Oleks vaja väikest abipalvet .

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
noorsõdur17
Uudistaja
Postitusi: 9
Liitunud: 19 Mär, 2013 15:01
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas noorsõdur17 »

Seda küll , kuid tasus loota, et äkki ikka on midagi. Kuid kahjuks mul on sellega kiire ja kui tellid , siis raamat(ud) jõuaksid siia alles järgmine nädal.(Vähemalt nad nii nad väitsid ) .
Telc
Liige
Postitusi: 167
Liitunud: 24 Juul, 2007 14:27
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas Telc »

3.2 Uurimistöö koostamise järjekord on soovitavalt:
1) teemaarendus ehk töö põhiosa (vähemalt 10 lk);
2) kasutatud materjalid (koostatakse paralleelselt põhiosa kirjutamisega);
Üldiselt on sellega suhteliselt kiire.Olen ise muidugi selles süüdi kuna jätsin selle töö unarusse ja nüüd on mul vaja see järgmiseks esmaspäevaks mustand valmis saada.
Üldiselt, noor sõber, oled sa kulmukarvadeni sellessamuseski. Mahtu on omajagu, tähtaeg olematu.
Kas sa teema valisid ise või anti see sulle ette nii laialivalguvana?

Ütleme siis, et relvad -
http://et.wikipedia.org/wiki/Mossin-Nagant - vaata sealt lõpust seda osa "Kirjandus" ja "viited" - saad kohe hulga allikmaterjali, mida uurida.

Praeguse aja rauakraami infot saad näiteks mil.ee lehelt, üksikvõitleja õpikust jnejnejne

Samamoodi leiad ka vägede koosseisud ja struktuurid eri aegadest, natuke teised raamatud ajaloo osas, värske inf mil.ee.

Kui varasem ajalugu ja hetkeseis on üsna kenasti leitav, kokku pakitud jasiidilehviga kokku seotud, siis paraku viimase kahekümne aasta jooksul toimunud MUUTUSED on see, mis päriselt uurimist nõuab.

Sinu häda on ka see, et 10 lk põhiosa kokkukirjutamiseks pead sa läbi töötama (ja endale selgeks tegema) kordades rohkem materjali.

Aega on koletumalt vähe.

Soovitan panna natuke raha magama, sõita päevakeseks Tallinnasse (sul koolivaheaeg praegu, ma oletan), tee päevake kuskil suures raamatukogus tööd, vajalikud osad tekstidest lase paljundada (või laenuta raamatud ja vii hiljem tagasi ka) ja nv jooksul jõuad siis veel ka asja kokku kirjutada (mitte copy-paste paarist tekstist)!
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Postitusi: 1069
Liitunud: 10 Juun, 2005 8:57
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas Marissa »

Telc, see kutt on 11.klassis, seega peab ta uurimustöö esitama juba esmaspäevaks tõenäoliselt. Tean tuttavate pealt, kelle lapsed 11.klassis ning tähtaeg on 25.märts ja seegi on tagumine aeg. Seega on tal parajad jamad :wall:
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas Walter2 »

Marissa kirjutas:Telc, see kutt on 11.klassis, seega peab ta uurimustöö esitama juba esmaspäevaks tõenäoliselt. Tean tuttavate pealt, kelle lapsed 11.klassis ning tähtaeg on 25.märts ja seegi on tagumine aeg. Seega on tal parajad jamad :wall:
Tänapäeva referaadid, traktaadid ja uurimistööd käivad enamuses copy-paste meetodil (tean seda omast käest järeltulija tegevuse kaudu). Ei häiri ka õpetatud koolmeistreid Google tõlke kasutamine - kõik on rahul (tagantjärele kodus lugedes on igatahes lõbus õhtupoolik garanteeritud). Töö algab tavaliselt pühapäeval ja esmaspäevaks on vaja. Nähtud ja toimib. Markantseim näide oli arutlus teemal: Mis oli põhiline erinevus I ja II Maailmasõjal ja kokkuvõttev vastus kõlas: I MS -s olid pikemad kaevikud...
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
lamjak
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:52
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas lamjak »

Olen viimastel aastatel retsenseerinud ühele õpilastööde võistlusele esitatud töid. Alguses on jah naljakas, pärast hakkab kurb. Eriti juhul, kus on näha, et tegelikult on õpilane praktilise osaga vaeva näinud, aga teoreetiline pool on kusagilt (tihtipeale veel vigaselt) kokku kopeeritud.
Telc
Liige
Postitusi: 167
Liitunud: 24 Juul, 2007 14:27
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas Telc »

Noh, tegelikult ei ole pärast Edith Kaldma legendaarset bakatööd enam eriti kuhugi madalamale latti lasta. Tundub mulle ka siin teemas vägisi, et algataja põhimure on leida online-tekstid, mida saaks copy-pasteda selmet ise klaviatuurilt tähemärke sisestada.

Läksin ise ka uuesti suurkooli n-ö hobiharidust omandama. Tekitab tõesti tuska kui nõuetekohaselt vormistatud ja ettenähtud mahus (noh konkreetsel juhul oli maht nõutud 7-10lk - ei midagi koledat) mitme allika põhjal kirjutatud töö eest tuleb maksimumhinne, aga samamoodi saab maksimumi vormistamata ning kirjeldav, mitte analüüsiv 1,5 lk pikkune töö.

Aga see on juba üldisem teema.
Kasutaja avatar
Marissa
Liige
Postitusi: 1069
Liitunud: 10 Juun, 2005 8:57
Kontakt:

Re: Oleks vaja väikest abipalvet .

Postitus Postitas Marissa »

Walter2 kirjutas: Ei häiri ka õpetatud koolmeistreid Google tõlke kasutamine - kõik on rahul (tagantjärele kodus lugedes on igatahes lõbus õhtupoolik garanteeritud).
:twisted: Ma pean vist muretsema endale luua või tolmuimeja sõiduriistaks, sest kukutasin paar päeva tagasi ühe 12.klassi noorsandi uurimustöö läbi, viidates sellele, et tegemist on plagiaadiga :write:

Markantseim näide oli arutlus teemal: Mis oli põhiline erinevus I ja II Maailmasõjal ja kokkuvõttev vastus kõlas: I MS -s olid pikemad kaevikud...
:wall:
Kes kontrollib olevikku, kontrollib minevikku. See kes kontrollib minevikku, kontrollib ka tulevikku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist