Pildialbum natside laagrist

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Vasta
Kasutaja avatar
deemoowoor
Liige
Postitusi: 49
Liitunud: 20 Nov, 2011 23:23
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas deemoowoor »

Dušši võis teha selleks, et kiiresti temperatuuri tõsta, et Zyklon B graanulitest gaas kiiremini välja läheks?
Lisaks HCN on täiesti vees lahutatav, mis auruga sisse hingates on ilmselt effektiivsem, kui niisama kuivas õhus?

Veel lisaks on olnud Zyklon A, mis aktiveerus just veega lahutamisel.
ppp
Liige
Postitusi: 723
Liitunud: 05 Apr, 2006 17:54
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas ppp »

No laagrid olid nagu laagrid ikka, ega seal ainult juute ei hoitud, oli rahvast ka muude süütegude eest kinni kui seda on vale rahvus - oli homoseksuaale, piibliuurijaid ja kriminaale, oli ka eestlasi. Laagrielu on kujutanud oma autobiograafilises teoses "Jumalate mets" leedulane Balys Sruoga. Kuigi nõukogude ajal välja antud, siiski peaks see teos küllaltki objektiivselt seda laagriteemat kirjeldama.
Ja vb arutleks lähemate teemade üle - kas Eesti muudeti "juudivabaks", läksid juudid ise minema, tapsid täid ja tüüfus ja liitlaste rünnakud või ei olnudki siin juute. Kuigi ka seda teemat on juba siin käsitletud. Aga militaarteema see vist ei ole jah.
alban
Liige
Postitusi: 1208
Liitunud: 11 Veebr, 2005 17:01
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas alban »

Piinlik on seda teemat lugeda. Mitte mingisugust tähtsust ei oma kas tapeti ja põletati 6, 60 või 6 miljonit inimest paljalt selle tõttu, et nad kuulusid ühte rahvusrühma, sest see tegu on põlastusväärne ja sakslased peavad seda tegu häbenema (see ei tähenda loomulikult seda, et neile söögi alla ja söögi peale seda meelde peab tuletama). Meie ülesanne ei ole täna enam "tõde ja õigust" jalule seada ning täpset ohvrite arvu välja arvutada vaid tagada, et taoline asi kunagi enam toimuma ei saaks. Ka ühe inimese hävitamine riigivõimu poolt ainuüksi selle tõttu, et ta kuulub ühte rahvusesse on jälestusväärne tegu ja ei mahu meie kultuuriruumi ega normaalse käitumise piiridesse. Kogu loo juures pole tähtis see kui palju tapeti vaid ainuüksi see, et selline asi isegi väikeses mahus teoks sai. Võiks ometi aru saada, et selline tegu ei saa kaasa tuua toimepanijate suhtes mingit sümpaatiat ega nende tegude õigustamist/ohvrite arvu kahtluse alla seadmist, sest ka üks ohver on kurjast.

Kahjuks igasugune jutt teemal, et: "ahi ei mahuta ja nii palju ei saa põletada" jätab mulje natside kuritegude eitamisest ning arukad ja viisakad inimesed sellel teemal sõna ei võta. Ma siiralt loodan, et eelpooltoodud arutlus ahjude jõudluse üle oli kantud professionaalsest kretinismist kuna kirjutajad on gaasi- ja kütteseadmete isenerid, mitte neonatsid-debiilikud.

Disclaimer: Ei, ma ei saanud selle postituse tegemiseks käsku vabamüürlaste loožilt, rahvusvaheliselt juutluselt New Yorgist või Jeruusalemmast :) . Ma tean oma perekonna ajalugu viimase 290 aasta kohta ja see sisaldab üksnes soome-ugri päritolu esivanemaid. Mu vanaisad ja vanaonud teenisid aastatel 1941-1944 politseipataljonis nr 291, 3. ja 6. piirikaitserügemendis, Eesti Leegionis ja ühes teadmata Wehrmachti üksuses.
Leimer
Liige
Postitusi: 145
Liitunud: 18 Jaan, 2011 15:44
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Leimer »

Ma pole eriline keemik, seega pean selle vee koha pealt nõustuma, kuigi .... miks mitte siledate seintega punker ja suts sinepit sisse?
Seda vedeles neil ka tünnide viisi.
Leimer
Liige
Postitusi: 145
Liitunud: 18 Jaan, 2011 15:44
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Leimer »

alban kirjutas: Kahjuks igasugune jutt teemal, et: "ahi ei mahuta ja nii palju ei saa põletada" jätab mulje natside kuritegude eitamisest ning arukad ja viisakad inimesed sellel teemal sõna ei võta.
Sellise mulje jätab vist tõesti viisakale inimesele.
Arukale inimesele jätab mulje loogilisest mõtlemisest.
Mitte üheski postituses pole natside kuritegusid eitatud.
Pigem püütakse selgusele jõuda palju ajaloost on tõde ja palju pastakast imetud.
Umbes sama sisuga on teema venelaste sõjaline võimekus.
Palju kirjutatut on tõde ja palju mitte.
Kindel on ju see, et laagrid olid ja seal hukkuti ning ka see, et venelastel on sõjaline võimekus.

Tüüpiline Revali Batja stiil, kui arutleda selle üle, kas kartuleid ja küttepuid on ikka vaja parklasse ladustada, siis arutleja on automaatselt vaeste inimeste kulul elav parasiit, kes on kohe väga paha paha.
mx77
Liige
Postitusi: 1452
Liitunud: 15 Jaan, 2010 20:36

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas mx77 »

eks selle holokausti teema on juudid ise ka vähe tüütuks muutnud oma kerge vindi ülekeeramisega ja zuroffi suguste kangelastega. ja eks nad võiks ka palestiinlastega suheldes veidi meelde tuletada asju. mingi hetk nägin dokfilmi, kus tehti ka intervjuusid jeruusalemma tänavatel, no nende okupeeritud maadele asunduste rajamise asjus olid seisukohad küll sellised, et anna abi. põhiseisukoht oli ikka see, et see maa on jumala poolt juutidele antud ja jutul lõpp. vaene intervjueerija oleks nende lokkidega tüüpide käest peaaegu peksa saanud.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Lemet »

sakslased peavad seda tegu häbenema
Tõesti põhjapanev statement...kaua siis...järgmised kolm sajandit? Viis??? Või saame ligema saja aastaga hakkama. Kus sakslased in corpore oma sakslaseksolemist häbenema peavad. Ka need, kelle sünniaastaks näiteks 2010. Küsimus siinkohal- kas kaasfoorumlane Alban ikka oma eestlaseksolemist häbeneb? Aga peaks, sest esivanemad võtsid ju ikkagi Järvamaal foogt Hebbi koos teiste taanlastega kinni, rebisid neil sisikonnad välja, küpsetasid foogti südame ja pistsid pintslisse. Häbiväärne asi ju seegi, see ligemesega maiustamine. Kui just lugupeetav ei taha väita, et see ülalkirjeldatu ei ole "...jälestusväärne tegu..." ja mahub igati meie kultuuriruumi ja normaalse käitumise piiridesse.
paljalt selle tõttu, et nad kuulusid ühte rahvusrühma, sest see tegu on põlastusväärne
Kas lugupeetav oma kiiduväärt tundepalangus võtab väita, et inimeste hävitamine rassipõhiselt on mingil kombel moraalitum samast tegevusest sotsiaalse päritolu alusel. Kas juudiks olemine on mingil põhjusel moraalsem kodanluseks olemisest? Sellesama kodanluse, keda muideks valitud rahva valitud poegade eestvedamisel kui klassi likvideeriti. Füüsiliselt ja märksa suuremates numbrites kui natsi-saksamaa seda jõudis.

Keegi polegi väitnud, et selliseid asju ei toimunud või et tegu oleks olnud õige asjaga. Aga igakülgne ühe poole asjade üle võlli keeramine ja teise poole ignoreerimine on asi, mille kohta tuleks võtta sama leegitsevad seisukohad. Kasvõi needsamad Naftali Aronovitš & Co või siin meile lähedasemad Idel Jakobsoni, Fiegini, Schlifesteini,Pasternaki, kelle teod vist samuti saladuseks pole, aga kelle tegusid kaasfoorumlane Alban millegipärast üldse nii nobedalt hukka ep kipu mõistma. .
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Satakas »

alban kirjutas:Piinlik on seda teemat lugeda. Mitte mingisugust tähtsust ei oma kas tapeti ja põletati 6, 60 või 6 miljonit inimest paljalt selle tõttu, et nad kuulusid ühte rahvusrühma, sest see tegu on põlastusväärne ja sakslased peavad seda tegu häbenema (see ei tähenda loomulikult seda, et neile söögi alla ja söögi peale seda meelde peab tuletama).
ka üheainsa alusetult tapetu eest tuleb vastust kanda. selles ei kahtlegi keegi. küsimus on aga selles, et kui tegelikult tapetigi näiteks ainult 60 inimest, kas siis on paslik karjuda, et ohvreid oli hoopis 6000? oma ohvristaatuse teadlik ja tahtlik ülepaisutamine on minu arvates häbiväärsemgi kui teiselt poolt oma kuriteo vähendada püüdmine.
alban kirjutas:Kahjuks igasugune jutt teemal, et: "ahi ei mahuta ja nii palju ei saa põletada" jätab mulje natside kuritegude eitamisest ning arukad ja viisakad inimesed sellel teemal sõna ei võta.
see, millise mulje see sinule jätab, on sinu isiklik probleem. minule omakorda jätab sellise mulje väljendamine mulje inimesest, kes ei viitsi teemasse süveneda ning puhtalt laiskusest jääb ametliku versiooni juurde - too long; didn't read.
alban kirjutas:Ma siiralt loodan, et eelpooltoodud arutlus ahjude jõudluse üle oli kantud professionaalsest kretinismist kuna kirjutajad on gaasi- ja kütteseadmete isenerid, mitte neonatsid-debiilikud.
selleks, et holokausti üle arutleda, ei pea olema ei debiilik ega ammugi mitte nats. kui juba taolised kiftid liigitusmehhanismid ühiskonnas levima hakkavad, on see selgeks märgiks, et seda enam tuleb neid teemasid lahata.

enamus teemasid siin ilmas on arutletavad ka kaine loogika abil ning ei eelda erialaseid teadmisi. või peaks ma sinult samas stiilis vastu küsima, et kas sul on äkki doktorikraad holokaustiajaloo uurimises, et sa tihkad sel teemal sõna võtta? kahjuks kardan, et vastus on eitav. vaat selleni siis viibki liigne autoriteetidesse uskumine...
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Satakas »

Leimer kirjutas:Ma pole eriline keemik, seega pean selle vee koha pealt nõustuma, kuigi .... miks mitte siledate seintega punker ja suts sinepit sisse?
Seda vedeles neil ka tünnide viisi.
sinepist ei saa pärast niisama lihtsalt tuulutamisega lahti. see on vastik kraam, mis kleepub külge ja aurab veel kaua-kaua hiljem. laipadevedajad oleks vajanud väga karme kostüüme, mida tulnuks vahetada iga tööpäeva lõpus kusjuures vana oleks tulnud ära põletada. liiga kulukas. lisaks gaasigambri saastumine - sedagi oleks vaja olnud koletult küürida.

peale sinepi oleks veel paremaid asju olnud. kasvõi tühipaljas süsihappegaas. aga ma ei näe küll mingit probleemi sinihappe kasutamise ebatõhususes. jubedalt mürgine aine. tapab kiirelt ja kindlalt. zykloni kujul pakendatult ka suhteliselt (võrreldes muude mürkgaasidega) ohutu kasutada.
Kasutaja avatar
gnadenlose
Liige
Postitusi: 2160
Liitunud: 02 Mär, 2004 13:18
Asukoht: Kilulinn/Kardulavabariik
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas gnadenlose »

Lemet kirjutas: Idel Jakobsoni, Fiegini, Schlifesteini,Pasternaki, kelle teod vist samuti saladuseks pole, aga kelle tegusid kaasfoorumlane Alban millegipärast üldse nii nobedalt hukka ep kipu mõistma. .
Just nimelt! Pol Pothile võiks ta ka verbaalmõõgaga äsada ja kui juba andmiseks läheb, siis õigluse nimel tuleks hukka mõista ka Suur Mao. Või peab teemas, kus juttu muuhulgas ka juutide nottimisest, siiski ainult juute siunama?
Гив Ми Мани
alban
Liige
Postitusi: 1208
Liitunud: 11 Veebr, 2005 17:01
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas alban »

Lemet kirjutas:Keegi polegi väitnud, et selliseid asju ei toimunud või et tegu oleks olnud õige asjaga. Aga igakülgne ühe poole asjade üle võlli keeramine ja teise poole ignoreerimine on asi, mille kohta tuleks võtta sama leegitsevad seisukohad. Kasvõi needsamad Naftali Aronovitš & Co või siin meile lähedasemad Idel Jakobsoni, Fiegini, Schlifesteini,Pasternaki, kelle teod vist samuti saladuseks pole, aga kelle tegusid kaasfoorumlane Alban millegipärast üldse nii nobedalt hukka ep kipu mõistma. .
Austatud foorumlane Lemet! Nüüd omistate mulle midagi mida ma sugugi öelnud pole. Ma ei ole kusagil oma postituses väitnud, et stalinistlik režiim oleks kuidagi parem kui natsionaalsotsialistlik. Ühesugused värdjad mõlemad. Ja see, et ma oma postituses "nobedalt hukka ei kippunud mõistma" oli tingitud sellest, et nendest tüüpidest polnud selles teemas juttu. Teemaks oli, kui tohin meelde tuletada, natside koonduslaagrid.

Ja kõikidele teistele minu postituse kommenteerijatele: mida te oma loogiliste järeldustega ja autoriteetides kahtlemisega saavutate? Oletame, et arvutate ja tuletate välja, et sakslaste laagrites hukkus väidetud 6 miljoni asemel 2 496 720 juuti. Lisaks veel ülejäänud ohvrid nende rahvuse, sotsiaalse klassi, poliitiliste veendumuste, seksuaalse sättumuse jne. alusel. Nüüd kui teil on täpne number teada, siis mis teete? Avaldate pressiteate? Muudate maailma arvamust ja käsitlust asjas? Mitte kedagi siin maailmas ei koti enam ohvrite täpne arv. 6 miljonit on kinnistunud ja jääb igaveseks sellisel kujul maailma ajalukku v.a juhul kui kusagilt seni avastamata arhiivist tuleb välja täpne ja usaldusväärne ohvrite nimekiri.

Minu teada ei ole tänaseni täpne stalinistliku režiimi ohvrite arv Eestis teada. Oletame, et me saame selle teada ja jälle tekib küsimus - ja mis siis? Kuritegu on toime pandud ning täpne ohvrite arv ei muuda meie suhtumises sellesse teosse mitte kui midagi.
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas EOD »

Natsilaagrite ja juudi rahvuse ümber käib jutt just selle pärast, et seal on kõige rohkem valet. Nõukogude võimu kuritegusid on ka maha vaikitud või sakslaste kaela üritatud ajada (Poola ohvitseride massiline hävitamine), kuid see pole olnud nii mastaapne ja organiseeritud.
Organiseeritud on valede kampaania seltskonna poolt, kes pretendeerib maailmavalitsemisele. Mitte juudi rahvuse poolt. Mida nende valedega saavutada tahetakse?
Majanduslikku kasu. Kui palju on erinevatelt riikidelt raha saadud ja kui palju sellest on jõudnud alusetult represseerituteni?
Süütunde tekitamist, mis võimaldab inimestega manipuleerida ja neid järeleandlikeks muuta. Euroopas kasutatakse selleks juuditeemat, USA-s neegrite kunagist orjastaatust.
Kohalikus elanikkonnas viha tekitamist juutide vastu, mis tõrjuks nad getodesse, kus nendega on lihtne manipuleerida. Eestis pole kunagi olnud ühtki juudipogrommi ega getot. Natsid olevat küll 1941. aastal üritanud pogrommi organiseerida, kuid rahvas kaasa ei läinud, erinevalt mõnest teisest okupeeritud riigist. Ja nii jäägugi.
alban
Liige
Postitusi: 1208
Liitunud: 11 Veebr, 2005 17:01
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas alban »

gnadenlose kirjutas:Ilus teema on üles kerkinud, maskid langevad :rip:
+1
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Satakas »

alban kirjutas:Oletame, et arvutate ja tuletate välja, et sakslaste laagrites hukkus väidetud 6 miljoni asemel 2 496 720 juuti. Lisaks veel ülejäänud ohvrid nende rahvuse, sotsiaalse klassi, poliitiliste veendumuste, seksuaalse sättumuse jne. alusel. Nüüd kui teil on täpne number teada, siis mis teete? Avaldate pressiteate? Muudate maailma arvamust ja käsitlust asjas? Mitte kedagi siin maailmas ei koti enam ohvrite täpne arv. 6 miljonit on kinnistunud ja jääb igaveseks sellisel kujul maailma ajalukku v.a juhul kui kusagilt seni avastamata arhiivist tuleb välja täpne ja usaldusväärne ohvrite nimekiri.
sinu loogikat järgides võiks ohvrite arvu täitsa avalikult ja suure kisaga parem siis juba näiteks 600 miljonini tõsta. noh, nii igaks juhuks. sest vahet ju pole kui palju täpselt tapeti - peaasi, et tapeti. ja mida suurem arv, seda ilmekamalt see väljendab ohvrite erilisust. sest - olgem ausad - kohu tilulilu käib ju just selle ümber, et holokust on oma olemuselt eriline. sama ausalt tunnistagem ka, et kui oleks maha löödud näiteks vaid 6000 juuti, ei teaks sellest eriti mitte keegi. seega on suur number a priori oluline. ja mida suurem, seda parem.

mina ei tea, mida sina selles teemas taga ajad...ilmselgelt on see midagi emotsionaalset. minu jaoks isiklikult on oluline täpsus. ja seda eriti niivõrd suure olulisusega asjade juures. lisaks on just selle ohvrite hulga juures väga pahasti haisvaid räpaseid teemasid. näiteks on korduvalt ametlikult vähendatud mõnede konkreetsete laagrite ohvrite hulka. ei mäleta enam peast aga ühtekokku vähenes see hulk kõigi laahrite peale vist ligi kolme miljoni võrra. sellest hoolimata ilutsevad laagrite juures siiani sildid vanade numbritega ja ka ohvrite kogusumma pole raasugi muutunud. ehkki peaks ju nagu?

ja see on selle teema juures vaid üks näide sellest, et kui üks osapool ei käitu härrasmehelikult, siis hakatakse tahes-tahtmata nende jutte tähelepanelikumalt vaagima ja muidki valesid paljastama.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Pildialbum natside laagrist

Postitus Postitas Satakas »

EOD kirjutas:Süütunde tekitamist, mis võimaldab inimestega manipuleerida ja neid järeleandlikeks muuta. Euroopas kasutatakse selleks juuditeemat, USA-s neegrite kunagist orjastaatust.
noh, see manipuleerimine läheb küll ägedasse vandenõuteooria patta ja see mulle teps mitte ei istu. pigem pole tegu mitte planeeritud vusserdamisega vaid lihtsalt pooljuhuslikult kujunenud olukorra ärakasutamisega. aga see selleks. tegelt tahtsin öelda, et huvitaval kombel kehitab usas keskmine inimene holokausti peale vaid õlgu ja tõdeb, et shit happens. siin on holokausti staatuses just nimelt see orjavärk ja paraku palju ägedamates toonides kui eurooplaste holokaust. teema on segunenud neegrite vihaga valgete suhtes ning saanud viimase mõnekümne aastaga vaat, et lausa religiooniks. näiteid tooma ma ei hakka...olete neid hollywoodi filmidest ilmselt isegi ridamisi näinud...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist