Nikolai Trankmann

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Reigo
Liige
Postitusi: 2228
Liitunud: 01 Dets, 2005 22:09
Kontakt:

Re: Nikolai Trankmann

Postitus Postitas Reigo »

On tõepoolest raske oletada, mis kasutegur Trankmannil võis olla. Spioonide ja muude vaenlaste hulka teda sulandada olnuks raske. Võib-olla lihtsalt koputas, andes edasi kuulujutte ja tähelepanekuid.
Reigo
Liige
Postitusi: 2228
Liitunud: 01 Dets, 2005 22:09
Kontakt:

Re: Nikolai Trankmann

Postitus Postitas Reigo »

Ikka ja jälle korratakse väidet, et Trankmannist sai 1940. aastal pärast vanglast vabanemist kohe mingisuguse müstilise "NKVD informatsioonibüroo" kaastööline, seega justkui lausa NKVD agent. (vt nt http://www.ekspress.ee/news/paevauudise ... d=66587613)

See "NKVD informatsioonibüroo" on ühest tema hilisemast ankeedist maha kirjutatud. Ühes varasemas ankeedis on hoopis kirjas "Siseministeeriumi informatsioonibüroo". Tõenäoliselt on ikkagi silmas peetud Varese valitsuse siseministeeriumi informatsioonibürood. (EV ministeeriumite koosseisu olid sellised bürood.) Ilmselt transformeerus siseministeerium hilisemas ankeedis lihtsalt nõukogudelikuks NKVD-ks.
Maragratt
Liige
Postitusi: 48
Liitunud: 07 Juul, 2013 11:30
Kontakt:

Re: Nikolai Trankmann

Postitus Postitas Maragratt »

Tere jälle!Minul on raamat kirjudatud siit maailmast lahkunud VALDO KALLION.Raamatu nimi on AVINURME LAHING:Ma sain selle raamatu siit maailmast lahkunud Eesti Raadio mees Lembit Lauri.Kui seda raamadut lugedes ma tuntsin oma sünnimaale kaasa-ah need olid nn vabastajad.Maragratt
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Re: Nikolai Trankmann

Postitus Postitas viiking »

Mnjah, Trankmann lüüakse veel teispoolsuseski seina külge tegude eest mida tegi, lisaks sellele et oli tbla meelne ning kommunist!!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist