Enda kogemuse kohaselt käärimise peatab kas rõhk või virdest suhkru otsa lõppemine. Käärimisel nimelt pärm teadupärast toitub suhkrust.urmas kirjutas:Kui sealt kogu aeg rõhku välja sisistada enne iga klaasikese manustamist, siis lõpuks see kraam sul jubeda kangusega saab olema. Rõhk nimelt katkestab kääritamisprotsessi aga rõhku kogu aeg välja lastes hakkab see uuesti pihta kuniks rõhk selle jälle katkestab... Parem ikka leida mingi rõhukindel kraaniga mahuti.
Kui huvi on, siis võib keedupotis täitsa proovida - ei juhtu sellega midagi ja hulluks vikatiks ka ei lähe. Järgi proovitud.
Leidsin just uue koha, kus kohast müüakse Eesti maltoosat mõistliku hinnaga (kus ma varem olen olnud )
http://www.maltoosa.ee/PublishedService
Siin ka õpetlik video tehnoloogiast, millest ma eelimises postis kirjeldasin:
http://www.youtube.com/watch?v=9NpI3CAYrvQ
Nagu õeldakse:
Koduõlu pole raketiteadus!
P.S.
Pudeldatud õlut ei tasu pikemat aega soojas kohas hoida - võib plahvatada. Sõber jättis ühe pudeli kööki radiaatori kõrvale ja mõne nädala pärast oli köök õllet ja klaasikilde täis.
Keldris on ainult 1 pudel laiali lennanud u. 400-st. See oli ilmselt ka defektiga pudeli viga mis võis olla eelnevalt viga saanud.