Teema lukku!

igasugu stuff mis käib siia alla

NB! www.militaar.net ei kanna mingit vastutust ostetava või müüdava kauba päritolu, kvaliteedi ja legitiimsuse eest, ostu-müügitehingud toimuvad osapoolte enda vastutusel.
Mudakoon
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 19 Mai, 2015 13:01
Asukoht: "Põhi ja lõuna"
Kontakt:

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas Mudakoon »

oscha kirjutas:Kui mulle on väljastatud toidupakk aga ma seda juhuslikult söönud pole ja koju võtan kaasa , ning ajajooksul kogunenu nt müüki panen olen suur pätt ja kaabakas kohe? Kuigi oluliselt kuritegelikum on müüa KV poolt väljastatud vormi ja varustuselemente siin foorumis.
Teatud vormielemente on võimalik osta legaalselt,neil ei ole märgistust"Edasimüümine keelatud",kuigi siin foorumis kahjuks müüakse: 1).Reservi minnes kaasaantud vormielemente ,mis on mõeldud selleks ,et võitleja tuleb RÕK-ile talle kunagi väljastatud ja sobilikus vormis.(raske tõestada ) 2).Missioonide erivarustust,näituseks siis eesti digilaiku goretex riidevarustus ,mis kuulub lattu tagastamisele peale missiooni VÕI ennem reserviminekut.(ei tohiks olla raske tuvastada)
Sügavalt minu(võib-olla ainult minu) probleem ongi selles,et satun kokku inimestega kel pole kaitseväega midagi pistmist peale määrdunud vormielementide ,mida neil tegelikult olema ei peaks.Istutakse poe ukse ees ja libistatakse õlli või tehakse muid huvitavaid "toiminguid". Vahel on küljes ka väeosa või"liidu" embleemid.
Küsiks vaid niipalju ,et kas see 5-10 eurtsi on kaitseväelasele nii suur raha ,et selle nimel vastuollu minna kaitseväe otsese tahte väljendusega(keeluga)? Mina leian ,et ei ole.
Muideks,peale õppuseid oli mul jäänud pakke üle, plaanisin jagada kohalikele kaitseliitlastele,kuid väikest eeltööd tehes sain malevapealikult teada ,et ka "liitlastele" väljastatakse väliõppustel pakke ja seega jäi "abi" andmata. Pakid rändasid väikelinna toidupanka kus need tänulikult vastu võeti ja teati juba ,et enne ringlusse laskmist hävitatakse välispakend.(ei olnud ma seega kaugeltki esimene kes neid sinna viis)
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
diesel
Liige
Postitusi: 638
Liitunud: 20 Jaan, 2011 20:47
Kontakt:

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas diesel »

kõlab pigem naiivse utoopia moodi.
tahaks küll loota, et ma eksin.
pigem on nii, et tagasi ei võta neid keegi.
bürokraatia läeks kohe suureks ja keegi saaks kindlasti ka vastu pead, et mingi
ülejääk üldse tekkida sai. paranoia tekiks ka kohe. tahad tagastada, selge pilt,
kindlasti süstisid kuskile purgeeni vähemalt kui mitte veel kangemat kraami.

ise arvan nõnna, et toidupakkidesse tuleks suhtuda samamoodi kui sööklas saadud lobisse.
kartul võib taldrikule alles jääda ilusa terve ja puhtana, teisele ringile teda ikka ei saadeta.

(edit: vahepealset posti ei märganud,
see jutt aga sai kirjutatud eelmise lehe viimase posti peale)
mongol
Liige
Postitusi: 1306
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas mongol »

Võetakse need pakid toitlustuskompleksis tagasi ikka küll, vähemalt meil see süsteem küll toimib. Pärast õppusi kogume lahtise sisu kokku ja läheb toidupanka ja kinnised tagastatakse toidulattu. Loomulikult jäävad üksikud pakid "mustadeks päevadeks" nii tegevväelastel kui ka ehk ajateenijatel, aga kuni neid oma tarbeks kasutatakse/hoitakse, ei näe mina küll probleemi.

Või on normaalne, kui komp.veebel korjab kinnised pakid pärast õppust kokku, ütleme 20 pakki, ja paneb nad siis müüki? Raha paneb muidugi oma tasku. On see normaalne? Ma leian, et ei ole.

Ma olen oma üleliigseid pakke siinsamas tasuta jaganud, muide.
professional retard
Kasutaja avatar
Tundmatu Sõdur nr. 5
Liige
Postitusi: 281
Liitunud: 08 Jaan, 2006 15:56
Asukoht: Lääne-Virumaa

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas Tundmatu Sõdur nr. 5 »

TTA kirjutas:
oscha kirjutas:Kui mulle on väljastatud toidupakk aga ma seda juhuslikult söönud pole ja koju võtan kaasa , ning ajajooksul kogunenu nt müüki panen olen suur pätt ja kaabakas kohe? Kuigi oluliselt kuritegelikum on müüa KV poolt väljastatud vormi ja varustuselemente siin foorumis. Ma saan aru kui inimene müüks SUURES koguses toidupakke siis oleks jah midagi kahtlane juba.Kui võitlejale on õppuse jooksul ettenähtud nt 7pakki siis mind ausalt õeldes ei huvita kas ta sööb seda või teeb midagi muud peaasi, et toitu ei raisataks. Pealegi ma tahaks näha kes neid pakke ostab see pakk sisaldab s*tta ju ainult 50% osas.
Varastad 1€ või 100000€ vargus on see ikkagi ju. Ma juba selgitasin eelmises postituses, tuleb vist veelkord selgitada.....

Ma ei nimeta seda varguseks kui mulle on ettenähtud õppuse ajaks x arv toidupakke . Siin tuleb mängu juba see nagu lollile eestlasele kombeks hoiame kokku asjadelt mida me tarbime . Hoiame kokku 7eurose toidupaki pealt mida me niikuinii tarbima peame aga samas laristame 40euri ikka asja peale mida praktiliselt vaja ei lähe. Selle asemel, et halada siin pakkide üle mis on võitlejale välja antud.See pole vargus kui ma olen 2nädalat metsalaagris ja mulle on 10 pakki ettte nähtud ning tarbimata jättes need koju viin.Vargus on see kui veeblilt need varastan või muud sahkermahkerit teen.Seakisa tekitatakse lambi toidupakkide müügi üle aga samas nt , kui KV oleks jätnud seksikad baretid ja veel seksikamad "softshellid" kasutusse võtmata kuna need pole praktilised.Siis mitu para pauna, mitu jao sanitari pauna oleks saanud võrreldes sellega, et keegi müüb mõnda toidupakki :mrgreen:
AKf Just plain mean: "Kui hinnata meie kaitsevõime kasvu kiiruse järgi, millega uusi embleeme suudetakse toota, siis on tulemus ilmselt fantastiline..."
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Mnjahh - päris lõbus lugeda.
Ja antud (müügi)posti algataja muidugi hullult reklaami saand - tema teema ju koguaeg müügiteemade esiotsas :mrgreen:

Paar kommentit ka:
- arvamus, et ülejäänud toidupakki kaitseväele miskit moodi (eiteamissmoodi?) tagastades midagi ka kokku hoitakse, on lapsik. Pakid tellitakse kindlas arvus // kindlas väljaõppetsüklis ja jagatakse ühekordse kuluvahendina määratud arvudes üksustele-allüksustele. Ja peale seda ei ole neid pakke raamatupidamisele enam olemas (nagu äratarbitud toit) ning mõned allesjäänud(-tagastatud?) pakid ei kajastu mitte kuidagi uue väljaõppetsükli toidupakkide arvu planeerimises // tellimises. Et sellise "kokkuhoiu" propageerija lihtsalt ei evi vähimatki ettekujutlust ei kaitseväe varustamisloogikast ega ka mitte mingisugusest võimalikust majandamismudelist üldse..
- kui kellelgi on aga mingis üksuses otselink toidupanka - no siis voila, miks mitte..
- ja kui mingis väiksemas allüksuses on kombeks ülejääkidest "mustade päevade" varu koguda, siis samuti - andku minna. Aga see on siiski võimalik pigem vaid KL allüksustes - jaod-rühmad-VGd. Sest kaitseväes lõpeks selline kogumine lihtsalt komp.veebli poolse hilisema väikse äritegemisega (millele siin on ka viidatud)..

Samas mind muidugi üllatab paari siinesineva "puritaanlase" loogikavaene tigedus.. Kõige koomilisem on aga tegelane, kes hakkas minu nime kaitseväelt varastamise soosimisega kokku viima - no tule taevas appi :lol: :lol:


P.S. aga teema algatajast oleks viisakas foorumit tänada reklaami eest :roll: (ühtlasi võiks ka teada anda, kuda müük läheb)
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: M: 24H Toidupakid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ja missa kostad - teemat jagub :mrgreen: kodumaised Rannarootsi ja FELIXi tooted saavad raffusvahelist reklaami:

http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/va ... d=72385379
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 24 külalist