhutada, et sõjas Eesti vastu on Eesti küll ennast kaitsmas, aga see toimub (IMHO peaks toimuma) väga ründavalt. Kogu see mõte on vastuseks sellisele suhtumisele: "aga tank on ju ründerelv, kuid meie ju kaitseme ennast-järelikult pole tanke vaja". Ma ei taha hakata arutlema tankide üle vaid tõdesin seda, et paljud inimesed kujutavad sõda ette veel rohkem teistmoodi, kui mina. Isegi see suhtumine on laialt levinud, et tänapäeval käivad kõik sõjad internetis ja aksiabörsidel ning nagunii ei hakka keegi meid sõjaliselt ründama.
Siin foorumis on olukord muidugi vähe teistsugune.
Ja nokiks vastu. Kui mu ülem tegi vea ja valis kehva positsiooni, siis saan surma. Aga pinge all teevad inimesed tihtilugu vigu. Ning alati ei pruugigi olla sobivat positsiooni, kui üksuse ala juhtub olema lihtsalt halb. Oleks aga kompanii peale Milani jagu või kasvõi 23mm ÕT kahur, siis saaks võimalik, et ka pooleteist kildi peal olevat tanki mõjutada (mis küll jah, ideaalses maailmas jääb mingi metsa taha). Miinipildujad on küll toredad asjad, aga soomuse vastu jäävad nõrgaks.
Sorry, kus sa ikka vingud, kui mitte siin foorumis?
Riigikaitse kõrgeimtugitooliekspert-M.Ina