Katõni veresaun

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
umbluu69
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 10 Mär, 2005 22:11
Kontakt:

Re: katõn

Postitus Postitas umbluu69 »

Suured tänud kaua igatsetud film sai vaadatud :D
Amatöör selles asjas, aga huviline küll
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: katõn

Postitus Postitas Lemet »

Neil päevil toimus ülimalt huvipakkuv sündmus, mis jäi paraku üldise koroonapaanika taustal laiemalt märkamata. Kuid ilmselgelt on tegu ülimalt märgilise ja sümptomaatilise asjaga. Nimelt publitseeris Venemaa infoagentuur "РИА Новости"* viiendal märtsil ulatusliku materjali, millega tühistatakse Nõukogude Liidu stalinliku valitsuse vastutus Poola sõjavangide massilise hukkamise eest. Nüüdsest süüdistab Venemaa riigipropaganda taas selles sakslasi. ( RIA Novosti” kaubamärk kuulub 2014 aastal loodud föderaalettevõttele "Россия сегодня" ehk Russia Today)
Antud publitsistika vastandub avalikult ja demonstratiivselt nii Gorbatšovi, Jeltsini, Putini kui ka Venemaa Riigiduuma kinnitustele selle kohta, et “...materjalid, mis palju aastaid arhiivides lebasid, tunnistavad, et Katõni kuritöö sooritati Stalini ja teiste nõukogude juhtide otsesel korraldusel.”("...материалы, много лет хранившиеся в секретных архивах, свидетельствуют, что Катынское преступление было совершено по прямому указанию Сталина и других советских руководителей"). Toodud tsitaat pärineb Riigiduuma ametlikust avaldusest 2010 aasta 26ndast novembrist, mis kannab nime “Katõni tragöödiast ja selle ohvritest” ("О Катынской трагедии и ее жертвах")
Mida see võiks tähendada? Ikka seda, et keegi “kõrgemal” otsustas lülitada sisse tagurpidikäigu ka Katõni teemal., mis, nagu näis, oli juba ammu ja üheselt suletud. Kuidas sellele reageerib ülejäänud maailm, seda saame aga huviga jälgima...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Katõni veresaun

Postitus Postitas Kriku »

Ühendasin 3 varasemat teemat.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Katõni veresaun

Postitus Postitas Wots »

Ajalugu ongi võitjate poolt kirjutatud. Õnneks kasvab iga aastaga avaldatud dokumentide hulk. Loodan, et kunagi saame päris ajalugu ka lugeda. 70a on ju taotud IIMS ametliku ajalugu "Hitler paha , Lääs hea ning NL ajas üksinda oma asja" - mingil määral õige kuid mitte nii must valge.

Ma ise vahepeal mõtlen miks igas artiklis , mis on otseselt või kaudselt Poolaga/Baltimaadega seotud mainitakse ainult MRP kui kõige kurja juurt ning sealt edasi üks asi viis teiseni. Kuigi ajalooliselt ennem seda pakti oli ju Inglismaa poolt antud NL-ile nõusolek Baltimaades ning Poolas toimetada , et välistada nende riikide sattumist Saksamaa võimu alla. Aga see on ju ebamugav asi mida tunnistada...


https://winstonchurchill.org/publicatio ... 1931-1950/

------------

Katyn massacre: Tensions continue between Russia and Poland - 11. apr 2020

https://www.youtube.com/watch?v=r7Yd71KlRVw
Kirs
Liige
Postitusi: 932
Liitunud: 21 Jaan, 2009 10:50
Kontakt:

Re: Katõni veresaun

Postitus Postitas Kirs »

Prantslased on Katõni sündmustest 98minutilise "Stalin and the Katyn Massacre" dokumentaalfilmi teinud. Ingliskeelsed subtiitrid.
https://www.arte.tv/en/videos/087406-00 ... or=CS2-32-
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist